Doutzen Kroes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Doutzen Kroes

Doutzen Kroes (s. 23. tammikuuta 1985) on alankomaalainen huippumalli.

Kroes syntyi Oostermeerin kylässä, Alankomaihin kuuluvassa Friisinmaan provinssissa. Hän on solminut useita sopimuksia suurten mallitoimistojen, kuten Women Milan ja Viva Paris, kanssa. Kroes on luonut kansainvälistä ja menestyksekästä uraa. Hän on esiintynyt Voguen, Timen, Harper's Bazaarin ja Numeron kannessa. Hän myös esiintyy säännöllisesti Victoria's Secretin katalogissa, ja on esiintynyt heidän muotinäytöksessään vuosina 2005 ja 2006 ja 2008. Kroes on ollut mukana myös Guccin, Calvin Kleinin, Tommy Hilfigerin, Dolce & Gabbanan, Versacen, Escadan, Valentinon sekä Neiman Marcusin kampanjoissa.

Vuonna 2005 Vogue.comin käyttäjät valitsivat Kroesin vuoden malliksi. Saman vuoden elokuussa Kroes valittiin myös Calvin Kleinin Eternity-hajuveden keulakuvaksi ja huhtikuussa 2006 hän solmi kolmivuotisen sopimuksen L'Oréal Parisin kanssa.

Toukokuussa 2007 Kroes esiintyi American Voguen kannessa yhdessä Hilary Rhodan, Caroline Trentinin, Raquel Zimmermannin, Sasha Pivovarovan, Agyness Deynin, Coco Rochan, Jessica Stamin, Chanel Imanin, ja Lily Donaldsonin kanssa. Lehden numerossa heidät kaikki määriteltiin tuleviksi uuden sukupolven supermalleiksi, tämän hetken 'it-girleiksi'. Kroes oli maailman viidenneksi parhaiten palkattu malli vuonna 2009: hän ansaitsi 6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.