Djimon Hounsou

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Djimon Gaston Hounsou
Djimon Hounsou push premiere (cropped).jpg
Syntymäaika 24. huhtikuuta 1964 (ikä 51)
Syntymäpaikka Cotonou, Benin
Merkittävät roolit Cinqué (Amistad)
Juba (Gladiator)
Abou Fatma (Valkoinen sulka)
Mateo (In America)
Solomon Vandy (Blood Diamond - veritimantti)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Djimon Gaston Hounsou (s. 24. huhtikuuta, 1964) on beniniläinen näyttelijä, tanssija ja malli.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaisvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hounsou syntyi Cotonoussa Beninissä Albertine ja Pierre Hounsoulle. Kolmetoistavuotiaana hänet lähetettiin veljensä Edmondin kanssa Pariisiin asumaan. Vuotta ennen valmistumistaan collegesta hän lopetti koulunkäynnin. Hounsou asui kadulla kunnes muotisuunnittelija Thierry Mugler löysi hänet ja teki hänestä mallin. Mallin työt johtivat sitten näyttelemiseen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hounsoun elokuvadebyytti oli elokuvassa Without You I'm Nothing. Hänellä oli myös osia televisiosarjoissa Beverly Hills 90210 ja Teho-osasto sekä vierailurooli sarjassa Alias. Suuremman roolin Hounsou sai tieteiselokuvassa Tähtiportti.

Ensimmäinen huomiota herättävä rooli suoritus oli elokuvassa Amistad vuonna 1997. Tässä Steven Spielbergin ohjaamassa elokuvassa Hounsou esitti Joseph Cinquéa. Vuonna 2000 valmistuneessa Ridley Scottin ohjaamassa elokuvassa Gladiator Hounsou esitti Jubaa, päähenkilö Maximuksen ystävää.

Hän on ollut ehdokkaana mm. Oscar-palkintoon elokuvista In America (2002) ja Blood Diamond - veritimantti 2006. 24. helmikuuta 2007 Hounsou valittiin Calvin Kleinin alusvaatemalliksi.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]