Ryhmä Hau

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ryhmä Hau (engl. PAW Patrol) on kanadalainen lasten animaatiosarja. Sarja alkoi elokuussa 2013, ja sitä on Suomessa esittänyt Yle TV2 ohjelmassaan Pikku Kakkonen. Ryhmä Hau kertoo pelastuspartiosta, joka koostuu kahdeksasta koiranpennusta ja heidän johtajastaan Rikusta. Sarjassa Riku ja pennut auttavat kuvitteellisen Jännälahden kaupungin asukkaita erilaisissa ongelmissa ja onnettomuuksissa. Suomessa sarjalla on kaksi eri jälkiäänitystä: YLE TV2:lla esitettävä Dub On-yhtiön tekemä jälkiäänitys sekä Nickelodeonin tilaama KM Studio Finlandin jälkiäänitys, jota käytetään mm. Viaplayssa ja sarjan DVD-julkaisussa. Viaplayn versiossa hahmoista käytetään suomentamattomia nimiä.

Suomenkieliset äänet (Dub Onin jälkiäänitys)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Mirjami Heikkinen  … Riku  
 Henri Piispanen  … Vainu  
 Heljä Heikkinen  … Samppa  
 Eeva Markkinen  … Kaja  
 Susa Saukko  … Rekku, Pormestari Pujola  
 Viivi Tamminen  … Rolle  
 Akira Takaki  … Toma  
 Saara Lehtonen  … Halti, Kati  
 Markus Bäckman  … useita sivurooleja  
 Petri Hanttu  … useita sivurooleja  
 Vuokko Hovatta  … useita sivurooleja  
 Suvi Ilvonen  … useita sivurooleja  
 Jani Karvinen  … useita sivurooleja  
 Paavo Kerosuo  … useita sivurooleja  
 Kari Ketonen  … useita sivurooleja  
 Hanna Mönkäre  … useita sivurooleja  
 Aksu Palmén  … useita sivurooleja  
 Pihla Pohjolainen  … useita sivurooleja  
 Antti L. J. Pääkkönen  … useita sivurooleja  
 Katja Sirkiä  … useita sivurooleja  
 Ella Tarvonen  … useita sivurooleja  
 Valtteri Turunen  … useita sivurooleja  
 Juha Varis  … useita sivurooleja  
 Henna Wallin  … useita sivurooleja  

Hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Riku (engl. Ryder) on Ryhmä Haun johtaja. Hän on kekseliäs ja positiivinen nuori poika, joka on aina valmis auttamaan ketä tahansa. Hän on rakentanut Ryhmä Haun ajoneuvot ja vempaimet ja pitää huolta ryhmän vahtitornista ja hyvinvoinnista. Jokainen pentu on hänelle tärkeä.
 • Vainu (engl. Chase) on saksanpaimenkoira, joka toimii poliisina ja vakoojana. Vainulla on hyvä hajuaisti, mutta hän on allerginen höyhenille, kissoille ja pölylle ja aivastaa aina, jos kissoja on hänen lähellään ja pölyä joutuu hänen nenäänsä tai höyhen laskeutuu sen päälle.
 • Samppa (engl. Marshall) on dalmatialainen, joka toimii palokoirana ja ensihoitajana. Samppa on pennuista kömpelöin ja vitsikkäin, ja hänen lentävä lausahduksensa erilaisten vahinkojen jälkeen on "Hyvin kävi!". Samppa on hieman arka ja ujo, mutta hän on aina valmis auttamaan. Hän pelkää lentämistä yli kaiken, varsinkin, jos se on putoamista. 3. kaudella, jossa kaikki pennut saavat lentovarusteet, Samppa ei enää pelkää lentämistä.
 • Kaja (engl. Skye) on cockapoo, eli cockerspanielin ja villakoiran sekoitus. Kaja on rohkea, ketterä ja pirteä pentu, joka auttaa tehtävissä ilmasta käsin. Kaja osaa tehdä voltin ja tekeekin niitä aika usein, kun esimerkiksi innostuu jostakin, tai vastaavaa. Hän rakastaa lentämistä ja söpöjä eläimiä, erityisesti pupuja, mutta pelkää kotkia ja kammoksuu sellaisia tehtäviä, joihin liittyy kotka. Kaja ihannoi lentäjä Ässää ja haluaa tulla yhtä taitavaksi lentäjäksi kuin hän.
 • Rekku (engl. Rocky) on sekarotuinen pentu, jonka erikoisala on kierrätys. Rekku keksii vanhalle romulle aina uutta käyttöä ja hän osaa korjata sekä rakentaa monia asioita. Hän inhoaa vettä ja kastumista, eikä tykkää mennä kylpyynkään. Pystyy menemään Meripartiossa veteen, koska sukellus puku suojaa häntä vedeltä.
 • Rolle (engl. Rubble) on englanninbulldoggi, joka erikoistuu kaivamiseen ja maansiirtoon. Rolle rakastaa kaivamista, lautailua, ruokaa ja kylpyjä, mutta hän on joskus melko pelokas ja pelkää erityisesti hämähäkkejä, aaveita ja pimeää. Rolle on Ryhmä Haun pääjäsenistä uusin. Rolle on kovin Apollo Superpentu-fani.
 • Toma (engl. Zuma) on labradorinnoutaja, joka on ryhmän vesipelastaja. Häntä ei silti oteta kovin moneen tehtävään mukaan. Toman erikoisalaa ovat veteen liittyvät tehtävät, ja hän rakastaakin vettä ja uimista. Toma on pääjäsenistä nuorin.
 • Halti (engl. Everest) on husky. Hän liittyi ryhmään 2. tuotantokaudella. Halti on erityisen hyödyllinen lumeen ja jäähän liittyvissä tehtävissä, mutta hänestä on apua muulloinkin. Halti rakastaa ruokaa, kuten maksaa ja hän asuu Jaken kanssa tämän vuorella.
 • Valpas (engl. Tracker) on chihuahua. Hän liittyi ryhmään 3. tuotantokaudella. Valppaalla on erittäin hyvä kuulo ja hän asuu Carlon kanssa viidakossa. Hän puhuu myös espanjaa, mutta pelkää pimeää.
 • Rex on berninpaimenkoira, joka liittyi ryhmään 7. tuotantokaudella. Rex on erittäin hyvä puhumaan dinosaurusten kieltä, ja hän asuu tohtori Turbon kanssa maailmassa, jossa on ainoastaan dinosauruksia. Rexin ajoneuvo on sininen ja kalkinvihreä auto, jossa on stegosaurus-kilvet. Muita hänen varusteita on mm. Pentu-pakkaus, joka sisältää dinokynnen, jonka avulla Rex voi heilua tai kiivetä korkeille paikoille, myös tarttua painaviin asioihin, kuten tukkiin.
 • Ella ja Tabu ovat kaksoset. He liittyvät Mahtipentuihin 6. tuotantokaudella. He eivät kuitenkaan liity Ryhmä Haun muuhun toimintaan, sillä lähtevät vahtimaan Neitolintu nimistä varasta. Kaksosten Hau-laatoissa on kaksi nuolta, joista toinen on vaaleansininen ja osoittaa ylös ja toinen punainen ja osoittaa alas. Ellan laatan tausta on vaaleansininen ja ylös osoittava nuoli on isompi, kun taas Tabun laatan tausta on punainen ja alas osoittava nuoli suurempi. Kaksoset esiintyvät aina, kun Mahtipennuilla on vastassa Neitolintu.
 • Wild Cat on ryhmä haun ainoa kissajäsen. Hän liittyi joukkoon 7. tuotantokaudella. Hän ajaa moottoripyörää ja on aina mukana kun vastassa ovat Räyhärakit. Toisin kuin muut kissat, hän pelkää hiiriä.
 • Robo-koira (engl. Robodog) on Rikun rakentama robotti, joka auttaa Ryhmä Hauta. Robo-koira on ohjelmoitu kuljettamaan ja ajamaan erilaisia ajoneuvoja, mutta on joskus avuksi tehtävissäkin.
 • Pormestari Pujola (engl. Mayor Goodway) on Jännälahden pormestari. Hän on hieman hupsu ja tarvitsee usein Rikun ja Ryhmä Haun apua. Hänellä on lemmikkikana nimeltä Kanatuinen (engl. Chikaletta), joka on Jännälahden varapormestari ja on pormestarille erittäin tärkeä - Pormestari onkin rakennuttanut kaupungintalon eteen Kanatuista esittävän kultaisen patsaan.
 • Pormestari Hanttinen (engl. Mayor Humdinger) on Jännälahden naapurikaupungin Usvapohjan pormestari ja Pormestari Pujolan vihollinen. Hän on luonteeltaan ilkeä ja hän on usein aiheuttamassa erilaisia ongelmia Jännälahden väelle. Viljami, "Villekissa" kutsuu häntä "Usvapojuksi". Hanttinen ei pidä tästä nimestä. Hän omistaa myös Kaamean kattikoplan, joka on Hanttisen johtama ryhmä kissoja, jotka ovat vastakohta Ryhmä Haulle. Kaameassa kattikoplassa on Ryhmä Haun pentujen kissaversiot paitsi Halti, Valpas, Rex, Ella ja Tabu. Kissoilla on samanlaiset varusteetkin kuin Ryhmä Haulla, mutta ei muita kuin normaalin muodon varusteet. Heillä on jopa samanlaiset ajoneuvotkin kuin Ryhmä Haulla. Eräässä jaksossa nähdään, kun rakennuskissa ajaa omalla kaivinkoneellaan. Kissat tottelevat Hanttista ja auttavat häntä erilaisissa konnankoukuissa. Hanttinen ajaa moottoroidulla kissan kuljetuslaatikolla.
 • Kapteeni Horatio Turpo (engl. Cap'n Turbot) on majakanvartija ja meribiologi. Hän asuu Jännälahden lähellä sijaitsevalla saarella ja on usein tutkimassa erilaisia eläimiä. Hän omistaa Kampela-laivan ja sukelluskellon. Hän käyttää paljon monimutkaisia ja harvinaisia sanoja, jotka alkavat samoilla kirjaimilla hänen lauseissaan, sekä riimittelyä puheessaan.
 • Mauri (engl. Wally) on kapteeni Turpon mursuystävä. Mauri on lähes aina nälkäinen ja saakin kapteenilta usein erilaisia herkkuja.
 • François Turpo (engl. François Turbot) on kapteeni Turpon ranskalainen serkku. Hän on valokuvaaja ja akrobaatti, mutta hänen toilailunsa saa usein serkukset kiipeliin.
 • Aleksi Totteri (engl. Alex Porter) on pieni poika, joka ihailee kovasti Rikua ja Ryhmä Hauta. Hän yrittää olla avulias, mutta onnistuu useimmiten aiheuttamaan enemmän ongelmia kuin ratkomaan niitä. Hänet on nimitetty Ryhmä Haun erikoisjäseneksi, ja hän perustaa myöhemmin Ryhmä Aleksin, jossa Aleksi ja joukko kaupungin eläimiä yrittävät ratkaista ongelmia.
 • Herra Totteri (engl. Mr. Porter) on ravintolanomistaja ja Aleksin vaari. Hän valmistaa, myy ja tarjoilee ruokaa ravintolassaan. Hän yrittää vahtia Aleksia ja estää tätä joutumasta hankaluuksiin.
 • Jakke (engl. Jake) on retkiopas, joka omistaa hiihtokeskuksen ja Halti-pennun. Hän asuu mökissä vuoren huipulla.
 • Carlo (engl. Carlos) on Rikun kirjekaveri, joka asuu viidakossa Valpas-pennun kanssa. Hän tutkii viidakon eläimiä ja muinaisia raunioita.
 • Kati (engl. Katie) on nuori tyttö, joka omistaa eläinhoitolan. Hän ja Riku ovat hyviä ystäviä ja Riku kutsuukin yleensä Katin auttamaan, jos joku pentu on sairastunut. Pennut käyvät usein hänen hoitolassaan peseytymässä, tai hoitamassa ruhjeitaan. Kati omistaa nyrpeän lemmikkikissan nimeltä Hali (engl. Cali).
 • Ramppa X Rämäpää (engl. Daring Danny X) on rasavilli poika, joka haaveilee hienoista stunteista. Hän yrittää jatkuvasti tehdä uhkarohkeita temppuja, jotka saavat hänet aina ongelmiin. Ramppa on kaikesta huolimatta erittäin taitava lumilautailemaan.
 • Taimi-emäntä (engl. Farmer Yumi) on maanviljelijä, joka omistaa maatilan miehensä Ekin kanssa. Hän työskentelee useimmiten vihannesten parissa pelloilla ja omistaa lehmän Mielikin ja kanalan.
 • Eki-isäntä (engl. Farmer Al) on maanviljelijä, joka omistaa maatilan vaimonsa Taimin kanssa. Hän huolehtii erityisesti lampaista. Hänellä on myös possupariskunta, Emma ja Oskari.
 • Söpöli (engl. Sweetie) liittyi sarjaan neljännellä kaudella. Hän on Hurtanlinnan prinsessan koira ja sarjan toinen ainoista koirista, jotka eivät kuulu Ryhmä Hauhun. Hän on ilkeä ja valehtelija, ja yrittää toistuvasti saada vallan kaapatuksi, mutta ryhmä hau tekee toistuvasti hänen aikeensa tyhjiksi. Söpölin paras ystävä on hänen robottilakeijansa Vikke. Söpölin ensiesiintymisellä Vainu vartioi kruunua, mutta Söpöli hyväksi käyttäen Vainun kissa-allergiaa onnistui varastamaan kruunun. Vainu lähtee perään ja löytääkin Söpölin peilaamasta itseään peilistä kruunun kanssa. Vainu soittaa Rikulle ja yrittää kertoa tapahtuneesta, mutta ei ehdi tekemään sitä, kun Söpöli naappaa Vainun rusetin muotoisen Hau-laatan ja vangitsee hänet sala-ansaan. Tämän jälkeen Söpöli yrittää lavastaa Vainun syylliseksi kruunun varastamiseen. Riku ja pennut eivät tietenkään usko tätä ja löytävät kruunun Söpölin hallusta sekä Vainun sala-ansasta.
 • Sid on paha Merirosvo, joka haluaa varastaa kaiken. Ryhmä Hau kuitenkin estää aina varkaudet. Hänen kanssaan tavaroita varastelee hänen koiransa Ärri.
 • Ärri on Merirosvo Sidin koira, rodultaan mäyräkoira. Hän auttaa Sidiä varastelemaan tavaroita. Toisin kuin omistajansa, Ärri on kiltti. Hän joskus ihmetteleekin, miksi Sid haluaa varastella tavallisia tavaroita, joita hänellä on jo monta ennestäänkin, mutta auttaa silti Sidiä. Ärri on toinen sarjan koirista, jotka eivät kuulu Ryhmä Hauhun.
 • Herkko on pormestari Hanttisen veljenpoika. Hän esiintyy ainoastaan Mahtavat Mahtipennut -jaksoissa. Hän saa jokaisella esiintymisellään supervoimat. Hän on setäänsä älykkäämpi. Ensiesiintymisellään Mahtavat Mahtipennut -elokuvassa hän vangitsi Rikun, mutta Vainu koottuaan itsensä onnistui voittamaan Herkon.
 • Neitolintu on varas, joka rakastaa kaikkea kiiltävää ja yrittää varastaa ne. Hän esiintyy vain Mahtipentu-jaksoissa. Hän saa jokaisella esiintymisellään supervoimat. Kun Neitolintu esiintyy, esiintyvät myös kaksoset Ella ja Tabu. Pormestari Pujola kutsuu Neitolintua "Lintuneidiksi". Neitolintu vihaa tätä nimitystä.
 • Viljami "Ville-kissa" on toimittajan lemmikkikissa, joka esiintyy vain Mahtipentu-jaksoissa. Hän haluaa olla parempi kuin Ryhmä Hau. Ensiesiintymiellään hän vahingossa nielaisi palan meteoriittia ja hänellä on nyt koko ajan supervoimat. Tajutessaan häviävänsä hän karkaa aina huomaamattomasti. Hänellä on joka kerta apunaan Pormestari Hanttinen, joka haluaa saada supervoimat. Hanttisella on myös tekemänsä asu ollessaan Ville-kissan apuri.
 • Reissaaja Lauri on seikkailija, joka matkustaa koko ajan kuumailmapallolla ympäri maailmaa. Mutta hän ei koskaan löydä oikeaan kohteeseensa.
 • Reimondo on sirkustirehtööri, joka omistaa sirkuksen.

Ryhmä Haun eri muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryhmä Haulla on eri muotoja, joista tavallinen oli ainoa 3. tuotantokauteen asti. Useissa muodoissa on mukana ajoneuvoja, joita ajaa Robo-koira. Ainoastaan Huipputehtävä muodossa Robo-koira ei ohjaa mitään ajoneuvoa. 2. tuotantokaudella Vainulle tuli vakoojan ja Sampalle ensihoitajan varusteet. Vainun vakoojavarusteita ei ole Ryhmä Haun missään muussa muodossa. Mutta Samppa on ensihoitaja myös lentopentutehtävissä mutta ei muissa muodoissa.

Ryhmä Hau[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muoto on Ryhmä Haun tavallinen muoto. Tämä on ainoa muoto 3. tuotantokauteen asti. 2. kaudella Vainusta tulee vakooja ja Sampasta ensihoitaja sekä Halti liittyy ryhmään. Hau-vaunu ja Robo-koira tulevat myös mukaan kuvioon samalla kaudella. 3. tuotantokaudella Valpas liittyy ryhmään.

 • Riku ajaa mönkijällä, joka voi muuntautua pintaliitimeksi ja moottorikelkaksi.
 • Vainu ajaa poliisiautolla sekä 2. tuotatokaudelta lähtien myös vakooja-autolla. Hänen varusteisiinsa kuuluvat megafoni, verkko ja tennispallotykki sekä 2. kaudesta lähtien yönäkölasit, vaijeri, imukupit ja ajoneuvoon vakoojaraketti. Motto: Vainu hoitaa homman! / Supervakooja Vainu hoitaa homman!
 • Samppa ajaa paloautoa sekä 2. tuotantokaudelta lähtien ambulanssia. Hänen varusteisiinsa kuuluvat vesitykit ja tikkaat sekä 2. kaudelta lähtien sidetarpeet, kainalosauvat, tutkimispöytä, röntgensäde, kuumemittari ja kuumavesipullo. Motto: Olen liekeissä! / Samppa säntää suit sait apuun!
 • Kaja lentää helikopteria. Hänen varusteisiinsa kuuluvat siivet, valjaat, koukku ja kiikarit. Motto: Ilmojen teille! / Taivaalta kajahtaa! / Tämä pentu lähtee lentoon!
 • Rekku ajaa roska-autoa, jonka takakontista löytyy kaikki tarpeellinen. Riku päivitti myöhemmin Rekun roska-autoa. Päivityksessä roska-auto pystyy muuttumaan hinaajaksi. Hänen varusteisiinsa kuuluvat koura, räikkä, ruuvimeisseli, saha, vasara ja monia muita työkaluja. Motto: Älä heitä pois, käytä pois! / Vihreällä mennään!
 • Rolle ajaa kaivinkoneella, jossa on lisäksi nostokurki ja pora. Hänen varusteisiinsa kuuluvat kauha ja katupora. Motto: Rolle täällä, vauhti päällä! / Kaivu Käyntiin!
 • Toma ajaa ilmatyynyalusta, joka pystyy muuttumaan sukellusveneeksi, johon Riku menee yleensäkyytiin. Hänen varusteisiinsa kuuluvat pelastusrengas ja happisäiliö, jonka avulla hän voi sukeltaa. Motto: Toma käy toimeen! / Yy Kaa Kastutaan!
 • Halti ajaa lumikissaa. Hänen varusteisiinsa kuuluvat tartuntakoukku, mootorisoitu lumilauta ja vedettävä pulkka. Motto: Lunta tai jäätä, ei kylmää päätä! / Rohkeus ja maltti on Haltin valtti!
 • Valpas ajaa jeeppiä. Hänen varusteisiinsa kuuluvat monitoimityökalu ja kaapelit. Motto: Pelkkänä korvana, soy todo oídos!

Lentopennut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentopennut tulevat 3. kaudella. Tässä ryhmässä pennuilla ei ole omia ajoneuvoja vaan pennut liikkuvat Hau-lenturissa, jossa Riku myös antaa käskyt. Ennen pennuista vain Kaja kykeni lentämään. Lentopennuissa myös muut pennut voivat lentää. Siipiensä lisäksi heillä on myös varusteet, jotka ovat olleet mukana ennenkin. Rikulla on asu, johon kuuluu pienet suihkarit. Samppa ei pelkää enää lentämistä. Valpas ei kuulu tähän ryhmään ollenkaan. Halti liittyi tähän vasta myöhemmin.

Tehtävä Hau[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävä Hau tuli mukaan 4. tuotantokaudella. Sitä käytetään ainoastaan Hurtanlinnan pelastuksissa. Tehtävä Haussa pennuilla on agenttisemmat versiot varusteistaan. Halti ja Valpas eivät kuulu tähän ryhmään.

Meripartio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meripartio tuli mukaan 4. tuotantokaudella. Ennen Toma hoiti ainoana pentuna vesipelastuksen, mutta nyt muutkin pennut pystyvät tekemään sen. Tähän ryhmään ei pystynyt liittymään noin vain, vaan pitää suorittaa eräs testi. Kaikki muut suorittivat sen paitsi Rekku, joka pelkää vettä. Vaikka Rekku onnistuikin suorittamaan testin koskematta veteen, Riku ei hyväksynyt häntä Meripartioon, sillä jossain vaiheessa Rekun olisi koskettava veteen. Myöhemmin hän auttaa eräässä pelastuksessa ja pystyy menemään veteen, koska hänen sukellusvarusteensa suojaavat häntä vedeltä ja Rekku pääsi mukaan Meripartioon. Jokainen pentu vuorollaan vahtii aina rantaa kesä lämpimillä, kun monia ihmisiä on ottamassa aurinkoa ja uimassa. Rannalla on komentokeskus, jossa Riku antaa käskyt. Sitten sieltä paljastuu iso laiva, joka pystyy myös liikkumaan maalla. Ennen laivan irtautumista komentokeskuksesta siihen lastataan pentujen tarvittavat ajoneuvot. Nämä ajoneuvot ovat veneitä, joilla pystyy liikkumaan myös maalla. Kajan veneellä ilmassa. Laivassa on myös sukellusvene. Valpas ei kuulu tähän ryhmään, mutta oli kerran auttamassa meripartiota, Halti liittyy siihen vähän myöhemmin. Halti pääsi mukaan auttamalla eräässä Meripartion pelastuksessa.

Huipputehtävä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huipputehtävässä on aina tarvittu vain yhden pennun apua, mutta tämä pentu ei ole yksin riittänyt siihen, joten kaikille pennuille on annettu varusteet, jotka ovat tehtävään tarvittavan pennun varusteet sekoitettuna pennun varusteeseen. Huipputehtävässä Riku ei ole enää pomo, vaan tehtävään tarvittavan pentu, jonka varusteita tehtävään tarvitaan. Pennun, jonka varusteita tarvitaan ajoneuvo muokataan suuremmaksi, niin että muut pennut mahtuvat kyytiin. Halti, Valpas ja Rex eivät ole olleet mukana Huipputehtävissä.

Mahtipennut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun eräänä päivänä avaruudesta putosi meteoriitti, pennut saivat supervoimat. Heidän lisäkseen Herkko sai supervoimat ja hän yrittikin kaapata meteoriitin itselleen. Riku ei kuitenkaan ottanut supervoimia. Pennuilla ei kuitenkaan ole koko ajan supervoimiaan, vaan meteoriitti laitettiin Vahtitornin sisään ja se pitää "käynnistää" ennen kuin pennut saavat taas supervoimansa. Herkko ei kuitenkaan saa siitä supervoimiaan takaisin. Kuka vain pystyisi saamaan voimat joko kaappaamalla meteoriitin tai pitämällä, vaikka taskussa sen palaa. Riku ei ole kuitenkaan ottanut vielä supervoimia. Halti on ollut mahtipennuissa alusta asti, mutta Valpas ei ole mukana tässäkään ryhmässä. Mahtipentuihin liittyi myös kaksi ennen näkemätöntä pentua: kaksoset Ella ja Tabu. Mahtipennuilla on myöskin omat ajoneuvonsa, jotka saavat virtansa ja voimansa pentujen voimista. Mahtipennuilla on myös lentokone, jolla pystyvät liikkumaan paikasta toiseen myös yli-inhimillisen nopeasti Vainun voimien ansiosta. Lentokone saa virtansa ja voimansa pentujen voimista. Myöhemmin pennut huomaavat voimiensa latautuvan eli saavansa uusia supervoimia "ladatessaan toisen pennun". Halti, Ella eikä Tabu ole vielä tehnyt tätä eivätkä näin ollen ole saaneet vielä uusia supervoimia.

Mahtipentujen supervoimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rikulla ei ole supervoimia, mutta hän on rakentanut itselleen asun, jossa on rakettireppu.
 • Vainulla on kyky liikkua yli-inhimillisen nopeasti. Toisen pennun ladatessa Vainun tämä saa kyvyn lähettää ultraääntä.
 • Sampalla on kyky muuttaa tassunsa tulikuumiksi. Toisen pennun ladatessa Sampan tämä saa kyvyn tehdä korkeita hyppyjä.
 • Kajalla on kyky lentää ilman siipiä sekä luoda tornado. Toisen pennun ladatessa Kajan tämä kykenee hallitsemaan säätä. Lentäessään ilman ajoneuvoa luo alleen pienen tornadon, mutta lentäessään ajoneuvollaan ei luo sellaista.
 • Rekulla on kyky luoda eräänlaista ainetta, josta pystyy tekemään erilaisia työkaluja. Toisen pennun ladatessa Rekun tämä saa röntgenkatseen.
 • Rolle on yli-inhimillisen vahva. Toisen pennun ladatessa Rollen tämä saa kyvyn tehdä itsestään superpurkupallon.
 • Toma pystyy hallitsemaan vettä ja ampumaan sitä tassuistaan. Toisen pennun ladatessa Toman tämä saa kyvyn luoda superkuplia.
 • Haltilla on kyky jäädyttää asioita ja luoda lunta.
 • Ellalla on kyky suurentua.
 • Tabulla on kyky pienentyä.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Herkolla on kyky rakentaa erilaisia vekottimia helposti.
 • Kaamealla Kattikoplalla on samat voimat kuin Mahtipennuilla, mutta ei Haltin, Ellan, eikä Tabun supervoimia.
 • Neitolinnulla on kyky lentää ja hän on yli-inhimillisen vahva.
 • Kanatuinen suureni valtavaksi.
 • Pormestari Hanttinen muuttui isoksi, violetiksi, ja erittäin vahvaksi. Hänestä tuli myös entistä lapsellisempi eikä hallinnut sen takia itseään.
 • Viljami "Ville-kissa" sai samat voimat kuin Mahtipennut. Hän ei kuitenkaan saanut Haltin, Ellan tai Tabun voimia. Hän sai myös kyvyn puhua.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Paw Patrol-sarjan yhdysvaltalaiset jaksot (Nick jr.)
 • Ryhmä Hau-sarjan suomenkieliset jaksot (YLE)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]