Verkkopeli

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Verkkopeli on internetin välityksellä pelattava videopeli. Verkkopelejä voi pelata yksin tai muiden kanssa moninpelinä. Osa peleistä on ilmaisia verkkoselaimessa toimivia, osa maksullisia ja osan joutuu lataamaan tietokoneelle itse. Eräitä suosittuja verkkopelejä ovat muun muassa World of Warcraft, RuneScape, Guild Wars, Counter-Strike, Wolfenstein: Enemy Territory, Lord of the Rings Online, Team Fortress 2, Quake III Arena, Day of Defeat: Source, Defense of the Ancients, Heroes of Newerth, Realm of the Mad God ja League of Legends. Monissa verkkopeleissä on myös mahdollisuus keskustella muiden pelaajien kanssa.

Myös useimmissa yksinpelattavissa videopeleissä tulee mukana verkkomoninpelimahdollisuus. Tällaisia pelejä ovat muun muassa Crysis ja Halo-sarja. Useimmissa, etenkin vanhemmissa peleissä moninpelimahdollisuus on yleensä sisäänrakennettuna samaan ohjelmaan, mutta osassa myös se sisältyy erilliseen ohjelmaan.

Verkkopelien ongelmana ovat usein huijaavat pelaajat. Huijaaminen videopeleissä mielletään pelaajien kesken törkeäksi ja usein se suo huijaajalle etulyöntiaseman muihin pelaajiin verrattuna. Esimerkkejä huijauksista ovat wallhack, joka mahdollistaa näkemisen seinien ja muiden objektien läpi, ja varsinkin vanhemmista Counter-Strike -peleistä tuttu aim-bot, jonka avulla huijari saa valitsemansa aseen tähtäämään automaattisesti vihollishahmon päähän.

Verkkopelien ongelmana on toisinaan myös liian suuri palvelinliikenne, jolloin palvelimet ovat täynnä eivätkä kaikki pääse pelaamaan. Näin kävi esimerkiksi vuonna 2012 julkaistun Diablo III:n kanssa.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.