Karl Lagerfeld

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld ja bolivialainen muotisuunnittelija Monica Moss.
Karl Lagerfeld ja bolivialainen muotisuunnittelija Monica Moss.
Henkilötiedot
Koko nimi Karl Otto Lagerfeldt
Syntynyt 10. syyskuuta 1933 (ikä 85)
Hampuri, Saksa
Muotisuunnittelija
Allekirjoitus
Allekirjoitus

Karl Lagerfeld (alk. Karl Otto Lagerfeldt 10. syyskuuta 1933 Hampuri, Saksa) on yksi 1900-luvun vaikutusvaltaisimmista muotisuunnittelijoista. Lagerfeld on ranskalaisen muotitalo Chanelin pääsuunnittelija. Lagerfeld suunnittelee vaatteita myös italialaiselle Fendin muotitalolle sekä omaa nimeään kantavalle merkille Lagerfeld.

Lagerfeld voitti vuonna 1955 International Wool Secretariat -kilpailun ja sai paikan ranskalaisesta Pierre Balmainin muotitalosta. Kolmen vuoden päästä, vuonna 1958, Lagerfeld kuitenkin siirtyi työskentelemään Jean Patoulle. Työskenneltyään siellä vasta vuoden Lagerfeld jätti tämänkin paikan ja työskenteli freelance-suunnittelijana muotitaloille ja -suunnittelijoille kuten Valentino, Krizia ja Charles Jourdan. Vuonna 1964 hän piti taukoa muotimaailmasta ja lähti opiskelemaan taidetta Italiaan. Hän teki paluun muotimaailmaan vuonna 1967 italialaisen Fendin suunnittelukonsulttina. 1970-luvulla Lagerfeld työskenteli paljon ranskalaiselle Chloén muotitalolle. Chanelille Lagerfeld siirtyi vuonna 1983. Lagerfeld tunnetaan Chanelin merkin modernisoinnista. Vuonna 2004 Lagerfeld teki yhteistyötä ruotsalaisen valmisvaateketju H&Mn kanssa ja suunnitteli heille kokoelman.

Lagerfeld tekee myös töitä valokuvaajana ja on kuvannut esimerkiksi useita Chanelin mainoskampanjoita.

Lagerfeld on julkaissut laihdutusoppaan laihdutettuaan itse useita kymmeniä kiloja vuoden aikana. Lagerfeld on myös julkisesti haukkunut pop-tähti Adelea lihavaksi.

Lagerfeld on perustanut yhdessä saksalaisen kustantajan Gerhard Steidlin kanssa kirjankustantamon LSD, Lagerfeld Steidl Drückerei. Kustantamon ensimmäiset kirjat ilmestyivät syksyllä 2010. Ohjelmaan kuuluu muun muassa Coco Chanelin elämäkerta.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kustantamo kirjahaistelijoille. Helsingin Sanomat 11.7.2010, s. B2.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]