Pokémon Ruby ja Sapphire

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pokémon Ruby ja Sapphire
Kehittäjä Game Freak
Julkaisija The Pokémon Company
Nintendo
Ohjaaja Junichi Masuda
Tuottaja Hiroyuki Jinnai
Takehiro Izushi
Hiroaki Tsuru
Käsikirjoittaja Toshinobu Matsumiya
Akihito Tomisawa
Taiteilija Ken Sugimori
Säveltäjä Go Ichinose
Morikazu Aoki
Junichi Masuda
Pelisarja Pokémon
Julkaistu JP 21. marraskuuta 2002
NA 19. maaliskuuta 2003
EU 3. huhtikuuta 2003
EU 25. heinäkuuta 2003
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 3+
ESRB: E
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pokémon Ruby ja Pokémon Sapphire (jap. ポケットモンスタールビー・サファイア, Poketto Monsutā Rubī & Safaia) ovat Japanissa vuonna 2002 Game Boy Advancelle julkaistut Pokémon-pelit, joiden kehityksestä vastaa Game Freak ja julkaisusta Nintendo.

Pelaaja on Pokémon-kouluttaja, joka saa valita yhden Pokémonin aloituspokémonikseen kolmesta vaihtoehdosta: Treecko, Torchic tai Mudkip. Kun Pokémon on valittu, saa naapurissa asuva pelihahmon ystävä yhden kahdesta jäljelle jääneestä pokémonista, jolla on aina etulyöntiasema pelaajan Pokémonia kohtaan. Pelissä napataan Pokémoneja, yritetään voittaa voimakkaat kahdeksan salipäällikköä jotka ovat eri puolilla pelialuetta ja lopulta tavoitteena on päästä Pokémon-liigaan jossa voi voittaa Pokémon-mestaruuden.

Riippuen pelistä, pelaaja kohtaa vastustajinaan joko Magmaryhmän (Pokémon Ruby) tai Aquaryhmän (Pokémon Sapphire) useasti pelin varrella. Peleissä on joitain Pokémoneja, jotka on vaihdettava pelien välillä, jotta kaikki Pokémonit saataisiin yhteen peliin.

Pokémon Ruby ja Sapphire -peleissä jokaiselle Pokémonille annetaan jokin erikoistaito tai -voima. Uudistuksia ovat myös marjat, joita kastelemalla saattaa saada monia eri marjoja, joista osaa käytetään Pokémonien auttamiseen taistelussa tai sen jälkeen, ja osaa Pokéblockien, eräänlaisten Pokémoneille tarkoitettujen karkkien tekemiseen. Pelissä voi tavata - versiosta riippuen – Latioksen tai Latiaksen. Pokémon-liigan voitettuaan pelaaja voi hieman ennen Pacifidlog Townia olevasta "Taivaspilarista" (Sky Pillar) löytää legendaarisen Rayquaza-Pokémonin.

Nintendo ilmoitti toukokuun 7. päivänä, että peleistä on tulossa uudelleen tehdyt versiot Nintendo 3DS:lle. Uusintapainosten nimet olivat Pokémon Omega Ruby ja Alpha Sapphire ja ne julkaistiin Pokémon X ja Y -pelien tapaan marraskuussa 2014.

  • Jokaisella Pokémonilla on nyt kyky (Ability), joka esimerkiksi laukaisee säämuutoksen tai estää tietynlaisten iskujen käyttämisen, sekä luonne (Nature), jotka vähentävät yhtä statia samalla kasvattaen toista.
  • Tuplataistelut (Double Battles), joissa yhteensä neljä pokémonia on yhtä aikaa kentällä, ovat mahdollisia.
  • Pokémon-kilpailut (Pokémon Contest), joissa pokémonit kilpailevat eri kategorioissa.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.