Luigi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Luigi
370px-Luigi.jpg
Pelisarja Mario
Ensimmäinen peli Mario Bros.
Luoja Shigeru Miyamoto
Ääninäyttelijä
(englanti)
Videopelit:
Mark Graue (1994)
Charles Martinet (1996–)
Televisiosarjat:
Danny Wells (1989)
Tony Rosato (19901991)
Live-näyttelijä The Super Mario Bros. Super Show!:
Danny Wells
Super Mario Bros. -elokuva:
John Leguizamo
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Luigi on fiktiivinen Nintendon kehittämä videopelihahmo, joka teki ensiesiintymisensä vuonna 1983 julkaistussa Mario Bros. -kolikkopelissä. Alun perin Luigi oli lähinnä Mario-pelien moninpelien toinen osapuoli, mutta yksinpelissäkin pelattavaksi hahmoksi Luigin pystyi ensimmäistä kertaa valitsemaan Super Mario Bros.: Lost Levelsissa. Luigi on Marion pitkänhuiskea pikkuveli ja veljestään poiketen hän käyttää sinivihreää vaatetusta. Super Mario Galaxysta selviää, että hänellä on kaksoisolento. Tätä kaksoisolentoa voi myös käyttää pelissä pelaamalla sen ensin läpi. Luigin ominaisuuksiin kuuluu eräissä Mario-peleissä muun muassa pitkä hyppy ja ketteryys. Persoonana Luigi on veljeään pelokkaampi sekä ujompi ja monesti hän jääkin Marion varjoon, mistä vitsaillaan esimerkiksi Super Mario 64 DS-pelissä.

Ensimmäinen peli, jossa Luigi oli pääosassa, oli vuonna 2001 GameCubelle ilmestynyt Luigi's Mansion. Lisäksi joissain peleissä, kuten Mario Kart: Double Dash!!:ssa, Mario Kart Wii:ssa ja Mario & Luigi: Partners in Timessa, esiintyy Luigin vauvamuoto Baby Luigi.

Luigi on esiintynyt Super Smash Bros. -pelisarjan kaikissa osissa Super Smash Bros.:ista Brawliin. Näissä peleissä tämä on aina kuulunut avattaviin hahmoihiin.[1]

Luigi on esiintynyt myös kaikissa Mario-piirretyissä. Danny Wells on ääninäytellyt Luigia The Super Mario Bros. Super Show!-piirretyssä, ja The Adventures of Super Mario Bros. 3:ssa ja Super Mario Worldissa Luigia ääninäyttelee Tony Rosato. Luigin tyttöystävä on Daisy. Daisy ja Luigi ovat suudelleet vain muutaman kerran. Tämä harvinaisuus näkyy vain muutamassa pelissä. Luigilla on omiakin pelejä: esim. NEW Super Luigi Uutiset Wii U:lle ja Luigi's Mansion 2 Nintendo 3DS:lle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.