Tommy Hilfiger

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tommy Hilfiger

Thomas Jacob ”Tommy” Hilfiger (s. 24. maaliskuuta 1951 Elmira, New York) on parhaiten Tommy Hilfiger ja Tommy -vaatemerkeistään tunnettu yhdysvaltalainen muotisuunnittelija ja vaatetehtailija.

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilfiger syntyi New Yorkissa, Elmiran kaupungissa. Hänen isänsä oli jalokivikauppias ja äitinsä hoitaja. Hän on toinen yhdeksestä lapsesta. Hänen vanhenpansa halusivat hänelle hyvän elämän, koulutuksen (korkeakoulu) ja perinteisen uran.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tommy kuitenkin aloitti 18-vuotiaana kaupassa. Siihen aikaan hän matkusti New Yorkiin ostamaan farkut, jotka hän lopulta suunnitteli ja muokkasi uudelleen ja myi eteenpäin.

1985 Tommy perusti Tommy Hilfiger Corporation - yrityksen, ja vuonna 1992 yritys listautui pörssiin. Vuoteen 2004 mennessä yrityksellä oli yli 5 400 työntekijää palveluksessaan. Hilfiger myi yhtiön vuoden 2005 lopulla 1,5 miljardilla dollarilla.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tommylla on neljä lasta ex-vaimonsa kanssa. Joulukuussa 2008 Hilfiger meni uudelleen naimisiin Deniz Carolina Erbuğin kanssa, ja heille syntyi poika v. 2009.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.