Marc Worden

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Marc Worden
Syntymäaika 5. kesäkuuta 1976 (ikä 41)
Syntymäpaikka Kanada Toronto, Ontario
Aktiivisena 1989–
Oikea nimi David Marc Worden
Muut nimet Mark Worden
Merkittävät roolit Rautamies
(Ultimate Avengers ja The Invincible Iron Man)
Aiheesta muualla
IMDb
Ehdokkuudet

Young Artist

  • 1993 MMC

David Marc Worden (s. 5. kesäkuuta 1976 Toronto, Ontario) on kanadalainen näyttelijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän aloitti uransa synnyinkaupungissaan Torontossa, näytellen teattereissa ja televisiossa. Vuonna 1990 Worden muutti Yhdysvaltoihin töihin Walt Disney-yhtiöön[1] ja asuu nykyisin Los Angelesissa. Hän on uransa aikana esiintynyt enimmäkseen vierailevissa näytelmä- ja äänirooleissa televisiosarjoissa, kuten Tie Avonleaan, Avaruus 2063, Felicity, Batman of the Future, The Zeta Project, NYPD Blue, Mullan alla ja Teen Titans. Worden oli myös mukana kolmessa Marvelin tuottamassa animaatioelokuvissa Rautamiehenä ja on dubannut englanniksi anime-elokuvan Ihania päiviä.

Rautamiehen rooliin hän päätyi elokuvan Ultimate Avengersin myötä, johon Worden alun perin koe-esiintyi Kapteeni Amerikan roolia varten.[2] Roolin mentyä Justin Grossille hän kokeili vielä Thorin roolia, mutta ei saanut sitäkään kuulostamaan ääniroolittajien hakemaksi ääneksi. Elokuvan projektissa mukana ollut Craig Kyle halusi vielä Wordenin kokeilevan Tony Starkin roolia, jonka hän myös onnistui saamaan.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. imdb Viitattu 9.2.2009. (englanniksi)
  2. a b Patrick Luce: Marc Worden talks Ultimate Avengers, Iron Man, and a film called Dragonlance 10.8.2006. monstersandcritics.com. Viitattu 9.2.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.