Final Fantasy XV

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Final Fantasy XV
Kehittäjä Square Enix 1st Production Department
Julkaisija Square Enix
Ohjaaja Hajime Tabata
Tuottaja Shinji Hashimoto
Yoshinori Kitase
Suunnittelija(t) Tetsuya Nomura
Käsikirjoittaja(t) Kazushige Nojima
Taiteilija(t) Tetsuya Nomura
Tomohiro Hasegawa
Takayuki Odachi
Säveltäjä(t) Yoko Shimomura
Pelisarja Final Fantasy
Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII
Pelimoottori Luminous Studio
Julkaisuaika 2016[1][2][3]
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PlayStation 4, Xbox One
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Final Fantasy XV (alun perin Final Fantasy Versus XIII) on Square Enixin kehityksessä oleva toimintaroolipeli PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Peli on ollut kehityksessä samaan aikaan kuin Final Fantasy XIII ja Final Fantasy Type-0, ja se kuuluu myös Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII -projektiin. Toisin kuin muut projektin osat, XV:stä on ollut esillä vain vähän tietoa kehityksestä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Final Fantasy XV:n pelimekniikasta ei tiedetä vielä paljoa. Ohjaaja Tetsuya Nomuran tavoitteena on luoda ennennäkemättömiä taistelukohtauksia, joita esiteltiin Final Fantasy VII: Advent Children- elokuvassa. Jotkut pelisarjan tunnetuista ominaisuuksista, kuten erilaisten hirviöiden kutsuminen taisteluun, esiintyy pelissä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on vain yksi hahmo, jota pelaaja voi ohjata ja hänen mukanaan on kolme tukihahmoa, joita ei voi koskaan ohjata suoraan. Lisäksi pelissä on yksi vieraileva tukihahmo ja useita muita tärkeitä hahmoja.

Pelattava hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Noctis Lucis Caelum: Pelin päähenkilö, tunnetaan paremmin kutsumanimellä Noct. Hän on Luciksen kuningaskunnan prinssi, ja hänen isänsä on kuningas Regis Lucis Caelum CXIII. Noctilla on ainutlaatuinen kyky nähdä "taivaallinen valo", jonka ansiosta hän kykenee näkemään toisien ihmisten kuoleman ennalta. Hän pystyy käyttämään monenlaisia aseita.

Tukihahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ignis Stupeo Scientia: Noctin lapsuudenystävä ja eräänlainen opettaja.
  • Gladiolus Amencitia: Mies Amencitian kuningassuvusta, joka on vannonut suojelevansa Luciksen kruunua ikuisesti. Noctin läheinen ystävä, pitää itseään Noctin veljenä.
  • Prompto Argentum: Nuori ja leikkisä Noctin ystävä, jolla ei ole mitään siteitä Luciksen kuningassukuun.

Vieraileva hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Cor Leonis: Vannoutunut komentaja Luciksen armeijasta. Hänellä on vaikeuksia pysyttäytyä Noctin jengin kanssa näiden nuoruuden innon takia, mutta velvollisuus ja kunnia pakottaa hänet pysymään lähellä prinssiä, jota hän on vannonnut suojelevansa.

Muita hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Regis Lucis Caelum CXIII: Luciksen kuningas ja Noctin isä.
  • Lunafreya Nox Fluret: Salaperäinen nainen, jonka Noctin jengi tapaa matkan aikana. Hän on yksi pelin tärkeitä juoniaiheita.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarina käyttää samaa mytologiaa kuin muutkin Fabula Nova Crystallis Final Fantasy-projektin osat, mutta tarinalla ei silti ole mitään muuta yhteyttä projektin muihin osiin.

Pelin vielä nimetön maailma on jakaantunut useaan eri valtioon. Maailman viimeinen kristalli on Luciksen kuningaskunnassa. Muilla valtioilla oli ennen oma kristalli, mutta ne menettivät ne taistellessaan niistä. Lucis pystyi pysymään erossa tästä konfliktista, kunnes vain sen kristalli oli enää jäljellä. Luciksen kristallista käytiin pitkään kylmää sotaa, kunnes rauhansopimus saatiin neuvoteltua.

Rauha ei kuitenkaan kestänyt. Niflheimin sotilasvaltio rikkoo rauhan ja valtaa Solheimin, Tenebraen ja Accordon kuningaskunnat ennen hyökkäystä Lucikseen. Noctis Lucis Caelum ja hänen jenginsä yrittävät pelastaa kristallin, ennen kuin Niflheimin toimet purkautuvat maailmanlaajuiseksi sodaksi.

Tenebraen kuningaskunnassa tunnetaan myytti kuoleman jumalattaresta, Etrosta, jonka sanotaan tapaavan edesmenneiden sielut ja avaavan oven tuonpuoleiseen. Kun ovi avautuu, sielut purkautuvat valoviivana, joka nousee taivaalle. Vain harvat kykenevät näkemään tämän valon, mutta ne ketkä pystyvät ovat saaneet voimia kuolleitten valtakunnasta. Noct ja Stella ovat saaneet tämän kyvyn ja sitä kautta he voivat ennustaa ihmisten kuolemia. Miten tämä vaikuttaa pelin tarinaan ei vielä tiedetä.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Final Fantasy XV:n kehitys alkoi samoihin aikoihin kuin Final Fantasy XIII:n, ja alun perin se piti julkaista PlayStation 3:lle. Pelin kehitys oli kuitenkin hidasta ja vuoden 2012 aikana luultiin, että pelin kehitys olisi hiljalleen peruutettu, tai että sitä oltaisiin siirtämässä kahdeksannen sukupolven konsoleille. Vuoden 2013 E3-messuilla Square Enix paljasti, että pelin nimi on muutettu Final Fantasy XV:ksi ja peli tullaan julkaisemaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Samalla myös tiedotettiin, että peli ei enää käytä Final Fantasy XIII:ssä käytettyä Crystal Tools -moottoria, vaan pelille kehitetään oma moottorinsa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Brown, Peter: Final Fantasy 15 Release Date Confirmed for 2016 6.8.2015. GameSpot. Arkistoitu . Viitattu 24.9.2015. (englanniksi)
  2. Woek, Kristofer: New Final Fantasy XV trailer released for Gamescom, 2016 release confirmed by director 6.8.2015. Digital Trends. Viitattu 24.9.2015. (englanniksi)
  3. Fahmy, Albaara: Final Fantasy 15 is aiming to release everywhere in the world at the same time 11.8.2015. Digital Spy. Viitattu 24.9.2015. (englanniksi)