Elolaser

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elolaser
Elolaser valo-olomuodossaan
Elolaser valo-olomuodossaan
Luoja(t) Stan Lee, Don Heck & Art Simek
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Avengers #34 (1966)
Henkilötiedot
Oikea nimi Arthur Parks
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Mandariini, Kreivi Nefaria, Batroc
Henkilöllisyydet Laser
Voimat Nero, Lentokyky, kyky ampua korkeataajuuksisia energiaiskuja

Elolaser on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto, jonka ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Avengers-lehden numerossa 34 vuonna 1966. Elolaserin loivat Stan Lee, Don Heck ja Don Heck.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elolaser ihmisolomuodossaan.

Arthur Parks syntyi New Jerseyssä. Hän rakastui naiseen nimeltään Lucy Barton, joka kuitenkin nai toisen huomattavasti varakkaamman miehen. Parks sekosi tästä ja sokeana mustasukkaisuudesta uskoi, että naisen sydämen voittaminen vaatisi valtaa ja voimaa. Käyttäen hyväksi tiedemiehen kykyjään Elolaser loi voimakkaan laseraseen molempiin ranteisiinsa ja loi itselleen uuden nimen Elolaser aloittaen rikollisen uransa. Tavatessaan Kostajiin kuuluvan supersankarittaren Ampiaisen Elolaser rakastui tähän ensisilmäyksellä. Hän vangitsi Ampiaisen ja taisteli Kostajia vastaan onnistuen jopa vangitsemaan Kapteeni Amerikan ja Haukansilmän[1]. Hän kuitenkin hävisi taistelun ja superroiston oletettiin kuolleen[1]. Hänet kuitenkin passitettiin vankilaan, kunnes Mandariini auttoi hänet ulos sellistä. Yhdessä Mandariini keräämien muiden superrikollisten kanssa Elolaser iski uudelleen Kostajia vastaan. Myöhemmin Elolaser on taistellut Batrocin Prikaatissa, mutta epäonnistunut jokaisella kerralla.

Tappioihinsa kyllästynyt Elolaser päätti palata laboratorioonsa ja kehitteli tavan istuttaa ihonsa alle laserdiodeja. Huolimatta Elolaserin voimien lisäyksestä Kostajat löivät hänet jälleen. Lopulta Kreivi Nefaria lupasi auttaa Elolaseria tämän voimien lisäämisessä, mutta Nefaria yrittikin vain lisätä omia voimiaan. Paeten paikalta Elolaser huomasi ihonsa laserdiodien muuttuneen epävakaiksi. Elolaser haki apua Itä-Saksasta, jossa suurimmalla osalla ylimääräistä energiaa tehostettiin vakoilusatelliittien toimintaa. Tämä sai Rautamiehen valpastumaan ja hyökkäämään Elolaseria vastaan. Seuranneessa taistelussa Elolaserin ihmismuoto tuhoutui lopulta kokonaan. Hän ei kuitenkaan kuollut vaan muuttui valo-olennoksi, jolla oli Parksin tietoisuus, jolloin Rautamies vei hänet hoitoon Henry Pymille.

Elolaser kuitenkin pakeni ja itsevarmana omista voimistaan huomasi olevansa suurempi uhka sankareille kuin koskaan ennen. Elolaser hyökkäsi Rautamiehen kimppuun ja supersankari voitti olennon vain hädin tuskin yhdessä Henry Pymin ja Ihmemiehen avulla[2].

Tällä hetkellä Elolaser on toiminut Rautamiehen alaisuudessa tiedemiehenä, mutta on epävarmaa onko tilanne pysyvä.

Voimat & varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elolaserin fyysisen voiman taso ei ole tiedossa, hän saattaa olla määrittelemättömän voimakas valomuodossaan. Ollessaan vielä tavallinen ihminen hänellä oli ikäisensä aktiivisesti treenaavan miehen voimat.

Elolaser on ruumiiton massa fotoneja, joilla on inhimillinen tajunta. Hän kykenee mentaalisesti kontrolloimaan ruumiinsa partikkeleita ja näin muokkaamaan niiden kulkusuuntaa tai ohjaamaan niitä. Keskittymisen kautta Elolaser kykenee tiivistämään fotonien yhteenkeräytymän kriittisesti ja ampumaan lasersäteen tai muuttumaan valoksi. Laserin tarkka voima ei ole tiedossa, mutta hän kykenee matkustamaan tässä olomuodossaan valonnopeutta.

Kaiken kaikkiaan Elolaserin voimien ylärajat eivät vielä ole tarkkaan tiedossa. Tiedetään kuitenkin hänen kykenevän luomaan itsestään hologrammeja ja täten naamioitumaan toisiksi ihmisiksi. On myös oletettu, että Elolaserin fysikaalinen olemus sijaitsisi toisessa ulottuvuudessa, josta hän voi myös tuottaa esille enemmän fotoneja korvaamaan esimerkiksi niitä, joita on ampunut säteiden muodossa itsestään.

Elolaser muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Avengers #34 (1966). Marvel Comics.
  2. MARVEL #3 & #8 (1992). Kustannus Oy Semic.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]