Pertti Nättilä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pertti Nättilä vuonna 1964

Pertti ”Pepe” Nättilä (1. helmikuuta 1934 Viipuri16. lokakuuta 2021 Pirkkala[1]) oli Yleisradion TV2:n lastentoimituksen päällikkö. Hänet muistetaan parhaiten TV2:n Pikku Kakkosesta tutuksi tulleen Ransu Karvakuonon äänenä vuodesta 1978 lähtien. Lisäksi hän näytteli ja ohjasi televisiosarjoja, kuten Rintamäkeläisiä ja Heikkiä ja Kaijaa. Hänen poikansa Teppo Nättilä toimittaa musiikkiohjelmia Yle Radio Suomessa.

Ennen pitkää uraansa Yleisradiossa Nättilä toimi ammattivalokuvaajana Suomen Trikoossa. Hän vastasi tuolloin yhtiön mainos­valo­kuvien lisäksi tehdasmiljöiden kuvaamisesta. Televisiouran hän aloitti 1959 Tamvisiossa, joka toimi talkoopohjalta ennen kuin Yleisradio osti televisiotoiminnan ja perusti tuotantoyksikön Tampereen Ristimäkeen. Hän eteni Tamvision ohjelmapäälliköksi 1962 ja sitten TV2:n apulaistuotantopäälliköksi sekä viihde-, lasten- ja nuortenohjelmien toimitusten päälliköksi.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Simoinen, Karoliina: Ransu Karvakuonon näyttelijä Pertti Nättilä on kuollut Iltalehti. 17.10.2021. Viitattu 17.10.2021.
  2. Virkkunen, Urpo (toim.): Kuka on kuka TV:ssä. Helsinki: Otava, 1970.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.