Pokémon Diamond ja Pearl

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee videopelejä. Pokémon-animesarjan 10. tuotantokautta käsittelee artikkeli Pokémon: Diamond and Pearl.
Pokémon Diamond ja Pearl
Pokemon diamond.jpg
Pokemon pearl.jpg
Kehittäjä Game Freak
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo
Ohjaaja Junichi Masuda (en)
Pelisarja Pokémon core series (d)
Julkaistu Japanin lippu 28. syyskuuta 2006
Yhdysvaltain lippu 22. huhtikuuta 2007
Australian lippu 21. kesäkuuta 2007
Euroopan unionin lippu 27. heinäkuuta 2007
Lajityyppi Tietokoneroolipeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli, verkkopeli
Ikäluokitus PEGI: 3+
ESRB: E
Alusta Nintendo DS
Jakelumuoto Pelikasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pokémon Diamond ja Pokémon Pearl ovat kaksi Pokémon-sarjan videopeliä, jotka julkaistiin Japanissa 26. syyskuuta 2006 Nintendo DS:lle. Suomessa ilmestymispäivä oli 27. heinäkuuta 2007. Pelien perusidea on sama kuin vanhoissakin peleissä: pelaaja on aloitteleva Pokémon-kouluttaja, jonka unelmana on tulla maailman parhaaksi Pokémon-mestariksi. Peleissä on kokonaan uusi maailma, Sinnoh, sekä uusia Pokémoneja, kuten Munchlax, Lucario, Giratina, Togekiss ja Palkia sekä Dialga. Peleistä on tehty yhdistetty ja uudistettu versio, Pokémon Platinum.

Pelit sijoittuvat uuteen maailmaan, jonka nimi japaninkielisissä versioissa on Shin'ou. Shin'oun viralliseksi nimeksi Yhdysvalloissa ja Euroopassa on vahvistettu Sinnoh. Pelit toimivat ainoastaan Nintendo DS:llä, koska ne hyödyntävät DS:n kosketusnäyttöä. Peleissä on paranneltu grafiikkaa ja peli pyöriikin 3D-tilassa. Uusia tyyppejä ei ole, mutta joidenkin tyyppien yhdistelmiä, kuten teräs- ja taistelutyypin Lucario ja kummitus- ja lohikäärmetyypin Giratina. Lisäksi peleissä on uusia hyökkäyksiä kuten vaikkapa vesityypin Aqua Jet. Peleissä myös jotkut iskut ovat vaihtuneet spesiaalisista fyysiseen ja toisinpäin, esimerkiksi tulityypin Fire Punch. Pienen tauon jälkeen pelisarjaan on palautettu ajanvaihtumisominaisuus. Pokémon Goldin ja Silverin päivä, yö ja aamu ovat saanut rinnalleen iltapäivän ja illan.

Uudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Iskut jaetaan nyt fyysisiin (Physical) ja spesiaaleihin (Special) iskusta itsestään riippuen, kun aiemmin kaikki yhtä tyyppiä edustavat iskut olivat joko spesiaaleja tai fyysisiä (esimerkiksi nykyisin fyysinen Dark-tyypin Crunch oli spesiaalinen isku muiden kyseistä tyyppiä edustavien iskujen tavoin ja nykyisin spesiaalinen Ground-tyypin Mud Bomb oli fyysinen muiden kyseistä tyyppiä edustavien iskujen tavoin).
  • Pokémon-kilpailut (Pokémon Contest) ovat muuttuneet superkilpailuiksi (Pokémon Super Contest), jossa mukana uusia eriä.