Major Force

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Major Force
Luoja(t) Cary Bates
Greg Weisman
Pat Broderick
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Captain Atom (vol 3) nro 12 (helmikuu 1988)
Henkilötiedot
Oikea nimi Clifford Zmeck
Status rikollinen
Pituus 196 cm
Paino 118 kg
Ryhmäsidokset Injustice League
SHADE

Major Force, oikealta nimeltään Clifford Zmeck on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo, jonka loivat Cary Bates, Greg Weisman ja Pat Broderick. Hahmo teki ensiesiintymisensä Captain Atomin sarjakuvan kolmannen osan numerossa 12, vuonna 1988.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kersantti Clifford Zmeck oli sertifioitu psykopaatti, joka joutui ilmavoimien sotaoikeuteen vuonna 1969, jossa hänet tuomittiin murhasta elinkautiseen. Zmeck kuitenkin säästyi tuomiolta, kun projekti Atomi antoi hänelle uuden mahdollisuuden. Zmeck oli valittu koehenkilöksi, jossa tiedemiehet kokeilivat erään muukalaismetallin kestävyyttä ydinammuksella. Ensimmäinen koehenkilö oli Nathanial Adam, jonka oletettiin menehtyneen räjähdyksen seurauksena. Tämän vuoksi Zmeck turvattiin kolminkertaisesti muukalaismetallilla ennen ydinammuksen laukaisua. Heidän projektinsa epäonnistui, koska Zmeck näytti kuolleen räjähdyksessä. Todellisuudessa räjähdyksen aiheuttama voima oli heittänyt hänet kvanttikentälle kauas tulevaisuuteen. Zmeck onnistui palaamaan takaisin omaan aikakauteensa huomatakseen muukalaismetallin yhdistyneen hänen kehonsa kanssa ja antaneen hänelle supervoimat. Kenraali Wade Eiling värväsi Zmeckin armeijan erikoistehtäviin. Yhdysvaltain ilmavoimien tiedemiehet asensivat kauko-ohjattavia laitteita Zmeckin ihon alle siltä varalta, että hän alkaisi käyttäytyä vihamielisesti. Teknikot kaiversivat laserin avulla metalliseoksen muistuttamaan asua. Samalla Zmeck nimettiin koodinimellä Major Force.

Sittemmin hän työskenteli hallituksen supersankarina, mutta osoittautui ajoittain vaaralliseksi suurten voimiensa vuoksi. Siitä huolimatta hän osoittautui arvokkaaksi aseeksi puolustaessaan planeettaansa Dominatorsien valloitukselta. Major Forcesta tuli kuitenkin myöhemmin Kapteeni Atomin arkkivihollinen petettyään hallituksen. Myös kenraali Eiling on ajoittain käyttänyt Major Forcea palkkasoturina.

Major Force on päällystetty samalla Dilustel-alien seoksella, joka peittää Kapteeni Atomin. Tämän seurauksena hän voi myös päästä kvanttikenttään ja käyttää sen energioita moniin voimiin. Toisin kuin Atomin, hänen kykynsä johtuivat kuitenkin erilaisesta kentän kirjosta, joka antoi hänelle erilaisia ​​voimia kuin Nathanielilla, lisätyn fyysisyyden lisäksi, jolta puuttui myös kyky vaihtaa ihmisen ja energia-olennon muotojen välillä halutessaan. Tämän teorian katsottiin johtuvan Major Force Projectista, jossa käytettiin kaksinkertaista määrää muukalaisseosta ja räjäytettiin pommi eri räjähdysteholla.

Tarinassa Green Lantern (vol. 3) #54 (elokuu 1994) Major Force tappoi Kyle Raynerin tyttöystävän Alexandra "Alex" DeWittin ja laittoi tämän ruumiin jääkaappiin, josta Kyle myöhemmin löysi hänet. Rayner kidutti Major Forcea kostoksi heidän taistelun aikana kunnes LAPD:n erikoisyksikön joukot pysäyttivät hänet. Myöhemmin Major Forcen tapettua Guy Gardnerin naapurin, jonka tämä oli virheellisesti luullut olevan tämän äiti, Gardner silminnähden teloitti Major Forcen siirretyllä aseen terällä, mutta myöhemmin paljastui, että hän selvisi hengissä Quorumien ansiosta ja Major Force tappoi Arisian, entisen Vihreän Lyhdyn ja Gardnerin ystävän sodanjulistuksena. Gardnerin kohdattua Major Forcen uudestaan taistelussa, Major Force onnistui silminnähden tappamaan Gardnerin, mutta tämä selviytyi ja hänen iskettyä Major Forcea kohtalokkaasti tämä räjähti ja hänen oletettiin kuolleen. Myöhemmin paljastui, että Major Force ei voi kuolla, koska hän on energiasta eikä materiasta koostuva olento. Hän jotenkin elvytti itsensä kuolemasta ennen todellisuuden kvanttikentän aaltoilua, joka jollakin tavalla elvytti Major Forcen.

Jonkin ajan kuluttua hän joutuu kiistaan ​​Teräsmiehen kanssa hänen asemaansa hallituksessa koskevista vääristä tiedoista, ja hän saa yliotteen käyttämällä Dark Quantum Energiaa Teräsmiehen aurinkoenergian syöstämiseen. Mutta Kal-El kääntää taistelun kulun hyödyntämällä hänen kyvyttömyyttään, nimittäin ylikuumentamalla hänen Dilustel-kehoaan salamapisteeseen ja sulattaen hänet paikalleen kuin sulanut patsas. Pian tämän jälkeen Amanda Waller otti hänet pidätykseen, ja hän kieltäytyi jyrkästi kaikista mahdollisista yhteyksistään Yhdysvaltain hallitukseen Wallerin kysyessä tältä totuutta.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Major Force elokuvassa Superman/Batman: Public Enemies.

Major Force teki ensiesiintymisensä elokuvassa Superman/Batman: Public Enemies, jossa hänen roolinsa oli hyvin samankaltainen kuin sarjakuvaversiossa. Pääosin Major Force toimi Kapteeni Atomin johtamassa Luthorin sankariryhmässä. Hän osoitti elokuvan aikana himoavansa murhaamista ja tappoi muun muassa Metallon lavastaakseen Teräsmiehen syylliseksi. Major Force kuitenkin kuoli elokuvan puolessavälissä Power Girlin iskiessä häneen reiän, jonka seurauksena energiaa alkoi purkautua. Lopulta hän aiheutti suuren räjähdyksen kun Kapteeni Atomi yritti suojella ihmisiä Mustan Salaman avulla imiessään energiaa pois. Lopulta hänestä jäi jäljelle vain rikkinäinen asu. Hahmon äänenä toimi Ricardo Chavira.[1]

Major Force esiintyi myös Batman: The Brave and the Bold sarjan jaksossa "Powerless!", jossa häntä ääninäytteli Fred Tatasciore. Sarjassa hänellä oli kyky muuntaa ainetta pimeäksi aineeksi käyttämällä aluetta, jossa hänen kätensä oli.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Major Force esiintyi pomovastuksena DC Universe Online -pelissä, jossa häntä ääninäytteli Alexander Brandon.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2009 Ricardo Antonio Chavira Superman/Batman: Public Enemies

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. SHH Reviews Superman/Batman: Public Enemies (Arkistoitu – Internet Archive) SuperHeroHype 28.9.2009 Viitattu 29.11.2009 (englanniksi)