Kung Fu Panda 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kung Fu Panda 3
Kung Fu Panda 3 2016 poster.jpg
Ohjaaja
Käsikirjoittaja
Tuottaja Melissa Cobb
Säveltäjä Hans Zimmer
Leikkaaja Clare Knight
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Tuotantoyhtiö
Ensi-ilta
Kesto 95 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 145 miljoonaa dollaria
Tuotto 464 miljoonaa dollaria
Edeltäjä Kung Fu Panda 2
Seuraaja Kung Fu Panda 4
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kung Fu Panda 3 on tammikuussa 2016 ilmestynyt animaatioelokuva. Se on jatko-osa Kung Fu Panda 2 -elokuvalle.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan alussa henkimaailmassa mestari Oogway yrittää saada sisäisen rauhan ja juuri kun hän onnistuu saamaan sen, hänen vanha tuttunsa Kai saapuu paikalle. Kai kertoo harjoitelleensa ja odottaneensa 500 vuotta henkimaailmassa voidakseen viedä Oogwayn chin. Hän myös paljastaa vieneensä muiden henkimaailman mestarien chin ja että Oogway on viimeinen. Oogwayn chi olisi tarpeeksi vahva viemään Kain takaisin kuolevaisten maailmaan. Oogway ja Kai alkavat taistelemaan ja Kai voittaa nopeasti vieden Oogwaynkin chin, jonka avulla palaa takaisin kuolevaisten maailmaan ja tällä kertaa Oogway ei olisi estämässä. Oogway paljastaa, että laittoi hänet pysäyttämään jonkun toisen.

Samaan aikaan Po ja Viisikko käyvät syömässä Pon isän herra Pingin ravintolassa. Tämän jälkeen he menevät harjoittelemaan. Mestari Shifu määrää Pon opettajaksi. Harjoitukset epäonnistuvat täysin. Po menee Oogwayn patsaalle, jolla Shifu paljastaa tietäneensä, ettei Po osaa opettaa. Hän halusi Pon kehittyvän jossain muussa kuin mitä hän tekee nyt, koska hän ei voi kehittyä tekemällä koko ajan samaa asiaa ja Po ei edes tiedä kuka on. Hän ei kuitenkaan yritä tehdä Posta itseään vaan Posta Pon. Sillä välin Kai ilmestyy eräälle maatilalle ja selvittää sen omistajilta olevansa kuolevaisten maailmassa. He eivät tunne Kaita, joka lähettää hallitsemansa mestarit lukuun ottamatta Oogwayta hakemaan tämän oppilaat hänelle.

Tällä välin Po kertoo isälleen Pingille murheistaan ja siitä, että miten hänellä jäisi muuhun aikaa esim. syömisennätyksensä ylläpitämiseen. Ping rauhoittelee Pota kertomalla, että kukaan ei tule rikkomaan hänen syömisennätystään. Heti, kun Ping sanoi sen, eräs asukas tulee kertomaan, että joku rikkoo Pon syömisennätyksen. Tämä ennätyksen rikkoja paljastuu Pon biologiseksi isäksi Li Shaniksi, mikä järkyttää herra Pingiä. Li Shan oli kuullut universumilta poikansa olevan elossa ja lähtenyt etsimään häntä. Po alkaa viettämään aikaa biologisen isänsä kanssa mm. jadepalatsissa, jossa Po suostuu leikkimään isänsä kanssa jadepalatsin esineillä huomattuaan kuinka hienolta hänen isänsä näyttää sarvikuonon haarniskassa. Kohta Shifu viisikon kanssa tulee jadepalatsiin. He ovat vihaisia Polle, mutta kun paljastuu Pon biologisen isän olevan sarvikuonon haarniskassa, he tervehtivät häntä yllättyneesti ja ystävällisesti. Pian Kain zombimestarit hyökkäävät kaupunkiin ja Po haluaa isänsä näkevän taistelun. Po, Shifu ja viisikko voittavat helposti ja Kai puhuu heille zombiensa kautta, mutta edes Shifu ei tunne häntä.

Po, Shifu, viisikko, Li Shan ja herra Ping lähtevät jadepalatsiin etsimään kääröä, joka kertoisi Kaista. Paljastuu, että Kai oli Oogwayn aseveli ja hyvä ystävä. Eräässä taistelussa Oogwayn ja Kain kimppuun hyökättiin ja Oogway loukkaantui vakavasti. Kai kantoi Oogwayta pitkään isopandojen kylään, jossa he paransivat Oogwayn Chillä. Kai tajusi, että sen minkä voi antaa voidaan myös riistää. Hän yritti saada pandojen chin, mutta Oogway esti häntä. Pitkän taistelun päätteeksi Oogway karkotti Kain henkimaailmaan. Jos Kai vielä jonain päivänä palaisi, hänet voi voittaa vain chin hallitseva mestari. Li Shan kertoo, että voi opettaa Polle sen, mutta hänen pitäisi tulla mukaan pandojen kylään ja opittava pandaksi. Matkalla isopandojen salaiseen kylään Po ja Li Shan huomaavat herra Pingin tulleen salaa mukaan. Li Shan ei haluaisi ylimääräisten tulevan salaiseen kylään, jotta se ei paljastuisi, mutta tulee vakuuttuneeksi Pingin kyvystä pitää salaisuus, kun hän piti Polta 20 vuotta salassa tämän olevan adoptoitu ja matkan päätteeksi he pääsevät kylään.

Sillä välin Shifu on laittanut Kurjen ja Mantiksen etsimään Kaita. Hän myös kielsi heitä taistelemasta Kain kanssa. He löytävät mestarit kanan, karhun ja krokotiilin menossa hyökkäämään Kain kimppuun. Mantis haluaisi mennä auttamaan heitä Shifun kiellosta huolimatta, mutta Kurki ei halua vastustaa Shifun kieltoa. Mantis kuitenkin menee ja katoaa sinne. Kurki menee vastahakoisesti etsimään Mantista ja jää Kaille kiinni.

Kaikilta kaupungeilta on tullut viesti, että heidän mestarinsa ovat kadonneet. Kurjesta tai Mantiksestakaan ei ole kuulunut mitään, kunnes Shifu ja loput viisikosta huomaavat heidän lentävän taivaalla. Kohta he kuitenkin huomaavan heidän olevan Kain vallassa. He tapaavat Oogwayn patsaan luona, jonne Kai itsekin tulee. Kai yrittää tuhota kaiken Oogwaylle rakkaan. He alkavat taistelemaan ja Shifu pärjääkin hetken Kaille, kunnes järkytyksekseen huomaa tällä olevan Oogwayn chi. Kai voittaa ja tuhoaa Oogwayn patsaan ja jadepalatsin. Hän myös ottaa Apinan, Kyyn ja Shifun chit. Tiikeritär pakenee Shifun käskystä varoittamaan Pota.

Tällä välin Pandakylässä Po on oppinut pandaksi. Kun Tiikeritär saapuu paikalle kertomaan Kaista, kaikki lukuun ottamatta Pota aikovat paeta. Po yrittää saada isänsä opettamaan hänelle chin, mutta Li Shan ei suostu. Kun Po kysyy, miksi hän ei suostu opettamaan sitä, Li Shan paljastaa, ettei hän tai kukaan muukaan panda osaa sitä. Hän valehteli, koska menetti poikansa kerran eikä halua menettää uudestaan. Po alkaa harjoittelemaan, kun Tiikeritär tulee paikalle ja kertoo Polle, ettei hän voittaisi sillä tavalla. Pokin tajuaa sen kohta. Hänen molemmat isänsä tulevat pandojen kanssa paikalle ja pyytää Pota opettamaan heille Kung Fu:ta, jotta he voisivat hoidella Kain armeijan ja Po voisi karkottaa Kain henkimaailmaan. Po tajuaa, mitä Shifu tarkoitti kun hän sanoi ettei yritä tehdä Posta häntä vaan tehdä Posta Pon. Po opettaakin Kung Fu:ta pandoille näiden omien kykyjensä mukaan. Kun he ovat valmiita, Po kertoo suunnitelmansa, jossa pandat ja Tiikeritär pidättelisivät Kain armeijaa, kun hän itse karkottaisi Kain henkimaailmaan Wuxin sormiotteella ja pian Kai saapuukin paikalle armeijoineen.

Kaikki menee Pon suunnitelman mukaan, mutta Wuxin sormiote ei toimikkaan Kaihin, sillä tämä ei ole kuolevainen. Vain kuolevaisen voisi karkoittaa Wuxin sormiotteella henkimaailmaan. Po kuitenkin tajuaa hetken päästä, että voisi viedä itsensä ja samalla Kain henkimaailmaan. Tämä onnistuu, mutta henkimaailmassa Po ei pärjää Kaille ollenkaan taistelussa. Kai on lähes ottanut Pon chin, kun pandat, herra Ping ja Tiikeritär pelastavat Pon Chillä, jonka he oppivat ymmärtäessään, keitä Po teki heistä mm. Li Shanista isän, Tiikerittärestä ystävän ja Pingistä perheen. Po saa voimaa Chistä ja tämän avulla on ylivoimainen taistelussa Kaita vastaan. Kai kuitenkin päättää ottaa Pon Chin, vaikka pitäisi odottaa toiset 500 vuotta. Po päättää kuitenkin antaa Chinsä hänelle, mutta se onkin liian voimakas Kaille ja tuhoaa hänet.

Kaikki vapautuvat Kain vallasta ja ne, jotka kuuluvat vielä kuolevaisten maailmaan pääsevät sinne lukuun ottamatta Pota, joka jäi vielä henkimaailmaan, jossa Oogway antaa hänelle sauvansa ja paljastaa kertoneensa Li Shanille, että Po on vielä elossa. Oogway myös kertoo Polle, että hän voisi vielä palata kuolevaisten maailmaan. Po palaa sinne ja hänen pyynnöstään kaikki tulevat halaamaan häntä. Po kertoo Shifulle hallitsevansa Chin. Harmistuneena siitä, että Po oppi hallitsemaan se niin nuorella iällä ja että hän ei vielä itse hallitse sitä, hän pyytää Pota opettamaan hänelle chitä, mihin Po suostuu. Elokuva päättyy juhliin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen näyttelijä Suomalainen näyttelijä Rooli
Jack Black Tuomas Uusitalo …Po
Angelina Jolie Matleena Kuusniemi …Tiikeritär
Dustin Hoffman Ismo Kallio …mestari Shifu
Bryan Cranston Jarmo Koski …Li Shan (Pon biologinen isä)
Jackie Chan Tommi Evilä …mestari Apina
Seth Rogen Arttu Wiskari …mestari Mantis
Lucy Liu Iina Kuustonen …mestari Kyy
David Cross Kari Ketonen …mestari Kurki
Kate Hudson Mia Ehrnrooth[1] …Mei Mei
J. K. Simmons Sasu Moilanen …Kai
James Hong Pekka Autiovuori …herra Ping (Pon kasvatti-isä)
Randall Duk Kim Ossi Ahlapuro …mestari Oogway
Steele Gagnon Vilppu Uusitalo …Bao
Liam Knight Iia Lehto …Lei Lei
Jean-Claude Van Damme Petrus Kähkönen …mestari Krokotiili
Fred Tatasciore Markus Bäckman …mestari Karhu
Stephen Kearin Antti L. J. Pääkkönen …mestari Kana
Wayne Knight Markus Bäckman …Big Fun & Hom Lee
Al Roker Petri Hanttu …Sum
Willie Geist Markus Degerman …Dim
Knox Jolie-Pitt Ella Vesala …Ku Ku
Zahara Jolie-Pitt Iris Kovalainen …Meng Meng
Shiloh Jolie-Pitt Samuel Motsakov …Shuai Shuai
Pax Jolie-Pitt Antti L. J. Pääkkönen …Yoo
Lynnanne Zager Sari Mällinen …Panda-isoäiti
Ming Tsai Hans Halmari …Ming
April Hong Susa Saukko …rouva Chow
Mike Mitchell Petrus Kähkönen …hanhi
Kelly Cooney Susa Saukko …naishanhi
Mick Wingert Antti L. J. Pääkkönen …kani
Lena Golia Jenni Sivonen …vauvapupu
? Aatos Halmari …vauva-Po

Muissa rooleissa: Waltteri Helisalo, Samuel Motsakov, Tiia-Riikka Vuorinen, Markus Degeman, Jussi Saari, Maria Yliparkas, Mika Koivunen ja Sarina Michaela Wennerqvist

Suomenkielisen version on kääntänyt Marko Hartama ja sen on ohjannut Hans Halmari.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • DVD:n lopputekstit

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.