Pokémon-sarjan vihollisryhmät

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjan julkaisuissa on aina ollut jokin kuvitteellinen rikollisryhmä, joka on yrittänyt valloittaa maailman. Nämä ryhmät eivät käytä tuliaseita vaan yrittävät toteuttaa suunnitelmansa Pokémon-taisteluiden kautta. Rikollisryhmä pääsääntöisesti häviää joko pelaajalle videopeleissä tai Ash Ketchumille anime-sarjassa.


Rakettiryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Rakettiryhmä

Aquaryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aquaryhmä (engl. Team Aqua, japaniksi アクア団 Aqua-dan) on vihollisryhmä Pokémon Sapphiressa, Emeraldissa sekä Alpha Sapphiressa. Aquaryhmän tukikohta sijaitsee Hoennissa ja heidän johtajansa on nimeltään Archie.

Ryhmän tavoitteena on nostaa merenpintaa. He haluavat saada aikaan valtavan sateen, joka nostaisi meren pintaa. Saavuttaakseen tavoitteensa he yrittävät napata mahtavan Kyogre-Pokémonin (lienee sattumaa, että Kyogren evissä on A kirjain). He ovat hyvin organisoituja ja kunnioittavia vastustajia. He käyttävät sinisiä asuja, joihin on kirjailtu tunnus "A". Joukkoja johtaa kapteeni tai komentaja Shelly.

Aquaryhmä on Magmaryhmän verivihollinen, ja ryhmien välillä vallitsee ikuinen sotatila.

Animessa Aquaryhmän jäsenet käyttävät Walreineja, Carvanhoja sekä Crawdaunteja.

Videopeleissä Aquaryhmän jäsenet käyttävät vesityypin, myrkkytyypin ja pimeystyypin Pokémoneja.

Magmaryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magmaryhmä (engl. Team Magma, japaniksi マグマ団 Magma-dan) on vihollisyhmä Pokémon Rubyssa, Emeraldissa sekä Omega Rubyssa. Magmaryhmän tukikohta sijaitsee Hoennissa ja heidän johtajansa on nimeltään Maxie.

Ryhmän tavoitteena on kohottaa maailman mantereita. He haluavat saada kaikki toimivat tulivuoret purkautumaan ja jopa herättää nukkuvia tulivuoria peittääkseen koko maailman laavakuoreen. Saavuttaakseen tavoitteensa he yrittävät napata mahtavan Groudon-Pokémonin. He ovat hyvin organisoituja ja kunnioittavia vastustajia. He käyttävät punaisia asuja, joihin on kirjailtu tunnus "M". Joukkoja johtaa komentaja Tabitha.

Magmaryhmä on Aquaryhmän verivihollinen, ja ryhmien välillä vallitsee ikuinen sotatila.

Animessa Magmaryhmän jäsenet käyttävät Houndoomeja, Mightyenoja ja Golbateja.

Galactic-tiimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galactic-tiimi, tunnettu myös yhdessä jaksossa nimellä Galactic-ryhmä (engl. Team Galactic, japaniksi: ギンガ団 Ginga-dan) on Pokémon-televisiosarjassa, -videopeleissä ja -mangassa esiintyvä kuvitteellinen rikollinen organisaatio.

Galactic-tiimi on rikollinen järjestö, joka esiintyy ensimmäistä kertaa Pokemonin neljännen sukupolven peleissä Pokémon Diamond ja Pearl. Myöhemmin järjestö ilmestyy myös Pokémon Platinumissa, animesarjassa ja mangasarjoissa.

Järjestöä johtaa Cyrus (Japaniksi: アカギ Akagi), jonka unelmana on luoda itselleen uusi maailma; menetelmä eroaa hiukan eri peleissä, sekä animessa tai mangassa. Cyrusin mielestä maailma on epätäydellinen, sillä ihmisen, tai minkä tahansa muun elollisen, "henki" on epätäydellinen. Hän haluaa omia unelmiaan vastaavan maailman, jossa voi itse olla jumala. Cyrus on melko nuori, mutta silti hyvin älykäs. Pokémon Platinumissa hänen isoisänsä löytyy masentuneena talosta Route 228:lla. Hän kertoo, että hänen lapsenlapsena ei ikinä pystynyt täyttämään vanhempiensa odotuksia, ja viihtyi paremmin koneiden kuin ihmisten seurassa. Hän katuu myös, ettei ottanut Cyrusia nuorena omaan huostaansa. Kun pelaaja pilaa Cyrusin juonen, hän raivostuu ja katoaa jonnekin lopullisesti.

Galactic-tiimissä on myös Cyrusia alempiarvoisia, mutta tavallisa ryhmän jäseniä korkea-arvoisempia komentajia, joita on kolme kappaletta. Pokémon Platinumissa esiintyy myös kaksi uutta Galactic-tiimiin liittyvää henkilöä.

Komentajia ovat Mars (Japanikis: マーズ Mars), Jupiter (Japaniksi: ジュピター Jupiter) ja Saturn (Japaniksi: サターン Saturn). He ovat saaneet nimensä aurinkokunnan planeettojen mukaan. Pokémon Platinumissa esiintyy Galactic-tiimin professori, Charon (Japaniksi: プルート Pluto), joka on ilmeisesti tehnyt Rotomiin liittyvää tutkimusta. Heti Platinumin alkupuolella päähenkilö törmää Kansainvälisen poliisin etsivä Lookeriin (Japaniksi: ハンサム Handsome), joka jahtaa Galactic-tiimiä ja avustaa päähenkilöä tämän tästä miltei koko pelin ajan. Marsia vastaan taistellaan peleissä kaikkein useimmin. Hän käyttää joka kerta Puruglya, joka esiintyy myös animessa, samaten kuin Jupiterin Skuntank. He eivät ilmeisesti tule toimeen, mutta molemmat ihailevat Cyrusia, ja päättävät erota Galactic-tiimistä, kun heihin törmää Pokémon Platinumin loppupuolella Stark Mountainilla.

Saturn esiintyy peleissä vähemmän kuin muut komentajat tai Cyrus, mutta animessa toistaiseksi eniten. Hänen Toxicroakinsa esiintyy sekä peleissä että animessa. Saturn on ilmeisesti kaikkein korkea-arvoisin jäsen heti Cyrusin jälkeen, sillä Cyrusin kadottua tavalliset Galactic-tiimin jäsenet seuraavat Saturnia. Pokémon Platinumissa hän ei esiinny Stark Mountainilla, mutta hän on Galactic Veilstone Buildingissa. Hän puhuu Cyrusista, ja vaikuttaa olevan lievästi järkyttynyt kuultuaan tämän oikeista tavoitteista. Saturn mainitsee myös oppineensa, ettei tuhoaminen ole ratkaisu, ja ehkä Galactic-tiimin jäljellä olevien jäsenten pitäisi alkaa toimia rehellisesti. Charon esiintyy pikaisissa rooleissa Pokémon Platinumissa ja animessa. Hän on Platinumin loppupuolella Stark Mountainilla. Hän kertoo olevansa "uusi johtaja", mutta yrittäessään varastaa Magma-kiven ja herättää Heatranin, Looker saa hänet kiinni ja toimittaa vankilaan.

Kuten muillakin Pokémon-sarjassa esiintyneillä ryhmillä, on Galactic-tiimilläkin oma "tyylinsä" ja omat univormunsa, jotka muistuttavat lievästi avaruuspukuja. Heidän tunnuksensa on keltainen G.

Animessa Saturn pyysi Rakettiryhmää varastamaan Adamant-kuulan Eterna Cityn museosta, mutta he epäonnistuivat, koska Jennyn Stunky iski heihin pahanhajuisella aineellaan ja häipyivät ilman kuulaa kun he ovat lemussa vuorokauden. Saturn huomasi, että Rakettiryhmä on hyödytön kun he eivät saaneet kuulaa käsiinsä.

Saturn meni kahden kätyrin kanssa Solaceon raunioihin hakemaan tärkeää esinettä ja Rakettiryhmä seurasi heitä salaa erääseen huoneeseen. Saturn ja kätyrinsä asensivat lattian Palkia- ja Dialga-kolmiokuvan kulmiin roiske-, rauta- ja dracolaatat että tuli esiin kuutio, kunnes Saturn tiesi että Rakettiryhmä seurasi, että he säikähtivät kuullessaan sen ja Saturn haluaa heidän tietävän kuutiosta. Unownit ilmestyvät seinistä ja aikovat estää Saturniä viemästä kuutiota, mutta Saturnin Bronzor sai Unownit sekaisin ja Rakettiryhmä jäi Unownien keskelle, koska huomasivat että Galactic-tiimi häipyi jäljettömiin. Myöhemmin Galactic-tiimi yritti varastaa Veilstone Cityn meteorit aikoen antaa niille oikeat muodot joilla voisi rakentaa uuden maailman, Ash ja hänen ystävänsä onnistuivat estämään sen ja Galactic-tiimi pääsi taas pakoon.

Plasmaryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Plasmaryhmä (engl. Team Plasma, Japaniksi: プラズマ団 Plasma-dan) on rikollinen järjestö, joka esiintyy ensimmäistä kertaa Pokemonin viidennen sukupolven peleissä Pokémon Black ja White.

Järjestöä johtaa poika nimeltä N (Japaniksi: エヌ N), jonka tavoitteena on vapauttaa kaikki pokémonit kouluttajistaan. He herättivät kauan sitten uneen vaipuneet ja toisiaan vastaan sotineet legendaarisen Tao-kolmikon kaksi pokémonia, Reshiramin ja Zekromin saadakseen edes toisen niistä hallintaansa. Todellisuudessa N:n kasvatti-isä, Ghetsis Harmonia (Japaniksi: ゲーチス・ハルモニア G-Cis Harmonia), yksi Plasmaryhmälle työskentelevästä seitsemästä tietäjästä, onkin käyttänyt kasvattipoikansa rikollisjärjestöä omiin tarkoituksiinsa. Hän halusi pokémonien vapautuvan vain voidakseen itse orjuuttaa ne ja tulla siten koko maailman valtiaaksi.

Videopeleissä Pokémon Black 2 ja White 2 Plasmaryhmä jatkaa toimintaansa Ghetsiksen johtamana ja pyrkii toteuttamaan tavoitteensa kolmannen Tao-kolmikon pokémonin, Kyuremin, avulla jäädyttääkseen koko Unovan.

Plasmaryhmä on myös luonut muinaisen hyönteispokémonin DNAn ja kyberneettisten laitteiden avulla Genesectin aikeinaan tehdä siitä maailman voimakkain Pokémon. N ei hyväksynyt tieteellisesti luotuja Pokémoneja, mutta yksi hänen tiedemiehistään, Dudley, jatkoi yhä työtään Genesectin luomisessa raivoissaan N:n mielipiteestä.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Plasmaryhmän piti tehdä ensiesiintymisensä 14. kauden jaksoissa 23 ja 24, mutta vuoden 2011 Japanin maanjäristyksen vuoksi näitä jaksoja ei näytetty ja Plasmaryhmän ensiesiintyminen siirrettiin vasta 16. kaudelle, jossa nämä muistuttivat lähinnä Black 2 ja White 2 -pelien versioita.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

N esiintyi ensi kerran jaksossa Nimeni on N! ja seuraavan kerran jaksossa Pelastakaa Braviary, jossa hän liittyi Ashin ja muiden mukaan matkalle kohti Valkoisia Raunioita etsimään tietoa Reshiramista. N:n kohtaamisen jälkeen tiedemies Colress sekä muutamat Plasmaryhmän kätyrit ovat hyökänneet useasti heidän kimppuunsa.

Jaksossa Salaisuuksia sumusta! N tunnusti Ashille olevansa Plasmaryhmän johtajan, Ghetsiksen, adoptiopoika ja Plasmaryhmän entinen jäsen. Plasmaryhmän hyökätessä hän pakeni kasvattisiskojensa, Anthean ja Concordian, kanssa. Mutta hän palasi jaksossa Ash ja N: Ihanteiden törmäys! Valkoisten Raunioiden luona ja varasti Reshiramin kutsumiseen tarvittavan Valon Kiven estääkseen tämän heräämisen. Seuraavassa jaksossa Plasmaryhmä ja herättämisseremonia! hän kuitenkin luovuttaa Kiven Plasmaryhmälle, jotta tämä vapauttaisi Ashin Pikachun Colressin hallinnasta. Ghetsis itse saapuu raunioille ja käyttää Colressin konetta Reshiramin hallintaan. Jaksossa Mitä on totuuden ja ihanteiden tuolla puolen? Ash, Pikachu ja N vapauttivat Reshiramin ja tämän avulla tuhosivat Colressin koneen. Sen jälkeen Sinnohissa aiemmin nähty etsivä Looker pidätti kaikki Plasmaryhmän jäsenet.

Peliversion tavoin elokuvassa Genesect ja legenda herää esiintyvät viisi Genesectiä ovat Plasmaryhmän luomuksia, jotka olivat karanneet ja yrittivät etsiä itselleen kotia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ryhmä Flare[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryhmä Flare (engl. Team Flare, jap. フレア団, Flare-dan, kirjallisesti Flare-jengi) on rikollinen järjestö, joka esiintyy peleissä Pokémon X ja Y.

Ryhmä Flare tavoittelee itselleen suuria määriä rahaa rakentaakseen "kauniimman ja paremman" maailman. Järjestöä johtaa mies nimeltä Lysandre (Japaniksi: フラダリ Fleur-de-lis), joka on myös Lysandre Labs -nimisen yhtiön omistaja. Hän polveutuu Kalosin entisen kuninkaan nuoremmasta veljestä.

Onnistuakseen tavoitteessaan Ryhmä Flare etsii kuninkaan 3 000 vuotta sitten suunnittelemaa pokémonien elinvoimalla toimivaa sekä Elämän ja Tuhon legendaaristen pokémonien, Xerneasin ja Yveltalin, avulla ohjattavaa asetta, jolla tuhoaisivat Ryhmä Flareen kuulumattoman osan ihmisistä ja pokémoneista. Pelaajan pyydystettyä Xerneas tai Yvetal, Lysandre haastaa tämän otteluun.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryhmä Flaren jäseniä esiintyi ensi kerran animen sivutarinajaksoissa, missä he olivat värvänneet kouluttajan nimeltä Alain puolelleen keräämään megakehittymisenergiaa, uskottelen voivansa siten paranta Alainin ystävän Mairinin sairaan Chespinin. Ensimmäinen esiintyminen animen varsinaisissa jaksoissa tapahtui jaksossa Operaatio Z!, missä paljastui, että Ryhmä Flaren todellinen suunnitelma oli käyttää keräämäänsä megakehittymisenergiaa sekä legendaarista pokémonia nimeltä Zygarde tekemään maailmasta Lysandren toiveiden mukainen. Yksi Zygarde koodinimeltä Z1 pakeni Ashin ryhmän luokse ja sai lempinimen "Löllö" (engl. Squishy, jap. プニちゃん, Puni-chan). Toinen Zygarde nimeltä Z2 jäi Ryhmä Flaren vangiksi.

Jaksossa Kohti liekehtivää loppua!, Alainin voitettua Ash Kalosin Pokémon-liigan loppuottelussa, Lysandre tiedemiehineen aivopesi Z2:n rakentamallaan koneella ja lähettivät 50%-muodossaan aiheuttamaan tuhoa ympäri Lumiose Cityä. Seuraavien jaksojen aikana Lysandre paljasti Alainille tarvinneensa megakehittymisenergiaa juuri konetta varten ja aikoi käyttää Ashin omalaatuista kykyä saada Greninja muuttumaan Ash-Greninja -muotoon ilman megakehittymisvarusteitaan tehdäkseen hänestä ja Greninjasta välineensä uuden maailman hallitsemiseen. Alain kuitenkin petti Lynsarden ja he kävivät taisteluun Lysandrea vastaan. Bonnie kuitenkin sai Löllön vapautumaan aivopesusta ja Clembot uhrasi itsensä auttaakseen Clemontia vapauttamaan Z2:n.

Kalloryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]