Red (vuoden 2010 elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Red
Ohjaaja Robert Schwentke
Perustuu Warren Ellisin ja Cully Hamnerin sarjakuvaan
Red
Tuottaja
Säveltäjä Christophe Beck
Kuvaaja Florian Ballhaus
Leikkaaja Thom Noble
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Summit Entertainment
Warner Bros. Pictures
Levittäjä Summit Entertainment
Ensi-ilta Yhdysvallat 15. lokakuuta 2010
Suomi 12. marraskuuta 2010
Kesto 111 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 58 000 000 $[1]
Tuotto 199 006 387 $[1]
Seuraaja Red 2
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Red on vuonna 2010 ensi-iltansa saanut toimintakomedia, joka perustuu vuosina 2003–2004 ilmestyneisiin samannimisiin sarjakuviin. Elokuvan pääosia esittävät Bruce Willis, Mary-Louise Parker, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren, Karl Urban ja Julian McMahon. Elokuvan on ohjannut Robert Schwentke. Elokuvan jatko-osa Red 2 sai ensi-iltansa vuonna 2013.

Frank (Bruce Willis) on tusinalähiössä sarjavalmisteisessa standardiomakotitalossa asuva ikävystynyt ja yksinäinen eläkeläinen. Ainoa ilo Frankin elämässä ovat puhelut valtion eläkekeskukseen, jolloin hän pääsee juttelemaan eläkevirkailijansa Sarahin (Mary-Louise Parker) kanssa. Sarah on yhtä tylsistynyt ​​ja yksinäinen kuin Frankkin ja keskustelut tuntemattoman Frankin kanssa ja vakooja/rakkausromaanit ovat ainoita hauskoja asioita hänen elämässään.lähde?

Kun jokin Frankin menneisyydestä pakottaa hänet takaisin vanhaan työhönsä ja kaikesta tietämätön Sarah joutuu mukaan, Frank ja Sarah aloittavat matkan Frankin menneisyyteen ja niiden ihmisten luo, joiden kanssa hän aikanaan työskenteli. Kuten Frank, heidät kaikki on luokiteltu koodilla "R.E.D." - Retired Extremely Dangerous (Eläkkeellä Erittäin Vaarallinen).lähde?

  1. a b Red (2010) Box Office Mojo. Viitattu 25.2.2018.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.