Galilei ja kadonneet lelut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee televisio-ohjelmaa. Vuonna 1997 julkaistusta tietokonepelistä on oma artikkeli.
Galilei ja kadonneet lelut
Tyyli lastenohjelma
Kestoaika 30 minuuttia
Pääosissa
Alkuperämaa  Suomi
Verkko Suomi Yle TV2
Esitetty 1996 – 1997
Palkinnot
Voitetut Paras lastenanimaatio, Barcelonan tv-festivaalit [1]
Aiheesta muualla
IMDb

Galilei ja kadonneet lelut oli suomalainen Yle TV2-kanavalla vuosina 1996–1997 esitetty 3D-animaatiografiikalla luotu televisio-ohjelma. Ohjelma oli suunnattu lapsille, joiden piti ratkaista lelukoira Galilein kanssa erilaisia tehtäviä. Ohjelmaan osallistuttiin puhelimella, ja jokaiseen ohjelmaan valittiin neljä lasta. Galilein äänenä ohjelmassa oli Jyrki Tamminen.[2]

Myöhemmin tehtiin ohjelmaan liittyvä Galilein tehtäväluu, jossa Galilei-koira arvuutteli televisiokatsojien kanssa erilaisia tehtäviä. Näitä esitettiin Yle TV2:n Pikku Kakkosessa vuosina 19981999 ja 2005.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keltainen lelukoira Galilei ystävineen asuvat Kadonneiden lelujen saarella, jossa asuvat kaikki hylätyt lelut. Asukkaiden elämä on yleensä rauhaisaa. Heidän elämäänsä häiritsee paha ja ilkeä Velho sekä hänen apurinsa kissa Miau, joka oli alun perin myös saaren asukas, mutta Velho nappasi hänet ja taikoi apurikseen. Velhon tavoitteena on saada lisää leluja saarelta, joista hän tekisi apureitaan.

Ohjelman kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokainen ohjelma kulki samalla kaavalla: Ohjelman alussa Galilei ystävineen viettää elämää Kadonneiden lelujen saarella, kunnes ilkeä Velho saapuu saarelle ja nappaa yhden saaren asukkaista matkalaukkuunsa. Galilei-koira ja hänen apurinsa, liikkuva peltitölkki Safka lähtevät takaa-ajoon Velhon perään. Kun Galilei ja Safka lähestyvät, Velho käyttää taikalasersädettään hidastaen heidän matkaansa. Matkan aikana ystävät kohtaavat henkilöitä, jotka antavat heille tehtäviä ratkaistavaksi, ennen kuin he pääsevät jatkamaan matkaa. Tehtäviä tulee matkan aikana neljä kappaletta ja jokainen pitää ratkaista, että matka jatkuisi. Ohjelman lopussa ystävät saavat Velhon kiinni ja kaksinkamppailun jälkeen he saavat leluystävänsä takaisin.

Matkan aikana tehtäviä antavat henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Robotti-Hopotti
  2. Tietäjä
  3. Lentokala
  4. Kyösti Kallio

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tietokonepelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mediayhtiö Sansibar Oy julkaisi televisio-ohjelmaan liittyvät tietokonepelit: Galilei ja kadonneet lelut vuonna 1997 ja Galilei 2: Seikkailujen saari vuonna 2000.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Galilei 2: Seikkailujen saari (PC). Pelit, 2001, 2001. vsk, nro 2, s. 62. Artikkelin nettiversio Viitattu 30.1.2009.
  2. a b Galileo Galilei ja kadonneet lelut YLE Muistikuvaputki / Kysy Rouva Ruudulta. 1.9.2008. Viitattu 30.1.2009.