Olli Mononen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olli (oik. Olavi) Mononen (s. Jyväskylä[1]) on suomalainen toimittaja, joka työskentelee Yleisradion lastenohjelmien toimituksessa. Hän oli lastenohjelma Pikku Kakkosen juontaja ja sisällöntuottaja 1980-luvulta 1990-luvulle. Hänet tunnetaan myös Karvakuonojen Rikuna. Hän muun muassa esiintyi ohjelmapalasessa jossa matkusti moottoripyörällä tutustumassa Suomeen ja juonsi myös muita TV2:n lastenohjelmia, kuten Aasi vai Apina, Temppurata, ÄlyÄlyä, Sana-Arkku ja Merirosvolaiva.[2] Sittemmin Mononen on siirtynyt ohjaajaksi ja ohjasi muiden muassa Tonttu Toljanterin. Mononen on myös näytellyt Operaatio Hurrikaanissa ja Boforissa, jotka tulivat TV2:selta. Ensimmäisenä mainitussa hän näytteli sarjan roistoa Tohtori Routaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sarhimaa, Jutta: Mutta mitä tapahtuu klassikolle? Olli Mononen yrittää pelastaa pikkukakkosfiiliksen nettiaikaan Helsingin Sanomat. 19.5.2015. Viitattu 7.7.2020.
  2. Stavén, Amanda: Merirosvolaivan aarretta vartioi kaliseva vartija Elävä arkisto. 13.5.2013. Yleisradio Oy. Viitattu 21.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.