Charizard

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charizard
Charizard.png
Nro 006
Japanilainen nimi リザードン Lizardon
Edellinen muoto Charmeleon
Tyyppi Tuli/Lento
Laji Liekkipokémon
Pituus 1,7 m
Paino 90,5 kg

Charizard (lausutaan Charisaard) on tulityypin liskopokémon. Se on Charmanderin kolmas muoto. Charizard on 170,1 cm korkea ja 90,5 kg painava. Sillä on selässään siivet ja se kykenee kantamaan ihmisiä mukanaan lentäessään. Sen hengittämien tulenlieskojen sanotaan olevan niin kuumia, että ne sulattavat kivenlohkareita.

Charizard on hyvä ruoho-, jää-, taistelu- teräs- ja ötökkätyyppien Pokémoneja vastaan, mutta vesi-, kivi- ja sähkötyypin pokemonit ovat sille vaikeita vastustajia.

Huolimatta sen lohikäärmemäisestä ulkomuodosta, se ei ole lohikäärme -tyyppiä. Charizard on kaksityyppinen, tuli/lento minkä vuoksi se on heikko myös sähköä vastaan. Se voi kuitenkin oppia lentotyypin liikkeitä jolloin se on erityisen vahvoilla hyönteis- ja ruohotyyppejä vastaan, jotka ovat molemmat heikkoja kummallekin Charizardin tyypeille. Lento-Pokémonit ovat myös vahvoja taistelutyyppiä vastaan. Jääheikkous nollautuu tulityypin ansiosta.

Peleissä Pokémon X ja Y Charizard on yksi mega-evoluutioon kykenevistä pokémoneista ja Mewtwon lisäksi ainoa, jolla on kaksi eri mega-evoluutiomuotoa. Mega muodot erottaa toisistaa lopussa olevat "Z"-tai "Y"-kirjain.

Sen nimi on johdettu englannin kielen sanoista char (polttaa) ja lizard, eli lisko.

Charizard animessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jaksossa Charmander - petetty pokemon, Ash Ketchum saa haltuunsa Charmanderin, joka kehittyy myöhemmin Charmeleoniksi, ja sitten Charizardiksi. Sen kehittyessä Charizardiksi, sen luonne muuttuu täysin. Päästessään ulos Poképallosta, Charizard joko polttaa kaiken ympärillään lentäen karkuun, tai on muuten tottelematon. Ash silti uskoo Charizardiin, ja yrittää aina käyttää häntä uudestaan otteluissaan, mutta se ei aina suostu tottelemaan. Ash häviää ensimmäisen tuotantokauden Pokémon-Liiga kilpailun, vaikkakin kisa oli tasainen. Myöhemmin toisessa tuotantokaudessa Ash ottelee jälleen Charizardilla, joka saa jäädytyksestä (Ice Beam) ja jäätyy. Ash lämmittää hyytynyttä ystäväänsä koko yön, jottei sen hännänpään liekki sammuisi. Charizard muistelee yhteisiä hetkiä Ashin kanssa, ja tietää että Ash uskoo tähän, joten Charizard päättää ryhtyä tottelemaan. Silloin Ash saa siitä uskollisen ystävän, jonka avulla hän selviää monista haasteista sekä Rakettiryhmän hyökkäyksistä. Myöhemmin Johtossa Ash tulee alueelle, jossa eräs nainen nimeltään Lisa pitää Charizar -puistoa, jossa hän hoitaa Charizardeja. Ash haastaa monia Charizardeja, mukaan lukien Lisan Charizardin Charlan, mutta Ashin oma aina häviää ja päätyy lopulta järveen. Charizard jää veteen koko yöksi miettimään, ja tuntee itsensä heikoksi. Siksi heti aamunkoitteessa Ash jättää Charizardin puistoon, ja juoksee surumielin tiehensä. Charizard jää sinne asumaan koulutukseen, mutta muistaa aina ystävänsä. Charizard näkyy seuraavan kerran elokuvassa Pokémon 3: Unownien loitsu, jossa tämä pelastaa Ashin hengen. Seuraavan kerran Charizard nähdään kun se tulee Lisan kanssa auttamaan Ashia etsimään Dragon Fangia jonka Rakettiryhmä anasti. Kaksi jaksoa myöhemmin se voitti saliottelussa Clairin Dragonairin ja Ash voitti viimeisen salimerkkinsä. Se auttoi myös Ashia Pokemon-liigassa jossa Ash voitti Garyn Blastoisen. Sitten menee noin 150 jaksoa ennen kuin se näkyy seuraavan kerran. Se voittaa Ottelurintama-matsissa Articunon ja Ash voitti ensimmäisen rintamasymbolinsa. Jaksossa Pace - The Final Frontier! se taisteli Ashin rinnalla muiden Ashin vanhojen pokémonien kanssa eli Pikachun, Squirtlen ja Bulbasaurin kanssa viimeisestä rintamasymbolista. Seuraavan kerran Charizard nähtiin jaksossa Fires of a Red-Hot Reunion! kun Ash muisteli Unovassa Kanto-festivaaleilla sen kanssa viettämiään aikoja ja sen kunniaksi hän päätti ottaa sen takaisin ryhmäänsä. Charizardille kehittyi samantien kilpaileva luonne Iriksen Dragonitea vastaan. Ashin palattua jälleen kotiinsa Pallet Towniin, hän jättää Charizardin Professori Oakille.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.