Volcana (DC Comics)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo DC Comics -kustantamon hahmosta, Marvel Comics -kustantamon hahmosta katso: Volcana.
Volcana
Volcana sarjassa Teräsmies.
Volcana sarjassa Teräsmies.
Näyttelijä(t) Flag of the United States.svg Peri Gilpin
Ensi-
esiintyminen
”Where There's Smoke” (syyskuu 1998)
Kustantaja DC Comics
Henkilötiedot
Koko nimi Claire Selton
Asuinpaikka Metropolis
Luonteenpiirteet Hallitsee ja manipuloi tulta
Suhteet

Volcana, oikealta nimeltään Claire Selton on DC-animaatiouniversumissa esiintyvä kuvitteellinen hahmo. Volcana pystyy hallitsemaan ja manipuloimaan tulta. Hänen ensiesiintymisensä oli Teräsmies-animaatiossa vuonna 1998.

Superman: The Animated Series[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Claire Seltonin ollessa teini-ikäinen hänellä havaittiin kyky tuottaa tulta ajatuksen voimalla. Vanhemmat lähettivät tyttärensä Metropolikseen paranormaaliin kouluun opettelemaan hallitsemaan voimansa, mutta myöhemmin hallituksen agentit veivät tytön mukaansa, sillä he aikoivat tehdä hänestä elävän aseen, pyyhkimällä hänen menneisyytensä ja antamalla Clairelle uuden nimen ”Volcana”. Volcana kuitenkin onnistui karkaamaan agenteilta ja tyytyi elämään varkaana.

Justice League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volcana esiintyy Justice Leaguen jaksoissa Only a dream ja Hereafter. Jaksossa Only a dream Volcana pakenee vankilasta Fireflyn, Solomon Grundyn, Mokkasiinikäärmeen ja Luminuksen kanssa. Oikeuden puolustajat saavat kaikki karkurit kiinni ja vievät heidät takaisin vankilaan. Jaksossa Hereafter Volcana, Kalibak, Deadshot, Mokkasiinikäärme, Tähtisafiiri ja Livewire juhlivat Teräsmiehen kuolemaa riehumalla kaupungilla.

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volcana esiintyi Justice League Unlimitedissa yhtenä Cadmus-projektin jäsenenä.Hän myös liittyi Gorilla Groddin johtamaan Tuomion Legioonaan ja taisteli Luthorin puolella syntyneessä kapinassa Tuomion Legioonan hallinnasta.Viimeisessä jaksossa hän taisteli muiden Luthorin puolella taistelleiden sekä Oikeuden Puolustajien kanssa Darkseidiä vastaan.