Luettelo Worlds of DC -elokuvien näyttelijöistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Worlds of DC on sarja Warner Brosin itsenäisesti tuottamia toisiinsa nivoutuvia supersankarielokuvia, jotka perustuvat DC Comicsin sarjakuvahahmoihin.

Sarja koostuu elokuvista, jotka perustuvat useisiin DC Comicsin sarjakuvista otettuihin hahmoihin ja joissa on useita päänäyttelijöitä. Henry Cavill näyttelee Kal-Elia / Clark Kentiä / Teräsmiestä elokuvissa Man of Steel (2013) ja Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), jossa myös Ben Affleck ja Gal Gadot näyttelevät Bruce Waynea / Batmania ja Diana Princea / Ihmenaista. Affleck teki cameoesiintymisen elokuvassa Suicide Squad ja jatkaa roolinsa elokuvassa The Batman, kun taas Gadot jatkaa roolissaan elokuvissa Wonder Woman (2017) ja Wonder Woman 1984 (2019), kaikkien kolme näyttelijän esiintyessä elokuvassa Justice League (2017). Jason Momoa, Ray Fisher ja Ezra Miller näyttelevät Arthur Currya / Vesimiestä, Victor Stonea / Kyborgia ja Barry Allenia / Salamaa tekivät cameoesiintymiset elokuvissa Batman v Superman: Dawn of Justice: Dawn of Justice ja Suicide Squad ja esiintyivät myös elokuvassa Justice League ennen omia sooloelokuviaan: Aquaman (2018), Cyborg (2020) ja Flashpoint. Asher Angel tulee näyttelemään Billy Batsonia ja Zachary Levi tämän alter egoa Shazamia elokuvassa Shazam! (2019) ja Dwayne Johnson tulee näyttelemään Teth-Adamia / Mustaa Adamia elokuvassa Black Adam.

Muita toistuvia näyttelijöitä sarjassa ovat Amy Adams, Jesse Eisenberg, Laurence Fishburne, Amber Heard, Jeremy Irons, Joel Kinnaman, Diane Lane, Jared Leto, Joe Morton, Connie Nielsen, Margot Robbie, J. K. Simmons ja Will Smith. Alla olevassa listassa on lajiteltu elokuvissa esiintyneet hahmot sukunimen mukaan.

Roolit ja hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhenteiden merkitykset
  • Harmaa laatikko tarkoittaa, että hahmo ei esiinny elokuvassa.
  • V tarkoittaa ääniroolia.
  • P tarkoittaa hahmon esiintyvän vain valokuvassa.
  • C tarkoittaa cameoroolia.
  • Y tarkoittaa roolia hahmon nuorempana itsenä.
Hahmo Man of Steel
(2013)
Batman v Superman:
Dawn of Justice

(2016)
Suicide Squad
(2016)
Wonder Woman
(2017)
Justice League
(2017)
Aquaman
(2018)
Shazam!
(2019)
Wonder Woman 1984
(2019)
Cyborg
(2020)
Green Lantern Corps
(2020)

Ensiesiintyminen: Man of Steel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tor-An Richard Cetrone[1]  
Jor-El Russell Crowe[2]  
Kal-El / Clark Kent
Teräsmies

Henry Cavill[3]
Dylan SprayberryY
Cooper TimberlineY
Henry Cavill[4]   Henry Cavill[5]  
Dev-Em Revard Dufresne[1]  
Faora Antje Traue[6]  
Carrie Farris Christina Wren[7][8]  
Emil Hamilton Richard Schiff[9]  
Nathan Hardy Christopher Meloni[10]  
Kelor Carla GuginoV[11]  
Jonathan Kent Kevin Costner[12]  
Martha Kent Diane Lane[13][14]   Diane Lane[15][16]  
Lois Lane Amy Adams[17][18]   Amy Adams[19]  
Lana Lang Jadin GouldY[20] Emily Peterson  
Leone Coburn Goss  
Steve Lombard Michael Kelly[21]  
Lara Lor-Van Ayelet Zurer[22]  
Nadira Apollonia Vanova[23]  
Pete Ross Jack FoleyY
Joseph Cranford[24]
Joseph Cranford  
Calvin Swanwick Harry Lennix[25]  
Jax-Ur Mackenzie Gray[26]  
Car-Vex Samantha Jo[27]  
Perry White Laurence Fishburne[28][18]  
Zod Michael Shannon[29][30] Michael ShannonC
Greg PlittC[31][32]
 

Ensiesiintyminen: Batman v Superman: Dawn of Justice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barry Allen
Salama
  Ezra MillerC[33][34]   Ezra Miller[35]  
Charlie   Ewen BremnerPC   Ewen Bremner[36][37]  
Arthur Curry
Vesimies
  Jason MomoaC[38] Jason MomoaPC[39]   Jason Momoa[40] Jason Momoa[41]
Otis DhanjiY
 
June Finch   Holly Hunter[42]  
Mercy Graves   Tao Okamoto[43]  
Wallace Keefe   Scoot McNairy[42]  
Jenet Klyburn   Jena Malone (Ultimate Edition)[42][44]  
Anatoli Knyazev   Callan Mulvey[42]  
Lex Luthor   Jesse Eisenberg[45]   Jesse EisenbergC [46][16]  
Jimmy Olsen   Michael CassidyC  
Alfred Pennyworth   Jeremy Irons[47]   Jeremy Irons[48]  
Diana Prince
Ihmenainen
  Gal Gadot[49]   Gal Gadot[50]
Emily CareyY
Gal Gadot[51]   Gal Gadot  
Purrington   Patrick LeahyC[52]  
Päällikkö   Eugene Brave RockPC [53]   Eugene Brave Rock[53][37]  
Sameer   Saïd TaghmaouiPC   Saïd Taghmaoui[36][37]  
Steppenwolf   Tietokonemallinnus (Ultimate Edition)C[54]   Ciarán Hinds[55]  
Silas Stone   Joe Morton[56]   Joe Morton[57]  
Victor Stone
Kyborgi
  Ray FisherC[58]   Ray Fisher[59]   Ray Fisher[59]  
Steve Trevor   Chris PinePC   Chris Pine[60]  
Tuomiopäivä   Robin Atkin DownesV[61]  
Bruce Wayne
Batman
  Ben Affleck[5]
Brandon SpinkY
Ben AffeckC[62]   Ben Affleck[19]  
Yhdysvaltain presidentti   Patrick WilsonVC[63]  

Ensiesiintyminen: Suicide Squad[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GQ Edwards   Scott Eastwood[64]  
Rick Flag   Joel Kinnaman[65]  
Jonny Frost   Jim Parrack[66]  
Gomez   Alex Meraz[67]  
Griggs   Ike Barinholtz[66]  
George ”Digger” Harkness
Kapteeni Bumerangi
  Jai Courtney[68]  
Incubus   Alain Chanoine[69]  
Jokeri   Jared Leto[68]  
Waylon Jones
Killer Croc
  Adewale Akinnuoye-Agbaje[70]  
Floyd Lawton
Deadshot
  Will Smith[68]  
Zoe Lawton   Shailyn Pierre-Dixon[71]  
Monster T   Common[72]  
June Moone
Lumoojatar
  Cara Delevingne[68]  
Harleen Quinzel
Harley Quinn
  Margot Robbie[68]  
Chato Santana
El Diablo
  Jay Hernandez[73]  
Dexter Tolliver   David Harbour[74]  
Amanda Waller   Viola Davis[75]  
Christopher Weiss
Slipknot
  Adam Beach[76]  
Tatsu Yamashiro
Katana
  Karen Fukuhara[77]  

Ensiesiintyminen: Wonder Woman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antiope   Robin Wright[78]  
Ares
Sir Patrick Morgan
  David Thewlis[36][79]  
Artemis   Ann Wolfe[80][81]  
Etta Candy   Lucy Davis[82]  
Egeria   Madeleine Vall[83]  
Euboea   Samantha Jo[84]  
Hippolyta   Connie Nielsen[85][16]  
Erich Ludendorff   Danny Huston[36]  
Isabel Maru
Tohtori Myrkky
  Elena Anaya[36]  
Menalippe   Lisa Loven Kongsli[78]  
Orana   Mayling Ng[86]  

Ensiesiintyminen: Justice League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henry Allen   Billy Crudup[57]  
Atlan   Julian Lewis Jones[87][88]  
James Gordon   J. K. Simmons[89]  
Mera   Amber Heard[90]  

Ensiesiintyminen: Aquaman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atlanna   Nicole Kidman[91]  
Thomas Curry   Temuera Morrison[92]  
David Hyde
Black Manta
  Yahya Abdul-Mateen II[93]  
Orm Marius
Merimestari
  Patrick Wilson[94]  
Murk   Ludi Lin[95]  
Nereus   Dolph Lundgren[96]  
Nuidis Vulko   Willem Dafoe[97]  

Ensiesiintyminen: Shazam![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billy Batson
Shazam
  Asher Angel (Billy Batson)[98]
Zachary Levi (Shazam)[99]
 
Mary Bromfield   Grace Fulton[100]  
Eugene Choi   Ian Chen[101]  
Darla Dudley   Faithe Herman[102]  
Thaddeus Sivana   Mark Strong[103]  
Freddy Freeman   Jack Dylan Grazer[104]  
Pedro Peña   Jovan Armand[105]  
Shazamin tietäjä   Djimon Hounsou[106]  
Rosa Vásquez   Marta Milans[107]  
Víctor Vásquez   Cooper Andrews[108]  

Ensiesiintyminen: Wonder Woman 1984[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barbara Ann Minerva
Gepardi
  Kristen Wiig[109]  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Johnson, Scott: Man Of Steel Exclusive: Two New Villains Revealed 23.1.2013. Comicbook.com. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  2. Schreffler, Laura: Paunchy Russell Crowe suits up to play Superman's dad (but he can't keep away from his own kryptonite... nicotine) 5.10.2011. Daily Mail. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  3. Henry Cavill to Play Superman!! 30.1.2011. Superhero Hype!. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  4. Hernandez, Vittorio: Henry Cavill to Star in New 2015 Movie Featuring Superman, Batman Together; Who Will be the Caped Crusader? (VIDEOS & PHOTOS) 21.7.2013. International Business Times. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  5. a b Kroll, Justin: WB Announces 10 DC Comics Movies, 3 ‘Harry Potter’ Spinoffs and ‘Lego’ Sequels 15.10.2014. Variety. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  6. Superman reboot casts its villainess 27.4.2011. The A.V. Club]. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  7. Jayson, Jay: Christina Wren Will Reprise Man Of Steel Role For Batman V Superman 10.2.2015. Comicbook.com. Viitattu 11.6.2015.
  8. Arrant, Chris: MAN OF STEEL Character with a Familiar Name to Return In BATMAN V SUPERMAN 11.2.2015. Newsarama. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  9. Gordon, Jeremy: 'Man Of Steel' Actor Richard Schiff Talks Secret Origins Of Emil Hamilton 12.1.2012. MTV. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  10. Neumyer, Scott: Christopher Meloni Knows Superman November 12, 2013. Rolling Stone. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  11. CARLA GUGINO RETURNS FOR BATMAN VS. SUPERMAN Cosmic BookNews. 1.3.2016. Viitattu 25.3.2016. (englanniksi)
  12. Sacks, Ethan: In 'Man of Steel,' Kevin Costner and Diane Lane add star power to supporting roles as Clark Kent's folks 13.6.2013. NY Daily News. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  13. Vary, Adam B: Diane Lane will play Martha Kent in new Superman 2.3.2011. Entertainment Weekly. Viitattu 11.6.2015.
  14. Wilding, Josh: SDCC '13: Zack Snyder Announces BATMAN/SUPERMAN; Check Out The Official Logo 20.7.2013. Comic Book Movie. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  15. Lovett, Jamie: Diane Lane Reveals How Jason Momoa Prepared For His Aquaman Scenes In Justice League Comicbook.com. 9.10.2016. Viitattu 15.12.2016. (englanniksi)
  16. a b c Wilding, Josh: Warner Bros. Confirms Lex Luthor's Return In JUSTICE LEAGUE And Reveals A Surprise WONDER WOMAN Cameo Comicbook.com. 22.12.2016. Viitattu 22.12.2016. (englanniksi)
  17. Mullins, Jenna: Amy Adams Cast as Lois Lane 26.3.2011. E! Online. Arkistoitu . Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  18. a b Rich, Katey: Batman-Superman Film Brings In Man Of Steel Cast, Confirms 2015 Release 20.7.2013. CinemaBlend. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  19. a b Fischer, Russ: DC Comics Movies Announced: ‘Suicide Squad,’ ‘Wonder Woman,’ ′Suicide Squad,′ ‘Justice League,’ ‘The Flash,’ ‘Aquaman’ 15.10.2014. /Film. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  20. Fischer, Russ: ‘Man of Steel’ Adds Jadin Gould as Young Lana Lang 4.1.2012. /Film. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  21. Rahyab, Kamal: World's Finest Fancast for the World's Finest 30.3.2015. MoviePilot. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  22. Fleming Jr., Mike: Ayelet Zurer Replacing Julia Ormond As Superman's Krypton Mom 25.9.2011. Deadline.com. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  23. Film/TV Biography ApolloniaVanova.com. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  24. Westfahl, Gary: ‘This Man Is Not Our Enemy': A Review of Man of Steel 15.6.2013. Locus Online. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  25. Chitwood, Adam: Harry Lennix Joins MAN OF STEEL July 8, 2011. Collider. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  26. Byrne, Craig: Smallville Connections In Man Of Steel (Spoilers) 14.6.2013. KryptonSite. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  27. Marnell, Blair: Exclusive Interview: Samantha Jo on ‘Mortal Kombat: Legacy’ Season 2 25.9.2013. CraveOnline. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  28. Ditzian, Eric: Man Of Steel Taps Laurence Fishburne As News Chief Perry White 8.3.2011. MTV. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  29. Hyde, David: MICHAEL SHANNON TO STAR AS GENERAL ZOD IN “MAN OF STEEL” FROM WARNER BROS. PICTURES AND LEGENDARY PICTURES 10.4.2011. DC Comics. Viitattu 11.6.2015.
  30. Watch: The 'Batman v. Superman: Dawn of Justice' trailer is out and it's epic in every sense of the word Firstpost. 12.7.2015. Viitattu 15.7.2015. (englanniksi)
  31. Kuolleen Kenraali Zodin ruumis esiintyy merkittävässä roolissa kyseisessä elokuvassa, mutta Michael Shannon ei itse osallistunut kuvauksiin. Ruumis luotiin yksityiskohtaisella valoksella fitness-malli {{Greg Plitt]]in kehosta sekä Shannonin kasvoista.
  32. BATMAN VS SUPERMAN Zod Body BTS ADI YouTubessa
  33. Ezra Miller Confirmed For Batman Vs. Superman Cosmic Book News. Viitattu 14.12.2015. (englanniksi)
  34. Kit, Borys: 'Suicide Squad' Adds Key DC Character Weeks Before Release The Hollywood Reporter. 28.7.2016. Viitattu 29.7.2016. (englanniksi)
  35. Agar, Chris: ‘The Flash’ Movie’s Ezra Miller on Playing the Character Long-Term 2.2.2015. Screen Rant. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  36. a b c d e Production Begins on Warner Bros. Pictures’ Wonder Woman Feature Film Business Wire. 21.11.2015. Viitattu 1.5.2016. (englanniksi)
  37. a b c Collura, Scott: 15 Things We Learned on the Set of Wonder Woman IGN. 6.3.2017. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)
  38. Sciretta, Peter: Jason Momoa Is Aquaman in ‘Batman V Superman: Dawn Of Justice’ /Film. 14.6.2014. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  39. Reilly, Luke: Another Major DC Character to Appear in 'Suicide Squad' IGN. 29.7.2016. Viitattu 7.8.2016. (englanniksi)
  40. McMillian, Graeme: Jason Momoa Talks 'Aquaman' Plans, Confirms 'Justice League' Appearance 20.10.2014. The Hollywood Reporter. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  41. It’s Official: Jason Momoa is ‘Aquaman’; Solo Movie Coming 2018 15.10.2014. Screen Rant. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  42. a b c d Breznican, Anthony: Superman/Batman: Holly Hunter, Callan Mulvey, Tao Okamoto join cast 3.4.2014. Entertainment Weekly. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  43. Bussey, Ben: Wolverine Actress Joins Batman V Superman 19.6.2014. Yahoo. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  44. Jena Malone’s Cut Character From ‘Batman v Superman’ Revealed Variety. 2.6.2016. Viitattu 14.6.2016. (englanniksi)
  45. McNary, Dave: Jesse Eisenberg Cast As Lex Luthor in Superman/Batman, Jeremy Irons Set as Alfred 31.1.2014. Variety. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  46. Wilding, Josh: Jesse Eisenberg Reveals Whether Or Not He Will Return As Lex Luthor In JUSTICE LEAGUE Next Year ComicBookMovie.com. 29.5.2016. Viitattu 29.5.2016. (englanniksi)
  47. Jesse Eisenberg and Jeremy Irons Join the Cast of Warner Bros. Pictures' Untitled Superman/Batman Film from Director Zack Snyder 31.1.2014. Business Wire. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  48. Friedman, Roger: Exclusive: Jeremy Irons Will Bring Batman’s Alfred to “Justice League of America” Showbiz 411. 30.4.2016. Viitattu 1.5.2016. (englanniksi)
  49. Gal Gadot to Play Wonder Woman in 'Batman vs. Superman' 4.12.2013. Variety. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  50. Kooser, Amanda: Wonder Woman standalone film will star Gal Gadot 24.1.2014. CNET. Viitattu 11.6.2015.
  51. Begley, Chris: Gal Gadot signed a 3 movie deal as Wonder Woman (video) 22.1.2014. Batman News. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  52. Jaffe, Alexandra: Leahy returns to 'Batman,' Ben Affleck says CNN. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  53. a b Volmers, Eric: Eugene Brave Rock, actor from Kainai First Nation, to appear in DC's Wonder Woman Calgary Herald. 6.8.2016. Viitattu 26.2.2017. (englanniksi)
  54. Weintraub, Steve: ‘Justice League’: Over 60 Things to Know About the ‘Batman v Superman’ Follow-Up Collider.com. 21.6.2016. Viitattu 11.7.2016. (englanniksi)
  55. Gonzalez, Umberto: ‘Game of Thrones’ Star Ciaran Hinds Cast as ‘Justice League’ Villain Steppenwolf (Exclusive) TheWrap. 4.11.2016. Viitattu 4.11.2016. (englanniksi)
  56. Burlingame, Russ: Batman V Superman Reveals Who Plays Cyborg's Dad comicbook.com. 25.3.2016. Viitattu 4.4.2016. (englanniksi)
  57. a b Patel, Rohan: JUSTICE LEAGUE: The Age Of Heroes Has Arrived In The First Epic Teaser Trailer ComicBookMovie.com. 25.3.2017. Viitattu 4.5.2017. (englanniksi)
  58. Ray Fisher to Play Cyborg In ‘Batman-Superman’ (EXCLUSIVE) 23.4.2014. Deadline. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  59. a b Lee, Chris: DC's 'Cyborg,' Ray Fisher, didn't know he was getting his own movie 21.10.2014. Entertainment Weekly. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  60. Sneider, Jeff: Chris Pine Closes Deal to Star Opposite Gal Gadot in 'Wonder Woman' (Exclusive) 28.7.2015. The Wrap. Viitattu 29.7.2015. (englanniksi)
  61. Very proud to release that I helped bring #Doomsday to life in the upcoming @BatmanvSuperman #Dreamgigs 26.2.2016. Viitattu 14.3.2016.
  62. Truitt, Brian: 2016 brings Batman, Superman and the 'Dawn' of a new superhero universe USA Today. 10.1.2016. Viitattu 14.1.2016. (englanniksi)
  63. Lesnick, Silas: Exclusive: Is This Batman v Superman Character Headed to Aquaman? ComingSoon.net. 28.3.2016. Viitattu 3.4.2016. (englanniksi)
  64. Brew, Simon: Suicide Squad: two more added to the cast 31.3.2015. Den of Geek. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  65. Sneider, Jeff: Jay Hernandez Joining Will Smith, Jared Leto in WB’s ‘Suicide Squad’ (Exclusive) 18.2.2015. The Wrap. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  66. a b Suicide Squad Photo of Cast Table Reading Variety.
  67. Kroll, Justin: ‘Twilight’ Actor Joins ‘Suicide Squad’ Variety. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  68. a b c d e Kroll, Justin: ‘Suicide Squad’ Cast Revealed: Jared Leto to Play the Joker, Will Smith is Deadshot 2.12.2014. Variety. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  69. Vejvoda, Jim: Suicide Squad's Mysterious Second Villain, Incubus, Revealed IGN. 5.8.2016. Viitattu 8.8.2016. (englanniksi)
  70. Suicide Squad Casts Adewale Akinnuoye-Agbaje As Killer Croc 31.3.2015. Comicbook.com. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  71. Ahearn, Victoria: Canadian Shailyn Pierre-Dixon on playing Deadshot's daughter in 'Suicide Squad' Winnipeg Free Press. 2.8.2016. Viitattu 2.8.2016. (englanniksi)
  72. Kit, Borys: Common Joins 'Suicide Squad' (Exclusive) 24.4.2015. Den of Geek. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  73. Jayson, Jay: Jay Hernandez's Suicide Squad Role Revealed; Killer Frost, King Shark & More To Cameo 19.2.2015. ComicBook.com. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  74. Jayson, Jay: Alex Meraz & David Harbour Join Suicide Squad; Viola Davis' Amanda Waller Haircut ComicBook.com. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  75. Davis confirms her role to etalk's Ben Mulroney 25.2.2015. Twitter. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  76. Woods, John: Adam Beach to play DC Comics villian Slipknot in new film 9.4.2015. Winnipeg Free Press. (englanniksi)
  77. Mayimbe, El: Adewale Akinnuoye-Agbaje To Play Killer Croc; Karen Fukuhara Rumored For Plastique In 'Suicide Squad' 31.3.2015. Latino-Review.com. Viitattu 11.6.2015. (englanniksi)
  78. a b Sperling, Nicole: Wonder Woman exclusive: Meet the warrior women training Diana Prince Entertainment Weekly. 24.3.2016. Viitattu 4.4.2016. (englanniksi)
  79. Wilding, Josh: We Know Who Is Playing Ares In WONDER WOMAN And It's Not Who You Expected ComicbookMovie.com. 19.2.2017. Viitattu 19.2.2017. (englanniksi)
  80. Burlingame, Russ: Wonder Woman Behind-the-Scenes Photos Confirm Ann Wolfe and A Tiger To Appear Comicbook.com. 20.4.2016. Viitattu 13.3.2017. (englanniksi)
  81. Jenkins, Patty: The legend @AnnWolfeBoxing is our Artemis!! Who else should be one of the greatest warrior Amazons, but the best female boxer in history. Twitter. 13.3.2017. Viitattu 13.3.2017. (englanniksi)
  82. Amya, Eric: Etta Candy Spotted In Wonder Woman Set Photos Viitattu 25.3.2016. (englanniksi)
  83. Russ Burlingame: Madeleine Vall Confirms She’s Playing Amazon Warrior Egeria in Wonder Woman DCComicsMovie.com. (englanniksi)
  84. Arelis: Samantha Jo is Euboea in Wonder Woman DCComicsMovie.com. (englanniksi)
  85. Jayson, Jay: Gladiator's Connie Nielsen Cast As Wonder Woman's Mother ComicBook.com. 15.1.2016. Viitattu 19.1.2016. (englanniksi)
  86. Mayling Ng Confirmes Her Role as Orana in Wonder Woman 8.5.2016. (englanniksi)
  87. McNary, Dave: ‘Justice League’ Casts ‘Invictus’ Actor Julian Lewis Jones 5.7.2016. Viitattu 28.10.2017. (englanniksi)
  88. Mithaiwala, Mansoor: Justice League: Julian Lewis Jones Reveals His Secretive Role Screen Rant. 23.10.2017. Viitattu 23.10.2017. (englanniksi)
  89. Ford, Rebecca: Justice League' Adds J.K. Simmons as Commissioner Gordon (Exclusive) The Hollywood Reporter. 7.3.2016. Viitattu 8.3.2016March 7, 2016. (englanniksi)
  90. Jayson, Jay: Amber Heard Confirms Justice League Role, Describes Mera's Scaly Costume Comicbook.com. 18.3.2016. Viitattu 18.3.2016. (englanniksi)
  91. Kit, Borys: Nicole Kidman in Talks to Join 'Aquaman' (Exclusive) The Hollywood Reporter. 31.1.2017. Viitattu 16.5.2017. (englanniksi)
  92. Kit, Broys: 'Star Wars' Actor Temuera Morrison In Talks to Join 'Aquaman' (Exclusive) The Hollywood Reporter. 3.2.2017. Viitattu 13.3.2017. (englanniksi)
  93. Kit, Borys: 'Aquaman' Finds Its Black Manta Villain With 'Get Down' Actor (Exclusive) The Hollywood Reportr. 31.1.2017. Viitattu 1.2.2017. (englanniksi)
  94. Fleming Jr., Mike: Patrick Wilson To Play ‘Aquaman’s Evil Half-Brother ORM Deadline. 12.12.2016. Viitattu 13.12.2016. (englanniksi)
  95. N'Duka, Amanda: ‘Aquaman’: ‘Power Rangers’ Star Ludi Lin Joins Jason Momoa In DC Comics Pic Deadline. 15.5.2017. Viitattu 16.5.2017. (englanniksi)
  96. Kit, Borys: Dolph Lundgren Joins Jason Momoa in 'Aquaman' (Exclusive) The Hollywood Reporter. 12.4.2017. Viitattu 16.5.2017. (englanniksi)
  97. Heritage, Stuart: Willem Dafoe: ‘I’m seduced by strong directors … I like the crazy ones’ The Guardian. 17.11.2016. Viitattu 17.11.2016. (englanniksi)
  98. Asher Angel to Play Billy Batson in DC’s ‘Shazam!’ Variety. 6.11.2017. Viitattu 6.11.2017. (englanniksi)
  99. Hood, Cooper: Shazam! Casts Zachary Levi in Title Role Screen Rant. 27.10.2017. Viitattu 28.10.2017. (englanniksi)
  100. Vasallo, Michael: ‘Shazam!’ Director Confirms Grace Fulton Is Mary Marvel HeroicHollywood.com. 15.12.2017. Viitattu 1.2.2018. (englanniksi)
  101. Mark, Cassidy: The Shazam! movie has added two more supporting characters to its cast. Ian Chen and Jovan Armand have signed on to play Billy Batson's pals Eugene Choi and Pedro Peña, respectively. ComicBookMovie.com. 12.12.2017. Viitattu 1.2.2018. (englanniksi)
  102. Outlaw, Kofi: DC's 'Shazam' Adds 'This Is Us' Actress Faithe Herman to Cast Comicbook.com. 21.12.2017. Viitattu 1.2.2018. (englanniksi)
  103. Wilding, Josh: SHAZAM: Mark Strong Describes Doctor Sivana As An "Evil B*stard" And Promises Plenty Of Comedy ComicBookMovie.com. 14.1.2018. Viitattu 1.2.2018. (englanniksi)
  104. Mark, Cassidy: SHAZAM! Movie Adds IT Actor Jack Dylan Grazer As Billy Batson's Friend Freddy Freeman ComicBookMovie.com. 6.12.2017. Viitattu 1.2.2018. (englanniksi)
  105. Mark, Cassidy: The Shazam! movie has added two more supporting characters to its cast. Ian Chen and Jovan Armand have signed on to play Billy Batson's pals Eugene Choi and Pedro Peña, respectively. ComicBookMovie.com. 12.12.2017. Viitattu 1.2.2018. (englanniksi)
  106. Hibberd, James: DC's Shazam! casts Guardians actor Djimon Hounsou as the Wizard Entertainment Weekly. 10.7.2018. Viitattu 10.7.2018. (englanniksi)
  107. Mark, Cassidy: SHAZAM! Adds KILLER WOMEN Actress Marta Milans As Billy Batson's Foster Mother Rosa Vasquez ComicBookMovie.com. 22.1.2018. Viitattu 1.3.2018. (englanniksi)
  108. Mithaiwala, Mansoor: Shazam! Gets Official Synopsis; Dwayne Johnson Executive Producing ComicBookMovie.com. 5.2.2018. Viitattu 1.3.2018. (englanniksi)
  109. Betancourt, David: Kristen Wiig will star in ‘Wonder Woman’ sequel as the Cheetah, Patty Jenkins confirms The Washington Post. 9.3.2018. Viitattu 9.3.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]