Kung Fu Panda 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kung Fu Panda 3
Ohjaaja
Käsikirjoittaja
Tuottaja Melissa Cobb
Säveltäjä Hans Zimmer
Leikkaaja Clare Knight
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Tuotantoyhtiö
Levittäjä 20th Century Studios
InterCom
Ensi-ilta Yhdysvallat 29. tammikuuta 2016
Suomi 18. maaliskuuta 2016
Kesto 95 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 145 miljoonaa dollaria
Tuotto 464 miljoonaa dollaria
Edeltäjä Kung Fu Panda 2
Seuraaja Kung Fu Panda 4
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kung Fu Panda 3 on tammikuussa 2016 ilmestynyt animaatioelokuva. Se on jatko-osa Kung Fu Panda 2 -elokuvalle.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan alussa henkimaailmassa mestari Oogway yrittää saada sisäisen rauhan ja juuri kun hän onnistuu saamaan sen, hänen vanha tuttunsa Kai saapuu paikalle. Kai kertoo harjoitelleensa ja odottaneensa 500 vuotta henkimaailmassa voidakseen viedä Oogwayn chin. Hän myös paljastaa vieneensä muiden henkimaailman mestarien chin ja että Oogway on viimeinen. Oogwayn chi olisi tarpeeksi vahva viemään Kain takaisin kuolevaisten maailmaan. Oogway ja Kai alkavat taistelemaan ja Kai voittaa nopeasti vieden Oogwaynkin chin, jonka avulla palaa takaisin kuolevaisten maailmaan ja tällä kertaa Oogway ei olisi estämässä. Oogway paljastaa, että laittoi hänet pysäyttämään jonkun toisen.

Samaan aikaan Jadepalatsissa Shifu määrää Pon ensimmäistä kertaa opettajaksi. Hän ei kuitenkaan osaa opettaa, minkä Shifu hänen yllätyksekseen arvasi etukäteen. Hän halusi Pon kehittyvän jossain muussa kuin mitä hän tekee nyt, koska hän ei voi kehittyä tekemällä koko ajan samaa asiaa ja Po ei edes tiedä kuka on. Hän ei kuitenkaan yritä tehdä Posta itseään vaan Posta Pon. Sillä välin Kai ilmestyy eräälle maatilalle ja selvittää sen omistajilta olevansa kuolevaisten maailmassa. He eivät tunne Kaita, joka lähettää hallitsemansa mestarit lukuun ottamatta Oogwayta hakemaan tämän oppilaat hänelle.

Pon yllätykseksi hänen isänsä ravintolaan saapuu panda, joka meinaa rikkoa Pon syömisennätyksen. Tämä ennätyksen rikkoja paljastuu Pon biologiseksi isäksi Li Shaniksi, mikä järkyttää herra Pingiä. Li Shan oli kuullut universumilta poikansa olevan elossa ja lähtenyt etsimään häntä. Po alkaa viettämään aikaa biologisen isänsä kanssa ja esittelee hänet Shifulle ja viisikolle. Kai hyökkää kaupunkiin valtaamillaan olennoilla. Po, Shifu ja viisikko voittavat heidät, mutta edes Shifu ei tunne Kaita joka yrittää puhua heille.

Po, Shifu, viisikko, Li Shan ja herra Ping lähtevät jadepalatsiin etsimään kääröä, joka kertoisi Kaista. Paljastuu, että Kai oli Oogwayn aseveli ja hyvä ystävä. Eräässä taistelussa Oogwayn ja Kain kimppuun hyökättiin ja Oogway loukkaantui vakavasti. Kai kantoi Oogwayta pitkään isopandojen kylään, jossa he paransivat Oogwayn chillä. Kai tajusi, että sen minkä voi antaa voidaan myös riistää. Hän yritti saada pandojen chin, mutta Oogway esti häntä karkottamalla hänet henkimaailmaan. Selviää, että vain chin hallitseva mestari voi voittaa hänet, jos hän jonakin päivänä palaisi. Li Shan kertoo, että voi opettaa Polle chin, mutta hänen pitäisi tulla mukaan pandojen kylään ja opittava pandaksi. Po, Li Shan lähtevät matkaan herra Ping salamatkustajanaan.

Sillä välin Shifu on laittanut Kurjen ja Mantiksen etsimään Kaita. Hän myös kielsi heitä taistelemasta Kain kanssa. He löytävät mestarit Kanan, Karhun ja Krokotiilin menossa hyökkäämään Kain kimppuun. Mantis menee vastoin Shifun käskyä auttamaan, mutta Kai vangitsee hänet, samoin kuin häntä etsimään lähteneen Kurjen.

Kaikilta kaupungeilta on tullut viesti, että heidän mestarinsa ovat kadonneet. Kurjesta tai Mantiksestakaan ei ole kuulunut mitään, kunnes Shifu ja loput viisikosta huomaavat heidän lentävän taivaalla, mutta Kain vallassa. Kai saapuu Jadepalatsiin, päihittää Shifun, Kyyn ja Apinan ja ottaa heidän chit. Vain Tiikeritär pääsee pakoon.

Tällä välin Pandakylässä Po on oppinut pandaksi. Kun Tiikeritär saapuu paikalle kertomaan Kaista, kaikki lukuun ottamatta Pota aikovat paeta. Po yrittää saada isänsä opettamaan hänelle chin, mutta Li Shan paljastaa ettei hän tai kukaan muukaan panda hallitse sitä. Hän kertoo valehdelleensa, koska ei haluaisi menettää poikaansa toista kertaa. Hän ja muut pandat pyytävät häntä opettamaan heille kung fu:ta Kain armeijan voittamiseksi. Po tajuaa, mitä Shifu tarkoitti kun hän sanoi ettei yritä tehdä Posta häntä vaan tehdä Posta Pon. Po opettaakin kung fu:ta pandoille näiden omien kykyjensä mukaan. Kylä käy taisteluun armeijaa vastaan, ja Pon aikomus on karkottaa Kai Henkimaailmaan Vuxin sormiotteella.

Kaikki menee Pon suunnitelman mukaan, mutta Wuxin sormiote ei toimikkaan Kaihin, sillä tämä ei ole kuolevainen. Po kuitenkin ymmärtää voivansa viedä itsensä ja samalla Kain henkimaailmaan. Henkimaailmassa Kai yrittää viedä Polta chin, mutta muut antavat hänelle voimaa oppimallaan chillä. Seuraa taistelu, minkä päätteeksi Kai saa surmansa, kun Po ylikuormittaa hänet omalla chillään.

Kaikki vapautuvat Kain vallasta ja ne, jotka kuuluvat vielä kuolevaisten maailmaan pääsevät sinne. Po jää henkimaailmaan, missä hän kohtaa Oogwayn. Oogway kertoo viestinneensä Li Shanille Pon olevan elossa, ja että todella valitsi Pon lohikäärmesoturiksi tarkoituksella. Po palaa kuolevaisten maailmaan, missä suivaantunut Shifu pyytää Pota opettamaan hänelle chitä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Alkuperäinen näyttelijä Suomalainen näyttelijä Rooli
Jack Black Tuomas Uusitalo …Po
Angelina Jolie Matleena Kuusniemi …Tiikeritär
Dustin Hoffman Ismo Kallio …mestari Shifu
Bryan Cranston Jarmo Koski …Li Shan (Pon biologinen isä)
Jackie Chan Tommi Evilä …mestari Apina
Seth Rogen Arttu Wiskari …mestari Mantis
Lucy Liu Iina Kuustonen …mestari Kyy
David Cross Kari Ketonen …mestari Kurki
Kate Hudson Mia Ehrnrooth[1] …Mei Mei
J. K. Simmons Sasu Moilanen …Kai
James Hong Pekka Autiovuori …herra Ping
Randall Duk Kim Ossi Ahlapuro …mestari Oogway
Steele Gagnon Vilppu Uusitalo …Bao
Liam Knight Iia Lehto …Lei Lei
Jean-Claude Van Damme Petrus Kähkönen …mestari Krokotiili
Fred Tatasciore Markus Bäckman …mestari Karhu
Stephen Kearin Antti L. J. Pääkkönen …mestari Kana
Wayne Knight Markus Bäckman …Big Fun & Hom Lee
Al Roker Petri Hanttu …Sum
Willie Geist Markus Degerman …Dim
Knox Jolie-Pitt Ella Vesala …Ku Ku
Zahara Jolie-Pitt Iris Kovalainen …Meng Meng
Shiloh Jolie-Pitt Samuel Motsakov …Shuai Shuai
Pax Jolie-Pitt Antti L. J. Pääkkönen …Yoo
Lynnanne Zager Sari Mällinen …Panda-isoäiti
Ming Tsai Hans Halmari …Ming
April Hong Susa Saukko …rouva Chow
Mike Mitchell Petrus Kähkönen …hanhi
Kelly Cooney Susa Saukko …naishanhi
Mick Wingert Antti L. J. Pääkkönen …kani
Lena Golia Jenni Sivonen …vauvapupu
? Aatos Halmari …vauva-Po

Muissa rooleissa: Waltteri Helisalo, Samuel Motsakov, Tiia-Riikka Vuorinen, Markus Degeman, Jussi Saari, Maria Yliparkas, Mika Koivunen ja Sarina Michaela Wennerqvist

Suomenkielisen version on kääntänyt Marko Hartama ja sen on ohjannut Hans Halmari.

  • DVD:n lopputekstit

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.