Agyness Deyn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Agyness Deyn
Agyness Deyn

Agyness Deyn (oikealta nimeltään Laura Hollins, s. 16. helmikuuta 1983 Littleborough, Englanti) on englantilainen huippumalli.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deyn vietti lapsuutensa pienessä Littleborougin kaupungissa. Hän työskenteli 14-vuotiaasta Stubbinsissa tarjoilijana ja kahden vuoden kuluttua muutti Lontooseen, jossa hän työskenteli päivisin pikaruokalassa ja iltaisin baarissa. 18-vuotiaana Deyn aloitti työt mallina.

Deyn seurustelee The Last Shadow Puppetsin Miles Kanen kanssa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deyn aloitti 18-vuotiaana työt mallina.

Deyn on 178cm pitkä. Hiustenväriltään brunette, eli ruskeahiuksinen. Silmienväriltään sininen. Asukoko, 34.

Deyn on työskennellyt useiden muodin huippunimien kanssa. Heitä ovat muun muassa Anna Sui, Blumarine, Burberry, Chanel, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Michael Kors, Mulberry, Giorgio Armani ja Versace. Tällä hetkellä Deyn on mukana Burberryn ja Giorgio Armanin kampanjoissa. Deyn on myös ollut mukana elokuvassa Clash of the Titans. Hän on myös tehnyt musiikkia ja hänet on nähty Five O'Clock Heroesin musiikkivideolla Who.

Toukokuussa 2007 Deyn esiintyi American Voguen kannessa yhdessä Sasha Pivovarovan, Jessica Stamin, Doutzen Kroesin, Caroline Trentinin, Raquel Zimmermannin, Coco Rochan, Hilary Rhodan, Chanel Imanin ja Lily Donaldsonin kanssa. Heidät tituleeraattiin muodin 10 seuraavaksi supertähdeksi (The World's Next Top Models... Fashion's 10 Mew Superstars).

Lisäksi Deyn voitti kategorian Model of the Year British Fashion Awards 2007 -gaalassa.

Deyn aikaisimmissa mallitiedoissaan (joissa hän oli vielä nimellä Laura Hollins) sanotaan, että hän on syntynyt vuonna 1983, vaikka hän itse väittää syntyneensä vuonna 1986. Hän on kieltänyt läheisiään kommentoimasta hänen ikäänsä liittyviä kysymyksiä.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.