Reddit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Reddit Inc.
Reddit - logo.png
Kotisivu https://www.reddit.com
Slogan The front page of the internet
Tyyppi sosiaalinen yhteisö
Luonut Steve Huffman, Aaron Swartz ja Alexis Ohanian
Avattu 23. kesäkuuta 2005
Alexa-sija Suomi 5. (toukokuu 2018)[1]

Reddit on sosiaalinen verkkosivusto, jossa käyttäjät voivat jakaa linkkejä kiinnostaviin verkkosivustoihin. Sivuston perustivat Steve Huffman, Aaron Swartz ja Alexis Ohanian vuonna 2005. Lokakuussa 2006 sivuston osti Condé Nast, ja syyskuussa 2011 Redditistä muodostettiin Condé Nastin omistajan, Advance Publicationsin, alainen itsenäinen yhtiö. Reddit on kirjoitettu Python-ohjelmointikielellä[2]. Sen web-käyttöliittymä (Reddit redesign) on tehty React-kirjastolla[3].

Kesällä 2018 Reddit nousi Yhdysvaltain kolmanneksi suosituimmaksi verkkosivustoksi jättäen Facebookin taakseen. Suomessa sivusto oli tuolloin viidenneksi suosituin.[4] Helmikuusta 2018 lähtien Reddit-palvelulla oli 542 miljoonaa kuukausittaista kävijää.

Redditissä käyttäjät voivat lähettää linkkejä tai tekstiartikkeleja, joiden kiinnostavuudesta käyttäjät voivat äänestää ja joista käyttäjät voivat keskustella. Sivusto näyttää normaalisti linkkejä, jotka kullakin hetkellä saavat runsaasti positiivisia ääniä. Sivusto jakaa linkit ja keskustelut aihepiireittäin ”subreddit”-osioihin (suomeksi alireddit-osioihin), joita käyttäjät voivat itse perustaa, jos heidän käyttäjätilinsä on yli 30 päivää vanha. Kaikki käyttäjiä kiinnostavat artikkelit kelpaavat Redditiin, eikä artikkelien tarvitse olla uusia. Sivuston käyttöliittymä on varsin minimalistinen: esimerkiksi keskusteluissa ei käytetä ollenkaan viestien allekirjoituksia.

Sivuston taustalla oleva ohjelmisto on avoimen lähdekoodin projekti. Alun pitäen Reddit oli kirjoitettu Common Lisp -kielellä, mutta nykyinen versio on kirjoitettu Python-kielellä[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. What are the most popular sites in Finland? Alexa. Viitattu 6.4.2016. (englanniksi)
  2. a b on lisp redditblog.com. Viitattu 13.3.2019.
  3. And Now a Word from Reddit’s Engineers… reddit.com/r/announcements. Viitattu 13.3.2019.
  4. Janiko Kemppi: Jääkö Facebook lopullisesti jalkoihin? Reddit kiilasi somejätin ohi Tivi. Viitattu 11.11.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Reddit.
Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.