Merimestari

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Merimestari
Merimestari vuonna 2007.
Merimestari vuonna 2007.
Luoja(t) Bob Haney
Nick Cardy
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Aquaman nro 29 (syyskuu 1966)
Henkilötiedot
Oikea nimi Orm Marius
Status aktiivinen
Pituus 180 cm
Paino 91 kg
Ryhmäsidokset Injustice Gang
Superrikollisten Salainen Yhteisö
Henkilöllisyydet
  • Prinssi Orm
  • Kuningas Orm
Voimat käyttää aseenaan taianomaista atrainia ja huipputeknisiä laitteita.
Suhteet
Sukulaiset Vesimies (velipuoli)

Merimestari (engl. Ocean Master) on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Bob Haneyn ja Nick Cardyn luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1966 Aquaman -sarjakuvalehden numerossa 29.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pre Crisis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orm Curry oli Vesimiehen velipuoli, Tom Curryn ja Mary O'Sullivanin poika. Hän kasvoi sankarillisen velipuolensa varjossa ja suuttui ettei hänellä ollut samanlaisia supervoimia kuten Vesimiehellä, ollessaan itse täysin ihminen. Orm oli tämän johdosta toiminut ajoittain pikkurikollisenä, mutta saatuaan amnesian eli muistinmenetyksen, Orm unohti entisen elämänsä ja katosi muille maille.

Vuosien päästä Orm palasi takaisin uudella nimellä Orm Marius ja esiintyi huipputeknologiaa käyttävänä merirosvona Merimestarina. Hän hyökkäsi ensisijaisesti laivojen kimppuun, mutta siirtyi sittemmin aiheuttamaan luonnon onnettomuuksia, joiden avulla hän vaati maailmalta lunnaita. Merimestari teki itselleen erikoisasun ja kypärän, jonka avulla hän voisi hengittää veden alla ja erityisesti meren alla. Tämän myötä hän sai taistella useaan otteeseen Vesimiestä vastaan ja sai hetkellisesti vangittua Vesimiehen ja hänen apurinsa Vesipojan. Myöhemmin Vesimies sai selville Merimestarin olleen hänen velipuolensa Orm. Tämä ei kuitenkaan estänyt Vesimiestä taistelemaan häntä vastaan.

Merimestari sai myöhemmin muistinsa takaisin, kun Deadman otti hänen kehonsa hallintaansa ja selvitti Ormin kadonneet muistot.[1] Se ei kuitenkaan estänyt Ormia jatkamasta juonitteluaan Vesimiestä vastaan.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merimestari esiintyi Justice Leaguen kaksiosaisessa jaksossa "The Enemy Below", 3. joulukuuta 2001, jossa hahmon äänenä oli Richard Green.

Sarjassa Merimestari tunnettiin pelkästään nimellä Orm, joka kuului Atlantisin kuninkaalliseen hoviin. Se yritti syrjäyttää velipuolensa kuninkuudesta palkkaamalla Deadshotin murhaamaan Vesimiehen, joka oli vierailemassa maanpäällisten asukkaiden johtajien luona. Orm ei halunnut tehdä minkäänlaista sopimusta maanpäällisten asukkaiden kanssa vaan halusi julistaa sodan heitä vastaan. Epäonnistuttuaan murhaamaan Vesimiehen hän määräsi velipuolensa pidätettäväksi petturuudesta. Orm yritti samalla tappaa Vesimiehen jättämällä hänet kahleisiin vajoamaan kohti meren pohjaa. Vesimies onnistui kuitenkin pakenemaan loukusta ja esti Ormin, joka yritti hukuttaa koko maailman yrittämällä sulattaa pohjoisnavan jäätiköt.

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merimestari teki omalla nimellään esiintymisen Batman – pelottomat -sarjan jaksossa "Evil Under the Sea!", 28. marraskuuta 2008, jossa hahmon äänenä toimi Wallace Langham.

Sarjassa Merimestari palasi takaisin Atlantisiin veljensä Vesimiehen annettua hänelle toisen mahdollisuuden korjata edelliset erheensä. Sitä vastoin Merimestari tekee yhteistyötä Black Mantan kanssa salamurhatakseen Vesimiehen, jotta Merimestari nousisi valtaistuimelle. Black Manta kuitenkin pettää Merimestarin ja hän joutuu tekemään yhteistyötä Vesimiehen ja Batmanin kanssa pelastaakseen Atlantisin.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Merimestari esiintyy vuonna 2010 DC Universe Online -pelissä, jossa se ei ole pelattavana hahmona.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2001 Richard Green Justice League
2008 Wallace Langham Batman – pelottomat
2018 Patrick Wilson Aquaman

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Aquaman nro 50 (3/1970)