Bloodsport (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bloodsport
Luoja(t) John Byrne
Karl Kesel
Kustantamo DC Comics
Henkilötiedot
Oikea nimi Robert DuBois
Ryhmäsidokset Suicide Squad
Voimat laite joka voi teleportata hänelle minkä tahansa aseen, erinomainen ampuja, korkea fyysinen kunto
Suhteet
Sukulaiset Mickey DuBois (veli)
Tyla DuBois (tytär)

Bloodsport on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä superrikollinen ja Teräsmiehen vihollinen. Hahmon loivat John Byrne ja Karl Kesel huhtikuussa 1987. Hahmosta on ollut useita eri versioita, joista tunnetuin on ollut Robert DuBois. Bloodsport käyttää laitetta, joka voi teleportata hänelle minkä tahansa aseen.

Bloodsport tunnetaan parhaiten siitä, että ensimmäisessä esiintymisessään hän ampui Teräsmiestä kryptoniitti-luodilla, jonka takia Teräsmies joutui teho-osastolle.

Ensimmäinen Bloodsport oli Robert DuBois, jolla oli pakkomielle Vietnamin sotaan ja sai henkisen romahduksen kuultuaan veljensä joutuneen mukaan sotaan. Saatuaan värväyslomakkeen hän pakeni Kanadaan, koska hän pelkäsi kuolemaa. DuBoisin nuorempi veli Mickey naamioitui Robertiksi ja otti hänen paikkansa. Saatuaan tietää, että hänen veljensä oli menettänyt kätensä ja jalkansa taistelussa, Robert tuli hulluksi syyllisyydestä. Lopulta Robertiin ottivat yhteyttä miljardööri Lex Luthorin palveluksessa olevat henkilöt, jotka etsivät pelinappulaa murhatakseen Luthorin arkkivihollisen Teräsmiehen. He myös varustivat DuBoisin arsenaalilla tehokkaita, kehittyneitä aseita, mukaan lukien ase, joka ampui kryptoniittiluoteja. Robert otti itselleen nimen Bloodsport ja ryhtyi jahtaamaan Teräsmiestä. Bloodsport onnistui kukistamaan Teräsmiehen kryptoniittiluodilla, mutta kuntouduttuaan Teräsmies onnistui kukistamaan Bloodsportin ja hänet vangittiin.

Toinen Bloodsport oli Alexander Trent, joka oli fanaattinen rasisti ja valkoisen ylivallan kannattajaryhmän jäsen, jonka sekä Perry White että Franklin Stern kohtasivat nuoruudessaan. Hän ottaa käyttöön nimen Bloodsport, jota afro-amerikkalainen käytti ironisesti aiemmin. Hänen kehoonsa on myös kiinnitetty samanlainen teleportteri, jota hän voi käyttää myös aseiden kutsumiseen. Teräsmiehen kukistettua Trentin hän joutui samaan vankilaan yhdessä Robertin kanssa ja heidän kaksinkamppailunsa aikana Trent pystyy aktivoimaan teleporttinsa ja tuomaan aseet mukaansa. Syntyneessä hämmennyksessä DuBois kuolee vartijoiden ampumana yrittäessään paeta. Veljeskunta polttaa Trentin elävältä vankilassa myöhemmin, koska hän osoitti heikkoutta DuBoisin edessä. Yritysvastainen vigilantti Demolitia, josta tuli naispuolinen versio Bloodsportista on sittemmin käyttänyt teleporttitekniikkaa.

Tuntematon kolmas hahmo otti Bloodsportin nimen tarinassa Superman #652 heinäkuussa 2006 ja lopulta liittoutui Hellgrammiten, Silver Bansheen, Kryptonite Manin, Lelumiehen, Puzzlerin, Livewiren ja Riotin kanssa Teräsmiehen kukistamiseksi. Teräsmies yritti pysäyttää kaikki roistot, varsinkin kun Bloodsport ampui Jimmy Olsenia, johon luoti pysäytettiin. Näiden tapahtumien jälkeen Bloodsport ilmestyi toiselle planeetalle kuljetettujen pahiksien joukkoon Salvation Runissa ja oli Guardianin nopeasti kukistama uhka.

Dark Nights: Death Metalin tapahtumien jälkeen DuBois otettiin takaisin DC-universumiin. Hänen veljensä kuoleman jälkeen hänen henkinen tilansa heikkeni, ja hänestä tuli palkkasoturi Bloodsport. Epäonnistuttuaan Teräsmiehen tappamisessa, hänet lähetettiin Belle Reveen, kunnes hänet pakotettiin Suicide Squad -ryhmään, jonka tehtävänä oli tutkia Multiversumia Amanda Wallerin omien henkilökohtaisten pyrkimysten vuoksi.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.