Pokémon Pinball

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pokémon Pinball on Pokémon-aiheinen flipperipeli. Se ilmestyi vuonna 2000 Game Boy Colorille (myöhemmin myös Advancelle). Pelin ideana on kerätä normaalin flipperin tavoin mahdollisimman paljon pisteitä ampumalla pelikuulaa tiettyihin maaleihin kentällä. Pisteiden lisäksi pelissä pystyy keräämään uusia pokémoneja sekä kehittämään niitä seuraaville kehitysasteille. Pelissä ei siis varsinaista juonta ole vaan tarkoituksena on napata kaikki 151 Pokemonia. Peli tallentuu yksittäisten pelien välissä joten Pokedex on mahdollista täyttää ajan kanssa.

Pelin alussa pelaaja voi valita kahdesta eri kentästä; punaisesta tai sinisestä vaikeustason ja pokémonien tarjonnan mukaan. Peliin on asennettu 90-luvun Pokémon-peleistä (Red/Blue) tutut kaupungit, joissa kouluttaja vierailee pokémoneja pyydystellen. Kaupunkien ideana on, että tiettyjä pokémoneja saattaa pelissä kaapata vain tietyiltä alueilta ja kouluttajan tulee valita siis, missä päin maailmaa liikkuu.

Teeman korostamiseksi pelissä käytettävä kuula on korvattu Poképallolla, jonka saa pisteiden karttuessa kehitettyä Master Balliksi. Myös extra-kenttä-ominaisuus on käytössä. Pelin edetessä pelaajalla on mahdollisuus päästä kartuttamaan pistevarastojaan melko perinteiseen lisäkenttään.

Pelille tehtiin jatko osa Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire vuonna 2003.

Arvostelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai pää-asiassa positiivisia arvosteluja[1]. Peliä kehuttiin muun muassa hyvästä grafiikasta mutta arvosteltiin rahastuksesta[2].

Ennätykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matt O'Rourke (USA) teki Pokémon Pinballissa ennätykset sekä punaisella että sinisellä kentällä 25. kesäkuuta 2005. Ennätys oli punaisella 309 374 900 pistettä ja sinisellä 322 497 700 pistettä.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]