Paper Towns

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paper Towns
Paper Towns 2015 poster.jpg
Ohjaaja Jake Schreier
Käsikirjoittaja
Perustuu John Greenin romaaniin Arvoitus nimeltä Margo (Paper Towns)
Säveltäjä John Debney
Kuvaaja David Lanzenberg
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 24. heinäkuuta 2015 (Yhdysvallat)
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Paper Towns on vuonna 2015 ensi-iltansa saanut elokuva, jonka on ohjannut Jake Schreier. Se perustuu John Greenin romaaniin Arvoitus nimeltä Margo (Paper Towns).[1] Elokuvan pääosia näyttelevät Nat Wolff ja Cara Delevingne.

Arvoitus nimeltä Margo on John Greenin kolmas nuorten aikuisten romaani. Se julkaistiin 16. lokakuuta 2008. Elokuvan takia kirja on saanut kritiikkiä. Floridassa eräs vanhempi halusi koulupiirin poistavan sen lukulistalta seksuaalisen sisällön takia.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quentin on asunut lapsesta asti Margo Roth Spiegelmanin vieressä ja ihastunut tähän täysin ensinäkemästä. Quentin kutsuu tätä omaksi ihmeekseen. Quentinistä ja Margosta tulee melkein heti hyvät ystävät. Quentin ja Margo ajautuvat kuitenkin erilleen. Eräänä yönä Margo tulee Quentinin ikkunasta sisään ja kertoo tarvitsevansa Quentinin autoa. He lähtevät Margon kanssa kostoretkelle, esimerkiksi nappaamaan kuvan Margoa pettäneestä ex-poikaystävästä alasti.

Yön jälkeen Margo kuitenkin katoaa. Quentin ja hänen ystävänsä Ben, Radar ja Lacey lähtevät pitkälle matkalle New Yorkiin etsimään Margoa saamiensa vihjeiden avulla. Perillä Margoa ei kuitenkaan näy. Quentinin kaverit lähtevät edeltä takaisin Quentinin autolla. Kun Quentin on etsinyt Margoa tarpeeksi, hän päättää lähteä itsekin kotiin bussilla. Kun Quentin on ostamassa lippua bussiin, hän näkee Margon ja juoksee tytön perään. Margo on yllättynyt, kun näkee Quentinin, koska ei odottanut tämän tulevan hänen luokseen. Quentin kertoo rakastavansa Margoa, he suutelevat ja Quentin lähtee kotiin, vaikkakin ilman Margoa. Quentin menee päättäjäistansseihin ja valmistuu sen jälkeen. Quentin ja hän ystävänsä lähtevät eri collegeihin ja he erkaantuvat.

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Sanomien Päivi Valotien mukaan tavanomaisena high school -elokuvana alkava Paper Towns muuttuu ensin höperöksi ja miltei pitkästyttäväksi mysteeritarinaksi, mutta parantaa sitten menoaan loppuaan kohden kun aluksi aika yksioikoiset hahmot syvenevät.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Paper Towns Kino Ylläs. Viitattu 12.7.2015.
  2. Florida school nixes John Green's 'Paper Towns,' prompts outcry 2014. LA Times. Viitattu 12.7.2015.
  3. Valotie, Päivi: Margon jäljitys vie kohti aikuisuutta Turun Sanomat. 24.7.2015. Viitattu 20.4.2019.