Luettelo Pokémoneista (sukupolvi VIII)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pokémon-tuoteperheen kahdeksas sukupolvi sisältää 89 kuvitteellista eliölajia ja uusia muotoja aiemmissa sukupolvissa esitellyistä lajeista. Kahdeksannen sukupolven Pokémon-lajit esiteltiin pelisarjan vuonna 2019 ilmestyneissä osissa Pokémon Sword ja Pokémon Shield.[1] Kahdeksannessa sukupolvessa esiteltiin uusia Pokémon-lajeja myös pelien julkaisun jälkeen ladattavissa laajennuksissa.[2] Ja muutama muu uusi laji ja uusi muoto aiemmissa sukupolvissa esitellyille lajeille vuonna 2022 pelissä Pokémon Legends: Arceus.[3]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Edellinen muoto Seuraava muoto Kuvaus Pokédex
Englanniksi Japaniksi
Katakana Rōmaji
810 Grookey サルノリ Sarunori Ruoho Thwackey (#811) Apinaa muistuttava aloituspokemon Galar-alueella. [1]
811 Thwackey バチンキー Bachinkī Ruoho Grookey (#810) Rillaboom (#812) [2]
812 Rillaboom ゴリランダー Gorirandā Ruoho Thwackey (#811) Gigantamax [3]
813 Scorbunny ヒバニー Hibanī Tuli Raboot (#814) Kania muistuttava aloituspokemon Galar-alueella. [4]
814 Raboot ラビフット Rabifutto Tuli Scorbunny (#813) Cinderace (#815) [5]
815 Cinderace エースバーン Ēsubān Tuli Raboot (#814) Gigantamax [6]
816 Sobble メッソン Messon Vesi Drizzile (#817) Kameleonttia muistuttava aloituspokemon Galar-alueella. [7]
817 Drizzile ジメレオン Jimereon Vesi Sobble (#816) Inteleon (#818) [8]
818 Inteleon インテレオン Intereon Vesi Drizzile (#817) Gigantamax [9]
819 Skwovet ホシガリス Hoshigarisu Normaali Greedent (#820) [10]
820 Greedent ヨクバリス Yokubarisu Normaali Skwovet (#819) [11]
821 Rookidee ココガラ Kokogara Lento Corvisquire (#822) [12]
822 Corvisquire アオガラス Aogarasu Lento Rookidee (#821) Corviking (#823) [13]
823 Corviknight アーマーガア Āmāgā Lento Teräs Corvisquire (#822) Gigantamax [14]
824 Blipbug サッチムシ Satchimushi Hyönteinen Dottler (#825) [15]
825 Dottler レドームシ Redōmushi Hyönteinen Meedio Blipbug (#824) Orbeetle (#826) [16]
826 Orbeetle イオルブ Iorubu Hyönteinen Meedio Dottler (#825) Gigantamax [17]
827 Nickit クスネ Kusune Pimeys Thievul (#828) [18]
828 Thievul フォクスライ Fokusurai Pimeys Nickit (#827) [19]
829 Gossifleur ヒメンカ Himenka Ruoho Eldegoss (#830) [20]
830 Eldegoss ワタシラガ Watashiraga Ruoho Gossifleur (#829) [21]
831 Wooloo ウールー Ūrū Normaali Dubwool (#832) [22]
832 Dubwool バイウールー Baiūrū Normaali Wooloo (#831) [23]
833 Chewtle カムカメ Kamukame Vesi Drednaw (#834) [24]
834 Drednaw カジリガメ Kajirigame Vesi Kivi Chewtle (#833) Gigantamax [25]
835 Yamper ワンパチ Wanpachi Sähkö Boltund (#836) [26]
836 Boltund パルスワン Parusuwan Sähkö Yamper (#835) [27]
837 Rolycoly タンドン Tandon Kivi Carkol (#838) [28]
838 Carkol トロッゴン Toroggon Kivi Tuli Rolycoly (#837) Coalossal (#839) [29]
839 Coalossal セキタンザン Sekitanzan Kivi Tuli Carkol (#838) Gigantamax [30]
840 Applin カジッチュ Kajitchu Ruoho Lohikäärme Flapple (#841)
Appletun (#842)
[31]
841 Flapple アップリュー Appuryū Ruoho Lohikäärme Applin (#840) Gigantamax [32]
842 Appletun タルップル Taruppuru Ruoho Lohikäärme Applin (#840) Gigantamax [33]
843 Silicobra スナヘビ Sunahebi Maa Sandaconda (#844) [34]
844 Sandaconda サダイジャ Sadaija Maa Silicobra (#843) Gigantamax [35]
845 Cramorant ウッウ U’u Lento Vesi [36]
846 Arrokuda サシカマス Sashikamasu Vesi Barraskewda (#847) [37]
847 Barraskewda カマスジョー Kamasujō Vesi Arrokuda (#846) [38]
848 Toxel エレズン Erezun Sähkö Myrkky Toxtricity (#849) [39]
849 Toxtricity ストリンダー Sutorindā Sähkö Myrkky Toxel (#848) Gigantamax [40]
850 Sizzlipede ヤクデ Yakude Tuli Hyönteinen Centiskorch (#851) [41]
851 Centiskorch マルヤクデ Maruyakude Tuli Hyönteinen Sizzlipede (#850) Gigantamax [42]
852 Clobbopus タタッコ Tatakko Tappelu Grapploct (#853) [43]
853 Grapploct オトスパス Otosupasu Tappelu Clobbopus (#852) [44]
854 Sinistea ヤバチャ Yabacha Aave Polteageist (#855) [45]
855 Polteageist ポットデス Pottodesu Aave Sinistea (#854) [46]
856 Hatenna ミブリム Miburimu Meedio Hattrem (#857) [47]
857 Hattrem テブリム Teburimu Meedio Hatenna (#856) Hatterene (#858) [48]
858 Hatterene ブリムオン Burimuon Meedio Keiju Hattrem (#857) Gigantamax [49]
859 Impidimp ベロバー Berobā Pimeys Keiju Morgrem (#860) [50]
860 Morgrem ギモー Gimō Pimeys Keiju Impidimp (#859) Grimmsnarl (#861) [51]
861 Grimmsnarl オーロンゲ Ōronge Pimeys Keiju Morgrem (#860) Gigantamax [52]
862 Obstagoon タチフサグマ Tachifusaguma Pimeys Normaali Linoone (264) [53]
863 Perrserker ニャイキング Nyaikingu Teräs Meowth (52) [54]
864 Cursola サニゴーン Sanigōn Aave Corsola (222) [55]
865 Sirfetch’d ネギガナイト Negiganaito Tappelu Farfetch’d (#83) [56]
866 Mr. Rime バリコオル Barikōru Jää Meedio Mr. Mime (122) [57]
867 Runerigus デスバーン Desubān Maa Aave Yamask (562) [58]
868 Milcery マホミル Mahomiru Keiju Alcremie (#869) [59]
869 Alcremie マホイップ Mahoippu Keiju Milcery (#868) Gigantamax [60]
870 Falinks タイレーツ Tairētsu Tappelu [61]
871 Pincurchin バチンウニ Bachin’uni Sähkö [62]
872 Snom ユキハミ Yukihami Jää Hyönteinen Frosmoth (#873) [63]
873 Frosmoth モスノー Mosunō Jää Hyönteinen Snom (#872) [64]
874 Stonjourner イシヘンジン Ishihenjin Kivi [65]
875 Eiscue コオリッポ Kōrippo Jää [66]
876 Indeedee イエッサン Iessan Meedio Normaali [67]
877 Morpeko モルペコ Morupeko Sähkö Pimeys [68]
878 Cufant ゾウドウ Zōdō Teräs Copperajah (#879) [69]
879 Copperajah ダイオウドウ Daiōdō Teräs Cufant (#878) Gigantamax [70]
880 Dracozolt パッチラゴン Patchiragon Sähkö Lohikäärme [71]
881 Arctozolt パッチルドン Patchirudon Sähkö Jää [72]
882 Dracovish ウオノラゴン Uonoragon Vesi Lohikäärme [73]
883 Arctovish ウオチルドン Uochirudon Vesi Jää [74]
884 Duraludon ジュラルドン Jurarudon Teräs Lohikäärme Gigantamax [75]
885 Dreepy ドラメシヤ Dorameshiya Lohikäärme Aave Drakloak (#886) [76]
886 Drakloak ドロンチ Doronchi Lohikäärme Aave Dreepy (#885) Dragapult (#887) [77]
887 Dragapult ドラパルト Doraparuto Lohikäärme Aave Drakloak (#886) [78]
888 Zacian ザシアン Zashian Keiju [79]
Keiju Teräs
889 Zamazenta ザマゼンタ Zamazenta Tappelu [80]
Tappelu Teräs
890 Eternatus ムゲンダイナ Mugendaina Myrkky Lohikäärme [81]
891 Kubfu ダクマ Dakuma Tappelu Urshifu (#892) [82]
892 Urshifu ウーラオス Ūraosu Tappelu Pimeys Kubfu (#891) Gigantamax Single Strike Style -muoto [83]
Tappelu Vesi Rapid Strike Style -muoto
893 Zarude ザルード Zarūdo Pimeys Ruoho [84]
894 Regieleki レジエレキ Rejiereki Sähkö [85]
895 Regidrago レジドラゴ Rejidorago Lohikäärme [86]
896 Glastrier ブリザポス Burizaposu Jää [87]
897 Spectrier レイスポス Reisuposu Aave [88]
898 Calyrex バドレックス Badorekkusu Meedio Ruoho [89]
Meedio Jää
Meedio Aave
899 Wyrdeer アヤシシ Ayashishi Normaali Meedio Stantler (#234) [90]
900 Kleavor バサギリ Basagiri Hyönteinen Kivi Scyther (#123) [91]
901 Ursaluna ガチグマ Gachiguma Normaali Maa Ursaring (#217) [92]
902 Basculegion イダイトウ Idaitou Vesi Aave Basculin (#550) [93]
903 Sneasler オオニューラ Oonyura Tappelu Myrkky Sneasel (#215) [94]
904 Overqwil ハリーマン Hariman Myrkky Pimeys Qwilfish (#211) [95]
905 Enamorus ラブトロス Rabutorosu Keiju Lento [96]

Galarilaiset muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon Swordissa ja Pokémon Shieldissä esiteltiin ”galarilaisia muotoja” joistain aiempien sukupolvien lajeista.

Nimi Tyyppi Edellinen muoto Seuraava muoto Kuvaus Pokédex
Englanniksi Japaniksi
Katakana Rōmaji
052 Meowth ニャース Nyāsu Teräs Perrserker (#863) [97]
077 Ponyta ポニータ Ponīta Meedio Rapidash (#078) [98]
078 Rapidash ギャロップ Gyaroppu Meedio Keiju Ponyta (#077) [99]
079 Slowpoke[a] ヤドン Yadon Meedio Slowbro (#080)
Slowking (#199)
[100]
080 Slowbro[b] ヤドラン Yadoran Myrkky Meedio Slowpoke (#079) [101]
083 Farfetch’d カモネギ Kamonegi Tappelu Sirfetch'd (#865) [102]
110 Weezing マタドガス Matadogasu Myrkky Keiju [103]
122 Mr. Mime バリヤード Bariyādo Jää Meedio Mr. Rime (#866) [104]
144 Articuno[c] フリーザー Furīzā Meedio Lento [105]
145 Zapdos[c] サンダー Sandā Tappelu Lento [106]
146 Moltres[c] ファイヤー Faiyā Pimeys Lento [107]
199 Slowking[c] ヤドキング Yadokingu Myrkky Meedio Slowpoke (#079) [108]
222 Corsola サニーゴ Sanīgo Aave Cursola (#864) [109]
263 Zigzagoon ジグザグマ Jiguzaguma Pimeys Normaali Linoone (#264) [110]
264 Linoone マッスグマ Massuguma Pimeys Normaali Zigzagoon (#263) Obstagoon (#862) [111]
554 Darumaka ダルマッカ Darumakka Jää Darmanitan (#555) [112]
555 Darmanitan ヒヒダルマ Hihidaruma Jää Darumaka (#554) Darmanitan, jolla on kyky nimeltä Zen Mode, voi siirtyä kaksoistyyppiä olevaan Zen-muotoon, mikäli sen HP laskee riittävän alas. [113]
Jää Tuli
562 Yamask デスマス Desumasu Aave Maa Runerigus (#867) [114]
618 Stunfisk マッギョ Maggyo Maa Teräs [115]

Hisuilaiset muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémon Legends: Arceusissa tullaan esittelemään ”hisuilaisia muotoja” joistain aiempien sukupolvien lajeista, joita esiintyi vuosisatoja sitten Hisuissa, alueella, joka nykypäivänä tunnetaan Sinnoh-alueena. Toisin kuin alolalaiset ja galarilaiset muodot, jotkin hisuilaiset muodot kehittyvät aiemmilta alueilta tutuista muodoista.[3]

Nimi Tyyppi Edellinen muoto Seuraava muoto Kuvaus Pokédex
Englanniksi Japaniksi
Katakana Rōmaji
058 Growlithe ガーディ Gādi Tuli Kivi Arcanine (#059) [116]
059 Arcanine ウインディ Windie Tuli Kivi Growlithe (#058) [117]
100 Voltorb ビリリダマ Biriridama Sähkö Ruoho Electrode (#101) [118]
101 Electrode マルマイン Marumine Sähkö Ruoho Voltorb (#100) [119]
157 Typhlosion バクフーン Bakufūn Tuli Aave Quilava (#156) [120]
211 Qwilfish ハリーセン Harysen Myrkky Pimeys Overqwil (#904) [121]
215 Sneasel ニューラ Nyūra Tappelu Myrkky Sneasler (#903) Perustuu japanilaisen mytologian Kamaitachiin, jotka metsästävät ihmisiä kolmen laumoissa. Ensimmäinen hyppää uhrinsa niskaan kaataen tämän, toinen tarttuu terävillä kynsillään jaloista ja kolmas parsii haavat niin nopeasti, ettei uhri tajua joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi. Pokémonin nimi on yhdistelmä englannin sanoista sicle (’viikate’) ja weasel (’näätä’).[7] [122]
503 Samurott ダイケンキ Daikenki Vesi Pimeys Dewott (#502) [123]
549 Lilligant ドレディア Dredear Ruoho Tappelu Petilil (#548) [124]
570 Zorua ゾロア Zorua Normaali Aave Zoroark (#571) [125]
571 Zoroark ゾロアーク Zoroark Normaali Aave Zorua (#570) [126]
628 Braviary ウォーグル Warrgle Meedio Lento Rufflet (#627) [127]
705 Sliggoo ヌメイル Numeiru Lohikäärme Teräs Goomy (#704) Goodra (#706) [128]
706 Goodra ヌメルゴン Numerugon Lohikäärme Teräs Sliggoo (#705) [129]
713 Avalugg クレベース Kurebēsu Jää Kivi Bergmite (#712) [130]
724 Decidueye ジュナイパー Junaipā Ruoho Tappelu Dartrix (#723) [131]

Gigantamax-muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokémonit, joilta löytyy Gigantamax-tekijä (engl. Gigantamax Factor), eivät pelkästään kasva Dynamaxin kautta suureen kokoon, vaan muuttuvat toisennäköisiksi.

Nimi Tyyppi Edellinen muoto Seuraava muoto Kuvaus Pokédex
Englanniksi Japaniksi
Katakana Rōmaji
003 Gigantamax Venusaur キョダイマックスフシギバナ Kyodaimax Fushigibana Ruoho Myrkky Venusaur (#003) [132]
006 Gigantamax Charizard キョダイマックスリザードン Kyodaimax Rizādon Tuli Lento Charizard (#006) [133]
009 Gigantamax Blastoise キョダイマックスカメックス Kyodaimax Kamekkusu Vesi Blastoise (#009) [134]
012 Gigantamax Butterfree キョダイマックスバタフリー Kyodaimax Batafurī Hyönteinen Lento Butterfree (#012) [135]
025 Gigantamax Pikachu キョダイマックスピカチュウ Kyodaimax Pikachū Sähkö Pikachu (#025) [136]
052 Gigantamax Meowth キョダイマックスニャース Kyodaimax Nyāsu Normaali Mewoth (#052) [137]
068 Gigantamax Machamp キョダイマックスカイリキー Kyodaimax Kairikī Tappelu Machamp (#068) [138]
094 Gigantamax Gengar キョダイマックスゲンガー Kyodaimax Gengā Aave Myrkky Gengar (#094) [139]
099 Gigantamax Kingler キョダイマックスキングラー Kyodaimax Kingurā Vesi Kingler (#099) [140]
131 Gigantamax Lapras キョダイマックスラプラス Kyodaimax Rapurasu Vesi Jää Lapras (#131) [141]
133 Gigantamax Eevee キョダイマックスイーブイ Kyodaimax Ībui Normaali Eevee (#133) [142]
143 Gigantamax Snorlax キョダイマックスカビゴン Kyodaimax Kabigon Normaali Snorlax (#143) [143]
569 Gigantamax Garbodor キョダイマックスダストダス Kyodaimax Dustdas Myrkky Garbodor (#569) [144]
809 Gigantamax Melmetal キョダイマックスメルメタル Kyodaimax Merumetaru Teräs Melmetal (#809) [145]
812 Gigantamax Rillaboom キョダイマックスゴリランダー Kyodaimax Gorirandā Ruoho Rillaboom (#812) [146]
815 Gigantamax Cinderace キョダイマックスエースバーン Kyodaimax Ēsubān Tuli Cinderace (#815) [147]
818 Gigantamax Inteleon キョダイマックスインテレオン Kyodaimax Intereon Vesi Inteleon (#818) [148]
823 Gigantamax Corviknight キョダイマックスアーマーガア Kyodaimax Āmāgā Lento Teräs Corviknight (#823) [149]
826 Gigantamax Orbeetle キョダイマックスイオルブ Kyodaimax Iorubu Hyönteinen Meedio Orbeetle (#826) [150]
834 Gigantamax Drednaw キョダイマックスカジリガメ Kyodaimax Kajirigame Vesi Kivi Drednaw (#834) [151]
839 Gigantamax Coalossal キョダイマックスセキタンザン Kyodaimax Sekitanzan Kivi Tuli Coalossal (#839) [152]
841 Gigantamax Flapple キョダイマックスアップリュー Kyodaimax Appuryū Ruoho Lohikäärme Flapple (#841) Flapplen ja Appletunin Gigantamax-muodot ovat ulkonäöltään täysin identtiset, mutta Flapplen G-Max -liikkeenä on G-Max Tartness ja Appletunin G-Max -liikkeenä G-Max Sweetness [153]
842 Gigantamax Appletun キョダイマックスタルップル Kyodaimax Taruppuru Ruoho Lohikäärme Appletun (#842) [154]
844 Gigantamax Sandaconda キョダイマックスサダイジャ Kyodaimax Sadaija Maa Sandaconda (#844) [155]
849 Gigantamax Toxtricity キョダイマックスストリンダー Kyodaimax Sutorindā Sähkö Myrkky Toxtricity (#849) Toxtricityn molemmat muodot Amped Form että Low Key Form muuttuvat täsmälleen samaan Gigantamax-muotoon. [156]
851 Gigantamax Centiskorch キョダイマックスマルヤクデ Kyodaimax Maruyakude Tuli Hyönteinen Centiskorch (#8501) [157]
858 Gigantamax Hatterene キョダイマックスブリムオン Kyodaimax Burimuon Meedio Keiju Hatterene(#858) [158]
861 Gigantamax Grimmsnarl キョダイマックスオーロンゲ Kyodaimax Ōronge Pimeys Keiju Grimmsnarl (#861) [159]
869 Gigantamax Alcremie キョダイマックスマホイップ Kyodaimax Mahoippu Keiju Alcremie (#869) Kaikki Alcremien muodot muuttuvat täsmälleen samaan Gigantamax-muotoon. [160]
879 Gigantamax Copperajah キョダイマックスダイオウドウ Kyodaimax Daiōdō Teräs Copperajah (#879) [161]
884 Gigantamax Duraludon キョダイマックスジュラルドン Kyodaimax Jurarudon Teräs Lohikäärme Duraludon (#884) [162]
892 Gigantamax Urshifu ウーラオス Kyodaimax Ūraosu Tappelu Pimeys Urshifu (#892) Single Strike Style -muoto [163]
Tappelu Vesi Rapid Strike Style -muoto

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pokédex Pokemon.com. Viitattu 28.7.2021. (englanniksi)
  • ポケモンずかん (alkuperäiset japaninkieliset nimet) Pokemon.co.jp. Viitattu 28.7.2021. (japaniksi)

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tapsell, Chris; Lynn, Lottie: Pokémon Sword and Shield new Pokémon list: All DLC and other Gen 8 Pokémon we know so far Eurogamer. 22.2.2021. Viitattu 28.7.2021. (englanniksi)
  2. Lynn, Lottie: Pokémon Sword and Shield Expansion Pass guide - new features, locations and returning Pokémon explained Eurogamer. 29.9.2020. Viitattu 28.7.2021. (englanniksi)
  3. a b Lynn, Lottie: Pokémon Legends Arceus new Pokémon: Hisuian regional forms and new Pokémon explained Eurogamer. 22.10.2021. Viitattu 28.10.2021. (englanniksi)
  4. Lee, Julia: Pokémon Sword and Shield: where to find Galarian Slowpoke Polygon 9.1.2020. Viitattu 27.10.2021. (englanniksi)
  5. Seedhouse, Alex: How To Evolve Galarian Slowpoke With Galarica Twigs And Galarica Cuffs Nintendo Insider. Viitattu 27.10.2021. (englanniksi)
  6. The settings of your new adventures
  7. Sullivan, Lucas: 17 Pokemon based on real-world mythology. Games Radar, 5.2.2014. Viitattu 28.1.2022. (englanniksi)