Pokémon Stadium

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pokémon Stadium
Pokemonstadium.jpg
Kehittäjä Nintendo EAD
HAL Laboratory
Julkaisija Nintendo
Tuottaja The Pokémon Company (en)
Säveltäjä Kenta Nagata
Hajime Wakai
Toru Minegishi
Julkaistu Japanin lippu 30. huhtikuuta 1999
Yhdysvaltain lippu 29. helmikuuta 2000
Euroopan unionin lippu 7. huhtikuuta 2000
Australian lippu 2000
Lajityyppi taistelupeli, strategia
Pelimuoto yksin- ja moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E
Alusta Nintendo 64
Jakelumuoto 32 Mt-pelikasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pokémon Stadium on ensimmäinen 64-bittiselle alustalle julkaistu Pokémon-peli. Se julkaistiin Japanissa alkuvuodesta 1999 ja muualla maailmassa noin vuotta myöhemmin.

Tavoite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon Stadiumissa ei ole varsinaista juonta ja sen myyntivaltti olikin lähinnä Nintendo Transfer Pakin avulla mahdollinen omien Redissä, Bluessa ja Yellowissa kouluttamien pokémonien näkeminen koko 3D-komeudessaan televisioruudulla. Sisältöä luomassa pelissä on kuitenkin myös mm. mahdollisuus taistella eritasoisia tietokoneen ohjastamia pokémon-kouluttajia vastaan Stadium- & Gym Leaders Castle-tiloissa, mahdollisuus pelata Game Boyn pokémon-seikkailua televisioruudulla & kamppailla kaveriasi vastaan Free Battle tilassa.

Maailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin maailma rakentuu eräänlaisen Pokémon-kamppailuille pyhitetyn urheiluhallin ja sitä kehystävän kisakylän ympärille.

Stadium[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stadium on pelin keskeinen taistelukenttä, jossa Pokémon -turnaukset pidetään. Ennen turnaukseen osallistumista pelaaja valitsee 6 Pokémonia joukkueeseensa. Jokainen turnaus koostuu kahdeksasta kolmella Pokémonilla kolmea vastaan käydystä taistelusta. Prime- ja Poké-cupit ovat tämän lisäksi jaettu neljään vaikeusasteeseen, jotka ovat nimetty neljän alkuperäisen Poképallo-tyypin mukaan.

Pelin turnaukset ovat:

  • Pika Cup: Taistelussa käytetyt Pokémonit täytyy valita tasoväliltä 15 - 20.
  • Petit Cup: Taistelussa käytetyt Pokémonit täytyy valita tasoväliltä 25 - 30 ja niiden pitää olla ensimmäisen kehitysasteen yksilöitä. Turnauksessa on myös paino- ja pituusrajoitus.
  • Poké Cup: Taistelussa käytetyt Pokémonit täytyy valita tasoväliltä 50 - 55.
  • Prime Cup: Ei rajoituksia, kaikki vastustajan Pokémonit ovat tasolla 100.

Gym Leader Castle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gym Leader Castlessa pelaaja pystyy taistelemaan Pokémon Blue ja Red pelien salikouluttajia, sekä eliittinelikkoa vastaan.

Selvitettyäsi sekä Stadium- että Gym Leader Castle -tilan pelin voimakkain Pokémon, Mewtwo, ilmestyy leijumaan kisakylän ylle ottaakseen pelaajan haasteen vastaan.

Free Battle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Free Battle –tilassa pelaaja pystyy harjoittelemaan tietokonetta vastaan taistelemista tai haastamaan kaverinsa Pokémon –otteluun. Maksimissaan neljä pelaajaa voi osallistua otteluun kahdessa joukkueessa käyttäen joko pelin omia tai Game Boy -pelikasetilta siirrettyjä Pokémoneja.

Game Boy Tower[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On paikka jossa pelaaja pystyy pelaamaan Game Boyn Pokémon –peliään televisioruudulla. Gym Leader Towerissa menestymällä on myös mahdollista avata Game Boy Towerin kehittyneempi versio, jossa pelin nopeuden voi nostaa kolminkertaiseksi.

Hall of Fame[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stadionissa ja Gym Leader Castlessa menestyneet Pokémonit ovat näytteillä täällä.

The Pokémon Lab[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Professori Oakin ylläpitämä laboratorio jossa on mahdollista mm. katsella kolmiulotteista Pokédexiä ja järjestellä Pokémon –kokoelmaansa. Vaatii Transfer Pakin ja Game Boy Pokémon -pelin.

Minipelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on myös yhdeksän leikkimielistä, nopeaa reaktiokykyä ja vikkeliä sormia vaativaa minipeliä, joita voi pelata yksi kerrallaan tai eräänlaisessa turnajaismoodissa joko tietokonetta tai kavereita vastaan.

Nämä minipelit ovat:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pokémon Stadium ja pelin ohjekirja.