Pokémon Colosseum

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pokémon Colosseum
Kehittäjä Genius Sonority
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo
Suunnittelija Satoshi Tajiri
Säveltäjä Tsukasa Tawada
Pelisarja Pokémon
Julkaistu Japani 21. marraskuuta 2003
Yhdysvallat 22. maaliskuuta 2004
Eurooppa 14. toukokuuta 2004
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto GameCuben optinen 8 cm levyke
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pokémon Colosseum on ensimmäinen Pokémon-peli Nintendo GameCubelle. Se noudattaa Nintendo 64:n Pokémon Stadiumin pelijärjestelmää. Colosseum julkaistiin Japanissa 2003 ja muualla maailmassa 2004. Pelin tarkoituksena on ottaa kiinni kaikki varjo-pokémonit, jotka kylvävät tuhoa ympäri Orrea. Varjo-pokémonit pitää puhdistaa Celebin pyhäköllä, että niistä tulisi taas hyviä. Varjo-pokémonien takana on Team Snagem, Orren pahamaineinen rikollisjoukko. Pelin tarkoituksena on puhdistaa varjo-pokémonit ja voittaa Team Snagem.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin päähenkilönä on poika, joka on ennen ollut Team Snagemin jäsen. Hän kuitenkin lopetti työt siellä ja varasti salaperäisen koneen, jolla tavallisista poké-palloista voi tehdä snagem-palloja, joilla voi pyydystää toisen kouluttajan pokémonin. Pelin päähenkilö käyttää tätä hyväkseen. Hän nappaa kaikki varjo-pokémonit snagem-pallojen avulla. Päähenkilö tapaa tytön, jolla on erikoiskyky nähdä nämä varjo-pokémonit. Pelaaja aloittaa pelaamisen tästä kohdasta.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kaksi pelimuotoa, Story Mode ja Battle Mode.

Story Mode[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Story Modessa pelaaja ohjaa pelihahmoa ympäri Orrea ja pyydystää ja puhdistaa varjo-pokemoneja. Taistelut käydään samaan tyyliin kuin GBA-peleissä, paitsi että pelin kaikki taistelut ovat 2vs.2 -muodossa pelattuja. Kun Story Moden on läpäissyt, pelaaja pääsee vaihtamaan pyydystämiään varjo-pokemoneja GBA:n pokémon-peleihin, kunhan pokémonit on ensin puhdistettu.

Battle Mode[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battle Modessa pelaaja pääsee taistelemaan Pokémon Stadiumin tyyliin. Pelaaja taistelee vastustajia vastaan joko Story Modessa tai Game Boy Advance-pelissä kiinnisaaduilla pokemoneilla. GBA kytketään Nintendo GameCubeen Nintendo GameCube–Game Boy Advance -kaapelilla. Pelaaja voi taistella joko tietokonetta tai kolmea muuta ihmispelaajaa vastaan.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.