Karvakuonot

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Karvakuonot on Yleisradion Yle TV2-kanavan Pikku Kakkosessa ja muissa kanavan lastenohjelmissa esiintyvä käsinukkekoirista Ransusta, Eno-Elmeristä ja Rikusta koostuva kolmikko. Kolmikko on tehnyt useita yhtenäisiä ohjelmia 1970-luvun lopulta lähtien. Kolmikosta Ransu on esiintynyt monissa Pikku Kakkosen ohjelmaosuuksissa myös yksinään ja myös juontanut ohjelmaa.

Ransulle ihmisäänen on antanut Pertti Nättilä, Eno-Elmerille Pekka Salo ja Rikulle alun perin Kalevi Honkanen, mutta Honkasen kuoltua Rikun haukun on puheeksi kääntänyt näyttelijä Matti Viironen sekä Pikku Kakkosen juontajanakin toiminut Olli Mononen.

Karvakuonot ovat julkaiseet myös kaksi pitkäsoittolevyä Luusoppaa ja Karvakuonot joulutuulella.

Hahmoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eno-Elmeri on Karvakuonoista vanhin ja tietäväisin. Hän kertoo jaksoissa esimerkiksi jääkaudesta ja linnavuorista. Karvakuonojen päähenkilö Ransu, on eloisa ja rohkea persoonallisuus. Karvakuonoista nuorimman eli Rikun tekee yleensä mieli ruokaa ja hän on kovin arka. "Puskii" on Karvakuonojen höyrypurjelaiva, jonka purjeessa on Karvakuonojen tunnus eli tassunkuva.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Luusoppaa (1993)
  • Karvakuonot joulutuulella (1998)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.