Luettelo Pokémon-sarjan mestareista ja eliittinelosista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Steven Stone)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Pokémon-peli- ja animesarjan pokémon-liigojen mestareista (engl. Champion) ja eliittinelosista (engl. Elite Four).

Kanto ja Johto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanto ja Johto ovat ainoat alueet, joilla on yhteiset eliittineloset ja mestari, koska Pokémon Redissä ja Bluessa sekä Pokémon Goldissa ja Silverissä molemmat liigat käydään Indigo Plateaulla. Animessa ainoastaan Kanton pokémon-liiga käydään Indigo Plateaulla ja Johton liiga Hopeakaupungissa (engl. Silver Town).

Lance[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lance (jap. ワタル, Wataru) on lohikäärmetyypin pokémoneihin erikoistunut pokémon-kouluttaja, jonka serkku Clair toimii salijohtajana Johton Blackthorn Cityssä. Hän esiintyy Pokémon Redissä ja Bluessa yhtenä Indigon eliittinelosista ja heistä viimeisenä, jonka pelaaja voi haastaa, mutta Pokémon Goldissa ja Silverissä hän on noussut eliittinelosten jäsenestä mestariksi ja auttaa pelaajaa myös pysäyttämään Rakettiryhmän ilkeät suunnitelmat.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lance esiintyi ensi kerran animessa jaksoissa Talkin' 'Bout an Evolution ja Rage of Innocence, joissa hän vakoili Rakettiryhmän professori Sebastianin toimintaa Raivon järvellä (engl. Lake of Rage) ja pelasti Ash Ketchumin ystävineen näiden kynsistä. Sebastian aikoi laitteellaan manipuloida punaista Gyaradosia löytääkseen keinon pakottaa pokémonit kehittymään väkisin. Lance tuhosi Dragonitensa avulla Rakettiryhmän koneet ja laboratorion, sekä pyydysti riehaantuneen Gyaradosin ennen kuin se olisi ehtinyt tuhota Mahogany Townin.

Ash tapasi Lancen uudelleen Hoennin alueella jaksoissa Mahtava Groudon ja Valtataistelu, missä hän oli soluttautunut Magmaryhmään, joka oli vanginnut Kyogren estääkseen Aquaryhmää saamasta sitä käsiinsä. Kun Sininen pallo valtasi Ashin Pikachun ja Punainen pallo Aquaryhmän johtaja Archien, Lance tajuaa, että Aquaryhmän vangiksi joutunut Groudon oli vallannut Sinisen pallon kautta Pikachun saadakseen apua vapauttamaan itsensä ja puolustautuakseen Kyogrelta. Lance pidätteli Dragonitellaan ja Gyaradosillaan Kygorea siihen asti, kunnes Pikachu ja Groudon onnistuivat voittamaan sen ja siten vapauttamaan Archien Punaisen pallon otteesta.

Lance esiintyi Pokémon: Matkat -sarjassa jaksossa Titaanien taistelu, jossa paljastui, että hän kilpaili myös Maailman Kruunajaissarjan Mestariluokassa ja otteli nyt Galarissa Wyndonin stadionilla kauden loppuottelussa Leonia, Galarin liigan mestaria, vastaan, Ashin ja Goh’n tultua katsomaan sitä professori Ceriseltä saaduilla lipuilla. Lance oli saanut oman Dynamax-rannekkeen ja käytti sitä kasvattaakseen Gyaradosinsa Dynamax-kokoon, Leonin muuttaessa omalla rannekkeellaan Charizardinsa Gigantamax-muotoon. Lance kuitenkin hävisi, sijoittuen toiseksi, ja Leonista tuli monarkki eli sarjan mestari.

Kun Ash osallistui itsekin Maailman Kruunajaissarjaan ja onnistui Huikeat matkat -sarjan jaksossa Kohti kahdeksikkoa! ylenemään Mestariluokkaan, paljastui, että Lance oli pudonnut neljännelle sijalle. Hän kilpaili Mestarikahdeksikkoturnauksessa Ashin, Iriksen, Alainin, Dianthan, Steven Stonen, Cynthian ja Leonin kanssa monarkin tittelistä. Jaksossa Mestarin ylpeys!, Lance otteli puolivälierissä Dianthaa vastaan. Ottelun lopussa jäljellä olivat enää Dianthan Mega Gardevoir sekä Lancen Dynamax Dragonite. Huolimatta Lancen strategiasta iskeä Hyper Beamillä heti Dyanamaxin vaikutuksen päätyttyä, Gardevoir kuitenkin voitti, jolloin Lance putosi turnauksesta. Jaksossa Taktiikkatulva! hänet nähtiin lyhyesti katsomassa Rotom-puhelimellaan Ashin ja Leonin välistä mestarikahdeksikkoturnauksen loppuottelua.

Lorelei[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lorelei (jap. カンナ, Kanna) (esiintyi animessa nimellä Prima) on jäätyypin pokémoneihin erikoistunut Sevii-saaristolta kotoisin oleva kouluttaja ja Pokémon Redissä ja Bluessa sekä animessa yksi Indigon eliittinelosista. Hän esiintyi animessa jaksossa The Mandarin Island Miss Match, jossa hän oli Orange-saaristossa Mandariinisaarella luennoimassa. Hän ei ollut vaikuttunut lainkaan Ash Ketchumin saavutuksesta Indigo Plateaun liigaturnauksessa ja moittii Ashia siitä, että otteli tottelemattomalla Charizardilla. Kun Lorelei lopulta suostui Ashin otteluhaasteeseen, hän voitti helposti Cloysterillaan Ashin Pikachun. Hän huomautti, että vaikka Ashillä oli mahdollisuus tulla pokémon-mestariksi, siteet omiin pokémoneihin olivat erittäin tärkeät.

Bruno[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bruno (jap. シバ, Siba) on taistelutyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja. Hän on Pokémon Redissä ja Bluessa, Pokémon Goldissa ja Silverissä ja animessa yksi Indigon eliittinelosista. Hän esiintyi animessa jaksossa Otetaan Onixista mittaa, jossa Ash ja Brock katsoivat televisiosta hänen käymiään otteluita ennen kuin kuulivat hänen olevan harjoittelemassa Hideaway-vuorella Pallet Townin lähellä. Ash ja Brock halusivat tietää mikä oli hänen menestyksensä salaisuus, mutta Bruno laittoikin tekemään tavallisia askareita. Kun Ash, Misty ja Brock joutuivat jättiläismäisen Onixin hyökkäämiksi, Bruno huijasi Onixin tyrmäämään itsensä ja poisti siihen kiinni jääneen Sandslashin. Kiitollisena tästä Onix antoi itsensä tulla Brunon pyydystämäksi. Tämän jälkeen Bruno kertoi ainoan salaisuutensa olevan, että kouluttajien ja pokémonien täytyy huolehtia toisistaan.

Agatha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agatha (jap. キクコ, Kikuko) on iäkäs kummitustyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja. Hän on Pokémon Redissä ja Bluessa ja animessa yksi Indigon eliittinelosista. Hän esiintyi animessa jaksossa Suunnitelmia, jossa hän toimi Viridian Cityssä väliaikaisena salijohtajana ja voitti Ashin ottelussa.

Will[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Will (jap. イツキ, Itsuki) on meediotyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka pukeutuu tyylikkäisiin vaatteisiin ja naamioon. Hän oli Pokémon Goldissa ja Silverissä yksi Indigon uusien eliittinelosten jäsenistä. Pokémon Adventures -mangassa Jään naamio (engl. Mask of Ice) kidnappasi hänet ja Karenin, heidän ollessa vielä lapsia. Myöhemmin hän pakeni ja muodosti yhdessä Karenin, Kogan ja Brunon kanssa uudet Indigon eliittineloset.

Koga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koga (jap. キョウ, Kyō) on myrkkytyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka toimi alun perin Pokémon Redissä ja Bluessa Fuchsia Cityn salijohtajana, kunnes yleni Pokémon Goldissa ja Silverissä yhdeksi eliittinelosista ja nimitti tyttärensä Janinen Fuchsian uudeksi salijohtajaksi.

Karen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karen (jap. カリン, Karin) on pimeystyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka oli Pokémon Goldissa ja Silverissä yksi Indigon uusien eliittinelosten jäsenistä. Pokémon Adventures -mangassa Jään naamio (engl. Mask of Ice) kidnappasi hänet ja Willin, heidän ollessa vielä lapsia. Karen oikeastaan suostui tulemaan vapaaehtoisesti, koska oli tylsistynyt. Myöhemmin hän pakeni ja muodosti yhdessä Willin, Kogan ja Brunon kanssa uudet Indigon eliittineloset.

Hoenn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steven Stone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steven Stone (jap. ツワブキ・ダイゴ, Daigo Tsuwabuki) on terästyypin pokémoneihin erikoistunut pokémon-kouluttaja, joka toimi Pokémon Rubyssa ja Sapphiressa Hoennin liigan mestarina. Hän oli myös Devon-yhtiön (engl. Devon Corporation) johtajan poika. Pokémon Emeraldissa Steven ei ollut enää mestari vaan luovuttanut tittelinsä Wallacelle, Sootopolis Cityn entiselle salijohtajalle. Hän kiersi ympäri pokémon-maailmaa etsimässä harvinaisia kiviä. Steven teki lyhyen esiintymisen myös Pokémon HeartGoldissa ja SoulSilverissä.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steven mainittiin ensi kerran animessa Murtovarkaita Devon-yhtiössä, kun Ash ystävineen vieraili hänen isänsä yhtiön pääkonttorissa samaan aikaan kun Aquaryhmän jäsen yritti varastaa sieltä fossiilien elvyttämiseen käytettävä nestettä. Steven itse teki ensiesiintymisensä jaksossa Luolan vangit, jossa hänen ei kuitenkaan ei mainittu olevan Hoennin mestari vaan vain erittäin voimakas kouluttaja (Diamond and Pearl -sarjan aikoihin Wallace oli Hoennin mestari). Ash ystävineen oli kuullut Stevenin tekevän etsimässä kiviä Graniittiluolasta Aroninsa kanssa. Luola sortui ja Ashin Pikachu, Rakettiryhmän Meowth ja Max päätyivät erilleen Ashistä, Maystä, Brockista, Jessiestä ja Jamesistä. Steven löysi heidät, rauhoitti Aronillaan lauman villejä Aroneita ja myöhemmin pysäytti helposti Rakettiryhmän Aggronillaan. Löydettyään yhden Tulikiven, hän opasti Ashin ystävineen pois Graniittiluolasta.

Steven esiintyi seuraavan kerran XY-sarjan Mega Evolution Special -erikoisjaksoissa. Hän otteli megakehittymiseen kykenevällä harvinaisella valkoisella Metagrossillaan Alainia vastaan. Ryhmä Flaren johtaja Lysandre keskeytti ottelun ja pyysi heitä molempia auttamaan tutkimaan muinaisia raunioita ja siellä olevaa Jättiläiskiveä (engl. Giant Rock). He joutuivat myös taisteluun megakehittymiseen kykenevää Rayquazaa vastaan. Tutkimalla Jättiläiskiveä he saivat tietää Groudonin ja Kyogren kyvystä käyttää alkukantareversiota omana vastineenaan megakehittymiselle. XY-sarjan tapahtumien aikoihin Steven oli onnistunut nousemaan Wallacen tilalle Hoennin uudeksi mestariksi. XYZ-sarjassa Steven osallistui Kalosin pokémon-liigan jälkeen taisteluun Ryhmä Flarea vastaan yhdessä Ashin, Alainin, näiden ystävien sekä Dianthan ja kaikkien Kalosin salijohtajien kanssa.

Steven oli osallistujana myös Maailman Kruunajaissarjassa. Kun Ash itsekin osallistui siihen ja onnistui Huikeat matkat -sarjan jaksossa Kohti kahdeksikkoa! ylenemään Mestariluokkaan, paljastui, että Steven oli itsekin Mestariluokassa, kolmannella sijalla. Hän kilpaili Mestarikahdeksikon Ashin, Iriksen, Alainin, Dianthan, Lancen, Cynthian ja Leonin kanssa monarkin tittelistä. Jaksossa Kivenkovaa ottelua!, Steven otteli puolivälierissä Ashiä vastaan. Ottelun lopussa jäljellä olivat enää Stevenin Mega Metagross sekä Ashin Pikachu, joka lopulta voitti Metagrossin Z-liikkeellä 10,000,000 Volt Thunderbolt, jolloin Steven putosi turnauksesta.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon Adventures -mangan Ruby & Sapphire -luvussa Steven ja Hoennin eliittineloset yrittivät pysäyttää Groudonin ja Kyogren välisen taistelun Regirockin, Regicen ja Registeelin avustuksella (Stevenin itse hallitessa Registeeliä), mutta taistelun vapauttaman energian pitäminen vangittuna on liikaa Stevenille ja hän kuolee, kunnes Rubyn Celebi elvyttää Stevenin. Omega Ruby & Alpha Sapphire -luvussa he suojelevat planeettaansa auttamalla Mega Rayquazaa tuhoamaan valtavan meteoroidin nimeltä Grand Meteor Delta.

Wallace[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wallace (jap. ミクリ, Mikuri) on vesityyppin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka toimi alun perin Pokémon Rubyssa ja Sapphiressa Sootopolis Cityn salijohtajana, kunnes yleni Pokémon Emeraldissa Steven Stonen tilalle Hoennin liigan mestariksi, Wallacen edeltäjän, Juanin, palatessa Sootopoliksen salijohtajaksi. Animessa Wallace päin vastoin oli Stevenin edeltäjä mestarina.

Sidney[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sidney (jap. カゲツ, Kagetsu) on pimeystyypin pokémoneihin erikoistunut Hoennin eliittinelosten jäsen, joka pitää pimeyttä kauniina ja nautti otteluista, vaikka häviäisikin niissä. Pokémon Adventures -mangassa hän ja muut Hoennin eliittineloset auttoivat Steveniä suojelemaan Hoennia Groudonin ja Kyogren väliseltä taistelulta herättämällä legendaariset pokémonit Regirockin, Regicen ja Registeelin auttamaan heitä. Hän ja Drake hallitsevat Regirockia yhdessä.

Pheobe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pheobe (jap. フヨウ, Fuyō) on kummitustyypin pokémoneihin erikoistunut Hoennin eliittinelosten jäsen, jonka isovanhemmat suojelevaat Pyre-vuorella Sinistä, Punaista ja Vihreää palloa. Vuorella hän kehitti kyvyn kommunikoida kummitustyypin pokémonien kanssa. Pokémon Adventures -mangassa hän ja muut Hoennin eliittineloset auttoivat Steveniä suojelemaan Hoennia Groudonin ja Kyogren väliseltä taistelulta herättämällä legendaariset pokémonit Regirockin, Regicen ja Registeelin auttamaan heitä. Hän ja Glacia hallitsevat Regicea yhdessä.

Glacia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Glacia (jap. プリム, Purim) on jäätyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka on kotoisin tuntemattomalta alueelta pokémon-maailmasta ennen kuin matkusti Hoenniin ja tuli yhdeksi sen eliittinelosista. Pokémon Adventures -mangassa hän ja muut Hoennin eliittineloset auttoivat Steveniä suojelemaan Hoennia Groudonin ja Kyogren väliseltä taistelulta herättämällä legendaariset pokémonit Regirockin, Regicen ja Registeelin auttamaan heitä. Hän ja Pheobe hallitsevat Regicea yhdessä.

Drake[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drake (jap. ゲンジ, Genji) on lohikäärmetyypin pokémoneihin erikoistunut Hoennin eliittinelosten jäsen, joka on herra Brineyn vanha ystävä, seilaten meriä vuosia sitten yhdessä tämän kanssa.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drake on ainut animessa esiintynyt Hoennin eliittinelosten jäsen. Hän esiintyi jaksossa Turhaa touhua, jossa hän kutsui Ashin ystävineen purjelaivalleen. Hän oli aiemmin tarkkaillut Ashin ottelua erästä kouluttajaa vastaan ja pitänyt Ashia liian itsevarmana ja liian keskittyneenä voittamiseen. Siksi hän haastoi Ashin otteluun, jossa hänen Shelgoninsa voitti Ashin Pikachun nopeuden kestävyydellään. Lisäksi Ashin Grovyle hävisi Draken Altarialle, vaikka Ash ja Grovyle kykenivät väistämään osan Altarian hyökkäyksistä, kun Drake neuvoi Ashia keskittymään ottelemiseen kunnolla. Kun Ashin pokémonit olivat toipuneet ottelusta pokémon-keskuksessa ja Drake vielä pysäyttänyt Rakettiryhmän Salamencensä avulla, hän kertoi Ashille olleensa itsekin nuorena liian itsevarma ja hävinneensä otteluita juuri siitä syystä ja että, vaikka voittaminen ei ole tärkeintä, kouluttajan tulisi aina etsiä vahvempia vastustajia.

Drake esiintyy myös Pokémon: Mestarimatkat -sarjassa jaksossa Toinen kerta tosi kyseessä!, missä Ash ja Goh päätyvät hänen avukseen aarteenmetsästykseen vastineeksi siitä, että Draken opastaisi heidät villien Kingdrojen olinpaikkaan, jollainen Goh’n oli pyydystettävä Projekti Mew’stä saamaansa tehtävää varten.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon Adventures -mangassa Drake ja muut Hoennin eliittineloset auttoivat Steveniä suojelemaan Hoennia Groudonin ja Kyogren väliseltä taistelulta herättämällä legendaariset pokémonit Regirockin, Regicen ja Registeelin auttamaan heitä. Hän ja Sidney hallitsevat Regirockia yhdessä.

Sinnoh[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cynthia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cynthia (jap. シロナ, Shirona) on Pokémon Diamondissa ja Pearlissa, Pokémon Platinumissa sekä animessa Sinnohin liigan mestari. Hän ei suosi mitään tiettyä pokémon-tyyppiä, mutta suurin osa hänen pokémoneistaan on naaraspuolisia ja hänen tunnuspokémoninsa on lohikäärme- ja maatyypin Garchomp. Hän on erittäin kiinnostunut mytologioista ja historiasta ja tutkii useita Sinnohin legendaarisia pokémoneja käsitteleviä asioita. Hän auttaa myös pelien päähenkilöä taistelemaan Galactic-tiimiä vastaan.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animessa hänet mainittiin ensi kertaa jaksossa Eliittitapaaminen, kun eliittinelosiin kuuluva Lucian kertoi hänestä sekä itsestään ja muista eliittinelosista Ashille, Dawnille ja Brockille. Cynthia itse esiintyi ensi kerran jaksossa Unohtumaton opetus, jossa Ash ja Paul tapasivat hänet ensi kertaa ja Paul haastoi hänet otteluun. Cynthia voitti Garchompillaan neljä Paulin pokémonia, minkä jälkeen Paul luovutti. Paul, joka oli yleensä ankara pokémoneilleen suostui viemään pokémoninsa pokémon-keskukseen vasta Cynthian pyynnöstä. Cynthia sanoi olleensa nuorena Paulin kaltainen, mutta muuttaneensa tapansa kaikkien historiallisista esineistä oppimansa tiedon kautta. Hän aikoi seuraavaksi mennä Celestic Towniin tutkimaan Lustrous-kuulaa (engl. Lustrous Orb), joka liittyi legendaariseen pokémoniin Palkiaan. Jaksoissa Lustrous-kuulan ryöstö! ja Kuula hukassa! hän yritti Ashin, Dawnin, Brockin sekä isoäitinsä, professori Carolinan, avulla estää Galactic-tiimiä varastamasta Lustrous-kuulaa Celestic Townin historiallisesta tutkimuskeskuksesta, mutta epäonnistui. Jaksossa Vihollisen apuna! hänet nähtiin lyhyesti televisiossa, kun eliittinelosten Aaron hävisi hänelle. Jaksoissa Kolmen tarpeet! ja Legendaarinen lopputaisto! hän auttoi Ashiä ja hänen ystäviään suojelemaan legendaarisia järvenvartijoita Uxieta, Mespritiä ja Azelfia Galactic-tiimiltä sekä pysäyttämään Galactic-tiimin johtaja Cyrusin suunnitelma kutsua Dialga ja Palkia. Jaksosta suuri Suuri Pokémon-ryöstö! alkaen hän seurasi Sinnohin liigaturnauksen etenemistä Lily of the Valley -saarella ja ojensi lopulta voittajan pokaalin Tobiakselle, turnauksen voittajalle. Jaksossa Suloiset muistot kestävät! nähtiin lyhyesti kuinka hän voitti ottelussa eliittinelosten jäsenen Flintin.

Cynthia esiintyi myös Pokémon BW: Kilpailevat kohtalot -kauden lopulla, kun hän oli saapunut Unovaan seuraamaan pokémon-maailmanturnauksen juniorimestaruussarjaa. Hän antoi Ashin, Iriksen ja Cilanin sekä Unovaan myös saapuneen Dawnin majoittua huvilaansa Undella Towniin. Iris halusi otella Axew'llaan Cynthian Garchompia vastaan, mutta hävisi ottelun, vaikka Axew oppi uutena liikkeenä Giga Impactin. Juniorimestaruussarjan alussa hän kävi näytösottelun Unovan eliittinelosiin kuuluvaa Caitliniä vastaan. Ottelu päättyi tasapeliin, koska 10 minuutin aikarajan sisällä Cynthian Garchomp ja Catilinin Gothitelle olivat yhä molemmat taistelukunnossa. Hän huomasi turnauksen aikana erityisesti Iriksen Dragoniten tottelevaisuusongelman sekä Tripin yli-itsevarmuuden siitä, että tämä uskoi voittavansa helposti sekä Cynthian että Unovan mestarin Alderin, jota vastaan turnauksen voittaja saisi otella. Tripin voitettua juniorimestaruussarja ja hävittyä Alderille sekä Dawnin lähdettyä Unovasta, Cynthia auttoi myös Ashiä, Irista, Cilania ja Ridleyä pysäyttämään Rakettiryhmän suunnitelmat käyttää Meloettaa Totuuspeilin (engl. Reveal Mirror) löytämiseen sekä Luonnonvoimiksi kutsuttujen legendaaristen pokémonien (Tornadus, Thundurus ja Landorus) Therian-muotoja maailman valloittamiseen.

Cynthia mainittiin Pokémon: Mestarimatkat -sarjassa jaksossa Hurjaa jännitystä, shokki alusta alkaen!, kun Volkner paljasti Cynthian olevan osallistujana Maailman Kruunajaissarjassa ja vieläpä Mestariluokassa. Ash ja Goh tapasivat Cynthian myöhemmin jaksossa Tähtikirkas yö!, tutkimassa miksi eräässä Johton kaupungeista oli ympärivuorokautisesti yö. Kun Ash onnistui Huikeat matkat -sarjan jaksossa Kohti kahdeksikkoa! ylenemään Mestariluokkaan, paljastui, että Cynthia oli Maailman Kruunajaissarjassa toisella sijalla. Hän kilpaili Mestarikahdeksikkoturnauksessa Ashin, Iriksen, Alainin, Dianthan, Lancen, Steven Stonen ja Leonin kanssa monarkin tittelistä. Jaksossa Tulinen tie mestaruuteen!, Cynthia otteli puolivälierissä Irista vastaan. Ottelun lopussa jäljellä olivat enää Iriksen Haxorus sekä Cynthian Mega Garchomp. Vaikka Haxorus osasi olla haastava vastustaja, Garchomp voitti siitä huolimatta, jolloin Cynthia eteni välieriin. Jaksossa Lumoa, ottele ja hämmennä! hän aloitti välieräottelun Ashiä vastaan. Hän myös kertoi Dianthalle suunnittelevansa turnauksen jälkeen vetäytymistä Sinnoh'n liigan mestarin paikalta. Cynthian Spiritomb päihitti Ashin Gengarin ja Dragoniten, ja onnistui Destiny Bond -liikkeensä avulla tyrmäämään mukanaan Ashin Pikachun, joka oli aiemmin päihittänyt Cynthian Gastrodonin. Tilanne alkoi tasoittua jaksossa Urheus: ottelun tärkein osa!, kun lopulta Cynthialla oli vain Garchomp ja Togekiss sekä Ashillä vain Sirfetch'd ja Lucario. Mutta tilanne alkoi jälleen kääntyä Cynthian eduksi, kun Garchomp voitti Sirfetch'din, ja Cynthia päätti kaikkien yllätykseksi käyttää Togekissiin Dynamaxia, sen sijaan, että olisi megakehittänyt Garchompin. Jaksossa Vastustajat vähenevät! Ashin Lucario megakehittyi ja voimakkaan auransa avulla päihitti Togekissin, sekä tasaväkisen taistelun jälkeen myös Garchompin. Cynthia putosi turnauksesta ja päätti, ettei vetäydykään Sinnoh'n liigan mestarin paikalta vielä. Jaksosta Taktiikkatulva! jaksoon Kumppanit ajassa! Cynthia ja Diantha katsoivat Wyndonin stadionin aitiosta Ashin ja Leonin välistä loppuottelua.

Aaron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaron (jap. リョウ, Ryō) on ötökkätyypin pokémoneihin erikoistunut Sinnohin eliittinelosten jäsen, joka viihtyy luonnossa ja ötökkäpokémonien seurassa. Hänet mainittiin lyhyesti animessa jaksossa Eliittitapaaminen ja hän teki varsinaisen ensiesiintymisensä jaksossa Pokémon palaa kotiin!, jossa hän harjoitteli valmistautuakseen haastamaan Cynthian. Hän paljasti, että hänen ensimmäinen pokémoninsa oli Wurmple, jonka hän hylkäsi nuorena, koska oli vihoissaan ottelun häviämisestä. Hän oli kuitenkin katunut sitä myöhemmin ja siksi opetellut ymmärtämään ötökkäpokémoneja, jotta ei toistaisi samaa virhettä. Jakson lopussa hän kohtasi uudelleen vanhan Wurmplensa, joka oli kehittnyt Beautiflyksi. Seuraavassa jaksossa Vihollisen apuna! hänet nähtiin televisiossa ottelemassa Cynthiaa vastaan, mutta ottelu päättyi Aaronin häviöön.

Bertha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bertha (jap. キクノ, Kikuno) on iäkäs maatyypin pokémoneihin erikoistunut Sinnohin eliittinelosten jäsen, joka pitää huomion kiinnittämistä pieniinkin asioihin erittäin tärkeänä. Hänet mainittiin lyhyesti animessa jaksoissa Eliittitapaaminen ja Pokémon palaa kotiin!. Hän teki varsinaisen ensiesiintymisensä jaksossa Naamioleikkejä!, jossa hän auttoi Ashia ja tämän ystäviä pelastamaan Roland-nimisen kouluttajan Magbyn Rakettiryhmältä. Sitten hän otteli Hippowdonillaan Ashin Torterraa vastaan ja voitti helposti. Hän huomautti, että ottelemisen lisäksi asioiden tarkkailemisesta on hyötyä myös muissakin asioissa ja neuvoi Dawnia tekemään niin pokémon-kilpailuihin valmistautumisen kohdalla.

Flint[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flint (jap. オーバ, Ōba) on tulityypin pokémoneihin erikoistunut Sinnohin eliittinelosten jäsen sekä Sunyshore Cityn salijohtaja Volknerin hyvä ystävä. Hänet mainittiin lyhyesti animessa jaksoissa Eliittitapaaminen ja Pokémon palaa kotiin!. Hän teki varsinaisen ensiesiintymisensä jaksossa Uutta puhtia peliin!, jossa hän saattoi Ashin ystävineen henkilökohtaisesti tapaamaan Volkneria, jonka Ash halusi haastaa voittaakseen kahdeksannen salimerkkinä Sinnohista. Flint kertoi yhteisestä historiastaan Volknerin kanssa ja kuinka he molemmat olivat vuorotellen voittaneet toisensa otteluissa, kunnes 20-vuotiaana Flintistä tuli eliittinelosten jäsen samaan aikaan, kun Volknerista tuli salijohtaja. Flint oli jatkuvasti yrittänyt vakuutella Volknerille, että tämä kohtaisi vielä vaikuttavan vastustajan. Volkner kieltäytyi Ashin haasteista, kunnes Flint itse otteli Ashia vastaan ja voitti helposti Infernapellaan. Jaksossa Torni karkuteillä! hän oli seuraamassa Ashin ja Volknerin ottelua, kunnes Rakettiryhmän hyökkäys keskeytti ottelun ja tuhosi Sunyshoren tornisalin. Jaksossa Sinnoh-maailman kahdeksas ihme! hän seurasi Ashin ja Volknerin uusintaottelua ja paljasti, että Sinnohin liigan turnaus pidetään Lily of the Valley -saarella kuukauden kuluttua. Jaksossa Neljä tietä pois Pokémon-satamasta! hän kävi näytösottelun Johton Olivine Cityn salijohtaja Jasminea vastaan ja voitti, paljastaen aikovansa haastaa seuraavaksi itse Cynthian. Jaksossa Suloiset muistot kestävät! Flintin ja Cynthian välinen ottelu näytettiin televisiosta, mutta ottelu päättyi Flintin häviöön.

Huikeat matkat -sarjan jaksossa Monarkkia kohtaamassa! paljastui, että hän oli Maailman Kruunajaissarjan Mestariluokassa ja otteli jakson alussa Leonia vastaan, mutta Leonin Charizard onnistui voittamaan Flintin Infernapen ja Flint putosi sijalle 8. Hän oli vielä myöhemmin pudonnut Mestariluokasta Ultraluokkaan, kun jaksossa Kohti kahdeksikkoa! häntä ei näytetty enää Mestariluokassa olevien kouluttajien joukossa. Jaksossa Tulinen tie mestaruuteen! hän oli Volknerin luona Sunyshore Cityssä katsomassa Volknerin Rotom-puhelimesta Cynthian ja Iriksen välistä ottelua.

Lucian[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lucian (jap. ゴヨウ, Goyō) on meediotyypin pokémoneihin erikoistunut Sinnohin eliittinelosten jäsen, joka pitää paljon kirjojen lukemisesta. Hän esiintyi jaksossa Eliittitapaaminen, jossa hänen nhtiin ensin ottelemassa televisiossa Girafarigillaan. Hän tapasi pian tämän jälkeen Ashin ystävineen ja kertoi näille kuinka liigaturnauksen voittajalla oli oikeus päästä mestareiden liigaan, jossa pääsi ottelemaan itse eliittinelosia ja mestaria vastaan. Hän otteli Bronzongillaan Dawnin Buizelia vastaan ja voitti, koska Buizelin hyökkäykset eivät lainkaan tehonneet. Myöhemmin saman jakson aikana he ottelivat uudestaan. Lucian keskeytti ottelun, mutta totesi Dawnin ja Buizelin kehittyneen, vaikka näillä olikin vielä paljon työtä edessä. Lucian nähtiin lyhyesti jaksossa Unohtumaton opetus, kun hänet nähtiin televisiossa ottelemassa Cynthiaa vastaan, mutta Lucian hävisi ottelun.

Unova[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alder[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alder (jap. アデク, Adeku) on Pokémon Blackissä ja Whitessa sekä animessa Unovan liigan mestari. Hän ei suosi mitään tiettyä pokémon-tyyppiä, mutta suurin osa hänen pokémoneistaan on ötökkätyyppiä. Peleissä hänen tunnuspokémoninsa on ötökkä- ja tulityypin Volcarona sekä animessa normaalityypin Bouffalant (joka on kuitenkin peleissäkin yksi hänen pokémoneistaan). Alderin ensimmäinen pokémon aikoinaan sairastui ja kuoli. Se oli aikoinaan saanut hänet luopumaan pelkkään voimaan keskittymisestä. Hän yrittää myös auttaa pelaajaa pysäyttämään Plasmaryhmän, mutta peleissä, kun pelaaja voittaa Unovan eliittineloset, Plasmaryhmän N ehtii voittaa Alderin ennen kuin pelaaja itse voi haastaa hänet. Pokémon Black 2:ssa ja White 2:ssa Alder oli jo vetäytnyt mestarin asemasta, mutta pelin päätarinan jälkeen hänet on mahdollista haastaa kotikaupungissaan Floccesy Townissa. Kyseisessä pelissä paljastuu myös, että Alderin kuollut ensimmäinen pokémon oli Black 2:ssa Larvesta ja White 2:ssa toinen Volcarona. Alderilla on myös lapsenlapsi nimeltä Benga.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animessa Alder esiintyi ensi kerran jakson Ashin ja Tripin kolmas ottelu! takaumakohtauksessa, kun Trip kertoi tavanneensa Alderin ollessaan nuori. Kun Trip paljasti hänelle silloin haluavansa itsekin tulla mestariksi, Alder oli neuvonut häntä harjoittelemaan ankarasti silloin, kun olisi riittävän vanha aloittamaan pokémon-kouluttajan uran. Trip oli tämänn vuoksi päättänyt käyttää kaiken liikenevän aikansa omien pokémoniensa vahvistamiseen, uskoen vain siten tulevansa mahdollisimman nopeasti riittävän vahvasti voittamaan Alderin. Eikä siksi muodostanut ystävyyssiteitä muiden kouluttajien kanssa tai jäänyt katsomaan kilpailuja ja turnauksia sen jälkeen, kun itse hävisi niissä.

Trip tapasi Alderin vuosien jälkeen uudelleen jaksossa Ash vastaan mestari!, jossa hän ja Ash haastoivat hänet otteluun. Alder kuitenkin unohti Ashin ja Tripin nimet, yritti flirttailla konstaapeli Jennylle ja hoitaja Joylle, nukahti kesken Ashiä vastaan käydyn ottelun ja sai niskoilleen Bouffalantinsa vihan. Alder keskeytti ottelun Bouffalantinsa käytöksen vuoksi ja totesi otelleensa tarpeeksi siltä päivältä. Kun Alder myös totesi, ettei pelkkä voima ollut aina tärkeintä ottelemisessa, Trip piti sitä ristiriitaisena sen kanssa mitä Alder oli hänelle vuosia sitten sanonut ja päätti tulla vahvemmaksi omin keinoin. Tripin lähdettyä Alder kuitenkin pysäytti yksin Gigalithin, jonka jalkaan oli juuttunut naula ja kertoi Ashille, että voiman lisäksi ystävyys Pokémonien ja ihmisten välillä oli myös tärkeää.

Myöhemmin Alder oli yksi pokémon-maailmanturnauksen juniorimestaruussarjan isännöitsijöistä ja voittaja pääsisi ottelemaan häntä vastaan. Trip uskoi tulleensa riittävän vahvaksi voittamaan sekä Alderin sekä Sinnohin mestari Cynthian. Trip voitti turnauksen ja pääsi ottelemaan Alderia vastaan. Tripin Serperior käytti ruohotyypin liikkeitä Bouffalantin Sap Sipper -kyvyn aktivoimiseksi, jotta vaikka osumat ruohotyypin liikkeistä kasvattaisivat Bouffalantin hyökkäysvoimaa, Bouffalant ei osaisi odottaa Serperiorin Dragon Tail-liikkeen osumaa heikkoon kohtaansa: vatsaan. Tripin yllätykseksi Bouffalant kuitenkin kesti iskun ja tyrmäsi Serperiorin yhdellä ainoalla Head Charge -iskulla. Alder vakuutti Tripille, ettei tämä tehnyt mitään väärin, vaikka hävisikin. Hän neuvoi Tripiä miettimään vastedes kaikkea mitä oli matkallaan oppinut ja että Tripin ja Serperiorin tulisi välittää enemmän toisistaan, uskoen todellisen voiman löytyvän sieltä.

Pokémon: Mestarimatkat -sarjan jaksossa Titaanien taisto! paljastui, että Iris oli noussut Alderin tilalle uudeksi Unovan liigan mestariksi. Hänet nähtiin Huikeat matkat -sarjan jaksossa Tulinen tie mestaruuteen! katsomassa televisiosta Iriksen ottelua Cynthiaa vastaan Tripin, Biancan, Stephanin ja Georgian kanssa.

Iris[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iris (jap. アイリス, Iris) on lohikäärmetyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja. Hän oli Pokémon Whitessa Opelucid Cityn salijohtaja (Draydenin hoitaessa tätä tehtävää Pokémon Blackissä), kunnes oli Pokémon Black 2:ssa ja White 2:ssa noussut Unovan liigan mestariksi Alderin vetäydyttyä asemasta. Asemaan päästyään Iris oli alkanut käyttää muitakin kuin lohikäärmetyypin pokémoneja, vaikka hänen tunnuspokémoninsa oli edelleen Haxorus.

Shauntal[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shauntal (jap. シキミ, Shikimi) on kummitustyypin pokémoneihin erikoistunut Unovan eliittinelosten jäsen. Hän on myös kirjailija ja vierailee usein Cynthian huvilalla eri puolilta pokémon-maailmaa tulevien naispuolisten salijohtajien ja eliittinelosten jäsenten kanssa.

Grimsley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grimsley (jap. ギーマ, Gīma) on pimeystyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka on Pokémon Blackissä ja Whitessa sekä Pokémon Black 2:ssa ja White 2:ssa Unovan eliittinelosten jäsen. Hän tulee hajonneesta perheestä ja kärsii uhkapeliriippuvuudesta. Hän esiintyi myös Pokémon Sunissa ja Moonissa sekä Pokémon Ultra Sunissa ja Ultra Moonissa, jossa hän oli eronnut eliittinelosista ja ryhtynyt menestyksekkääksi Mantine-surffaajaksi nimellä Big G. Hän oli harjoitellut näitä taitoja ratsastamalla ensin Sharpedoilla.

Caitlin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caitlin (jap. カトレア, Cattleya) on meediotyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka oli alun perin Pokémon Platinumissa sekä Pokémon HeartGoldissa ja SoulSilverissä hän oli kouluttaja, jonka hovimestari Darach oli Johton ja Sinnohin yhteiseen Taistelurintamaan kuuluvan Ottelulinnan (engl. Battle Castle) rintamapäällikkö. Pokémon Blackissä ja Whitessa sekä Pokémon Black 2:ssa ja White 2:ssa hänestä oli tullut Unovan eliittinelosten jäsen. Hänellä oli psyykkisiä voimia, joita hänen oli aluksi vaikea hallita temperamenttinsa vuoksi, kunnes hän aikoinaan matkusti Unovaan oppiakseen hallitsemaan niitä ja tullakseen paremmaksi kouluttajaksi.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caitlin on ainut animessa esiintynyt Unovan eliittinelosten jäsen. Hän teki ensiesiintymisensä jaksossa Jännittävä Junior Cup!, jossa pokémon-maailmanturnauksen juniorimestaruussarjan alussa hän kävi näytösottelun Cynthiaa vastaan. Ottelu päättyi tasapeliin, koska 10 minuutin aikarajan sisällä Cynthian Garchomp ja Catilinin Gothitelle olivat yhä molemmat taistelukunnossa. Jaksossa Hyvästi, Junior Cup! Tervehdys, seikkailu! hän oli mukana turnauksen päättäjäisissä.

Marshal[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marshal (jap. レンブ, Renbu) on taistelutyypin pokémoneihin erikoistunut Unovan eliittinelosten jäsen, joka kutsuu itseään Alderin oppipojaksi, vaikka ei usein tiedä mitä Alder ajattelee.

Kalos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diantha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diantha (jap. アデク, Adeku) on Pokémon X:ssä ja Y:ssä sekä animessa Kalosin liigan mestari sekä kuuluisa elokuvanäyttelijä ja muoti-ikoni. Hän ei suosi mitään tiettyä pokémon-tyyppiä, mutta suurin osa hänen pokémoneistaan on naaraspuolisia ja hänen tunnuspokémoninsa on megakehittymiseen kykenevä Gardevoir. Peleissä hän tapaa pelaajan hahmon aiemmin Lumiose Cityn Café Soleil -kahvilassa sekä Coumarine Cityssä ennen kuin pelaaja saa tietää hänen olevan Kalosin mestari. Hän on myös Kalosin ottelulinnojen (engl. Battle Chateau) korkea-arvoisin kouluttaja, ollen ainut heistä, jolla on suurherttuattaren (engl. Grand Duchess) arvo.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animessa Diantha esiintyi ensi kerran jaksossa Kehityksen siteet!, jossa hän voitti ottelussa kouluttajan nimeltä Magnus, joka voittanut eräästä kilpailusta luvan näytösotteluun häntä vastaan. Hän yritti ottelun jälkeen lähteä valeasussa hetkeksi uusimman kesken elokuvansa kuvausten, kunnes tapasi Ashin ja tämän ystävät. Paljastettuaan henkilöllisyytensä, hän suostui ottelemaan Ashiä vastaan, mutta Rakettiryhmä keskeytti ottelun vangitsemalla Ashin Pikachun ja Dianthan Gardevoirin. Diantha kuitenkin löysi heidän avainkivensä opastamana ja lähti Rakettiryhmän pysäyttämisen jälkeen managerinsä Kathi Leen kanssa seuraavalle kuvauspaikalle. Jaksossa Valaistumisen kesä! mainittiin kuinka Diantha oli nuorena käynyt pokémon-kesäleirillä, jonne Ash ystävineen itsekin osallistui, ja elokuvassa Diancie ja tuhon kotelo hänet nähtiin ottelemassa Kalosin eliittinelosiin kuuluvaa Wikstromia vastaan. Jaksossa Mestarin tutkimusottelu! hän kävi tapaamassa Anistar Cityn salijohtaja Olympiaa, joka kertoi hänelle legendaarista pokémonia Zygardea koskevasta näystä. Jakson aikana hän ja Ash ottelivat uudestaan, mutta ottelu keskeytyi tällä kertaa, koska Ash ja hänen sideilmiöön kykenevä Greninja uupuivat kyvyttömyydestään hallita sideilmiötä täysin. Diantha seurasi myös Kalosin pokémon-liigan turnausta Lumiose Cityssä seuraten erityisesti Ashin välieräottelua Sawyeria vastaan ja loppuottelua Alainia vastaan. Liigan jälkeen Diantha osallistui taisteluun Ryhmä Flarea vastaan yhdessä Ashin, Alainin, näiden ystävien sekä Steven Stonen ja kaikkien Kalosin salijohtajien kanssa.

Diantha oli osallistujana myös Maailman Kruunajaissarjassa. Kun Ash itsekin osallistui siihen ja onnistui Huikeat matkat -sarjan jaksossa Kohti kahdeksikkoa! ylenemään Mestariluokkaan, paljastui, että Diantha oli itsekin Mestariluokassa, viidennellä sijalla. Hän kilpaili Mestarikahdeksikkoturnauksessa Ashin, Iriksen, Alainin, Lancen, Steven Stonen, Cynthian ja Leonin kanssa monarkin tittelistä. Jaksossa Mestarin ylpeys!, Diantha otteli puolivälierissä Lancea vastaan. Ottelun lopussa jäljellä olivat enää Dianthan Mega Gardevoir sekä Lancen Dynamax Dragonite. Gardevoir voitti Dragoniten, jolloin Diantha eteni välieriin ottelemaan Leonia vastaan. Välieräottelu käytiin jaksossa On mestarin aika!, ja se päättyi Leonin voittoon, huolimatta Dianthan Mega Gardevoirin yrityksistä torjua ja kääntää Leonin Gigantamax Charizardin liikkeet takaisin tätä kohti Psychokinesis-liikkeen avulla. Jaksosta Taktiikkatulva! jaksoon Kumppanit ajassa! Diantha ja Cynthia katsoivat Wyndonin stadionin aitiosta Ashin ja Leonin välistä loppuottelua.

Malva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malva (jap. パキラ, Pakira) on tulityypin pokémoneihin erikoistunut Kalosin eliittinelosten jäsen, Holo Caster -kanavan uutisreportteri sekä salaa myös Ryhmä Flaren jäsen. Peleissä hänen yhteytensä Ryhmä Flareen paljastui vasta Lysandren kukistuttua. Hän oli aluksi vihainen pelaajalle Lysandren häviöstä, mutta etsivä Looker kiristi hänet auttamaan myöhemmin Lysandren oikeankädenmiehen, Xerosicin, löytämisessä.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malva teki ensiesiintymisensä animessa jaksossa Pilvinen kohtalo, kirkas tulevaisuus!, jossa hän raportoi professori Sycamoren tutkimuksista Anistar Cityn aurinkokellon luona. Erikoisjaksossa Mega Evolution Special IV hän ja Lysandre seurasivat, kun Alain kukisti yhdeksän Ryhmä Flaren värväämää megakehittymisen hallitsevaa kouluttajaa. Malva itse oli Alainin kymmenes vastustaja ja lopulta Alainin Mega Charizard X kukisti hänen Houndoominsa. Animessa Malva raportoi myös Holo Casterin kautta Kalosin asukkaille Kalosin pokémon-liigan etenemisestä ja haastatteli myös Ashiä. Toisin kuin peleissä, kun Ryhmä Flare aloitti liigan jälkeen hyökkäyksen Kalosiin aivopestyn Zygarden avustuksella, Malva kääntyi Lysandrea vastaan. Hän myönsi, ettei ollut tyytyväinen siihen millainen ihmiskunta oli, mutta Ash ja Alain olivat inspiroineet häntä uskomaan, että he voivat auttaa ja opettaa tulevia sukupolvia rakentamaan paremman tulevaisuuden. Lysandre ei kuitenkaan uskonut tähän, joten hän päätti Ashin ja Alainin lisäksi tuhota myös Malvan. Kun Zygarde lopulta vapautettiin aivopesusta ja kun Lysandren manipuloima Jättiläiskivi tuhottiin, Malva kertoi Steven Stonelle aikovansa antautua poliisille ja ilmiantaa samalla kaikki Ryhmä Flaren jäsenet.

Siebold[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siebold (jap. ズミ, Zumi) on vesityypin pokémoneihin erikoistunut Kalosin eliittinelosten jäsen sekä kuuluisa kokki. Hän esiintyi animessa erikoisjaksossa Mega Evolution Special I, jossa hän otteli Mega Blastoisellaan Alainin Mega Charizard X:ää vastaan ja voitti, vaikka Alain oli hänelle kova vastustaja.

Wikstrom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikstrom (jap. ガンピ, Gampi) on terästyypin pokémoneihin erikoistunut Kalosin eliittinelosten jäsen, joka pukeutuu ritarin haarniskaan. Hän esiintyi animessa ensi kerran elokuvassa Diancie ja tuhon kotelo, jossa hän otteli Mega Scizorillaan Dianthan Mega Gardevoiria vastaan. Wikstrom esiintyi myöhemmin Pokémon: Mestarimatkat -sarjassa jaksossa Ritarillisuuden lähteillä!, jossa Ash ja Goh osallistuivat hänen järjestämälleen harjoitteluleirille Ashin galarilaisen Farfetch'din sekä Goh’n Scytherin kanssa. Ash ja Goh selvisivät haasteista ja saivat ritarimitalit. Lisäksi Wikstrom antoi Goh’lle Metallikuoren (Metal Coat), jonka avulla Goh’n Scyther kehittyi Scizoriksi. Uljaan ritarin olemuksestaan huolimatta Wikstrom on luonteeltaan hyvin herkkä itkemään, kun liikuttuu toisten kouluttajien päättäväisyydestä. Huikeat matkat -sarjan jaksossa Tulevaisuus on nyt, kiitos taktiikan! hän hävisi ottelun Drasnaa vastaan juuri ennen kuin Ashin ilmoitettiin olevan Drasnan seuraava vastustaja. Jaksossa Uhrauksia useammankin edestä! hän katsoi Ashin ja Drasnan ottelua.

Drasna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drasna (jap. ドラセナ, Dracaena) on lohikäärmetyypin pokémoneihin erikoistunut Kalosin eliittinelosten jäsen, jonka isovanhemmat ovat kotoisin Sinnohista. Hänen isovanhempiensa kertomukset Dialgasta ja Palkiasta inspiroivat häntä erikoistumaan lohikäärmepokémoneihin. Drasna teki ensiesiintymisensä animessa Huikeat matkat -sarjan jaksossa Tulevaisuus on nyt, kiitos taktiikan!, jossa paljastuu että hän on Ashin neljäs vastustaja Maailman Kruunajaissarjan Ultraluokassa. Ottelu käytiin jaksossa Uhrauksia useammankin edestä! ja se päättyi Ashin voittoon, nostaen Ashin Maailman Kruunajaissarjassa sijalle 9.

Alola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peleissä Pokémon Sun ja Moon sekä animessa Alolaan oltiin vasta perustamassa pokémon-liigaa, joten Alolalla ei ole omaa liigamestaria. Peleissä pelaaja kohtaa vastanimettyjen eliittinelosten jälkeen mestarin sijasta itse professori Kukuin, joka järjesti liigan. Animessa ensimmäisen mestarin titteli myönnettiin suoraan liigaturnauksen voittajalle ja professori Kukuin oli tarkoitus käydä näytösottelu voittajaa vastaan, alter egokseen Naamio-Royaliksi (engl. Masked Royal) naamioituneena. Kukui otteli kuitenkin lopulta omana itsenään, henkilöllisyytensä paljastuttua.

Ash Ketchum[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ash Ketchum

Ash Ketchum (jap. サトシ, Satoshi) nousi animessa Alolen ensimmäiseksi mestariksi voitettuaan Alolan ensimmäisen pokémon-liigan, selviämällä ensin 151 osallistujan välisenä battle royal -otteluna käydystä alkukarsinnasta, ja voitettuaan ensimmäisellä kierroksella Faban, puolivälierissä Haun, välierissä Kalloryhmän johtaja Guzman, sekä loppuottelussa kilpailijansa Gladionin. Tämän jälkeen Ash voitti vielä täytenä kuusi-vastaan-kuusi -otteluna käydyn näytösottelun professori Kukuita vastaan, jossa Kukuin kuudentena pokémonina otteli Tapu Koko, legendaarinen Melemele-saaren suojelija, joka oli tarkkaillut Ashin ja Pikachun potentiaalia jo siitä asti, kun nämä saapuivat Alolaan ensi kertaa.

Hala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hala (jap. ハラ) on taistelutyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka on Pokémon Sunissa ja Moonissa sekä animessa Haun isoisä ja Melamele-saaren kahuna. Pelin lopussa hänestä tuli myös yksi Alolan ensimmäisistä eliittinelosista, kun professori Kukui perusti Alolaan oman pokémon-liigan. Pokémon Ultra Sunissa ja Ultra Moonissa Hala ei ollut enää eliittinelosten jäsen, vaan luovuttanut asemansa Molaynelle.

Molayne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molayne (jap. マーレイン, Mullein) on terästyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka on Pokémon Sunissa ja Moonissa entinen koekapteeni, joka johtaa Hokulanin observatoriota Ula'ula-saarella ja pitää yllä Alolan tietoverkkojärjestelmää. Pokémon Ultra Sunissa ja Ultra Moonissa hänestä oli tullut uusi jäsen Alolan eliittinelosiin Halan tilalle.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molaynea esittävä kuva nähtiin animessa jaksossa Rakkautta ensipyöräyksellä!, jossa paljastettiin, että hän oli Sophoclesin serkku. Hän teki varsinaisen ensiesiintymisensä jaksossa Rakkauden tähdenlento!, jossa hän kutsui sekä professori Kukuin että Ashin luokkatovereineen vierailemaan observatoriossa. Jaksossa Toinen Naamio-Royal? paljastui, että Molayne tiesi Kukuin olevan Naamio-Royal ja naamioitui itse Naamio-Royaliksi suojellakseen Kukuin salaisuutta. Mutta kun kouluttaja nimeltä Mieletön Magma (Mad Magmar) halusi haastaa Naamio-Royalin, Kukui ei itse voinut heti otella, koska oli jättänyt oman pukunsa sekä tunnuspokémoninsa, Incineroarin, Halan huostaan. Alolan ensimmäisen pokémon-liigan jälkeen Molayne ja Sophocles päättivät lähteä vierailemaan Hoennissa Mossdeep Cityn avaruuskeskuksessa. Huikeat matkat -sarjan jaksossa Valo johdattaa kotiin! Molayne esiintyi takaumakohtauksessa, kun Sophocles kertoi Ashille ja Goh’lle lainanneensa Molaynen Ampharosia Mossdeepin avaruuskeskuksesta.

Olivia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olivia (jap. ライチ, Lychee) on kivityypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka on Pokémon Sunissa ja Moonissa, Pokémon Ultra Sunissa ja Ultra Moonissa sekä animessa Akala-saaren kahuna. Pelien lopussa hänestä tuli myös yksi Alolan ensimmäisistä eliittinelosista, kun professori Kukui perusti Alolaan oman pokémon-liigan.

Acerola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Acerola (jap. アセロラ) on kummitustyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka on Pokémon Sunissa ja Moonissa sekä Pokémon Ultra Sunissa ja Ultra Moonissa koekapteenina Ula'ula-saareella Thrifty Megamartin hylätyllä tontilla pidetyssä kokeessa. Pelien lopussa hänestä tuli myös yksi Alolan ensimmäisistä eliittinelosista, kun professori Kukui perusti Alolaan oman pokémon-liigan, kahuna Nanun itse kieltäytyessä kunniasta.

Kahili[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahili (jap. カヒリ) on lentotyypin pokémoneihin erikoistunut kouluttaja, joka on Pokémon Sunissa ja Moonissa sekä Pokémon Ultra Sunissa ja Ultra Moonissa ammattigolfaaja sekä Hano Grand Resortin omistajan tytär. Pelien lopussa hänestä tuli myös yksi Alolan ensimmäisistä eliittinelosista, kun professori Kukui perusti Alolaan oman pokémon-liigan.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animessa Kahili esiintyi ensi kerran jaksossa Katse kohti palloa!, jossa hän oli alkanut tuntea olonsa epäitsevarmaksi, koska oli viime aikoina hävinnyt monta pokémon-golf -peliä. Hän päätti tästä huolimatta näyttää golfin pelaamista Ashille ja hänen luokkatovereilleen. Jakson aikana Kahili haastettiin myös kokeilemaan yhtä erittäin vaikeaa golfreikää ja Kahilin itsevarmuus palasi, kun hän onnistui Toucannonin avulla saamaan pallon reikään. Jaksossa Battle Royal 151! hän osallistui Alolan pokémon-liigaan, mutta putosi turnauksesta jo heti 151 osallistujan välisenä battle royal -otteluna käydyn alkukarsinnan aikana.

Galar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galar on toistaiseksi ainut alue, jossa ei ole eliittinelosia. Liigalla on pelkkä mestari, jota vastaan otellakseen on ensin suoritettava salihaaste (engl. Gym Challenge) voittamalla salijohtajien heikommat pokémonit ja sitten voitettava Wyndonin stadionilla pidettävässä mestaruuskilpailussa (engl. Champion Cup) toiset salihaasteen suorittaneet kouluttajat ja salijohtajien voimakkaimmat pokémonit.

Leon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leon (jap. ダンデ, Dande) on Pokémon Swordissa ja Shieldissä Galarin liigan mestari sekä Hopin isoveli (Hop kutsuu veljeään lempinimellä Lee). Hän ei suosi mitään tiettyä pokémon-tyyppiä, mutta hänen tunnuspokémoninsa on Gigantamaxiin kykenevä Charizard.

Leonista tuli mestari jo 10-vuotiaana, kun hän osallistui pokémon-liigaan ensimmäistä kertaa. Hänen suosittelijaanaan toimi itse liigan järjestänyt puheenjohtaja Rose ja opettajana dojomestari Mustard, joka on itsekin ollut aikoinaan liigan mestari. Pelin alussa sekä Hop että pelaajan hahmo saavat Leonilta omat aloituspokémoninsa ja Leon myös suositteli puheenjohtaja Roselle sekä Hopia että pelaajan hahmoa osallistujiksi Galarin salihaasteeseen. Leon on mukana myös Rosen sekä Macro Cosmoksen varapresidentti Oleanan projektissa herättää unestaan legendaarinen pokémon Eternatus, joka toi aikoinaan Galariin Pimeimmän päivän (engl. Darkest Day) voidakseen ratkaista etukäteen Galaria tuhannen vuoden päästä uhkaavan energiakriisin.

Kun pelaaja voittaa Mestarien Cupin välierä- ja loppukierrokset, Leon haluaa odottaa Eternatusin herättämistä vähintään siihen asti, kunnes mestaruusottelu hänen ja pelaajan välillä on käyty, tietäen, että energiakriisi ei ole uhka vielä pitkään aikaan. Mutta Rose ei halua odottaa, vaan herättää omin päin Eternatusin, joka kuitenkin riistäytyy Rosen hallinnasta. Rosen hävittyä ottelun pelaajaa vastaan, Leon yrittää pyydystää Eternatusin, mutta epäonnistuu. Lopulta pelaajan hahmo sekä Hop ja legendaariset pokémonit Zacian ja Zamazenta kohtaavat Eternatusin Max Raid -ottelussa, pelaajan onnistuessa pyydystämään Eternatusin. Tämän jälkeen Rose antautuu poliisille ja pelaaja ja Leon voivat aloittaa uudelleen mestaruusottelunsa. Leonista tulee Galarin pokémon-liigan uusi puheenjohtaja ja hän muuttaa myös Rosen johtaman Macro Cosmoksen pääkonttorin Ottelutorniksi (engl. Battle Tower), jossa voi tavallisia otteluita tai tuplaotteluita voittamalla nostaa tasoaan ja maksimitasolla kohdata itse Leonin.

Lisäosassa The Crown Tundra Leon päättää Galarin pokémon-liigan ylläpitämisen lisäksi järejstää toisen turnausjärjestelmän: pariotteluina käytävän Galarilaisen Tähtiturnauksen (engl. Galarian Star Tournament).

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leon esiintyi animessa Pokémon: Matkat -sarjassa Ashin tärkeimpänä vastustajana, jonka hän pyrki päihittämään. Leon kuului Maailman Kruunajaissarjan eli sarjan kahdeksan parhaan ottelijan joukkoon.

Leon teki ensiesiintymisensä jaksossa Titaanien taistelu!, jossa hän kohtasi Charizardillaan Maailman Kruunajaissarjan senhetkisen kauden loppuottelussa Wyndonin stadionilla Lancen ja tämän Gyaradoksen. Ottelu päättyi Leonin voittoon ja Leonista tuli ”monarkki” (engl. Monarch) eli sarjan mestari. Seuraavassa jaksossa, Yhä ylemmäs!, Rakettiryhmä oli vahingossa saanut stadionin alla virtaavan Dynamax-energian kautta villin Drednaw’n muuttumaan Gigantamax-muotoon ja riehumaan. Leon näki kuinka sama energia oli saanut Ashin Pikachun muuttumaan omaan Gigantamax-muotoonsa ilman Dynamax-ranneketta ja neuvoi Ashia käyttämään Pikachun Max-liikkeitä ja G-Max -liikkeitä Drednaw’n pysäyttämiseksi. Tämän jälkeen Ash haastoi hänet epäviralliseen otteluun ja sai Leonilta oman Dynamax-rannekkeen. Ottelu päättyi Ashin häviöön, mutta Leon lupasi, että ottelisi Ashin kanssa joskus virallisen ottelun, kunhan Ashistä tulisi vahvempi. Tämän mahdollistamiseksi Ash päätti osallistua Maailman Kruunajaissarjan seuraavalle kaudelle ja pyrkiä nousemaan Mestariluokkaan, johon kuuluvat kouluttajat kohtaisivat vuosittain turnauksessa, jonka voittajasta tulisi seuraava monarkki.

Jaksossa Sinnikäs siivekäs! Leon otteli pitkäaikaista kilpakumppaniansa ja Hammerlocken salijohtaja Raihania vastaan. Leon otteli jälleen Charizardilla ja Raihan Duraludonilla, ottelun päättyessä Leonin voittoon. Ottelun jälkeen Leon kuuli ja näki Ashin katsomossa ja vilkutti ensin hänelle ja tämä jälkeen myös puheenjohtaja Roselle. Jaksossa Miekka ja kilpi: Uinuva salo!, kun pokémonit ympäri Galaria alkoivat hallitsemattomasti kasvaa Dynamax-kokoihinsa ja villiintyä, Leon saapui Charizardinsa kanssa Ashin avuksi pysäyttämään Gigantamax-muotoon muuttuneen Centiskorchin hyökkäyksen. Ash vaati päästä auttamaan häntä muiden Dynamax- ja Gigantamax-pokémonien pysäyttämisessä, mihin Leon vastahakoisuudestaan huolimatta lopulta suostui. Jaksossa Miekka ja kilpi: Pimein päivä! Ash ja Leon kohtaavat Dynamax Pangoron ja Gigantamax Coalossalin. Voitettuaan he tapaavat puheenjohtaja Rosen ja Oleanan, joiden Leon epäilee olevan vastuussa tapahtumista. Jaksossa Miekka ja kilpi: Ikuinen Eternatus! Ash ja Leon saavat lopulta Rosen suunnitelman selville ja Ashin jäädessä ottelemaan Rosea vastaan, Leon lähtee pysäyttämään ilmiön takana olevaa legendaarista pokémonia, Eternatusta. Jaksossa Miekka ja kilpi: Legendat heräävät! Eternatus vapautui Leonin heittämästä poképallosta ja haavoitti Leonia ja hänen Charizardiaan pahasti, mutta Ash ja Goh onnistuvat Zacianin ja Zamazentan avustuksella voittamaan ja pyydystämään Eternamax-muotoonsa muuttuneen Eternatusin. Leon lähti selvittämään minne puheenjohtaja Rose ja Oleana olivat paenneet, kun taas Eternatusin poképallo lukittiin kassakaappiin, joka haudattiin maan alle.

Mestarimatkat -sarjan jaksossa Hurjaa jännitystä, shokki alusta alkaen! Leon nähtiin katsomassa televisiosta Ashin ja Volknerin välistä Ultraluokan ottelua. Jaksossa Ottelun ihana maku! hän oli yksi Opalin järjestämän kakunkoristelukilpailun osallistujista ja toimi myös tuomarina Ashin ja Opalin välisessä ottelussa. Jaksoissa Kolmas ottelu Bean kanssa! ja Ottelussa Mega vastaan Max! hän oli saapunut Stow-on-Sideen toiseksi kommentaattoriksi Ashin ja Bean väliseen Ultraluokan otteluun.

Huikeat matkat -sarjan jaksossa Monarkkia kohtaamassa!, voitettuaan ottelun Flintiä vastaan, Leon kutsui Ashin tutustumaan pokémoneihinsa ja auttaamaan Galarin hädässä olevia villejä pokémonia. Jaksossa Kohti kahdeksikkoa! hän oli toinen selostajista Maailman Kruunajaissarjan kauden viimeisessä ylenemisottelussa, jossa Ashin oli voitettava Raihan päästäkseen Mestariluokkaan. Ash voitti ja kilpaili myöhemmin Mestarikahdeksikkoturnauksessa Leonin sekä Iriksen, Alainin, Dianthan, Lancen, Steven Stonen ja Cynthian kanssa monarkin tittelistä. Jaksossa Verhot auki! Ottelu alkaa!, Leon voitti puolivälierissä kolme-vastaan-kolme -ottelun Alainia vastaan pelkästään Rillaboomin ja Charizardin avulla, käyttämättä lainkaan kolmatta pokémoniaan. Jaksossa On mestarin aika! hän kävi välierissä täyden kuusi-vastaan-kuusi -ottelun Dianthaa vastaan ja voitti käyttämällä vain Dragapultia, Rillaboomia ja Charizardia.

Jaksossa Paluu alkuun ennen loppuottelua! Leon osallistui Sonian ja professori Magnolian kanssa Eternatuksen vapauttamiseen ja sen sopeuttamiseksi elämään yhdessä ihmisten kanssa. Samalla Goh jätti Eternatuksen Leonin huostaan. Jaksossa Taktiikkatulva! alkoi Leonin ja Ashin välinen loppuottelu, jossa Leon pyysi kenttätuomari Dania myöntämään Ashille luvan käyttää kaikkia kolmea erikoistekniikkaa: megakehittämistä, Z-liikettä ja Dynamaxia. Kyseisen ottelun aikana Leon käytti ensi kertaa kauden turnauksessa Charizardin, Rillaboomin ja Dragapultin lisäksi Cinderacea, Inteleonia ja Mr. Rimea. Jakson Pahaenteistä rummunpärinää! lopussa Leonilla olivat jäljellä enää Charizard ja Cinderace, mutta Ashillä vain Pikachu. Kun Leonin Gigantamax Charizardin G-Max Wildfire ja Ashin Pikachun Z-liike 10,000,000 Volt Thunderbolt törmäsivät, Eternatus reagoi ottelun aikana käytetyn megakehittymisenergian, Z-liikkeen ja Giganatamaxin vaikutuksesta syntyneeseen energiapurkaukseen ja karkasi, saapuen Wyndonin stadionin yläpuolelle. Jaksossa Kumppanit ajassa! Eternatus rauhoitti energian ja latasi samalla uudelleen Leonin ja Ashin Dynamax-rannekkeet, jolloin Leon käytti Gigantamaxia Cinderaceen ja Ash Pikachuun. Ashin Gigantamax Pikachu päihitti Leonin Giganatamax Cinderacen, ja normaalimuotoonsa palauduttuaan onnistui pitkän ja erittäin uuvuttavan ottelun päätteeksi päihittämään myös Leonin Charizardin, jolloin Leon hävisi ja Ashistä tuli Maailman Kruunajaissarjan uusi monarkki. Leon nähtiin vielä jakson Kohti uusia alkuja! japaninkielisessä versiossa toimimassa Bean ja veljensä Hopin välisen epävirallisen ottelun tuomarina.

Twilight Wings[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leon on esiintynyt toistuvasti Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjassa. Ensimmäisessä jaksossa, Letter, hän voitti Wyndonin stadionilla mestaruuskilpailuottelussa Bean. Myöhemmin samassa jaksossa sairaalassa oleva poika nimeltä John antoi puheenjohtaja Roselle kirjeen, johon hän oli piirtänyt kuvan Leonista ja tämän Charizardista ja jossa hän toivoi pääsevänsä näkemään yhden Leonin otteluista.[1] Leonin ja Bean ottelu näytettiin myös televisiosta kolmannessa jaksossa, Buddy, jossa Leonin pikkuveli Hop näki sen.[2] Kuudennen jakson, Moonlight, lopussa Leon sai lopulta puheenjohtaja Roselta Johnin kirjeen ja vitsailevasti vertaili piirrosta omaan ulkonäköönsä.[3] Seitsemännessä jaksossa, Sky, kun John lopulta saa kutsun katsomaan Leonin ottelua Raihania vastaan, hän ja lentävän taksin kuljettaja huomaavat kesken matkan Leonin, joka oli itsekin myöhässä ottelustaan. Leon päättää jatkaa perille Johnin kanssa lentäen taksin kantajana toimineen Corviknightin selässä ja kertoi myöhästelevänsä usein ”pommiin nukkumisen” vuoksi niin kuin John. Lopulta he saapuivat perille Wyndonin stadionille ja John itki onnesta nähdessään idolinsa ottelun paikan päällä.[4]

Kahdeksannessa jaksossa, The Gathering of Starts, Leon ei ollut enää Galarin liigan mestari, mutta kävi ensin Haarniskasaarella toimittamassa Mustardille kutsun Galarilaiseen Tähtiturnaukseen. Samalla he kävivät ottelun toisiaan vastaan Charizardilla ja Mienfoolla. Leon lähetti myös kirjeet kaikille Galarin salijohtajille sekä Hopille ja muille Galarin liiaan aiemmin osallistuneille vahvoille kouluttajille.[5]

Mustard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustard (jap. マスタード, Mustard) on Pokémon Swordin ja Shieldin lisäosassa The Isle of Armor entinen taistelutyypin pokémoneihin erikoistunut salijohtaja sekä entinen Galarin liigan mestari ja nykyään Haarniskasaarella (engl. Isle of Armor) sijaitsevan Mestaridojon (engl. Master Dojo) dojomestari. Mustardin nykyinen tunnuspokémon on Gigantamaxiin kykenevä Urshifu.

Mustard oli Galarin liigan mestari peräti 18 vuotta ennen kuin alkoi alkuperäisen tunnuspokémoninsa kuoltua hävitä otteluita. Hän vetäytyi liigasta kokonaan, kun liigan senaikainen puheenjohtaja ehdotti otteluiden tulosten epärehellistä järjestämistä Mustardin eduksi. Mustard osti saaren Galarin itäpuolelta, nimeten sen Haarniskasaareksi ja perustaen sinne Mestaridojon antaakseen oppitunteja pokémon-otteluista. Leon oli yksi hänen entisistä oppilaistaan. Mustardilla on vaimo nimeltä Honey ja poika nimeltä Hyde. Honey on kirjoittanut reseptin Max-keitolle (engl. Max Soup), jolla herättää ruokitun pokémonin Gigantamax-tekijä (engl. Gigantamax Factor) eli Gigantamaxin käytön Dynamaxin sijasta mahdollistava potentiaali, ja Hyde on Exp. Charmin ja Cram-o-maticin keksijä.

Kun pelaaja saapuu Mestaridojoon, hänen on Mustardin uudeksi oppilaaksi tullakseen suoritettava kolme koetta: pyydystää tietty määrä tiettyjä pokémoneja, kerätä Max-sieniä (engl. Max Mushrooms) pääainesosaksi Max-keittoon, ja viimeisenä voittaa ottelussa Dynamaxin kera oma kilpakumppaninsa: myrkkytyypin salijohtajakokelas Klara (Swordissa) tai meediotyypin salijohtajakokelas Avery (Shieldissä). Ensimmäisen kokeen jälkeen Mustard antaa pelaajan valita lahjapokémonina joko Bulbasaurin tai Squirtlen ja kolmannen kokeen jälkeen hän antaa pelaajalle legendaarisen pokémonin Kubfun. Vasta kun pelaaja on kehittänyt oman Kubfunsa Urshifuksi ja löytänyt Max-hunajaa (engl. Max Honey), jota ilman Urshifu ei suostu syömään Max-keittoa, Mustard haastaa hänet viimeiseen otteluun, jossa Dynamaxin käyttö on sallittua.[6][7]

Lisäosassa The Crown Tundra Leon kutsuu Mustardin osallistujaksi Galarilaiseen Tähtiturnaukseen (engl. Galarian Star Tournament).

Twilight Wings[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjan kahdeksannessa jaksossa, The Gathering of Starts, Leon saapui Haarniskasaarelle vierailemaan Mustardin luona kutsuakseen hänet Galarilaiseen Tähtiturnaukseen. Samalla he kävivät ottelun toisiaan vastaan Charizardilla ja Mienfoolla.[5]

Peony[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peony (jap. マスタード, Mustard) on Pokémon Swordi ja Shieldin lisäosassa The Crown Tundra puheenjohtaja Rosen pikkuveli, entinen terästyypin pokémoneihin erikoistunut salijohtaja sekä entinen Galarin liigan mestari ja nykyään Kruunutundralla (engl. Crown Tundra) asuva tutkimusmatkailija. Veljensä tavoin myös Peonyn tunnuspokémon on Gigantamaxiin kykenevä Copperajah.

Peony tunsi aina jäävänsä Rosen varjoon, vaikka he molemmat pyydystivät vuosia sitten yhdessä ensimmäiset terästyypin pokémoninsa. Rose oli kuitenkin aina veljeksistä älykkäämpi ja lopulta Peony karkasi kotoa. Jossain vaiheesa Peony kuitenkin palasi kotiin ja nousi aluksi Galarin terästyypin salijohtajaksi ja väliaikaisesti jopa Galarin liigamestariksi. Hän kuitenkin vetäytyi liigasta sen jälkeen hänen isoveljensä nousi liigan puheenjohtajaksi. Peony työskentelee nykyään tutkijana Galarin eteläosissa Kruunutundralla, tutkien hieman yli-innokkaasti legendaarisia pokémoneja. Hänellä on myös tytär nimeltä Peonia, jonka ollessa paikalla Peony käyttäytyy rauhallisemmin. Yleensä Peony on luonteeltaan hyvin yli-innokas eikä kuuntele edes tutkimusassistenttiensa neuvoja.

Kun pelaaja saapuu Kruununtundralle, hän näkee Peonyn riitelevän Peonian kanssa. Kun Peonia lähtee omin päin ”Dynamax-seikkailuun” tutkimaan Max-luolaksi (engl. Max Lair) kutsuttua maanalaista labyrinttiä, joka on täynnä lukuisia Dynamax-kokoonsa kasvaneita pokémoneja, myös legendaarisia pokémoneja. Peonyn lähtiessä tyttärensä perään, pelaaja päätyy pelastamaan heidät molemmat Dynamax-pokémoneilta. Kiitoksena Peony antaa pelaajan liittyä tutkimusryhmään ja tälle luvan tutkia Max-luolaa vapaasti sekä vastuulle kolme tutkimusta: ensimmäisessä on tarkoitus löytää ”Runsaiden satojen kuninkaana” (engl. King of Bountiful Harvests) tunnettu legendaarinen pokémon nimeltä Calyrex ja toinen tämän legendaarisista ratsuista (Glastrier ja Spectrier), toisessa on tarkoitus löytää neljä viidestä legendaarisesta titaanista (Registeel, Regice, Regirock, Regieleki ja Regidrago), kolmannessa on tarkoitus löytää eri puolilta Galarin omat variaatiot Kanton kolmesta legendaarisesta linnusta (Articuno, Zapdos ja Moltres).

Lisäosan päätarinan jälkeen Leon kutsuu Peonyn osallistujaksi Galarilaiseen Tähtiturnaukseen (engl. Galarian Star Tournament).

Twilight Wings[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon: Twilight Wings -lyhytanimaatiosarjan kahdeksannessa jaksossa, The Gathering of Starts, Peonylla oli riitaa Peonian kanssa, kun Leon yritti soittaa hänelle kutsuakseen hänet Galarilaiseen Tähtiturnaukseen.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]