Lastenohjelma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lastenohjelmat ovat televisio-ohjelmia, jotka on suunnattu pääasiassa lapsille. Ohjelmat ovat yleensä erilaisia animaatioita tai ohjelmia, joista on karsittu väkivalta, kiroilu ja muu kehitykselle haitallinen pois.[1]lähde? Kuitenkin jotkut lastenohjelmat saattavat sisältää lievää kiroilua. Lastenohjelmat ovat viihdyttäviä ja opettavaisia.

Lastenohjelmille on myös perustettu omia kanavia, joista suosituimpia ovat Nickelodeon, MTV Juniori, Nelonen Nappula, Cartoon Network, Disney Channel ja sen rinnakkaiskanavat Disney Junior, Playhouse Disney ja Disney XD.

Lastenohjelmat ovat usein vakiojuontajien ja heidän ympärilleen laaditun kehyskertomuksen yhteen sitomia makasiiniohjelmia monine osioineen. Lastenohjelmien yleisiä juontajatyyppejä ovat:[2]

  • kiva täti tai setä, kuin päiväkodin pidetty työntekijä, mukava lastenhoitaja tai lempisukulainen
  • eläinhahmo kuten Pikku Kakkosen Ransu-koira
  • lapsijuontaja, kuin kiva vanhempi sisko tai veli, tai kohdeyleisön kanssa samanikäinen lapsi, johon on helppo samastua
  • mummo tai vaari, lasten isovanhempien ikäinen turvallinen aikuishahmo, esimerkiksi Kylli-täti, Pikku Kakkosen Eila Roine tai aiemmin iltasatuja kertonut Lasse Pöysti.

Joitakin lastenohjelmia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. YLEn lastenohjelmien periaatteet YLE/Lapset. Yle.fi. Arkistoitu 1.5.2008. Viitattu 6.1.2010.
  2. Nikkinen, Are & Vacklin, Anders: ”Juontajat ja keskushenkilöt”, Television runousoppia, s. 242. Like, 2012. ISBN 978-952-01-0588-4.
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.