Mera

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mera
Luoja(t) Jack Miller
Nick Cardy
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Aquaman nro 11 (syyskuu 1963)
Henkilötiedot
Oikea nimi Mera
Pituus 175 cm
Paino 73 kg
Voimat Rajallinen telepatia, kyky hallita vettä, kykenee kestämään vedenalaista painetta sekä lämpötilanvaihteluja, yli-inhimillisen vahva.
Suhteet
Sukulaiset Vesimies (’’aviomies’’), Hila (’’kaksoissisko’’)

Mera on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä kuvitteellinen kuningatar. Jack Millerin ja Nick Cardyn luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1963 Aquaman -sarjakuvalehden numerossa yksitoista. Mera on Vesimiehen vaimo ja Aqua-ulottuvuuden kuningatar.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mera on kotoisin Aqua-ulottuvuudesta, joka tunnetaan myös nimellä Xebel. Hän tapasi Vesimiehen ja Vesipojan Maassa ollessaan pakomatkalla. Leron-niminen roisto oli ottanut hallintaansa kyseisen kuningaskunnan. Vesimies ja Vesipoika lupaavat auttaa Meraa, mutta he joutuvat vangeiksi. Vesimies onnistuu lopulta kukistamaan Leronin Quispin avulla. Mera päättää luopua kruunustaan ja antaa sen V’lanalle, kun hän itse palaa Atlantikseen ja menee myöhemmin Vesimiehen kanssa naimisiin.[1]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mera esiintyi animaatiosarjassa Justice League, jossa hahmon äänenä toimi Kristin Bauer. Hahmon alkuperästä ei mainita mitään, eikä myöskään supervoimia esitetä ollenkaan. Mera toimii lähinnä vain Vesimiehen vaimona sivuroolissa. Hahmon ulkoasu muistuttaa hopeakauden sarjakuvia.

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mera teki kolmannen esiintymisensä animaatiosarjassa Batman – pelottomat, jossa hänellä oli edellisen sarjan tapaan pieni rooli. Tällä kertaa hänellä näytettiin olevan supervoimana vahvuus, kun hän taisteli yhdessä Vesimiehen kanssa Pingviinin kätyreitä vastaan.

Meraa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat
1967–1968 Diane Maddox Aquaman
2001, 2003 Kristin Bauer Justice League
2010–2011 Sirena Irwin Batman – pelottomat
2010 Elena Satine Smallville
2011 Kath Soucie Young Justice
2017–2018 Amber Heard Justice League
Aquaman

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Action Comics nro 539