Maija Salo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pirkan neidot -kansanlauluyhtye vuonna 1965. Vasemmalta Maija Vikman, Pirjo Nallikari, Irma Niemi ja Pirkko-Liisa Lampela.

Maija Salo (o.s. Vikman; s. 17. helmikuuta 1945) on suomalainen muusikko. Hän oli vuosina 1973–1974 Ylen lastenohjelma Tenavatuokion juontajana ja jatkoi sitten suunnittelijana ja juontajana Pikku Kakkosessa ja Yle TV2:n viihdeohjelmissa. Maija Salon Musiikkileikkikoulua käyneet lapset (mm. Anna Riihimäki ja Lassi Jämsä) ovat avustaneet ja juontaneet Pikku Kakkosessa.

Salo kuului yhtyeeseen Pirkan neidot (muut jäsenet Pirkko-Liisa Lampela [nyk. Tikka], Pirjo Nallikari [nyk. Latvala] ja Irma Niemi [nyk. Tapio]). Yhtye sai alkunsa noin vuonna 1965 Töölön Yhteislyseossa, jonka oppilaita he tuohon aikaan olivat. Lauluviihdettä hän oli tekemässä useissa TV2:n ohjelmissa lauluyhtyeessä Hiltuset.

Eläkkeelle jäädessään Salo myi musiikkikoulunsa opettajien perustamalle osuuskunta Oktaaville vuonna 2007. Vuonna 2009 hän alkoi juontaa Yle TV2:n Pikku Kakkosta. Hänen puolisonsa Pekka Salo on Pikku Kakkosen historian ensimmäinen juontaja.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.