Karvakuonot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karvakuonot Eno-Elmeri, Riku ja Ransu vuonna 1982 televisiosarjassa Karvakuonot automatkalla.

Karvakuonot on Yleisradion Yle TV2 -kanavan Pikku Kakkosessa ja muissa kanavan lastenohjelmissa esiintyvä käsinukkekoirista Ransusta, Eno-Elmeristä ja Rikusta koostuva kolmikko. Kolmikko on tehnyt useita yhtenäisiä ohjelmia 1970-luvun lopulta lähtien. Kolmikosta Ransu on esiintynyt monissa Pikku Kakkosen ohjelmaosuuksissa myös yksinään sekä lisäksi juontanut ohjelmaa.

Ransulle ihmisäänen on antanut Pertti Nättilä, Eno-Elmerille Pekka Salo ja Rikulle alun perin Kalevi Honkanen, mutta Honkasen kuoltua Rikun haukun on puheeksi kääntänyt näyttelijä Matti Viironen sekä Pikku Kakkosen juontajanakin toiminut Olli Mononen.

Karvakuonot ovat julkaisseet myös kaksi pitkäsoittolevyä Luusoppaa ja Karvakuonot joulutuulella.

Hahmoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvakuonojen päähenkilö Ransu on eloisa ja rohkea persoonallisuus. Eno-Elmeri on Karvakuonoista vanhin ja tietäväisin. Hän kertoo jaksoissa esimerkiksi jääkaudesta ja linnavuorista. Karvakuonoista nuorimman eli Rikun tekee yleensä mieli ruokaa ja hän on kovin arka. "Puskii" on Karvakuonojen höyrylaiva, jonka purjeessa on Karvakuonojen tunnus eli tassunkuva. Rikun sekä Ransun nuket muuttuivat 1980-luvulla.

Karvakuonot on ideoinut ja tehnyt Eeva-Liisa Holma-Kinnunen (1930–2014) Sysmän Onkiniemeltä, jossa toimi hänen nukketeatteritalonsa Musta & Valkea Ratsu.

Diskografia (albumit)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Luusoppaa (1993)
  • Karvakuonot joulutuulella (1998)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.