Final Fantasy VII Remake

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Final Fantasy VII Remake
Kehittäjä Square Enix
Julkaisija Square Enix
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Tuottaja Yoshinori Kitase
Säveltäjä Nobuo Uematsu
Pelisarja Final Fantasy
Pelimoottori Unreal Engine
Julkaistu 3.3.2020 (1.osa)
Lajityyppi Toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PlayStation 4
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Final Fantasy VII Remake on Square Enixin kehittämä ja julkaisema toimintaroolipeli. Peli on uusintaversio Final Fantasy VII:stä, joka julkaistiin vuonna 1997. Pelistä ilmoitettiin ensimmäisen kerran vuoden 2015 E3-messuilla, ja vuoden 2019 E3-messuilla Square Enix paljasti pelin julkaisupäiväksi 3. maaliskuuta 2020 PlayStation 4-konsolille.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2019 E3-messuilla Square Enix paljasti pelin taistelusysteemin tarkemmin. Pelin taistelusyysteemi on reaaliaikainen, johon on sisällytetty klassisia Active Time Battle-elementtejä. Kun pelaaja hyökkää, hahmojen ATB-mittarit täyttyvät, jolloin he voivat tehdä erikoisliikkeitä tai käyttää taikoja. Pelaaja voi valita, käyttääkö hän pikanäppäinkomentoja vai käyttääkö hän odotustilaa, jolloin hän voi valita ATB-komennon valikoista. Taistelusysteemi muistuttaa aika paljon Final Fantasy XV:n taistelusysteemiä. Pelissä on mahdollista aiheuttaa vihollisille murtotila, jolloin he ottavat enemmän vahinkoa, kuten Final Fantasy XIII:ssä. Pelaaja voi hallita kolmea hahmoa siten, että yksi hahmo on koko ajan hänen komennossaan ja muut toimivat itsenäisesti. Pelaaja voi vaihtaa hallittavaa hahmoa lennosta näppäinkomennolla.

Alkuperäisestä Final Fantasy VII:stä tutut materiat tekevät paluun. Materioiden avulla pelaaja voi määrittää hahmojen kykyjä ja taikoja.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Final Fantasy VII:stä tutut hahmot palaavat pelattaviksi. Tähän mennessä seuraavat hahmot on julkistettu:

  • Cloud Strife
  • Barret Wallace
  • Tifa Lockhart
  • Aerith Gainsborough

Trailerissa on myös julkaistu Sephiroth.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarina seuraa alkuperäisen Final Fantasy VII:n tarinaa tarkasti, mutta tarinaan on tulossa lisää tapahtumia, joita ei alkuperäisessä ollut.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Final Fantasy VII:stä on toivottu uusintaversiota jo pitkään. Ensimmäiset merkit uusimisesta ilmestyivät jo vuonna 2006, kun Sony julkaisi PlayStation 3:n. Tuolloin Square Enix loi joitakin teknisiä demoja aiheeseen liittyen, mutta mitään varsinaista projektia pelistä ei ollut. Vuonna 2014, tuottaja Shinji Hashimoto otti asian esille Yoshinori Kitasen, Tetsuya Nomuran ja Kazushige Nojiman kanssa, ja kolmikko tuli siihen tulokseen, että he "alkoivat olla siinä iässä, että nyt on viimeinen hetki tehdä Final Fantasy VII uudestaan". Alkuperäinen tuotantotiimi haluttiin pitää, koska projektin siirtäminen seuraavalle sukupolvelle ei tuntunut oikealta.

Tuotantotiimi päätti jo heti alusta tehdä kokonaan uudenlaisen pelin, sillä he ajattelivat, että jos alkuperäinen peli vain päivitettäisiin nykypäivän grafiikoille, peli olisi sama vanha. Tiimi halusi pitää kaiken sisällön alkuperäisestä pelistä ja lisätä uutta sisältöä. Tästä syystä Square Enix päätti, että peli julkaistaan osissa. Koko pelin ujuttaminen vain yhteen osaan olisi vaatinut suuren määrän leikkauksia alkuperäisestä sisällöstä. Tiimi arvioi, että jokainen osa on kooltaan samantasoinen kuin Final Fantasy XIII-trilogian osat. Ensimmäinen osa julkaistaan 3. maaliskuuta 2020, ja osa käsittelee Midgarin tapahtumat. Yoshinori Kitase totesi myöhemmin, ettei Square Enix vielä tiedä, kuinka monta osaa projekti tulee käsittämään.

Poikkeuksellista kehityksessä on ollut, että Square Enix ei käytä itse kehitettyä pelimoottoria pelissä. Pelin moottorina toimii Unreal Engine 4, joka on Epic Gamesin kehittämä. Tältä osin Epic Games on ollut mukana projektissa optimoimassa pelimoottoria peliin sopivaksi.