Kung Fu Panda 4

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kung Fu Panda 4
Ohjaaja Mike Mitchell
Stephanie Stine
Käsikirjoittaja Jonathan Aibel
Glenn Berger
Tuottaja Rebecca Huntley
Säveltäjä Hans Zimmer
Steve Mazzaro
Leikkaaja Christopher Knights
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö DreamWorks Animation
Levittäjä Universal Studios
UIP-Dunafilm
Ensi-ilta Yhdysvallat 8. maaliskuuta 2024
Suomi 22. maaliskuuta 2024
Kesto 94 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 85 miljoonaa dollaria
Tuotto 536 miljoonaa dollaria
Edeltäjä Kung Fu Panda 3
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kung Fu Panda 4 on vuonna 2024 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen tietokoneanimaatioelokuva, joka julkaistiin Yhdysvalloissa 8. maaliskuuta 2024 ja Suomessa 22. maaliskuuta 2024. Elokuvan ohjasivat Mike Mitchell ja Stephanie Stine.[1][2][3]

Rauhan laaksossa Po auttaa Li Shania ja herra Pingia avaamaan uuden ravintolansa. Mestari Shifu kertoo Polle, että hänen täytyy edetä ja tulla henkiseksi johtajaksi, mikä tarkoittaa, että Po ei voi enää olla Lohikäärmesoturi ja hänen täytyy löytää sopiva seuraaja. Po kamppailee oikean ehdokkaan valinnassa, sillä hän ei halua menettää asemaansa Lohikäärmesoturina, ja törmää kettubandiittiin nimeltä Zhen, joka yrittää varastaa muinaisia aseita Jade-palatsista. Po onnistuu päihittämään Zhenin ja lähettää hänet vankilaan, mutta joukko kaivostyöläisiä kertoo hänelle, että Tai Lung on palannut ja tuhonnut kokonaisen louhoksen. Zhen paljastaa, että Tai Lungin paluun takana on noita nimeltä Kameleontti, joka voi muuttaa muotoaan mihin tahansa eläimeen ja kopioida kung fu -tekniikoita pelkällä kosketuksella.

Zhenin avustuksella Po lähtee Juniper-kaupunkiin kukistamaan Kameleonttia tietämättä, että hänen huolestuneet isänsä seuraavat heitä. Kohtaamalla epäilyttävän kapakan ja taistelemalla sen asukkaita vastaan he saapuvat lopulta Juniper-kaupunkiin. Heidät melkein pidätetään, mutta he pakenevat Varkaiden Pesään, jossa he saavat apua pesän johtajalta Hanilta, joka on myös Zhenin läheinen ystävä. Sieltä Po ja Zhen lähtevät Kameleontin piilopaikkaan, kunnes Po vangitaan. Käy ilmi, että Zhen on toiminut kaksoisagenttina Kameleontille; hänen tehtävänsä oli hankkia Polle Viisauden sauva, jolla pääsee Henkien valtakuntaan. Po melkein pakenee, mutta Kameleontti, Zhenin muodossa, huijaa häntä ja heittää hänet kalliolta. Hän on pudota kuolemaansa, mutta hänen isänsä pelastavat hänet ja vakuuttavat hänelle, että muutos voi joskus olla hyvä asia.

Kameleontti käyttää sauvaa kutsuakseen kaikki edesmenneet kung fu -mestarit ja varastaakseen heidän tekniikkansa, mukaan lukien Lord Shenin, Kenraali Kain ja oikean Tai Lungin. Paettuaan lopullisesti, Zhen liittyy jälleen Po'n seuraan, mutta hän kieltäytyy luopumasta kohtaamasta Kameleonttia, joten Zhen, Ping ja Li palaavat Varkaiden Pesään vakuuttamaan heidät auttamaan heitä pelastamaan Po. Taistellessaan Kameleontin komodonlohikäärmeiden armeijaa vastaan, Po yrittää neuvotella Kameleontin kanssa turhaan, vaikka tämä antaakin sauvan takaisin, koska ei enää tarvitse sitä. He taistelevat, mutta kun Zhen puuttuu peliin, Kameleontti muuttuu useiden kung fu -mestarien kimeeraksi. Taistelun jälkeen hän muuttuu Po'n kopioksi, taistelee häntä vastaan ja vangitsee hänet pian häkkiin. Luottaen Zheniin, Po antaa hänelle Viisauden sauvan, jolla hän voittaa Kameleontin. Po, joka vain teeskenteli olevansa vangittuna, päihittää Kameleontin käyttämällä sauvaa ja palauttaa kaikki varastetut kung fu -taidot niiden omistajille, jotka osoittavat kunnioitusta Polle ja palaavat Henkien valtakuntaan, Tai Lung vie Kameleontin mukanaan.

Palatessaan Rauhan laaksoon Po valitsee Zhenin seuraajakseen, mikä ärsyttää Shifua. Luottavaisena valinnassaan, Po ja Hurja Viisikko auttavat Zhenia tulemaan seuraavaksi Lohikäärmesoturiksi.

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Alkuperäinen ääninäyttelijä Suomenkielinen ääninäyttelijä Rooli Eläinlaji
Jack Black[1] Tuomas Uusitalo[4] Po Jättiläispanda
Awkwafina[1] Alina Jefremoff[4] Zhen Korsakki
Viola Davis[1] Carla Rindell[4] Kameleontti Kameleontti
Dustin Hoffman[1] Tom Pöysti[4] mestari Shifu Kultapanda
James Hong[1] Antti Pääkkönen[4] herra Ping Joutsenhanhi
Bryan Cranston[1] Jarmo Koski[4] Li Shan Jättiläispanda
Ian McShane[1] Seppo Pääkkönen[4] Tai Lung Lumileopardi
Ke Huy Quan[1] Antti L. J. Pääkkönen[4] Han Malaijanmuurahaiskäpy
Lori Tan Chinn Katja Aakkula[4] Mummi Karjunen Villisika
Ronny Chieng Samuel Chime[5] Kapteeni Kala Aasian Arapaima
Harry Shum Jr. ? Scott Suistokrokotiili

Mestari Shifun suomalainen ääninäyttelijä Ismo Kallio menehtyi vuonna 2019 pitkän sairauden jälkeen. Hänen tilalleen valittiin Tom Pöysti.

MrBeast teki elokuvassa cameoroolin Panda Possuna.

  1. a b c d e f g h i Ankers-Range, Adele: Kung Fu Panda 4 Trailer Sees Po Set Out on a Quest to Find a New Dragon Warrior IGN. 13.12.2023. Viitattu 14.12.2023. (englanniksi)
  2. Gray, Peter: Interview: Kung Fu Panda 4 director Mike Mitchell and producer Rebecca Huntley on what we can expect in this brand new adventure The AU Review. 14.12.2023. Viitattu 14.12.2023. (englanniksi)
  3. Kung Fu Panda 4 Universal Pictures (universalpictures.com). Viitattu 11.10.2023.
  4. a b c d e f g h i Kung Fu Panda 4 Nytleffaan.fi. Viitattu 7.3.2024.
  5. Chime: Tiktok 15. maaliskuuta 2024. Chime. Viitattu 21. toukokuuta 2024.