Reddit

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Reddit on sosiaalinen verkkosivusto, jossa käyttäjät voivat jakaa linkkejä kiinnostaviin verkkosivustoihin. Sivuston perustivat Steve Huffman ja Alexis Ohanian vuonna 2005. Lokakuussa 2006 sivuston osti Condé Nast, ja syyskuussa 2011 redditistä muodostettiin Condé Nastin omistajan, Advance Publicationsin, alainen itsenäinen yhtiö.

Redditissä käyttäjät voivat lähettää linkkejä tai tekstiartikkeleja, joiden kiinnostavuudesta käyttäjät voivat äänestää ja joista käyttäjät voivat keskustella. Sivusto näyttää normaalisti linkkejä, jotka kullakin hetkellä saavat runsaasti positiivisia ääniä. Sivusto jakaa linkit ja keskustelut aihepiireittäin "subreddit"-osioihin, joita käyttäjät voivat itse perustaa. Kaikki käyttäjiä kiinnostavat artikkelit kelpaavat Redditiin, eikä artikkelien tarvitse olla uusia. Sivuston käyttöliittymä on varsin minimalistinen; esimerkiksi keskusteluissa ei käytetä ollenkaan viestien allekirjoituksia.

Sivuston taustalla oleva ohjelmisto on avoimen lähdekoodin projekti. Alun pitäen Reddit oli kirjoitettu Common Lisp -kielellä, mutta nykyinen versio on kirjoitettu Python-kielellä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.