Glitter Force

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Glitter Force
Tyyli Taikatyttögenre
Alkuperämaa Japani
Alkuperäiskieli japani
Verkko TV Asahi
ABC
 Kanada Netflix
 Hong Kong TVB
Kaakkois-Aasia Animax
 Iso-Britannia London Live
 Yhdysvallat Netflix
 Suomi Netflix
Julkaistu 5. heinäkuuta 2012
Tuotantokausia 2
Jaksoja 48 (japanilainen versio)
40 (maailmanlaajuinen versio)
Tuotanto
Tuottaja(t) Atsutoshi Umezawa
Ohjaaja(t) Takashi Otsuka
Käsikirjoittaja(t) Shōji Yonemura
Säveltäjä(t) Yasuharu Takanashi (Japani)
Noam Kaniel (USA)
Aiheesta muualla
IMDb

Glitter Force on japanilainen animesarja. Se julkaistiin vuonna 2012. Sarjasta on tehty myös elokuva, joka julkaistiin 26. lokakuuta 2012. Vuonna 2016 julkaistiin romaani, joka toimii sarjan epilogina ja sijoittuu 10 vuotta sarjan tapahtumien jälkeen.

Kun englanninkielisessä versiossa Glitter Forcen jäsenten Glitter nimet tulevat heidän edustamistaan asioista, kun taas suomenkielisessä versiossa heidän väreistään.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen sarjan tapahtumia paha keisari Nogo hyökkäsi kätyreidensä ja hirviöidensä kanssa Ilomaahan, jossa asuu eri satujen hahmoja ja josta löytyy kaikkien satujen alkuperäiset versiot. Ilomaan kuningatar Euphoria käyttää kaikki voimansa Nogon voittamiseen ja tuhoamiseen. Tämän tehtyään hänen kehonsa joutuu kivettyneeseen tilaan. Hänet pystyy tuomaan takaisin vain Glitter kivet, jotka hän menetti Nogon kätyreille. Euphoria lähettää vielä Candyn Maahan, jotta hän kokoisi Glitter Forcen, jotka voisivat hankkia Glitter kivet takaisin ja elvyttää kuningattaren. Myös Nogon kätyrit yrittävät Maan asukkaiden avulla elvyttää pahan keisari Nogon.

Sarjassa seurataan viiden tytön ja yhden keijun ryhmän muodostumista ja heidän seikkailujaan. Nogon kätyrit Ulric, Brute, Brooha ja Rascal tulevat yksi kerrallaan aina vaivuttamaan ihmiset epätoivoon ja ottamaan negatiivista energiaa, jolloin he saavat käännettyä tuomion pyörää, jonka loppuun kääntämisen jälkeen Nogo elpyy. Tämän Glitter Force pyrkii estämään.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Glitter Force[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Emily on 14-vuotias tyttö, joka on juuri sarjan alkaessa muuttanut. Hän on vähän kömpelö. Hän pitää saduista. Hänen lempisatunsa on Tuhkimo. Hänellä on tummanmagentan väriset hiukset, jotka muuttuvat pinkin värisiksi hänen muuntautuessaan. Hän on Glitter Pinkki ja Glitter Forcen johtaja. Hän edustaa onnellisuutta. Hänen muuntautumismottonsa on "Upea hohto, sydämen hehku. Olen Glitter Pinkki!" Hänen erikoisliikkeensä on Happy Shower.
 • Kelsey on 14-vuotias tyttö, joka pelaa lentopalloa. Hän on todella hyvä siinä. Hän välillä vitsailee. Hänen perheellään on ravintola, jossa hän toisinaan työskentelee. Hänellä on tumman punaiset hiukset, jotka muuttuvat oranssiksi hänen muuntautuessaan. Hän on Glitter oranssi ja edustaa aurinkoa. Hänen muuntautumismottonsa on "Jos ärsytät minua, leikit tulella. Olen Glitter Oranssi." Hänen erikoisliikkeensä on Sunny Fire.
 • Lily on 13-vuotias tyttö, joka nauttii toimintasankarihahmojen piirtämisestä ja maalaamisesta. Hän on arka ja ujo. Hän pitää supersankareista ja roboteista. Hänellä on keltaiset hiukset. Hän on Glitter Keltainen ja edustaa rauhaa. Kun hän innostuu tai järkyttyy, hänestä tulee salamoita. Hänen muuntautumismottonsa on "Kissanpentuja. Rakkauden voima. Olen Glitter Keltainen!" Hänen erikoisliikkeensä on Peace Thunder.
 • April on 14-vuotias tyttö, joka pelaa jalkapalloa ja on tosi hyvä siinä. Hän on myös koulun jalkapallojoukkueen kapteeni. Hänellä on kuusi sisarta ja hän on heistä vanhin. Hänen roolinsa perheessä on usein äitinä. Hän pelkää ötököitä, kummituksia ja korkeita paikkoja. Hän lopulta voittaa pelkonsa. Hänellä on tummanvihreät hiukset, jotka muuntautuessa muuttuvat vaalean vihreiksi. Hän on Glitter Vihreä ja edustaa tuulta. Hänen muuntautumismottonsa on "Voima vahva kuin elämä. Olen Glitter Vihreä!" Hänen erikoisliikkeensä on March Shot.
 • Chloe on 14-vuotias tyttö, joka on koulun oppilaskunnan varapuheenjohtaja ja koulun jousiammuntakerhon jäsen. Hän on älykäs ja hyväsydäminen. Hänellä on tummansiniset hiukset, jotka muuntautuessa muuttuvat vaalean sinisiksi. Hän on Glitter Sininen ja edustaa jäätä. Hänen muuntautumismottonsa on "Kylmä, nopea kuin talvituuli. Olen Glitter Sininen!" Hänen erikoisliikkeensä on Beauty Blizzard.
 • Candy on keiju, joka kokosi Glitter Forcen, kuningatar Euphorian käskystä. Hän on lapsellisen iloinen, söpö ja muodikas. Sarjan lopussa selviää, että hän on ihmejalokivi. Sen jälkeen selviää, että hän on kuningatar Euphorian tytär ja sen jälkeen hän muuttuu ihmismäiseksi kuningatar Candyksi, kun kuningatar Euphoriaa ei onnistuta elvyttämään. Kun eräässä jaksossa Emily ja Candy vaihtavat kehoja toistensa kanssa Broohan keksinnön takia. Emily onnistuu muuntautumaan Candyn kehossa Glitter Candyksi.

Varjomaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ulric on antropomorfinen susi. Hän perustuu satujen, kuten Kolme pientä porsasta ja Punahilkka Isoon pahaan suteen. Hän on Glitter Oranssin arkkivihollinen. Sarjan lopussa selviää, että hän on oikeasti yksi Ilomaan keijuista. Hänen nimensä on oikeasti Ricky ja hän kyllästyi Rufuksen ja Margien kanssa siihen, miten heitä kohdellaan saduissa.
 • Brute on oni. Sarjan suomennoksessa hän on peikko. Hän on muita tyhmempi. Hän luottaakin voimaansa taistellessaan vihollisia vastaan. Hän on Glitter Keltaisen arkkivihollinen. Sarjan lopussa selviää, että hän on oikeasti yksi Ilomaan keijuista. Hänen nimensä on oikeasti Rufus ja hän kyllästyi Rickyn ja Margien kanssa siihen, miten heitä kohdellaan saduissa.
 • Brooha on noita. Hän perustuu satujen, kuten Hannu ja Kerttu ja Lumikki noitaan. Hän keksii erilaisia keksintöjä, joille antaa typeriä nimiä. Ulric ja Brute heittävät välillä niitä pois, mutta Glitter Force joutuu kuitenkin onnekkaasti niiden uhreiksi. Glitter Force onnistuu kuitenkin aina voittamaan. Ensimmäisen kauden lopussa Brooha saa kyvyn muuttua hetkellisesti nuoremmaksi. Hän on Glitter Vihreän arkkivihollinen. Sarjan lopussa selviää, että hän on oikeasti yksi Ilomaan keijuista. Hänen nimensä on oikeasti Margie ja hän kyllästyi Rickyn ja Rufuksen kanssa siihen, miten heitä kohdellaan saduissa.
 • Rascal on jokeri. Hän on keisari Nogon Harlekiini tyyppinen kätyri. Hän on leikkisä ja sadistinen. Hän on älykäs. Hän on todella hyvä taistelemaan. Kun hän ja Glitter Force kohtasivat ensi kertaa, hän ei käyttänyt Buffoonia, jota Ulric, Brute ja Brooha aina käyttivät, vaan taisteli itse heitä vastaan. Hän oli ylivoimainen ja masensi Glitter Forcen ja otti heiltä viimeiset tarvittavat negatiiviset energiat keisari Nogon elvyttämiseen. Hän on Glitter Sinisen arkkivihollinen. Sarjan lopussa hän muuttuu mustaksi maaliksi, jonka keisari Nogo imee itseensä voimistuakseen. Glitter Force onnistuu tuhoamaan Nogon, mutta sarjan epilogina toimivassa romaanissa selviää, että Rascal selvisi Nogon tuhosta.
 • Buffoonit ovat klovnimaisia olentoja jotka syntyvät pallon muotoisesta nenästä ja jostain esineestä, johon se yhdistetään. Ne puhuvat itsestään kolmannessa persoonassa. Nenät saavat voimansa kuningatar Euphorian menettämistä Glitter kivistä. Neniä on neljänlaisia: punainen nenä, sininen nenä, tummanpunainen nenä ja musta nenä. Punanenä Buffoon on heikoin. Se tuhoutuu Glitter Forcen jäsenen erikoisliikkeellä. Sininenä Buffoon on punanenä Buffoonia vahvempi. Muista nenistä poiketen sinisessä nenässä ei ole Glitter kiviä, vaan se saa voimansa muusta. Näitä neniä ei ollut kuin viisi. Glitter Force onnistuu tuhoamaan nämä Buffoonit Candyn antamalla tiara tilalla. Tummanpunanenäinen Buffoon on sininenä Buffoonia vahvempi. Se koostuu neljästä punaisesta nenästä. Se tuhotaan prinsessa tilalla. Aluksi tummanpunaisesta nenästä sai neljä Glitter kiveä, mutta myöhemmin niitä sai vain kaksi. Musta nenä Buffoon on Buffooneista vahvin. Sen nenä tummanpunainen nenä mustalla maalilla. Tämä eroaa muista Buffooneista sillä, että Nogon kätyrit voivat mennä niiden sisälle ja ohjata Buffoonia. Musta nenä Buffoon tuhotaan prinsessa tilan voimaannutetulla erikoisliikkeellä. Sarjan lopussa Ulric, Brute ja Brooha imevät viimeisen mustan nenän voimat itseensä Rascalin kehotuksesta. Heistä tulee hyvin vahvoja eikä Glitter Force pärjää heille. He kuitenkin muuttuvat takaisin ennalleen, kun he tunnustavat Glitter Forcelle kaiken ja tajuavat heidän olevan aidosti pahoillaan.
 • Keisari Nogo on Varjomaan hallitsija, joka hyökkäsi Ilomaahan tarkoituksenaan pyyhkiä kaikki toivo, että jäljelle jäisi vain epätoivoa. Kuitenkin Ilomaassa kuningatar Euphoria käytti viimeisetkin voimansa Nogon tuhoamiseen. Kummankin kauden lopussa Nogon kätyrit onnistuvat elvyttämään Nogon, mutta Glitter Force onnistuu tuhoamaan hänet. Ensimmäisen kauden lopussa Nogon elpyminen tapahtui Varjomaassa, jossa Glitter Force ei ensin pärjännyt hänelle, mutta kuningatar Euphorian antamalla prinsessa tilalla he tuhosivat hänet. Toisella kaudella Nogon elpyminen tapahtui maassa. Ensin Nogo pärjää hyvin, mutta Glitter Force saa Candylta vielä uuden tilan, hovi tilan, jonka avulla Glitter Force oli ylivoimainen, mutta Nogo kuitenkin selviää ja muuttuu mustan aukon näköiseksi olennoksi. Hän onnistuu viemään Glitter Forcen voimat. Candy ja Pop keksivät tavan saada voimat takaisin, mutta se sulkisi kirjaportaalin, joka on ainoa tunnettu tapa päästä Ilomaasta Maahan ja toisin päin. Tämän portaalin sulkeminen palauttaisi Candyn ja Popin takaisin Ilomaahan. Glitter Forcen on pakko tehdä tämä ja he hyvästelevät Candyn ja Popin. He saavat voimansa ja vielä prinsessa tilankin. He onnistuvat tuhoamaan Nogon Candyn avulla, jolla on vielä hetki aikaa ennen lähtöä. Nogon tuhon jälkeen kaikki palautuu ennalleen ja Emily yllättäen tapaa Candyn samalla tavalla kuin ensimmäisellä kerralla. Candy kertoo, että he erehtyivät ja ettei kirjaportaali tuhoutunutkaan.
 • Glitter Shadow Force on Glitter Forcen vastakohta. Esimerkiksi kun Glitter Pinkki pitää onnellisuudesta ja toivosta, Glitter Shadow Pinkki pitää kurjuudesta ja epätoivosta. Kun sarjan lopussa Ulric, Brute ja Brooha tunnustavat Glitter Forcelle, että keitä oikein ovat, Glitter Force järkyttyy ja yrittävät pyytää anteeksi, mutta Ulric, Brute ja Brooha eivät usko. He hämmästyvät ja vihastuvat enemmän, kun Glitter Force ei tappele vastaan, kun he tappelevat. Lopulta Ulric, Brute ja Brooha uskovat Glitter Forcen olevan aidosti pahoillaan, ja muuttuvat takaisin keijuiksi. Heistä kaikista lähtee pahat henget, jotka Rascal ottaa kiinni. Hän sekoittaa niihin Glitter kiven ja näin syntyy Glitter Shadow Force. Kukin Glitter Shadow Forcesta vie oman vihollisensa omiin ulottuvuuksiinsa, jossa he taistelevat. Ensin näyttää Glitter Forcella huonolta, mutta he kuitenkin lopulta voittavat ja tuhoavat Glitter Shadow Forcen.
 • Varjo jätit ovat olentoja, joita Nogo käytti hyökkäyksessään Ilomaahan. Hän kutsuu ne toisen kauden lopussa Maahan.
 • Varjo hirviöt ovat hirviöitä, jotka Nogo loihtii toisen kauden lopussa maahan.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pop on leijonamaisen näköinen keiju. Hän on Candyn isoveli. Hänestä ei kuitenkaan puhuta mitään kuninkaallisena tai mitään muutakaan vastaavaan, kun käy ilmi, että Candy on kuningatar Euphorian tytär. Pop on ylpeä miehisyydestään ja vihaa sitä, kun että kutsutaan söpöksi, mutta punastuu aina kun Lily sanoo häntä hurjaksi. Tulee toisinaan tapaamaan ja kertomaan tietonsa Glitter Forcelle. Hän osaa ninjutsua ja pystyy muuttumaan erilaisiksi asioiksi, mikä auttaa häntä taisteluissa.
 • Kuningatar Euphoria on Ilomaan hallitsija. Hän on Ilomaan keijuista poiketen ihmismäinen. Kun Nogo hyökkäsi sinne, hän joutui käyttämään viimeisetkin voimansa hänen kukistamiseensa. Aina kun Glitter Force onnistui kerämään Glitter kivet, niin Euphorian oli pakko käyttää niiden voima antaakseen Glitter Forcelle apuja Nogon ja hänen kätyriensä voittamiseen. Tämän takia Euphoriaa ei koskaan saatu elvytettyä. Sarjan lopussa selviää, että Euphoria on Candyn äiti.
 • Keijut Ovat Ilomaassa eläviä pieniä olentoja, jotka ovat jostain sadusta. Heidän työtään on tehdä sitä, mitä heidän saduissaankin. On myös olemsaa muun laisia keijuja kuten vartioita. Ilomaan keijut eivät kykene taikomaan paitsi Candy ja kuningatar Euphoria.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Misato Fukuen  Emily  
 Asami Tano  Kelsey  
 Hisako Kanemoto  Lily  
 Marina Inoue  April  
 Chinami Nishimura  Chloe  
 Ikue Ōtani  Candy  
 Tomoyuki Shimura  Ulric  
 Hiroshi Iwasaki  Brute  
 Miina Tominaga  Brooha  
 Yūji Mitsuya  Rascal  
 Daisuke Sakaguchi  Pop  
 Sumi Shimamoto  Kuningatar Euphoria  
 Tesshō Genda  Keisari Nogo  

Lähteet: [1][2][3]

Englanninkielinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Laura Bailey  Emily  
 Colleen Ann Villard  Kelsey  
 Alex Cazares  Lily  
 Danielle Judovits  April  
 Kate Higgins  Chloe  
 Debi Derryberry  Candy  
 Keith Silverstein  Ulric, Brute, Rascal  
 Mary Elizabeth McGlynn  Brooha, Kuningatar Euphoria  
 Todd Haberkorn  Pop  
 ?  Keisari Nogo  

Lähteet: [4][5][6][7][8][9][10][11][12]

Suomenkielinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Annituuli Kasurinen  Emily  
 Viivi Tamminen  Kelsey  
 Pia Andersson  Lily  
 Raili Raitala  April  
 Eeva Markkinen  Chloe  
 Saara Lehtonen  Candy  
 Tero Koponen  Ulric, Rascal, Keisari Nogo  
 Peter Kanerva  Brute  
 Jenni Sivonen  Brooha, sivuäänet  
 Tommi Haapaniemi  Pop, sivuäänet  
 ?  Kuningatar Euphoria  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. スマイルプリキュア! 公式サイト 東映アニメーション www.toei-anim.co.jp. Viitattu 12.11.2021.
 2. スマイルプリキュア! 公式サイト 東映アニメーション www.toei-anim.co.jp. Viitattu 12.11.2021.
 3. スマイルプリキュア! 公式サイト 東映アニメーション www.toei-anim.co.jp. Viitattu 12.11.2021.
 4. https://twitter.com/laurabaileyvo/status/677619007294341120 Twitter. Viitattu 12.11.2021.
 5. https://twitter.com/alexecazares/status/680271569659150336 Twitter. Viitattu 12.11.2021.
 6. https://twitter.com/alexecazares/status/680248065207304193 Twitter. Viitattu 12.11.2021.
 7. https://twitter.com/djudovits/status/661323467049050112 Twitter. Viitattu 12.11.2021.
 8. Kirjaudu sisään Facebookiin Facebook. Viitattu 12.11.2021.
 9. Kirjaudu sisään • Instagram www.instagram.com. Viitattu 12.11.2021.
 10. https://twitter.com/silvertalkie/status/679564465596055552 Twitter. Viitattu 12.11.2021.
 11. https://twitter.com/silvertalkie/status/655195195210932224 Twitter. Viitattu 12.11.2021.
 12. https://twitter.com/silvertalkie/status/655620734044217344 Twitter. Viitattu 12.11.2021.