Pikku Kakkonen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pikku Kakkonen
Pikku kakkosen tunnus (Camilla Mickwitz).
Pikku kakkosen tunnus (Camilla Mickwitz).
Tyyli Lastenohjelma, makasiiniohjelma
Kestoaika noin 45 min.
Alkuperämaa Flag of Finland.svg Suomi
Verkko Yle TV2
Esitetty 11. tammikuuta 1977 – jatkuu edelleen
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Teija Ryösä
Tuotantoyhtiö(t) Yle
Palkinnot
Voitetut Kultainen Venla 2011
Paras lasten- ja nuortenohjelma
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
Pikku Kakkonen -teeman mukainen leikkipuisto Tampereen Koskipuistossa.

Pikku Kakkonen on suomalainen makasiinityyppinen lastenohjelma, jota esitetään Yle TV2 -kanavalla. Ensimmäinen ohjelma lähetettiin 11. tammikuuta 1977. Ensimmäisen ohjelman juonsi Pekka Salo. Vuosina 1977–1978 ohjelma päättyi Lasse Pöystin lukemaan iltasatuun[1] ja itäsaksalaiseen stop motion -tekniikalla luotuun Nukkumatti-animaatioon. Nukkumatti-animaatiota esitettiin ohjelman yhteydessä aina 2000-luvulle asti.

Pikku Kakkosen historian aikana on käytetty kolmea erilaista tunnuskuvaa. Vuosina 1977–1979 tunnuksessa hyppivät palaset muodostivat kakkosen. Toisessa tunnuksessa väreinä oli keltainen ja oranssi, siinä kakkonen muodostuu erilaisista paloista. Tämä tunnus nähtiin televisiossa ensimmäistä kertaa 4. syyskuuta 1979. Vuodesta 1983 alkaen on ohjelmassa esitetty Camilla Mickwitzin luomaa tunnusta, jossa erilaiset oliot ja kuviot muodostavat numeron kaksi. Tunnus esitettiin ensimmäisen kerran 25. lokakuuta 1983. Tunnusta on käytetty tähän päivään asti ja se on ohjelman tavaramerkki.[2] Tunnuksen hahmot esiintyvät myös Varokaa heikkoa jäätä -tietoiskussa, joka esitettiin ensi kerran vuonna 1986. Nykyinen tietokoneanimaatiolla toteutettu tunnus, jossa on aiempaa matalampi äänensävy, on ollut käytössä vuodesta 1998 lähtien.

Pikku Kakkonen jakaantui aamu- ja iltalähetyksiksi 1. tammikuuta 2008 alkaen. Samalla Pikku Kakkosen nettisivut muuttuivat Adobe Flash -pohjaisiksi.

Maakuntahallitus myönsi vuoden 2011 Pirkanmaan palkinnon Pikku Kakkoselle.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]