Ryhmä Hau

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ryhmä Hau
PAW Patrol
Kestoaika 22–23 minuuttia
Luoja(t) Keith Chapman
Kehittäjä(t) Scott Kraft
Pääosissa Suomeksi:
Mirjami Heikkinen
Henri Piispanen
Heljä Heikkinen
Eeva Markkinen
Susa Saukko
Viivi Tamminen
Akira Takaki
Alkuperämaa Kanada
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Nickelodeon
Viaplay
Suomi Yle TV2
Esitetty 12. elokuuta 2013 –
Tuotantokausia 11
Tuotanto
Tuottaja(t) Patricia Burns
Ohjaaja(t) Jamie Whitney (jaksot 1–58),
Charles E. Bastien (jaksot 59–)
Tuotantoyhtiö(t) Spin Master Entertainment,
Guru Studio
Aiheesta muualla
IMDb

Ryhmä Hau (Yle) tai PAW Patrol (Nickelodeon) (engl. PAW Patrol) on kanadalainen lasten animaatiosarja. Se alkoi 12. elokuuta 2013.[1] Suomessa sitä esittää Yle TV2 ohjelmassa Pikku Kakkonen.[2]

Ryhmä Hau kertoo samannimisestä pelastajaryhmästä, joka koostuu kuudesta koiranpennusta ja heidän johtajastaan[1] sekä sarjan edetessä mukaan liittyneistä jäsenistä, jotka ovat lähes kaikki koiranpentuja. Ryhmä auttaa kuvitteellisen Jännälahden kaupungin (engl. Adventure Bay) asukkaita ja eläimiä erilaisissa ongelmissa ja onnettomuuksissa. Ryhmä Hau auttaa myös Jännälahden ulkopuolella. Suomessa sarjalla on kaksi eri jälkiäänitystä: Yle TV2:lla esitettävän Dub On -yhtiön tekemä jälkiäänitys sekä Nickelodeonin tilaaman KM Studio Finlandin tekemä jälkiäänitys, jota käytetään muun muassa Viaplayssa ja sarjan DVD-julkaisuissa. Viaplayn versiossa käytetään suomentamattomia nimiä.

Suomenkieliset äänet (Dub Onin jälkiäänitys)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Mirjami Heikkinen  Riku  
 Henri Piispanen  Vainu  
 Heljä Heikkinen  Samppa  
 Eeva Markkinen  Kaja  
 Susa Saukko  Rekku, Pormestari Pujola  
 Viivi Tamminen  Rolle  
 Akira Takaki  Toma (kaudet 1-7)  
 Saara Lehtonen  Halti, Kati  
 Markus Bäckman  useita sivurooleja  
 Petri Hanttu  useita sivurooleja  
 Vuokko Hovatta  useita sivurooleja  
 Suvi Ilvonen  useita sivurooleja  
 Jani Karvinen  useita sivurooleja  
 Paavo Kerosuo  useita sivurooleja  
 Kari Ketonen  useita sivurooleja  
 Hanna Mönkäre  useita sivurooleja  
 Aksu Palmén  useita sivurooleja  
 Pihla Pohjolainen  useita sivurooleja  
 Antti L. J. Pääkkönen  useita sivurooleja  
 Katja Sirkiä  useita sivurooleja  
 Ella Tarvonen  useita sivurooleja  
 Valtteri Turunen  useita sivurooleja  
 Juha Varis  useita sivurooleja  
 Henna Wallin  useita sivurooleja  
 • Riku (engl. Ryder) on Ryhmä Haun johtaja. Hän on kekseliäs ja positiivinen nuori poika, joka on aina valmis auttamaan ketä tahansa. Hän on rakentanut Ryhmä Haun varusteet, vempaimet, ajoneuvot ja päämajat, ja pitää huolta ryhmän vahtitornista ja hyvinvoinnista. Jokainen pentu on hänelle tärkeä. Hänellä on Hau-päd, joka on hänen puhelimensa.
 • Vainu (engl. Chase) on saksanpaimenkoira, joka toimii poliisina ja vakoojana. Vainulla on hyvä hajuaisti, mutta hän on allerginen kissoille, pölylle ja höyhenille, ja aivastaa aina, jos kissoja on hänen lähellään, tai pölyä joutuu hänen kuonoonsa, tai höyhen laskeutuu sen päälle.
 • Samppa (engl. Marshall) on dalmatialainen, joka toimii palokoirana ja ensihoitajana. Samppa on pennuista kömpelöin ja vitsikkäin, ja hänen lentävä lausahduksensa erilaisten vahinkojen jälkeen on "Hyvin kävi!". Samppa on hieman arka ja ujo, mutta hän on aina valmis auttamaan. Hän pelkää lentämistä yli kaiken, varsinkin, jos se on putoamista. 3. tuotantokaudella, jossa kaikki pennut saavat lentovarusteet, Samppa ei enää pelkää lentämistä.
 • Kaja (engl. Skye) on cockapoo, eli cockerspanielin ja villakoiran sekoitus, joka toimii lentäjänä. Kaja on rohkea, ketterä ja pirteä pentu. Kaja osaa tehdä voltin ja tekee niitä aika usein, kun innostuu jostakin, tai vastaavaa. Hän rakastaa lentämistä ja söpöjä eläimiä, erityisesti pupuja, mutta pelkää kotkia, ja kammoksuu sellaisia tehtäviä, joihin liittyy kotka. Kaja ihannoi Lentäjä Ässää ja haluaa tulla yhtä taitavaksi lentäjäksi kuin hän.
 • Rekku (engl. Rocky) on sekarotuinen pentu, jonka erikoisala on kierrätys. Rekku keksii vanhalle romulle aina uutta käyttöä, ja hän osaa korjata sekä rakentaa monia asioita. Hän inhoaa vettä ja kastumista, eikä tykkää mennä kylpyyn. Rekku pystyy menemään Meripartiossa veteen, koska sukelluspuku suojaa häntä vedeltä.
 • Rolle (engl. Rubble) on englanninbulldoggi, joka erikoistuu kaivamiseen ja maansiirtoon. Rolle rakastaa kaivamista, lautailua, ruokaa ja kylpyjä, mutta hän on joskus melko pelokas, ja pelkää erityisesti hämähäkkejä, aaveita ja pimeää. Rolle on kovin Apollo Superpentu -fani.
 • Toma (engl. Zuma) on labradorinnoutaja, joka toimii ryhmän vesipelastajana. Toman erikoisalaa ovat veteen liittyvät tehtävät, ja hän rakastaa vettä ja uimista.
 • Halti (engl. Everest) on husky. Hän liittyi ryhmään 2. tuotantokaudella. Halti on erityisen hyödyllinen lumeen ja jäähän liittyvissä tehtävissä, mutta hänestä on apua muulloinkin. Halti rakastaa ruokaa, kuten maksaa, ja hän asuu Jaken kanssa tämän vuorella.
 • Valpas (engl. Tracker) on chihuahua. Hän liittyi ryhmään 3. tuotantokaudella. Hän asuu Carlon kanssa viidakossa. Valpas on erityisen hyödyllinen viidakkoon liittyvissä tehtävissä, mutta hänestä on apua muulloinkin. Valppaalla on erittäin hyvä kuulo. Hän puhuu myös espanjaa, mutta pelkää pimeää.
 • Lilli (engl. Liberty) on mäyräkoira. Hänen ensiesiintymisessä nähdään Ryhmä Hau -elokuvassa. Sarjassa hän liittyi ryhmään 9. tuotantokaudella. Lilli on älykäs ja vilkas pentu. Hän oli ennen kodittomana Jännälän kaupungissa.
 • Rex on berninpaimenkoira. Hän liittyi ryhmään 7. tuotantokaudella. Rex on erittäin hyvä puhumaan dinosaurusten kieltä, ja hän asuu Tohtori Tilda Turpon ja hänen tyttärensä Nellin kanssa Dinosaurusmaassa.
 • Ella ja Tapu ovat kaksoset. He liittyvät Mahtaviin Mahtipentuihin 6. tuotantokaudella. He eivät liity Ryhmä Haun muuhun toimintaan, sillä he lähtevät vahtimaan Neitolintua. Kaksoset esiintyvät aina, kun Mahtavilla Mahtipennuilla on vastassa Neitolintu.
 • Villikatti on Ryhmä Haun ensimmäinen kissajäsen. Hän liittyi ryhmään 7. tuotantokaudella. Toisin kuin muut kissat, hän pelkää hiiriä. Hän on aina mukana, kun Vauhtipennuilla on vastassa Koviskopla. Hän perustaa myöhemmin Kissapartion, joka auttaa Ryhmä Hauta.
 • Kissapartio on Villikatin perustama neljän kissan ryhmä, joka auttaa Ryhmä Hauta. Kissapartioon kuuluvat Villikatti, Leo, Riina ja Varjo. Leolla on leijonan voimat, Riinalla tiikerin ketteryys ja Varjolla jaguaarin salavihkaisuus. Villikatti käyttää Kissapartiossa nimeä Vinha.
 • Robo-koira (engl. Robodog) on Rikun rakentama robotti, joka pystyy lentämään, ja joka auttaa Ryhmä Hauta. Robo-koira on ohjelmoitu kuljettamaan ja ajamaan erilaisia ajoneuvoja, mutta on joskus avuksi tehtävissä.
 • Pormestari Pujola (engl. Mayor Goodway) on Jännälahden pormestari. Hän on hieman hupsu ja tarvitsee usein Ryhmä Haun apua. Hänellä on lemmikkikana Kanatuinen (engl. Chikaletta), joka on Jännälahden varapormestari ja pormestarille erittäin tärkeä – pormestari on rakennuttanut kaupungintalon eteen Kanatuista esittävän kultaisen patsaan.
 • Pormestari Hanttinen (engl. Mayor Humdinger) on Jännälahden naapurikaupungin Usvapohjan pormestari ja Pormestari Pujolan vihollinen. Hän on luonteeltaan ilkeä, ja on usein aiheuttamassa erilaisia ongelmia Jännälahden väelle. Viljami-kisuli "Ville-kissa" kutsuu häntä "Usvapojuksi". Hanttinen ei pidä tästä nimestä. Hän omistaa myös Kaamean kattikoplan, joka on hänen johtamansä ryhmä kissoja, jotka ovat vastakohta Ryhmä Haulle. Hanttinen ajaa moottoroidulla kissan kuljetuslaatikolla "Kattikärryllä", jolla kuljettaa kissatkin.
 • Kaamea kattikopla tai Kattistrofikopla on Pormestari Hanttisen kissaryhmä, joka on Ryhmä Haun vastakohta. Ryhmään kuuluu kuusi kissaa, jotka ovat Ryhmä Haun pääjäsenpentujen kissaversiot. Kissoilla on samanlaiset varusteet kuin Ryhmä Haulla, mutta ei muita kuin normaalin muodon varusteet. Heillä on samanlaiset ajoneuvot kuin Ryhmä Haulla. Kissat tottelevat Hanttista, ja auttavat häntä erilaisissa konnankoukuissa. Hanttinen kuljettaa kissoja moottoroidulla kissan kuljetuslaatikolla "Kattikärryllä", jolla kuljettaa itsensäkin.
 • Kapteeni Horatio Turpo (engl. Cap'n Turbot) on majakanvartija ja meribiologi. Hän asuu Jännälahden lähellä sijaitsevalla Hyljesaarella ja on usein tutkimassa erilaisia eläimiä. Hän omistaa Kampela-laivan ja sukelluskellon. Hän käyttää paljon monimutkaisia ja harvinaisia sanoja, jotka alkavat samoilla kirjaimilla hänen lauseissaan, sekä riimittelyä puheessaan.
 • Mauri (engl. Wally) on Kapteeni Turpon mursuystävä. Mauri on lähes aina nälkäinen, ja saa kapteenilta usein erilaisia herkkuja.
 • François Turpo (engl. François Turbot) on Kapteeni Turpon ranskalainen serkku. Hän on valokuvaaja ja akrobaatti, mutta hänen toilailunsa saa usein serkukset kiipeliin.
 • Aleksi Totteri (engl. Alex Porter) on pieni poika, joka ihailee kovasti Ryhmä Hauta. Hän yrittää olla avulias, mutta onnistuu useimmiten aiheuttamaan enemmän ongelmia kuin ratkomaan niitä. Hänet on nimitetty Ryhmä Haun erikoisjäseneksi, ja hän perustaa myöhemmin Ryhmä Aleksin, jossa Aleksi ja joukko kaupungin eläimiä yrittävät ratkaista ongelmia. Aleksilla on lemmikkihiiri Kviik.
 • Herra Totteri (engl. Mr. Porter) on ravintolanomistaja ja Aleksin vaari. Hän valmistaa, myy ja tarjoilee ruokaa ravintolassaan. Hän yrittää vahtia Aleksia ja estää tätä joutumasta hankaluuksiin.
 • Jakke (engl. Jake) on retkiopas, joka omistaa hiihtokeskuksen ja Halti-pennun. Hän asuu mökissä vuoren huipulla.
 • Carlo (engl. Carlos) on Rikun kirjekaveri, joka asuu viidakossa Valpas-pennun kanssa. Hän tutkii viidakon eläimiä ja muinaisia raunioita.
 • Kati (engl. Katie) on nuori tyttö, joka omistaa eläinhoitolan. Hän ja Riku ovat hyviä ystäviä, ja Riku kutsuu yleensä Katin auttamaan, jos joku pentu on sairastunut. Pennut käyvät usein hänen hoitolassaan peseytymässä, tai hoitamassa ruhjeitaan. Kati omistaa nyrpeän lemmikkikissan Hali (engl. Cali).
 • Ramppa Rämäpää X (aikaisemmin Ramppa X Rämäpää) (engl. Daring Danny X) on rasavilli poika, joka haaveilee hienoista stunteista. Hän yrittää jatkuvasti tehdä uhkarohkeita temppuja, jotka saavat hänet aina ongelmiin. Ramppa on kaikesta huolimatta erittäin taitava lumilautailemaan.
 • Taimi-emäntä (engl. Farmer Yumi) on maanviljelijä, joka omistaa maatilan miehensä Ekin kanssa. Hän työskentelee useimmiten vihannesten parissa pelloilla ja omistaa Mielikki-lehmän ja kanalan.
 • Eki-isäntä (engl. Farmer Al) on maanviljelijä, joka omistaa maatilan vaimonsa Taimin kanssa. Hän huolehtii erityisesti lampaista. Hänellä on myös possupariskunta, Emma ja Oskari.
 • Ottu-ukki on vanha mies, joka on Pormestari Pujolan isoisä.
 • Marketta on vanha rouva, jolla on lemmikkinä pesukarhu Reino (aikaisemmin Einari). Riku ja pennut ystävystyivät hänen kanssaan ystävänpäiväjaksossa, jossa ystävänpäiväkortit joutuivat hänen pelottavan näköiselle talolleen.
 • Jaska on mies, joka asuu vaimonsa kanssa Jännälahden ulkopuolella. He omistavat baarin, strutsin, hevosia ja sikoja.
 • Tylli Turpo on Kapteeni ja François Turpon isoäiti.
 • Hurtanlinnan prinsessa on Hurtanlinnan valtakunnan prinsessa, josta jonain päivänä tulee kuningatar.
 • Hurtanlinnan kreivi on vanha mies, joka avustaa Hurtanlinnan prinsessaa.
 • Hovimestari on Hurtanlinnan hovimestari. Hän ei puhu koskaan.
 • Söpöli (engl. Sweetie) on Hurtanlinnan prinsessan koira. Hän on ilkeä ja valehtelija, ja yrittää toistuvasti saada vallan kaapatuksi, mutta Ryhmä Hau tekee toistuvasti hänen aikeensa tyhjiksi. Söpölin paras ystävä on hänen robottilakeijansa Vikke.
 • Sid Pääpukari on paha merirosvo, joka haluaa varastaa kaiken. Ryhmä Hau estää aina varkaudet. Hänen kanssaan tavaroita varastelee hänen koiransa Ärri.
 • Ärri on merirosvo Sid Pääpukarin mäyräkoira. Hän auttaa Sidiä varastelemaan tavaroita. Toisin kuin omistajansa, Ärri on kiltti. Hän joskus ihmetteleekin, miksi Sid haluaa varastella tavallisia tavaroita, joita hänellä on jo monta ennestäänkin, mutta auttaa silti Sidiä.
 • Herkko Hanttinen on Pormestari Hanttisen veljenpoika. Hän esiintyy ainoastaan "Mahtavat Mahtipennut" -jaksoissa. Hän saa jokaisella esiintymisellään supervoimat. Hän on setäänsä älykkäämpi.
 • Neitolintu on varas, joka rakastaa kaikkea kiiltävää ja yrittää varastaa ne. Hän esiintyy vain 'Mahtavat Mahtipennut" -jaksoissa. Hän saa jokaisella esiintymisellään supervoimat. Kun Neitolintu esiintyy, esiintyvät myös kaksoset Ella ja Tapu. Pormestari Pujola kutsuu Neitolintua "Lintuneidiksi". Neitolintu vihaa tätä nimitystä.
 • Viljami-kisuli "Ville-kissa" on Pipsa Valosan lemmikkikissa, joka esiintyy vain "Mahtavat Mahtipennut" -jaksoissa. Hän haluaa olla parempi kuin Ryhmä Hau. Ensiesiintymisellään hän löi meteoriittia, joka lopulta osui hänen hampaaseen, ja hänellä on nyt koko ajan supervoimat. Tajutessaan häviävänsä hän karkaa aina huomaamattomasti. Hänellä on joka kerta apunaan Pormestari Hanttinen, joka haluaa saada supervoimat. Hanttisella on myös tekemänsä asu ollessaan Ville-kissan apuri.
 • Reissaaja Lauri on seikkailija, joka matkustaa koko ajan kuumailmapallolla ympäri maailmaa, mutta ei koskaan löydä oikeaan kohteeseensa.
 • Reimondo on sirkustirehtööri, joka omistaa sirkuksen.
 • Tohtori Tilda Turpo on Kapteeni Turpon sisko ja François Turpon serkku. Hän asuu Rexin ja tyttärensä Nellin kanssa Dinosaurusmaassa, ja on maailman ainoa dinosauruslääkäri.
 • Koviskopla ovat kolme koiraa, jotka ovat pahoja ja ajavat moottoripyörillä. He esiintyvät vain "Vauhtipennut"-jaksoissa. He tekevät kolttosiaan, mutta Ryhmä Hau onnistuu aina pysäyttämään heidät.
 • Kata Lakatti on Pormestari Hanttisen serkku. Hän on Hanttisen tavoin myös paha.
 • Kynsi on pentu, joka oli aiemmin ritari eli Sir Kynsi, mutta Hurtanlinnan prinsessa erotti hänet, koska hän häiritsi lohikäärmettä, mikä vaaransi kaupungin. Kynsi haluaa olla taas ritari ja yrittää todistaa olevansa hyvä sellainen. Hän on liittoutunut Harmahtajan herttuan kanssa.
 • Harmahtajan herttua on Hurtanlinnan prinsessan serkku. Hän yrittää kaapata vallan ja tulla Hurtanlinnan kuninkaaksi. Hän on liittoutunut Kynnen kanssa.
 • Helga Hanttinen on Pormestari Hanttisen äiti. Hän ei kuitenkaan tee kolttosia toisin kuin poikansa.

Ryhmä Haun eri muodot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryhmä Haulla on eri muotoja, joista tavallinen oli ainoa 3. tuotantokauteen asti. Useissa muodoissa on mukana ajoneuvoja, joita ajaa Robo-koira. Ainoastaan Huipputehtävä-muodossa Robo-koira ei ohjaa mitään ajoneuvoa. 2. tuotantokaudella Vainulle tuli vakoojan ja Sampalle ensihoitajan varusteet. Vainun vakoojavarusteita ei ole Ryhmä Haun missään muussa muodossa, mutta Samppa on ensihoitaja myös lentopentutehtävissä mutta ei muissa muodoissa.

Normaali muoto

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaali muoto on Ryhmä Haun tavallinen muoto. Tämä on ainoa muoto 3. tuotantokauteen asti. 2. tuotantokaudella Vainusta tulee vakooja ja Sampasta ensihoitaja, sekä Halti liittyy ryhmään. Hau-vaunu ja Robo-koira tulevat myös mukaan kuvioon samalla kaudella. 3. tuotantokaudella Valpas liittyy ryhmään. Kun Ryhmä Hau toimii viidakossa Carlon ja Valppaan luona, heillä on maastokuvioiset varusteet ja ajoneuvot lukuun ottamatta Valpasta. 8. tuotantokaudella Kata Lakatti varastaa Hau-vaunun, muuntaa sitä ja aikoo tuhota viidakon hänen uuden ratansa tieltä. Riku on kuitenkin rakennellut uutta parempaa Hau-vaunua, ja saatuaan viimeisen tarvittavan osan hän lähtee pentujen kanssa pysäyttämään Kata Lakattia. He onnistuvat, mutta Kata Lakatti joutuu Hau-vaunun kanssa juoksuhiekkaan, jolloin ryhmän on pakko pelastaa Kata Lakatti, jolloin vanha Hau-Vaunu uppoaa juoksuhiekkaan.

 • Riku ajaa mönkijällä, joka voi muuntautua vesiskootteriksi ja moottorikelkaksi.
 • Vainu ajaa poliisiautolla sekä 2. tuotantokaudelta lähtien myös vakooja-autolla. Hänen varusteisiinsa kuuluvat megafoni, jossa on lamppu, verkko ja pallonheitin sekä 2. tuotantokaudelta lähtien pimeänäkölasit, vaijeri, imukupit ja ajoneuvoon vakoojaraketti. Motto: "Vainu hoitaa homman! / Vakooja-Vainu hoitaa homman! / Supervakooja-Vainu hoitaa homman!"
 • Samppa ajaa paloautolla sekä 2. tuotantokaudelta lähtien ambulanssilla. Hänen varusteisiinsa kuuluvat vesitykki/maalitykki ja tikkaat sekä 2. kaudelta lähtien sidetarpeet, kainalosauvat, tutkimuspöytä, röntgenlaite, kuumemittari ja kuumavesipullo. Motto: "Olen liekeissä! / Samppa säntää suit sait apuun!"
 • Kaja lentää helikopteria. Hänen varusteisiinsa kuuluvat siivet, valjaat, koukku ja kiikarit. Motto: "Taivaalta kajahtaa! / Ilmojen teille! / Tämä pentu lähtee lentoon!'
 • Rekku ajaa roska-autoa, jonka takakontista löytyy kaikki tarpeellinen. Riku päivitti myöhemmin Rekun roska-autoa. Päivityksessä roska-auto pystyy muuttumaan hinaajaksi. 7. kaudella Riku rakensi Rekulle isomman roska-auton, jolla pystyy tekemään roskista uusia tavaroita. Rekun varusteisiin kuuluvat pihdit/ulotin, räikkä, ruuvimeisseli, saha, vasara, imuri ja monia muita työkaluja. Motto: "Vihreällä mennään! / Älä heitä pois, käytä pois!"
 • Rolle ajaa kaivinkoneella, jossa on lisäksi nostokurki tai pora. Hänen varusteisiinsa kuuluvat kauha ja katupora. Motto: "Rolle täällä, vauhti päällä! / Kaivu käyntiin!"
 • Toma ajaa ilmatyynyalusta, joka pystyy muuttumaan sukeltimeksi, johon Riku menee yleensä kyytiin. Hänen varusteisiinsa kuuluvat pelastusrengas ja happisäiliö, jonka avulla hän voi sukeltaa. Motto: "Toma käy toimeen! / Yy kaa kastutaan!"
 • Halti ajaa lumikissaa. Hänen varusteisiinsa kuuluvat tarttumakoukku, moottorisoitu lumilauta ja vedettävä pulkka. Motto: "Lunta tai jäätä, ei kylmää päätä! / Rohkeus ja maltti on Haltin valtti!"
 • Valpas ajaa jeeppiä. Hänen varusteisiinsa kuuluvat monityökalu ja kaapelit. Motto: "Olen pelkkänä korvana, kuten aina!"

Lentopennut tulevat 3. tuotantokaudella. Tässä ryhmässä pennuilla ei ole omia ajoneuvoja vaan pennut liikkuvat Hau-lenturissa, jossa Riku myös antaa käskyt. Ennen pennuista vain Kaja kykeni lentämään. Lentopennuissa myös muut pennut voivat lentää. Siipiensä lisäksi heillä on myös varusteet, jotka ovat olleet mukana ennenkin. Rikulla on asu, johon kuuluu pienet jetit. Samppa ei pelkää enää lentämistä. Valpas ei kuulu tähän ryhmään ollenkaan. Halti liittyi tähän vasta myöhemmin.

Tehtävä Hau

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävä Hau tuli mukaan 4. tuotantokaudella. Sitä käytetään ainoastaan Hurtanlinnan pelastuksissa. Tehtävä Haussa pennuilla on agenttisemmat versiot varusteistaan. Halti ja Valpas liittyivät tähän ryhmään vasta myöhemmin.

Meripartio tuli mukaan 4. tuotantokaudella. Ennen Toma hoiti ainoana pentuna vesipelastuksen, mutta nyt muutkin pennut pystyvät tekemään sen. Tähän ryhmään ei pystynyt liittymään noin vain, vaan pitää suorittaa eräs testi. Kaikki muut suorittivat sen paitsi Rekku, joka pelkää vettä. Vaikka Rekku onnistuikin suorittamaan testin koskematta veteen, Riku ei hyväksynyt häntä Meripartioon, sillä jossain vaiheessa Rekun olisi koskettava veteen. Myöhemmin hän auttaa eräässä pelastuksessa ja pystyy menemään veteen, koska hänen sukellusvarusteensa suojaavat häntä vedeltä ja Rekku pääsi mukaan Meripartioon. Jokainen pentu vuorollaan vahtii aina rantaa kesälämpimillä, kun monia ihmisiä on ottamassa aurinkoa ja uimassa. Rannalla on rantakeskus, jossa Riku antaa käskyt. Sitten sieltä paljastuu iso laiva, Merikiituri, joka pystyy myös liikkumaan maalla. Ennen laivan irtautumista komentokeskuksesta siihen lastataan pentujen tarvittavat ajoneuvot. Nämä ajoneuvot ovat veneitä, joilla pystyy liikkumaan myös maalla paitsi Kajan veneellä ilmassa. Laivassa on myös sukellin. Valpas ei kuulu tähän ryhmään, mutta oli kerran auttamassa Meripartiota, Halti liittyy siihen vähän myöhemmin. Halti pääsi mukaan auttamalla eräässä Meripartion pelastuksessa.

Huipputehtävä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huipputehtävässä on aina tarvittu vain yhden pennun apua, mutta tämä pentu ei ole yksin riittänyt siihen, joten kaikille pennuille on annettu varusteet, jotka ovat tehtävään tarvittavan pennun varusteet sekoitettuna pennun varusteeseen. Huipputehtävässä Riku ei ole enää pomo, vaan tehtävään tarvittava pentu, jonka varusteita tehtävään tarvitaan. Pennun, jonka varusteita tarvitaan, ajoneuvo muokataan suuremmaksi, niin että muut pennut mahtuvat kyytiin. Halti, Valpas ja Rex eivät ole olleet mukana Huipputehtävissä.

Mahtavat Mahtipennut

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun eräänä päivänä avaruudesta putosi meteoriitti, pennut saivat supervoimat. Näin syntyi Mahtavat Mahtipennut. Pentujen lisäksi Herkko sai supervoimat ja hän yrittikin kaapata meteoriitin itselleen. Riku oli pentuja ja Herkkoa kauempana meteoriitista eikä saanut supervoimia. Pennuilla ei kuitenkaan ole koko ajan supervoimiaan, vaan meteoriitti laitettiin Vahtitornin sisään ja se pitää "käynnistää" ennen kuin pennut saavat taas supervoimansa. Herkko ei kuitenkaan saa siitä supervoimiaan takaisin. Kuka vain pystyisi saamaan voimat joko kaappaamalla meteoriitin tai pitämällä vaikka taskussa sen palaa. Riku ei ole kuitenkaan ottanut vielä supervoimia. Halti on ollut mahtipennuissa alusta asti, mutta Valpas ei ole mukana tässäkään ryhmässä. Mahtipentuihin liittyi myös kaksi ennen näkemätöntä pentua: kaksoset Ella ja Tapu. Mahtipennuilla on myös omat ajoneuvonsa, jotka saavat virtansa ja voimansa pentujen voimista. Mahtipennuilla on myös lentokone, jolla pystyvät liikkumaan paikasta toiseen myös yli-inhimillisen nopeasti Vainun voimien ansiosta. Lentokone saa virtansa ja voimansa pentujen voimista. Myöhemmin pennut huomaavat voimiensa latautuvan eli saavansa uusia supervoimia "ladatessaan toisen pennun". Halti, Ella ja Tapu ole vielä tehneet tätä eivätkä näin ollen ole saaneet vielä uusia supervoimia.

Mahtavien Mahtipentujen supervoimat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Rikulla ei ole supervoimia, mutta hän on rakentanut itselleen asun, jossa on rakettireppu.
 • Vainulla on kyky liikkua yli-inhimillisen nopeasti. Toisen pennun ladatessa Vainu saa kyvyn lähettää ultraääntä.
 • Sampalla on kyky muuttaa tassunsa tulikuumiksi. Toisen pennun ladatessa Samppa saa kyvyn tehdä korkeita hyppyjä.
 • Kajalla on kyky lentää ilman siipiä sekä luoda tornado. Toisen pennun ladatessa Kaja kykenee hallitsemaan säätä. Lentäessään ilman ajoneuvoa Kaja luo alleen pienen tornadon, mutta lentäessään ajoneuvollaan ei luo sellaista.
 • Rekulla on kyky luoda eräänlaista ainetta, josta pystyy tekemään erilaisia työkaluja. Toisen pennun ladatessa Rekku saa röntgenkatseen.
 • Rolle on yli-inhimillisen vahva. Toisen pennun ladatessa Rolle saa kyvyn tehdä itsestään superpurkupallon.
 • Toma pystyy hallitsemaan vettä ja ampumaan sitä tassuistaan. Toisen pennun ladatessa Toma saa kyvyn luoda superkuplia.
 • Haltilla on kyky jäädyttää asioita ja luoda lunta.
 • Ellalla on kyky suurentua.
 • Tapulla on kyky pienentyä.

Muiden supervoimat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Herkolla on kyky rakentaa erilaisia vekottimia helposti.
 • Kaamealla Kattikoplalla on samat voimat kuin Mahtipennuilla, mutta ei Haltin, Ellan eikä Tapun supervoimia.
 • Neitolinnulla on kyky lentää ja hän on yli-inhimillisen vahva.
 • Kanatuinen suureni valtavaksi.
 • Pormestari Hanttinen muuttui isoksi, violetiksi ja erittäin vahvaksi. Hänestä tuli myös entistä lapsellisempi eikä hän hallinnut sen takia itseään.
 • Viljami-kisuli "Ville-kissa" sai samat voimat kuin Mahtipennut. Hän ei kuitenkaan saanut Haltin, Ellan tai Tapun voimia. Hän sai myös kyvyn puhua.

Dinotehtävä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dinotehtävä tuli mukaan 7. tuotantokaudella. Dinotehtävät tapahtuvat aina Dinosaurusmaassa, mutta sellainen voi siirtyä pois sieltä. Dinosaurusmaahan pääsee Jaken vuorelta. Pennut menevät sinne aina Dinovaunulla. Dinosaurusmaassa pennut auttavat Rexiä ja hänen omistajaansa tai dinosauruksia. Rex on aina mukana näissä tehtävissä. Halti ja Valpas eivät kuulu tähän ryhmään. Dinotehtävissä pennuilla on omat dinoajoneuvot, dinovarusteet sekä Dinotorni, joka muistuttaa vahtitornia.

Vauhtipennut tuli mukaan 7. tuotantokaudella. Vauhtipennuissa on mukana Ryhmä Haun pääpennut ja Ryhmä Haun ainoa kissajäsen, Villikatti. Vauhtipennuissa kaikilla on moottoripyörät, joissa on samat varusteet kuin normaaleissa ajokeissaankin, mutta joidenkin pentujen moottoripyörät ovat nopeammat. Vauhtipennut-tehtävässä mennään Vauhtitalliin, jossa Riku antaa pennuille tehtävät. Pennut lähtevät tehtävälle Vauhtitallista hyppyrin kautta.

Pelastajaritarit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelastajaritarit tuli mukaan 8. tuotantokaudella. Pelastajaritareihin kuuluu Ryhmä Haun pääpennut. Rikusta ja pennuista tulee pelastajaritareita Hurtanlinnan prinsessan lyötyä heidät ritareiksi kiitokseksi kaikista pelastuksista ja kaikesta avusta. Kun Pelastajaritarit-tehtävä alkaa, niin Hurtanlinna muuntautuu vähän ja tehtävät jaetaan korkeimmassa tornissa.

 1. a b Paw Patrol Rotten Tomatoes. Viitattu 1.4.2024.
 2. Ryhmä Hau seikkailee Pikku Kakkosessa Yle. 2015. Viitattu 1.4.2024.