Volcana (DC Comics)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo DC Comics -kustantamon hahmosta, Marvel Comics -kustantamon hahmosta katso: Volcana.
Volcana
Volcana sarjassa Teräsmies.
Volcana sarjassa Teräsmies.
Näyttelijä(t) Peri Gilpin
Ensi-
esiintyminen
”Where There's Smoke” (syyskuu 1998)
Kustantaja DC Comics
Henkilötiedot
Koko nimi Claire Selton
Asuinpaikka Metropolis
Luonteenpiirteet Hallitsee ja manipuloi tulta
Suhteet

Volcana, oikealta nimeltään Claire Selton on DC-animaatiouniversumissa esiintyvä kuvitteellinen hahmo. Volcana pystyy hallitsemaan ja manipuloimaan tulta. Hänen ensiesiintymisensä oli Teräsmies-animaatiossa vuonna 1998. Volcana on Livewiren ja Harley Quinnin ohella yksi DC-universumin hahmoista, jotka tekivät ensiesiintymisensä animaatiossa sarjakuvan sijaan. Volcanaa ääninäytteli animaatiosarjoissa Peri Gilpin.

Superman: The Animated Series

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Claire Seltonin ollessa teini-ikäinen hänellä havaittiin kyky tuottaa tulta ajatuksen voimalla. Vanhemmat lähettivät tyttärensä Metropolikseen paranormaaliin kouluun opettelemaan hallitsemaan voimansa, mutta myöhemmin hallituksen agentit veivät tytön mukaansa, sillä he aikoivat tehdä hänestä elävän aseen, pyyhkimällä hänen menneisyytensä ja antamalla Clairelle uuden nimen ”Volcana”. Volcana kuitenkin onnistui karkaamaan agenteilta ja tyytyi elämään varkaana. Hän myöhemmin kohtasi Teräsmiehen ja onnistui pakenemaan tältä taistelun jälkeen. Volcana myöhemmin kohtasi agentteja, jotka hänen alkuperäinen vangitsijansa Kurt oli lähettänyt noutamaan hänet. He vangitsevat ja vievät hänet maanalaiseen laitokseen tarkoituksenaan myydä hänet toiselle hallitukselle dissektointitarkoituksiin ja hänen voimiensa lähteen selvittämiseksi. Sillä välin Teräsmies paikantaa ja kuulustelee yhtä agenteista ennen kuin pelastaa Volcanan, joka tuhoaa laitoksen ja yrittää kostaa Kurtille. Samalla kun hän vahingossa sytyttää vetykapselit, jotka räjähtävät ja tainnuttavat hänet, Teräsmies evakuoi laitoksen ja vie Volcanan autiolle saarelle, jossa hän ei voi satuttaa ketään, ja lupaa toimittaa hänelle ruokaa silloin tällöin. Volcana esiintyy myös jaksossa Unity, jossa hän taistelee Terästyttöä vastaan.

Justice League

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volcana esiintyy animaatiosarjan Justice Leaguen jaksoissa Only a dream ja Hereafter. Jaksossa Only a dream Volcana pakenee vankilasta Fireflyn, Solomon Grundyn, Mokkasiinikäärmeen ja Luminuksen kanssa. Oikeuden Puolustajat saavat kaikki karkurit kiinni ja vievät heidät takaisin vankilaan. Jaksossa Hereafter Volcana, Kalibak, Deadshot, Mokkasiinikäärme, Tähtisafiiri ja Livewire juhlivat Teräsmiehen kuolemaa riehumalla kaupungilla.

Justice League Unlimited

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volcana esiintyi Justice League Unlimitedissa yhtenä Cadmus-projektin jäsenenä. Hän myös liittyi Gorilla Groddin johtamaan Tuomion Legioonaan ja taisteli Lex Luthorin puolella syntyneessä kapinassa Tuomion Legioonan hallinnasta. Viimeisessä jaksossa hän taisteli muiden Luthorin puolella taistelleiden sekä Oikeuden Puolustajien kanssa Darkseidiä vastaan.

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volcana esiintyi pomovastuksena Superman: Shadow of Apokolips pelissä. Volcana esiintyi pomovastuksena myös pelissä Superman: Countdown to Apokolips.