DC Showcase: Green Arrow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DC Showcase: Green Arrow
DCShowcasegreenarrow.jpg
Ohjaaja Joaquim Dos Santos
Käsikirjoittaja Greg Weisman
Tuottaja Bobbie Page
Joaquim Dos Santos
Säveltäjä Jeremy Zuckerman
Benjamin Wynn
Leikkaaja Margaret Hou
Pääosat Neal McDonough
Malcolm McDowell
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros. Animation
Ensi-ilta 28. syyskuuta 2010
Kesto 11 min
Alkuperäiskieli Englanti
Aiheesta muualla
IMDb

DC Showcase: Green Arrow on syyskuussa 2010 suoraan DVD:lle julkaistu lyhytanimaatioelokuva. Se perustuu DC Comicsin sarjakuvahahmoon Vihreään Nuoleen. Elokuvan käsikirjoitti Greg Weisman ja ohjasi Joaquim Dos Santos. Äänirooleissa ovat muun muassa Neal McDonough ja Malcolm McDowell.

Elokuva on kolmas DC Entertainmentin ja Warner Bros. Animationin tuottamista DC Showcase projektin lyhytelokuvista. Se julkaistaan Superman/Batman: Apocalypse elokuvan DVD:n bonusmateriaalina.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oliver Queen saapuu myöhässä lentokentälle hakemaan Dinah Lancea. Paikan päällä hän kuitenkin huomaa vanhan arkkivihollisensa Merlyn ja lähtee seuraamaan häntä. Samaan aikaan Vlatavan prinsessa Perdita on saapunut lentokentälle turvamiehien kera. Pian joukko salamurhaajia tappaa turvamiehet, kunnes Vihreä Nuoli saapuu paikalle pelastaakseen prinsessan. Kaksikko pakenee liukuportaita pitkin ylös, jossa heitä on vastassa kaksi roistoa. Vihreä Nuoli päättää hypätä ikkunasta ulos prinsessa mukanaan, mutta joutuu pian Merlynin nuolten kohteeksi ja saa osuman jalkaansa. Samalla Vihreä Nuoli saa selville prinsessa Perditan olevan kuningatar hänen isänsä kuoltua edellisenä yönä. Hänen ainut elossa oleva sukulainen on kreivi Vertigo, josta tulisi Vlatavan hallitsija, mikäli Perdita kuolisi. Vihreä Nuoli onnistuu pääsemään takaisin sisälle turvaan, jonka myötä Merlyn ilmoittaa apujoukoilleen heidän olevan takaisin sisällä.

Matkalaukkujen liukuhihnojen seassa heidän kimppuunsa hyökkää jälleen yksi palkkamurhaaja, joka aiheuttaa vaikeuksia Vihreälle Nuolelle. Hän onnistuu lopulta lyömään miehen kumoon, mutta epähuomiossaan lyö päänsä ja putoaa auttavan kätensä tarjonneen prinsessan kanssa matkalaukkujen ränniä pitkin alas. Paikalla Vihreä Nuoli kohtaa toistamiseen Merlynin, joka ehdottaa pienimuotoista tarkkuusammuntakilpailua. Hävittyään kahdeksan edellistä kertaa Vihreä Nuoli onnistuu tällä kertaa voittamaan kilpailun ja samalla yllättää Merlynin tyrmäyskaasulla varustetun nuolensa ansiosta. Samassa paikalle ilmaantuu kreivi Vertigo, joka on aikeissa tappaa molemmat, mutta paikalla ilmaantunut Musta Kanarialintu pelastaa kaksikon "Canary Cry" huudollaan, joka lyö Vertigon tajuttomaksi.

Samalla Vihreä Nuoli kosii Mustaa Kanarialintua, jonka vuoksi hän oli alun perin tullut lentokentälle.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Neal McDonough  Vihreä Nuoli  
 Malcolm McDowell  Merlyn  
 Steve Blum  Kreivi Vertigo, radiojuontaja, järjestysvalvoja #1  
 Grey DeLisle  Musta Kanarialintu, järjestysvalvoja #2  
 John DiMaggio  Merc #1  
 Ariel Winter  prinsessa Perdita  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. SDCC 10: DC Shorts Showcase 25.7.2010 IGN Viitattu 30.7.2010 (englanniksi)