Cara Delevingne

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cara Delevingne

Cara Delevingne San Diego Comic-Con Internationalissa vuonna 2016.
Cara Delevingne San Diego Comic-Con Internationalissa vuonna 2016.

Nimi Cara Delevingne
Syntymäaika 12. elokuuta 1992 (ikä 26)
Ammatti malli, elokuvanäyttelijä, laulaja
Aktiivisena 2009–
Pituus 173 cm
Hiusten väri vaaleat
Silmien väri siniset

Cara Jocelyn Delevingne (s. 12. elokuuta 1992 Lontoo, Englanti) on brittiläinen huippumalli ja elokuvanäyttelijä.

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cara Delevingnen vanhemmat ovat Pandora (o.s. Stevens) ja Charles Delevingne. Hänellä on kaksi vanhempaa siskoa, Poppy ja Chloe. Delevingne syntyi Lontoossa rikkaaseen keskiluokkaiseen perheeseen. Hän on äitinsä puolelta aatelissukua. Delevingne opiskeli 16-vuotiaaksi asti tyttökoulussa Francis Holland School. Sen jälkeen hän siirtyi Bedales Schooliin Hampshireen. Ensimmäiset mallintyönsä Delevingne teki lapsena suklaamainoksissa. Kymmenvuotiaana häntä kuvattiin Italian Vogue-lehteen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Delevingne on työskennellyt monille maailmanlaajuisesti tunnetuille muotiketjuille mukaan lukien H&M, Zara, Chanel, DKNY, Victoria’s Secret, Yves Saint Laurent ja Burberry. Hän on myös esiintynyt catwalkilla muun muassa merkeille Burberry, Dolce & Gabbana, Fendi, Topshop, Stella McCartney, Chanel, Jason Wu, Victoria’s Secret, Karl Lagerfeld ja Oscar de la Renta. Delevingne on voittanut ”Model Of The Year” -palkinnon British Fashion Awardsissa vuosina 2012 ja 2014. Hänellä oli sopimus Storm Model Managementin kanssa, mutta hän päätti vuonna 2015 lopettaa mallinuransa ja keskittyä näyttelemiseen. Delevingne esiintyi Amerikan Voguen kannessa heinäkuussa 2015.

Delevingnellä oli pieni debyyttirooli elokuvassa Anna Karenina sekä äänirooli radioaseman DJ:nä videopelissä Grand Theft Auto V. Ensimmäisen puheroolinsa valkokankaalla hän teki elokuvassa The Face of an Angel. Delevingne esiintyy Margo Roth Spiegelmanin roolissa vuonna 2015 ensi-iltansa saaneessa, yhdysvaltalaisen kirjailija John Greenin samannimiseen romaaniin perustuvassa elokuvassa Paper Towns. Hänen muita elokuviaan ovat muun muassa Kids in Love, Tulip Fever, Suicide Squad ja Pan.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuussa 2015 Delevingne kertoi olevansa biseksuaali.[1] Hän seurusteli yhdysvaltalaisen muusikon Annie Clarkin kanssa.[2][3] He erosivat syyskuussa 2016.[4] Delevingne on myös englantilais-suomalaisen muusikon Marika Hackmanin vanha lapsuudenystävä.[5]

Lokakuussa 2015 pidetyssä Women in the World -kokouksessa Delevingne kertoi kärsineensä masennuksesta 15-vuotiaasta lähtien.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Cara Delevingne