Pokémon Stadium

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pokémon Stadium
Kehittäjä Nintendo EAD
HAL Laboratory
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Takao Shimizu
Tuottaja Satoru Iwata, Kenji Miki, Shigeru Miyamoto ja Tsunekazu Ishihara
Säveltäjä Kenta Nagata
Hajime Wakai
Toru Minegishi
Pelisarja Pokémon Stadium
Julkaistu
  • JP 30. huhtikuuta 1999
  • NA 29. helmikuuta 2000
  • EU 7. huhtikuuta 2000
Lajityyppi taistelupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
Alusta Nintendo 64
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pokémon Stadium on HAL Laboratoryn kehittämä ja Nintendon julkaisema tappelupeli. Peli on julkaistu vuonna 1999 Nintendo 64:lle.

Peli on ensimmäinen 64-bittiselle alustalle julkaistu Pokémon-peli.lähde?

Pokémon Stadiumissa ei ole varsinaista juonta ja sen myyntivaltti olikin lähinnä Nintendo Transfer Pakin avulla mahdollinen omien Redissä, Bluessa ja Yellowissa kouluttamien pokémonien näkeminen koko 3D-komeudessaan televisioruudulla. Sisältöä luomassa pelissä on kuitenkin myös mm. mahdollisuus taistella eritasoisia tietokoneen ohjastamia pokémon-kouluttajia vastaan Stadium- & Gym Leaders Castle-tiloissa, mahdollisuus pelata Game Boyn pokémon-seikkailua televisioruudulla & kamppailla kaveriasi vastaan Free Battle tilassa.

Pelin maailma rakentuu eräänlaisen Pokémon-kamppailuille pyhitetyn urheiluhallin ja sitä kehystävän kisakylän ympärille.

Stadium on pelin keskeinen taistelukenttä, jossa Pokémon -turnaukset pidetään. Ennen turnaukseen osallistumista pelaaja valitsee 6 Pokémonia joukkueeseensa. Jokainen turnaus koostuu kahdeksasta kolmella Pokémonilla kolmea vastaan käydystä taistelusta. Prime- ja Poké-cupit ovat tämän lisäksi jaettu neljään vaikeusasteeseen, jotka ovat nimetty neljän alkuperäisen Poképallo-tyypin mukaan.

Pelin turnaukset ovat:

  • Pika Cup: Taistelussa käytetyt Pokémonit täytyy valita tasoväliltä 15 - 20.
  • Petit Cup: Taistelussa käytetyt Pokémonit täytyy valita tasoväliltä 25 - 30 ja niiden pitää olla ensimmäisen kehitysasteen yksilöitä. Turnauksessa on myös paino- ja pituusrajoitus.
  • Poké Cup: Taistelussa käytetyt Pokémonit täytyy valita tasoväliltä 50 - 55.
  • Prime Cup: Ei rajoituksia, kaikki vastustajan Pokémonit ovat tasolla 100.

Gym Leader Castle

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gym Leader Castlessa pelaaja pystyy taistelemaan Pokémon Blue ja Red pelien salikouluttajia, sekä eliittinelikkoa vastaan.

Selvitettyäsi sekä Stadium- että Gym Leader Castle -tilan pelin voimakkain Pokémon, Mewtwo, ilmestyy leijumaan kisakylän ylle ottaakseen pelaajan haasteen vastaan.

Free Battle –tilassa pelaaja pystyy harjoittelemaan tietokonetta vastaan taistelemista tai haastamaan kaverinsa Pokémon –otteluun. Maksimissaan neljä pelaajaa voi osallistua otteluun kahdessa joukkueessa käyttäen joko pelin omia tai Game Boy -pelikasetilta siirrettyjä Pokémoneja.

Game Boy Tower

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On paikka jossa pelaaja pystyy pelaamaan Game Boyn Pokémon –peliään televisioruudulla. Gym Leader Towerissa menestymällä on myös mahdollista avata Game Boy Towerin kehittyneempi versio, jossa pelin nopeuden voi nostaa kolminkertaiseksi.

Stadionissa ja Gym Leader Castlessa menestyneet Pokémonit ovat näytteillä täällä.

The Pokémon Lab

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Professori Oakin ylläpitämä laboratorio jossa on mahdollista mm. katsella kolmiulotteista Pokédexiä ja järjestellä Pokémon –kokoelmaansa. Vaatii Transfer Pakin ja Game Boy Pokémon -pelin.

Pelissä on myös yhdeksän leikkimielistä, nopeaa reaktiokykyä ja vikkeliä sormia vaativaa minipeliä, joita voi pelata yksi kerrallaan tai eräänlaisessa turnajaismoodissa joko tietokonetta tai kavereita vastaan.

Nämä minipelit ovat:

  • Pokémon Stadium ja pelin ohjekirja.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]