King Faraday

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
King Faraday
Luoja(t) Robert Kanigher
Carmine Infantino
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Danger Trail nro 1 (heinäkuu 1950)
Oikea nimi Thomas Faraday
Status aktiivinen
Pituus 183 cm
Paino 84 kg
Ryhmäsidokset Checkmate
Central Bureau of Intelligence
Henkilöllisyydet I-Spy
John King
Thomas Hawk
Voimat Ei yli-inhimillisiä kykyjä
Suhteet

King Faraday on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo ja salainen agentti, jonka loivat Robert Kanigher ja Carmine Infantino. Se teki ensiesiintymisensä Danger Trail sarjakuvan numerossa 1, vuonna 1950.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Faradayn isä nimesi poikansa "King"iksi vitsinä erään lauseen myötä "King For A Day". Akuisena Faraday otti sodan jälkeen vastavakooja-agentin roolin Yhdysvaltain hallituksessa, jonka myötä hän kierteli pitkin maailmaa tehtäviensä myötä. Faraday toimi myös hetkellisesti Nightshaden oppi-isänä, sekä osallisena Nightshaden ja Pronssitiikerin värväämisessä Task Force X:ään. Hän on myös tehnyt historiansa aikana Batmanin kanssa yhteistyötä, muun muassa auttamalla Kaksinaaman kiinniottamisessa. Faraday on tehnyt myös töitä Bishop for White Queen organisaation Amanda Wallerille.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King Faraday elokuvassa Oikeuden Puolustajat: Uusi rintama.

King Faraday teki ensiesiintymisensä televisiossa Justice League Unlimitedin jaksossa "Double Date", vuonna 2005. Hän toimi sarjassa liittovaltion agenttina, joka ensimmäisessä jaksossaan oli saanut tehtäväkseen vartijoida mafiapomo Steven Mandragoraa. Mafiapomo kuitenkin karkasi, kun ovelle ilmestyi mafiajoukko. Mandragora löi samalla Faradayn tajuttomaksi.

Toisen kerran Faraday esiintyi jaksossa "I Am Legion", jossa hänet oli nimitetty Yhdysvaltain hallituksen viralliseksi yhteyshenkilöksi Oikeuden Puolustajia kohtaan. Faraday jakoi samalla tietoa Lex Luthorin syystä paeta vankeudestaan. Faraday esiintyi vielä kolmannen kerran jaksossa "To Another Shore", jossa hän auttoi hallituksen agenttien kanssa Ihmenaista, Vihreää Nuolta ja Marsilaista Metsästäjää taistelemaan Salaisen Yhteisön jäseniä Gigantaa, Killer Frostia ja Helleaaltoa vastaan.

Hahmon äänenä toimi Scott Patterson.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oikeuden Puolustajat: Uusi rintama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King Faraday keskeisessä roolissa animaatioelokuvassa Oikeuden Puolustajat: Uusi rintama, joka perustui Darwyn Cooken sarjakuvaan DC: The New Frontier. Hän on hallituksen agentti, joka johtaa Mars-projektia, joka puolestaan tekee yhteistyötä Ferris Aircraftin kanssa. Faraday esitteli Hal Jordanille tehtävän, jossa hänen pitäisi lentää marsiin. Faraday kohtasi raketin lähdön aikana marsilaisen J'Onnin, joka yritti salaa hiipiä raketin kyytiin takaisin kotiplaneetalleen. Heidän välinen tappelu kuitenkin päättyi J'Onnin lyödessä Faradayn tajuttomaksi, mutta pelasti hänet rakettien liekeiltä. J'Onnia pidettiin vankina, jonka aikana Faraday tutustui olentoon tarkemmin Teräsmiehen vihjailusta.

Molemmat taistelivat maata uhkaavalta Keskukselta, jonka dinosaurusplaneetta hyökkäsi Yhdysvaltoihin. Faraday kuitenkin kuoli planeetan lonkeron napatessa hänet kohti T-Rexin kitaa. Hän ehti kuitenkin napata kaksi käsigranaattia, joiden myötä hän ja T-Rex räjähtivät.

Hahmon äänenä toimi Phil Morris.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2005 Scott Patterson Justice League Unlimited
2008 Phil Morris Oikeuden Puolustajat: Uusi rintama

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. King Faraday (comic book character) comicvine.com Viitattu 6.12.2009 (englanniksi)