Ryhmä Hau

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ryhmä Hau (engl. PAW Patrol) on kanadalainen lasten animaatiosarja. Sarja alkoi elokuussa 2013, ja sitä on Suomessa esittänyt Yle TV2 ohjelmassaan Pikku Kakkonen. Ryhmä Hau kertoo pelastuspartiosta, joka koostuu kahdeksasta koiranpennusta ja heidän johtajastaan Rikusta. Sarjassa Riku ja pennut auttavat kuvitteellisen Jännälahden kaupungin asukkaita erilaisissa ongelmissa ja onnettomuuksissa. Suomessa sarjalla on kaksi eri jälkiäänitystä: YLE TV2:lla esitettävä Dub On-yhtiön tekemä jälkiäänitys sekä Nickelodeonin tilaama SDI Median jälkiäänitys, jota käytetään mm. Viaplayssa ja sarjan DVD-julkaisussa. Viaplayn versiossa hahmoista käytetään suomentamattomia nimiä.

Suomenkieliset äänet (Dub Onin jälkiäänitys)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Heljä Heikkinen  … Samppa  
 Akira Takaki  … Toma  
 Eeva Markkinen  … Kaja  
 Viivi Tamminen  … Rolle  
 Susa Saukko  … Rekku, Pormestari Pujola  
 Henri Piispanen  … Vainu  
 Mirjami Heikkinen  … Riku  
 Saara Lehtonen  … Halti  
 Vuokko Hovatta  … useita sivurooleja  
 Kari Ketonen  … useita sivurooleja  
 Aksu Palmén  … useita sivurooleja  
 Juha Varis  … useita sivurooleja  
 Petri Hanttu  … useita sivurooleja  
 Suvi Ilvonen  … useita sivurooleja  
 Jani Karvinen  … useita sivurooleja  
 Paavo Kerosuo  … useita sivurooleja  
 Hanna Mönkäre  … useita sivurooleja  
 Pihla Pohjolainen  … useita sivurooleja  
 Ella Tarvonen  … useita sivurooleja  
 Valtteri Turunen  … useita sivurooleja  
 Antti L. J. Pääkkönen  … useita sivurooleja  

Hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Riku (engl. Ryder) on Ryhmä Haun johtaja. Hän on kekseliäs ja positiivinen nuori poika, joka on aina valmis auttamaan ketä tahansa. Hän on rakentanut Ryhmä Haun ajoneuvot ja vempaimet ja pitää huolta ryhmän vahtitornista ja hyvinvoinnista. Joka ikinen pentu on hänelle tärkeä. Riku ajaa mönkijällä, joka voi muuntautua pintaliitimeksi ja moottorikelkaksi.
 • Vainu (engl. Chase) on saksanpaimenkoira, joka toimii poliisina ja vakoojana. Hänen ajoneuvonsa ovat poliisiauto ja vakooja-auto. Vainulla on hyvä hajuaisti, mutta hän on allerginen höyhenille, kissoille ja pölylle ja aivastaa aina, jos kissoja on hänen lähellään ja pölyä joutuu hänen nenäänsä tai höyhen laskeutuu sen päälle. Vainun varusteisiin kuuluvat megafoni, verkko, tennispallotykki, yönäkölasit, vaijeri, imukupit ja ajoneuvoon vakoojaraketti. Motto: Vainu hoitaa homman! / Supervakooja Vainu hoitaa homman!
 • Samppa (engl. Marshall) on dalmatialainen, joka toimii palokoirana ja ensihoitajana. Hän ajaa paloautoa ja ambulanssia. Samppa on pennuista kömpelöin ja vitsikkäin, ja hänen lentävä lausahduksensa erilaisten vahinkojen jälkeen on "Hyvin kävi!". Samppa on hieman arka ja ujo, mutta hän on aina valmis auttamaan. Hän pelkää lentämistä yli kaiken, varsinkin jos se on putoamista. Hänen varusteisiinsa kuuluvat vesitykit, tikkaat, sidetarpeet, kainalosauvat, tutkimispöytä, röntgensäde, kuumemittari ja kuumavesipullo. Motto: Olen liekeissä! / Samppa säntää suit sait apuun!
 • Kaja (engl. Skye) on cockapoo, eli cockerspanielin ja villakoiran sekoitus, joka ohjastaa helikopteria. Kaja on rohkea, ketterä ja pirteä pentu, joka auttaa tehtävissä ilmasta käsin. Kaja osaa tehdä voltin ja tekeekin niitä aika usein, kun esimerkiksi innostuu jostakin, tai vastaavaa. Hän rakastaa lentämistä ja söpöjä eläimiä, erityisesti pupuja, mutta pelkää kotkia ja kammoksuu sellaisia tehtäviä, mihin liittyy kotka. Kaja ihannoi lentäjä Ässää ja haluaa tulla yhtä taitavaksi lentäjäksi kuin hän. Kajan varusteisiin kuuluvat siivet, valjaat, koukku ja kiikarit. Motto: Ilmojen teille! / Taivaalta kajahtaa! / Tämä pentu lähtee lentoon!
 • Rekku (engl. Rocky) on sekarotuinen pentu, jonka erikoisala on kierrätys. Hänen ajoneuvonsa on roska-auto, jonka kontista löytyy aina kaikki tarpeellinen. Rekku keksii vanhalle romulle aina uutta käyttöä ja hän osaa korjata sekä rakentaa monia asioita. Hän inhoaa vettä ja kastumista, eikä tykkää mennä kylpyynkään. Rekun varusteisiin kuuluvat koura, räikkä, ruuvimeisseli, saha, vasara ja monia muita työkaluja. Motto: Älä heitä pois, käytä pois! / Vihreällä mennään!
 • Rolle (engl. Rubble) on englanninbulldoggi, joka erikoistuu kaivamiseen ja maansiirtoon. Hän ajaa kaivinkoneella, jossa on lisäksi nostokurki ja pora. Rolle rakastaa kaivamista, lautailua, ruokaa ja kylpyjä, mutta hän on joskus melko pelokas ja pelkää erityisesti hämähäkkejä, aaveita ja pimeää. Rolle on Ryhmä Haun pääjäsenistä uusin ja nuorin. Rolle on kovin Apollo Superpentu-fani. Hänen varusteisiinsa kuuluvat kauha ja katupora. Motto: Rolle täällä, vauhti päällä!
 • Toma (engl. Zuma) on labradorinnoutaja, joka on ryhmän vesipelastaja. Häntä ei silti oteta kovin moneen tehtävään mukaan. Hänen ajoneuvonaan toimii ilmatyynyalus, joka voi muuttua sukellusveneeksi. Toman erikoisalaa ovat veteen liittyvät tehtävät, ja hän rakastaakin vettä ja uimista. Hänen varusteisiinsa kuuluvat pelastusrengas ja happisäiliö, jonka avulla hän voi sukeltaa. Motto: Toma käy toimeen! / Kastutaan!
 • Halti (engl. Everest) on husky, joka ajaa lumikissaa. Hän liittyi ryhmään 2. tuotantokaudella. Halti on erityisen hyödyllinen lumeen ja jäähän liittyvissä tehtävissä, mutta hänestä on apua muulloinkin. Halti rakastaa ruokaa, kuten maksaa ja hän asuu Jaken kanssa tämän vuorella. Haltin varusteisiin kuuluvat tartuntakoukku, mootorisoitu lumilauta ja vedettävä pulkka. Motto: Lunta tai jäätä, ei kylmää päätä! / Rohkeus ja maltti on Haltin valtti!
 • Valpas (engl. Tracker) on chihuahua, joka ajaa jeeppiä. Hän liittyi ryhmään 3. tuotantokaudella. Valppaalla on erittäin hyvä kuulo ja hän asuu Carlon kanssa viidakossa. Hän puhuu myös espanjaa, mutta pelkää pimeää. Hänen varusteisiinsa kuuluvat monitoimityökalu ja kaapelit. Motto: Pelkkänä korvana, soy todo oídos!
 • Robo-koira (engl. Robodog) on Rikun rakentama robotti, joka auttaa Ryhmä Hauta. Robo-koira on ohjelmoitu kuljettamaan ja ajamaan Hau-vaunua ja Hau-lenturia, mutta on joskus avuksi tehtävissäkin.
 • Pormestari Pujola (engl. Mayor Goodway) on Jännälahden pormestari. Hän on hieman hupsu ja tarvitsee usein Rikun ja Ryhmä Haun apua. Hänellä on lemmikkikana nimeltä Kanatuinen (engl. Chikaletta), joka on Jännälahden varapormestari ja on pormestarille erittäin tärkeä - Pormestari onkin rakennuttanut kaupungintalon eteen Kanatuista esittävän kultaisen patsaan.
 • Pormestari Hanttinen (engl. Mayor Humdinger) on Jännälahden naapurikaupungin Usvapohjan pormestari ja Pormestari Pujolan vihollinen. Hän on luonteeltaan ilkeä ja hän on usein aiheuttamassa erilaisia ongelmia Jännälahden väelle. Hän omistaa myös Kaamean kattikoplan, joka on Hanttisen johtama ryhmä kissoja, jotka ovat vastakohta Ryhmä Haulle. Kissat tottelevat Hanttista ja auttavat häntä erilaisissa konnankoukuissa. Hanttinen ajaa moottoroidulla kissan kuljetuslaatikolla.
 • Kapteeni Horatio Turpo (engl. Cap'n Turbot) on majakanvartija ja meribiologi. Hän asuu Jännälahden lähellä sijaitsevalla saarella ja on usein tutkimassa erilaisia eläimiä. Hän omistaa Kampela-laivan ja sukelluskellon. Hän käyttää paljon monimutkaisia ja harvinaisia sanoja, jotka alkavat samoilla kirjaimilla hänen lauseissaan, sekä riimittelyä puheessaan.
 • Mauri (engl. Wally) on kapteeni Turpon mursuystävä. Mauri on lähes aina nälkäinen ja saakin kapteenilta usein erilaisia herkkuja.
 • François Turpo (engl. François Turbot) on kapteeni Turpon ranskalainen serkku. Hän on valokuvaaja ja akrobaatti, mutta hänen toilailunsa saa usein serkukset kiipeliin.
 • Aleksi Totteri (engl. Alex Porter) on pieni poika, joka ihailee kovasti Rikua ja Ryhmä Hauta. Hän yrittää olla avulias, mutta onnistuu useimmiten aiheuttamaan enemmän ongelmia kuin ratkomaan niitä. Hänet on nimitetty Ryhmä Haun erikoisjäseneksi, ja hän perustaa myöhemmin Ryhmä Aleksin, jossa Aleksi ja joukko kaupungin eläimiä yrittävät ratkaista ongelmia.
 • Herra Totteri (engl. Mr. Porter) on ravintolanomistaja ja Aleksin vaari. Hän valmistaa, myy ja tarjoilee ruokaa ravintolassaan. Hän yrittää vahtia Aleksia ja estää tätä joutumasta hankaluuksiin.
 • Jakke (engl. Jake) on retkiopas, joka omistaa hiihtokeskuksen ja Halti-pennun. Hän asuu mökissä vuoren huipulla.
 • Carlo (engl. Carlos) on Rikun kirjekaveri, joka asuu viidakossa Valpas-pennun kanssa. Hän tutkii viidakon eläimiä ja muinaisia raunioita.
 • Kati (engl. Katie) on nuori tyttö, joka omistaa eläinhoitolan. Hän ja Riku ovat hyviä ystäviä ja Riku kutsuukin yleensä Katin auttamaan, jos joku pentu on sairastunut. Pennut käyvät usein hänen hoitolassaan peseytymässä, tai hoitamassa ruhjeitaan. Kati omistaa nyrpeän lemmikkikissan nimeltä Hali (engl. Cali).
 • Ramppa X Rämäpää (engl. Daring Danny X) on rasavilli poika, joka haaveilee hienoista stunteista. Hän yrittää jatkuvasti tehdä uhkarohkeita temppuja, jotka saavat hänet aina ongelmiin. Ramppa on kaikesta huolimatta erittäin taitava lumilautailemaan.
 • Taimi-emäntä (engl. Farmer Yumi) on maanviljelijä, joka omistaa maatilan miehensä Ekin kanssa. Hän työskentelee useimmiten vihannesten parissa pelloilla ja omistaa lehmän Mielikin ja kanalan.
 • Eki-isäntä (engl. Farmer Al) on maanviljelijä, joka omistaa maatilan vaimonsa Taimin kanssa. Hän huolehtii erityisesti lampaista. Hänellä on myös possupariskunta, Emma ja Oskari.
 • Söpöli (engl. Sweetie) liittyi sarjaan neljännellä kaudella. Hän on Hurtanlinnan prinsessan koira ja sarjan ainoa koira joka ei kuulu ryhmä hauhun. Hän on ilkeä ja valehtelija, ja yrittää toistuvasti saada vallan kaapatuksi, mutta ryhmä hau tekee toistuvasti hänen aikeensa tyhjiksi. Söpölin paras ystävä on hänen robottilakeijansa Vikke.

Kirjoitus on mielipide. Lähteitä liian vähän kattaakseen näin moneen paikkaan viitatun kappaleen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Paw Patrol-sarjan yhdysvaltalaiset jaksot (Nick jr.)
 • Ryhmä Hau-sarjan suomenkieliset jaksot (YLE)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]