Maltti ja Valtti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti ovat fiktiivisiä hahmoja, jotka perustuvat näyttelijä Jerry Mikkelisen alkuperäisideaan. Maltti ja Valtti ovat tulleet erityisesti tunnetuiksi Yle TV2:n lastenohjelmista.

Televisio- ja radio-ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maltti ja Valtti ovat seikkailleet säännöllisesti Pikku Kakkosessa vuodesta 2008. Vuonna 2015 he esiintyivät myös Ylen perinteisessä joulukalenterissa.[1]

Keväällä 2015 äänitettiin Yleisradiolle kymmenen jaksoa Maltin ja Valtin minikuunnelmia. Kuunnelmien käsikirjoittaja oli Jerry Mikkelinen, näyttelijöinä Jerry Mikkelinen (Maltti) ja Jussi Ollila (Valtti) ja ohjaajana Lasse Verkko.

Rooleissa
 Jerry Mikkelinen  Maltti  
 Jussi Ollila  Valtti  
 Elina Rintala  Poliisipäällikkö Anjala  
 Heikki Railevirta  Qvaara  

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maltista ja Valtista on tehty myös lastenkirjoja. Syksyllä 2014 ilmestyi kuvakirja Maltti ja Valtti: Tehtävä mummolassa. Toinen kuvakirja Maltti ja Valtti: Melkein autiolla saarella julkaistiin syyskuussa 2015. Kirjat on kuvittanut Teemu Åke ja julkaissut Schildts & Söderströms.

Musiikki ja esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maltti ja Valtti ovat tehneet myös musiikkia. Kappaleiden säveltäjiä ja sanoittajia ovat Jussi Ollila ja Jerry Mikkelinen.

Maltti ja Valtti ovat esiintyneet live-tapahtumissa ja -tilaisuuksissa vuodesta 2009. Hahmot ovat esiintyneet niin pienissä kuin isoissa tapahtumissa (mm. Puistoblues, Hamina Tattoo). Tuotannosta vastaa Kulttuuriosuuskunta Kaje.[2]

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mikkelinen, Jerry & Ollila, Jussi: Maltti & Valtti: Tehtävä mummolassa. Kuvitus: Teemu Åke. Helsinki: Schildts & Söderströms, 2014. ISBN 978-951-52-3421-6.
  • Mikkelinen, Jerry & Ollila, Jussi: Maltti & Valtti melkein autiolla saarella. Kuvitus: Teemu Åke. Helsinki: Schildts & Söderströms, 2015. ISBN 978-951-52-3678-4.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puoskari, Bikka: Joulukalenterissa uudet tähdet – Pikku Kakkosesta tuttu kaksikko seikkailee Lapin tuntureilla Yle Uutiset. 25.3.2015. Viitattu 15.9.2015.
  2. Maltti ja Valtti Kaje. Arkistoitu 25.3.2016. Viitattu 15.9.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]