Kanjar Ro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kanjar Ro
Luoja(t) Gardner Fox
Mike Sekowsky
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Justice League of America nro 3 (helmikuu 1961)
Henkilötiedot
Status aktiivinen
Pituus 163 cm
Paino 67 kg
Voimat Ei yli-inhimillisiä kykyjä
kyky omaksua minkä tahansa aseen käytön
Suhteet
Sukulaiset Kanjar Ru (sisko)

Kanjar Ro on DC Comicsin kustantama sarjakuvarikollinen, jonka loivat Gardner Fox ja Mike Sekowsky. Hahmo esiintyi ensikerran Justice League of America -sarjakuvan numerossa kolme vuonna 1961. Se tunnetaan pääosin Oikeuden Puolustajien vihollisena.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanjar Ro on Dhor-planeetan diktaattori, joka on jatkuvassa sodassa kolmen muun Antares tähtijärjestelmässä sijaitsevan maailman kanssa; Alstair, jossa hallitsee kuningatar Hyathis kasvimaista kansaa, Mosteel, jota johtaa metallisen ulkokuoren omaava Kromm, sekä liskomaisen keisarin Sayyarin hallitsema Llarr.

Ensiesiintymisessään Kanjar Ro onnistui orjuuttamaan Oikeuden Puolustajat gammagongillaan ja käytti sankareita taistellakseen kolmen maailman kanssa, jotka ovat olleet sodassa pidemmän aikaa. Oikeuden Puolustajat onnistuivat vapautumaan hänen hallinnastaan ja vangitsivat kaikki neljän maailman monarkiaa yhteen pieneen planeettaan.[1] Kanjar Ro kuinkin pakeni myöhemmin ja yritti useita kertoja valloittaa Rann-planeettaa. Yksi näistä yrityksistä tuotti tulosta ja pian hänen edellinen kilpaileva monarkia valloitti Thanagarin. Tämän seurauksena syntyi ensimmäinen sota Rannin ja Thanagarin välille.

Myöhemmin Crisis on Infinite Earths -aikakaudessa Kanjar Ro esiteltiin juonittelevana byrokraattina Thanagarianin ministeriössä.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanjar Rolla ei ole yli-inhimillisiä voimia, mutta hän käyttää hyväkseen edistynyttä muukalaisolentojen kehittämiä aseita. Kanjar Ro kantaa mukanaan energiavaltikkaa (gammagongia), jonka avulla hän kykenee levitoimaan ja kommunikoimaan muiden olentojen kanssa läpi hyperavaruuden.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanjar Ro esiintyi ensi kerran televisiossa vuonna 2001 Justice Leaguen kaksiosaisessa jaksossa ”In Blackest Night”, jossa hahmon äänitti Rene Auberjonois. Hahmon ulkomuoto muistutti alkuperäisen sarjakuvan versiota.

Kanjar Ro toimi sarjassa avaruusmerirosvona, joka auttoi Manhunterseja lavastamaan John Stewartin murhaajaksi. Hän yritti myös päästä eroon Metsästäjä marsilaisesta ja Teräsmiehestä, jotka olivat jäljillä lavastamisen aiheuttajasta.

Batman: The Brave and the Bold[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanjar Ro esiintyy Batman: The Brave and the Boldin jaksossa ”Rise of the Blue Beetle”. Hahmon äänenä toimii Marc Worden.

Kanjar Ron oli kerrottu olleen vuosia sitten Blue Beetlen vihollinen ja onnistuneen kukistamaan sen soonisella gammagongilla, jolle pillerinpyörittäjä on haavoittuvainen. Kanjar Ro palaa takaisin samaiselle planeetalle, jossa hän taisteli Blue Beetleä vastaan. Tällä kertaa Kanjar Ro tuli hakemaan gribble olentoja, joiden kehoja voi käyttää polttoaineena. Nykyinen Blue Beetle Jaime Reyes ja Batman saapuivat planeetalle, jossa he kohtasivat Kanjar Ron. Jaime Reyesin epäonneksi Kanjar onnistui saamaan hänen haarniskan pois ja puki itse sen ylleen taistellakseen Batmania vastaan. Kanjar Ro ei kuitenkaan onnistunut kukistamaan Batmania, joka harhautti häntä sillä välin, kun Jaime käytti gammagongia, jonka avulla hän sai haarniskansa takaisin ja onnistui kukistamaan Kanjar Ron.

Elokuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Green Lantern: First Flight[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanjar Ro elokuvassa Green Lantern: First Flight.

Kanjar Ro teki ensiesiintymisensä elokuvassa Green Lantern: First Flight, jossa hahmon äänenä toimii Kurtwood Smith. Hahmo poikkesi sarjakuvaversiostaan ja muistutti kasvoiltaan enemmän mustekalan ja hyönteisen sekoitusta.

Elokuvassa Kanjar Ro teki yhteistyötä korruptoituneen Vihreän Lyhdyn Sinestron kanssa löydettyään keltaisen elementin, Kristallin, joka on Vihreiden Lyhtyjen voiman lähteen vihreän elementin polaarinen vastakohta. Sinestro suunnitteli käyttävänsä Kanjar Rota hyväksi, joka käski aseistajia luomaan samanlaisen voimasormuksen kuin Vihreillä Lyhdyillä. Sinestro saapui lentoterminaaliin sopimaan tapaamisesta Kanjar Ron kanssa, mutta hämäyksenä otti mukaansa Vihreitä Lyhtyjä. Suunnitelma ei toteutunut täysin, kun Hal Jordan huomasi pakenevat Kanjar Ron miehet. Pakomatkan aikana Jordan onnistui murtautumaan Kanjar Ron pakoalukseen, jossa Kanjar Ro kuitenkin pystyi lyömään energiavaltikallaan Jordanin tajuttomaksi. Myöhemmin Sinestro ilmestyi paikalle ja murhasi Kanjar Ron sovittelusta huolimatta ja lavasti Hal Jordanin murhaajaksi.

Myöhemmin Sinestro herätti sormuksellaan Kanjar Ron hetkellisesti henkiin ruumishuoneella, jotta hän saisi selville missä keltaisen elementin haltijat eli aseistajat asuvat.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2001 Rene Auberjonois Justice League
2008, 2010 Marc Worden Batman – pelottomat
2009 Kurtwood Smith Green Lantern: First Flight

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Justice League of America nro 3