Jessica Stam

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jessica Stam (2007)

Jessica Stam tai pelkästään Stam (s. 23. huhtikuuta 1986 Ontario, Kanada) on kanadalainen huippumalli.

Stam eli lapsuutensa farmilla kuuden sisaruksensa ja vanhempiensa kanssa. Hän oli uskonnollinen ja unelmoi hammaslääkärin ammatista. Hän aloitti mallin työt 16-vuotiaana sen jälkeen, kun mallitoimistolle työskentelevä Michéle Miller oli nähnyt hänet kahvilassa.

Stam on seurustellut Red Hot Chili Peppers -yhtyeen solisti Anthony Kiedisin, Harrison Fordin pojan Malcolmin ja DJ Adam Goldsteinin kanssa.

Stam on esiintynyt näytöksissä, kampanjoissa ja mainoksissa useille muotimaailman huippunimille, kuten Marc Jacobs, Anna Sui, Vera Wang, Valentino, Miu Miu, Gucci, Prada, Dolce & Gabbana, Versace, Christian Dior ja Roberto Cavalli.

Toukokuussa 2007 Stam esiintyi American Voguen kannessa yhdessä Sasha Pivovarovan, Agyness Deynin, Doutzen Kroesin, Caroline Trentinin, Raquel Zimmermannin, Coco Rochan, Hilary Rhodan, Chanel Imanin ja Lily Donaldsonin kanssa. Heidät tituleeraattiin muodin 10 seuraavaksi supertähdeksi (The World's Next Top Models... Fashion's 10 Mew Superstars).

Tällä hetkellä Stam on tunnetun models.com -sivuston Models Top 50 -listan sijalla 5. Hänet listattiin heinäkuussa 2007 myös maailman 15. eniten tienaavaksi malliksi (1,5 miljoonaa viimeisen 12 kuukauden aikana).

Stam on 178 senttimetriä pitkä ja hänen tunnusmerkkinsä ovat hänen silmänsä. Hänen hiuksensa ovat vaaleat ja silmät siniset. Stam on myös yksi malleista, jotka tunnetaan nukkemaisista ja keijukaismaisista kasvoistaan. Muita hänen tapaisiaan keijukaiskasvoja ovat Gemma Ward, Heather Marks, Lily Cole, Caroline Trentini, Lisa Cant ja Devon Aoki.