Pokémon: Indigo League

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pokémon: Indigo League
Maa Japani
Esittäminen
Verkko Japani TV Tokyo, Disney XD
Suomi MTV3, C More Juniori, Netflix, Pokémon Tv
Ensimmäinen esitys 8. syyskuuta 1998
Viimeinen esitys 4. joulukuuta 1999
Jaksojen määrä 80 + 2 erikoisjaksoa
Kaudet
Seuraava →
The Adventures in the Orange Islands

Pokémon: Indigo League on Pokémon-animesarjan ensimmäinen tuotantokausi. Pokémon TV:ssä ja Prime Videossa kausi on toisen tuotantokauden ohella luokiteltu muista alkuperäisen sarjan tuotantokausista osaksi sarjaa Pokémon the Series: The Beginning.[1]

Suomessa sarjan esittäminen alkoi 6. marraskuuta 1999 jaksolla Pokémon! Minä valitsen sinut!, ja päättyi 8. joulukuuta 2001 jaksoon Ystävä vai vihollinen, jolloin kauden viimeinen jakso jäi jostain syystä näyttämättä. Suomessa ensimmäistä kautta näytettiin yhteensä 76 jakson verran. Niiden lisäksi jaksojen 64 ja 65 välissä esitettiin kaksi erikoisjaksoa Jäinen uhka ja Joulun Jynx. Kauden jälkiäänitti suomeksi Oy PVP-Voice Ab, joka jatkoi sarjan dubbaamista seitsemännelle kaudelle asti. Jälkiäänitys perustui englanninkieliseen versioon.

Sarja alkoi Yhdysvalloissa 8. syyskuuta 1998 jaksolla Pokémon! I Choose You!. Ensimmäiset 40 jaksoa näytettiin syndikoituna, kunnes Kids' WB! otti sarjan haltuunsa 13. helmikuuta 1999 jaksosta The Problem with Paras lähtien. Ensimmäinen tuotantokausi käsitti 80 jaksoa ja päättyi jaksoon Friends to the End 27. lokakuuta 1999.

Sekä Suomen että Amerikan jaksojen esitysjärjestys poikkeaa alkuperäisestä japanilaisesta. Molemmissa jaksot 52 ja 53 on siirretty jaksojen 57 ja 58 väliin.

Netflixistä vuoden 2018 alussa löytyy kauden ensimmäiset 52 Suomessa esitettyä jaksoa.

Pokémonin virallisten nettisivujen (pokemon.com) mukaan ensimmäiset 52 jaksoa muodostavat ensimmäisen kauden ja sen jälkeiset jaksot kuuluvat Orange Islands -saagan ensimmäisten 25 jakson kanssa toiseen kauteen.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Esityspäivä USA:ssa Englannin­kielinen nimi Esityspäivä Suomessa Suomenkielinen nimi
1 8. syyskuuta 1998 Pokémon! I Choose You! 6. marraskuuta 1999 Pokémon! Minä valitsen sinut!
Ash aloittaa matkansa pokémon-kouluttajana. Hän nukkuu pommiin aamuna, jona professori Oak antaa alkaville kouluttajille aloituspokémoninsa. Oak antaa Ashille viimeisen jäljellä olevan Pokémoninsa, Pikachun. Pikachu ei kuitenkaan pidä uudesta kouluttajastaan. Ash yrittää pyydystää Pidgeyn, mutta onnistuukin suututtamaan Spearow-parven. Ash ja Pikachu pakenevat parvea ja lainaavat Misty-nimiseltä tytöltä polkupyörää. Viime hetkellä Pikachu karkottaa Spearow’t Ukkosiskulla.
2 9. syyskuuta 1998 Pokémon Emergency! 13. marraskuuta 1999 Pokémon hädässä!
Pikachu on loukkaantunut ja Ashin on vietävä hänet hoitoon Viridian Cityn Pokémon-Centeriin. Konstaapeli Jenny tiedottaa kaupungissa liikkuvista Pokémon-varkaista. Misty on seurannut Ashia ja vaatii tältä korvausta polkupyörästä, joka on tuhoutunut Pikachun Ukkosiskun seurauksesta. Rakettiryhmä hyökkää Pokémon-Centeriin Pokémon-varkaisiin. Ash ja Misty yrittävät pidätellä Rakettiryhmää sillä aikaa kun hoitaja Joy siirtää Pokémoneja Pewter Cityn Pokémon-Centeriin. Toipunut Pikachu pyytää Ashia polkemaan Mistyn polkupyörän lamppuun virtaa. Pikachu saa lampusta virtaa ja iskee Rakettiryhmään Ukkosiskulla. Tilanne päättyy kun Jamesin Koffingin kaasut johtavat sähkön rakennuksen rakenteisiin ja saavat sen räjähtämään. Jakson lopussa Ash ja Misty ovat Viridianin metsässä ja he kohtaavat Caterpien. Ash heittää Poképallon kohti Pokémonia.
3 10. syyskuuta 1998 Ash Catches a Pokémon 20. marraskuuta 1999 Ashin pokémon-saalis
Ash pyydystää ensimmäisen Pokémoninsa, Caterpien. Misty ei kuitenkaan pidä ötökkäpokémonista, vaikka tämä näyttää pitävän Mistystä. Ash huomaa Pidgeotton ja usuttaa Caterpien taisteluun sitä vastaan. Caterpie väsyy ottelussa, mutta Pikachun avulla Ash pyydystää Pidgeotton. Rakettiryhmä saapuu paikalle aikeissaan varastaa Pikachu. Jamesin Koffing käyttää Liejuhyökkäystä Pikachun silmiin ja tekee tästä ottelukyvyttömän. Ash kamppailee Pidgeottolla Jessien Ekansia ja Jamesin Koffingia vastaan, mutta häviää. Ashin viimeinen toivo on edellisestä taistelusta uupunut Caterpie. Kaikkien yllätykseksi Caterpie päihittää sekä Ekansin, Koffingin että Meowth’n Rihmaiskulla ja niin Rakettiryhmä pakenee paikalta. Juuri kun Misty on taputtamassa Caterpien päätä kiitokseksi, tämä alkaa suihkuttamaan itseään Rihmaiskulla muuttaen muotoaan Metapodiksi.
4 11. syyskuuta 1998 Challenge of the Samurai 27. marraskuuta 1999 Ja nyt Samurain haaste
Ash näkee metsässä Weedlen ja yrittää pyydystää sen. Kamppailu keskeytyy kun Samurai-niminen Pokémon-kouluttaja haastaa Ashin otteluun. Ensimmäisessä erässä Ashin Pidgeotto häviää Samurain Pinsirille. Ash kutsuu Metapodin Pinsiriä vastaan. Metapod kestää Pinsirin hyökkäyksen Kovetus-hyökkäyksellään. Myös Samurai kutsuu Metapodin taisteluun, ja niin alkaa kahden Metapodin välinen kovetuskilpailu. Taistelu keskeytyy Beedrill-parven lähestyessä. Yksi Beedrill kaappaa Ashin Metapodin, ja vie sen Beedrillien ja Kakunoiden pesäpuuhun. Ash, Misty ja Samurai menevät turvaan Samurain mökkiin. Samurai haukkuu Ashin alokkaaksi ja kertoo, kuinka oli hävinnyt kolmelle muulle Pallet Townista tulleelle kouluttajalle. Seuraavana aamuna Ash lähtee pelastamaan Pokémoniaan, mutta Meowth yllättää hänet. Rakettiryhmä herättää Beedrillit lausuessaan mottoaan. Kun Beedrillit käyvät Rakettiryhmän kimppuun, Ash hakee nopeasti Metapodin pesäpuusta. Yksi Beedrill lentää Ashiä ja Metapodia kohti, mutta Metapod syöksyy Beedrilliä vastaan Taklauksella. Metapodin kuori halkeaa, mutta sisältä kuorioutuu Butterfree. Butterfree nukuttaa koko Beedrill-parven Unijauheella. Jakson lopussa Samurai hyvästelee Ashin ja Mistyn, jotka jatkavat matkaansa kohti Pewter Cityä.
5 14. syyskuuta 1998 Showdown in Pewter City 4. joulukuuta 1999 Välit selviksi Pewter Cityssä
Rakettiryhmä kaivaa ansakuopan Ashille, mutta putoavatkin itse siihen. Ash ja Misty saapuvat Pewter Cityyn, jossa on ensimmäinen ottelusali. He tapaavat Flint-nimisen miehen, joka myy kiviä. Hän opastaa heidät Pokémon-Centeriin. Ash menee haastamaan Pewterin salipäällikön, Brockin. Pikachulla ei kuitenkaan ole mitään saumaa Brockin Onixia vastaan. Flint lupaa auttaa Ashia voittamaan Brockin. Hän myös kertoo Ashille, kuinka Brockin isä jätti perheensä tullakseen Pokémon-kouluttajaksi ja kuinka Brock joutuu huolehtimaan kaikista lukuisista pikkusisaruksistaan yksin. He menevät joessa olevan sähkögeneraattorin luo ja kytkevät Pikachun saamaan virtaa turbiinin pyöriessä. Joessa ei ole vettä, joten Ash joutuu pyörittämään turbiinia. Kun Pikachu on ladattu, Ash palaa salille. Hän aloittaa ottelun Pidgeottolla Brockin Geodudea vastaan. Myös Misty ja Brockin sisarukset ovat katsomassa ottelua. Pidgeottosta ei ole kuitenkaan vastusta Geodudelle. Ash kutsuu Pikachun, joka kärventää Geoduden Ukkosiskulla. Seuraavaksi Brock kutsuu Onixin. Onixin pitäessä Pikachua Kuristusotteessa, tämä alkaa ampumaan salamoita holtittomasti pitkin salia, jopa osuen lähelle Ashia ja sytyttäen kattolampun palamaan. Brock käskee Onixin lopettaa, koska näkee, ettei Pikachu voi voittaa. Ash haluaa otella loppuuna asti. Samassa salin katossa olevat kastelulaitteet alkavat suihkuttamaan vettä areenalle. Vesi vie Onixin voimia, ja antaa Ashille tilaisuuden voittaa ottelu. Juuri kun Ash on viimeistelemässä ottelua, Brockin sisarukset kieltävät häntä aiheuttamasta tuskaa Onixille. Brock käskee sisaruksiaan pysymään poissa ottelusta, mutta Ash ei halua ansaita epäreilulla pelillä voitettua merkkiä. Ash on matkalla pois Pewter Citystä, mutta Brock pysäyttää hänet. Hän haluaa antaa Ashille Kalliomerkin, mutta Ash ei halua ottaa sitä. Brock sanoo, että Ashin kiltteys Pokémoneja kohtaan todisti, että hän on merkin arvoinen. Brock kertoo, että hän haluaisi kouluttamisen sijaan kasvattaa Pokémoneja. Hän pyytää Ashia viemään unelmaansa eteenpäin ottamalla merkin. Ash suostuu viimein ottamaan merkin. Samassa Flint saapuu paikalle ja paljastaa olevansa Brockin isä. Hän kertoo, että kun hänestä ei tullutkaan suurta Pokémon-kouluttajaa, hän häpesi niin paljon, ettei voinut enää palata. Flint kertoo auttaneensa Ashiä, koska Ash muistutti häntä itseään. Flint lupaa jäädä huolehtimaan perheestään, ja niin Brock liittyy Ashin seuraan.
6 15. syyskuuta 1998 Clefairy and the Moon Stone 11. joulukuuta 1999 Clefairy ja Kuukivi
Ash ja kumppanit saapuvat Kuuvuorelle. Vuoren sisään johtavan luolan suulla he tapaavat Seymour-nimisen tutkijan, jonka kimpussa on parvi Zubateja. Pikachu ajaa Zubatit pois sähköhyökkäyksellä. Seymour johdattaa Ashin ja kumppanit vuoren sisään ja kertoo etsivänsä legendaarista Kuukiveä, koska hän uskoo, että Pokémonit ovat peräisin ulkoavaruudesta. Nyt joku on asentanut luolaan keinovalaistuksen, häiriten siellä asuvia Pokémoneja. Luolassa Ash näkee Clefairy-nimisen Pokémonin. Pian selviää, että valot on asentanut Rakettiryhmä, joka myös etsii Kuukiveä. Ash ja Brock taistelevat Rakettiryhmää vastaan, jolloin paljastuu, että Brock nappasi yhden luolan suulla nähdyistä Zubateista. Zubat hämmentää Koffingin ja Ekansin Yliääni-iskulla, ja Rakettiryhmä perääntyy. Ash ja kumppanit ja Seymour seuraavat näkemäänsä Clefairyä, joka johdattaa heidät Kuukiven luo, missä lukuisat Clefairyt tanssivat. Samassa Rakettiryhmä palaa ja varastaa Koffingin Savuverhon turvin Kuukiven. Brock lähettää Onixinsa heidän peräänsä. Ash ja kumppanit saavat Rakettiryhmän kiinni. Clefairyt tekevät Metronomi-liikkeen, joka hajottaa Kuukiven sirpaleiksi. Näillä sirpaleilla osa Clefairyeistä kehittyy Clefableiksi. Rakettiryhmä pakenee. Ash ja kumppanit seuraavat Clefairyjen ja Clefablejen tanssia ennen kuin jatkavat matkaansa.
7 16. syyskuuta 1998 Water Flowers of Cerulean City 18. joulukuuta 1999 Cerulean Cityn lumpeenkukat
Ash kumppaneineen on matkalla Ashin toiseen saliotteluun Cerulean Cityssä, mutta Misty ei kuitenkaan jostain syystä halua mennä sinne, vaan hän sen sijaan aikoo mennä Vermilion Cityyn. Rakettiryhmä varastaa eräästä rakennuksesta ison imurin, jolla he imaisisivat kaikki vesipokémonit sisäänsä. Kun Ash ja Brock saapuvat rakennuksen luo, konstaapeli Jenny epäilee heitä rikollisiksi, mutta päästää kuitenkin nämä menemään todistettuaan syyttömyytensä. Brock sanoo, että hänellä on "asioita hoidettavana" ja niinpä Ash menee Cerulean Cityn salille yksin. Salille saavuttuaan Ash ja Pikachu huomaavat kolmen kauniin siskoksen taitouintiesityksen, joten Ash on epävarma, onko kyseessä todella ottelusali. Sisarukset paljastavat Ashille olevansa salinjohtajia. He päättävät antaa Putousmerkin Ashille ilman ottelua, koska heidän Pokémoninsa ovat liian väsyneitä ottelemaan. Silloin Misty saapuu paikalle ja paljastaa olevansa yksi neljästä Sensaatiomaisesta siskosta. Misty ja Ash käyvät kiivaan saliottelun, jonka Rakettiryhmä tulee keskeyttämään ja hyökkää imurillaan salille tavoitteenaan varastaa kaikki vesipokémonit ja kaiken veden salin altaasta. Kun Pikachu on veden varassa ja joutumassa imurin sisälle, Ash tajuaa, että vesi johtaa sähköä. Pikachu käyttää Ukkosiskua saaden Rakettiryhmän imurin sisälle ja he lentävät taivaan tuuliin. Lopulta Mistyn sisaret antavat Putousmerkin Ashille sen ansiosta, että oli pelastanut salin Rakettiryhmän kynsistä, vaikka Misty vastustaakin sitä, koska heidän ottelunsa oli kesken. Ash ja Misty tapaavat jälleen Brockin ja matkaavat yhdessä kohti Vermilion Cityä.
8 17. syyskuuta 1998 The Path to the Pokémon League 25. joulukuuta 1999 Matkalla Pokemon-liigaan
9 18. syyskuuta 1998 The School of Hard Knocks 1. tammikuuta 2000 Ei oppi ojaan kaada
10 21. syyskuuta 1998 Bulbasaur of the Hidden Village 8. tammikuuta 2000 Bulbasaur ja Pokémonien suojapaikka
11 22. syyskuuta 1998 Charmander – The Stray Pokémon 15. tammikuuta 2000 Charmander, petetty Pokémon
Ash ystävineen yrittää löytää tiensä Vermillion Cityyn. He ovat kuitenkin eksyneet. Misty löytää suuren kiven, jonka päällä on Charmander. Ash yrittää pyydystää sen, mutta yrityksistä huolimatta Charmander ei jää Pokepalloon. Pikachun avulla heille selviää, että Charmanderilla on jo kouluttaja. He jättävät Charmanderin rauhaan ja Ash toivoo että sen kouluttaja hakisi sen pian, koska synkkiä pilviä on ilmestynyt taivaalle. Kumppanit löytävät Pokemon Centerin missä yöpyä. He kuulevat sattumalta Damien nimisen kouluttajan kehuskelut hänen Pokemoneistaan. Hän kertoo myös omistaneensa Charmanderin, jonka hän kuitenkin hylkäsi lähimmälle kivelle, sanoen kuitenkin hakevansa sen takaisin. Etenkin Brock suuttuu Damienin röyhkeydestä ja vaatii häntä hakemaan Charmanderin. Ulkona on alkanut sataa ja jos Charmanderin liekki sammuu, se kuolee. Damien ei kuitenkaan suostu Brockin vaatimukseen ja häipyy paikalta. Ash ystävineen lähtee pelastamaan Charmanderia, joka on saanut villit Spearowit kimppuunsa. Pikachu ajaa ne tiehensä Ukkosiskulla ja Charmander viedään Pokemon Centeriin, missä se toipuu. Seuraavana aamuna Charmander on kuitenkin lähtenyt Pokemon Centeristä odottamaan Damienia. Ash ja kumppanit tekevät suruissaan lähtöä Vermillon Cityyn. Ash sanoo luulleensa Charmanderin tietäneen että he välittivät siitä ja Misty sanoo, että Charmander tiesikin, mutta se on yhä uskollinen Damienille. Samaan aikaan Rakettiryhmä punoo uutta juonta Pikachun nappaamiseksi. Ash, Misty ja Brock putoavat Rakettiryhmän tekemään kuoppaan. Pikachu juoksee karkuun, mutta jää kiinni ”Pikachun tahmapallosingon” kuplaan. Rakettiryhmä on lähtemäisillään, mutta Charmander saapuu paikalle ja vaatii heitä vapauttamaan Pikachun. Rakettiryhmä ei ota pikku tulipokemonin uhkailuja tosissaan, mutta silloin Charmander oppiikin Liekinheittimen ja käyttää sitä heihin. Rakettiryhmä pakenee paikalta ja Ash ystävineen pääsee pois kuopasta. Ash ehdottaa Charmanderille, että se tulisi heidän mukaansa, mutta silloin Damien tulee paikalle. Hän haluaakin nyt Charmanderin takaisin, koska se on nyt vahvempi. Brock varoittaa Charmanderia, koska Damien oli aiemmin hylännyt sen. Charmanderille selviääkin, että Damien välittää vain vahvoista Pokemoneista ja että Pokemonien kouluttaminen on turhaa. Damien yrittää palauttaa Charmanderin Pokepalloonsa, mutta se läimäyttää sen takaisin hännällään. Damien raivostuu ja usuttaa kaikki Pokemoninsa Charmanderia vastaan, mutta Charmander käyttääkin Liekinheitintään häneen, Pikachun liittyessä mukaan Ukkosiskulla ja Damien pakenee paikalta. Ash pyytää Charmanderia liittymään joukkoonsa ja Charmander hyppääkin iloisena Pokepalloon. Ash ystävineen jatkaa matkaansa kohti Vermillon Cityä.
12 23. syyskuuta 1998 Here Comes the Squirtle Squad 22. tammikuuta 2000 Squirtle-jengi vauhdissa
13 24. syyskuuta 1998 The Mystery at the Lighthouse 29. tammikuuta 2000 Majakan mysteeri
14 25. syyskuuta 1998 Electric Shock Showdown 5. helmikuuta 2000 Shokkikäsittelyä kerrakseen
15 28. syyskuuta 1998 Battle Aboard of St. Anne 12. helmikuuta 2000 Kieroa peliä valtamerilaivalla
16 29. syyskuuta 1998 Pokémon Shipwreck 19. helmikuuta 2000 Pokémonin haaksirikko!
17 30. syyskuuta 1998 Island of the Giant Pokémon 26. helmikuuta 2000 Jättipokémonien saari
18[2] 20. heinäkuuta 2000 Beauty and the Beach
19 1. lokakuuta 1998 Tentacool and Tentacruel 4. maaliskuuta 2000 Tentacool ja Tentacruel
20 2. lokakuuta 1998 The Ghost of Maiden’s Peak 11. maaliskuuta 2000 Neidonkallion aave
21 5. lokakuuta 1998 Bye Bye Butterfree 18. maaliskuuta 2000 Hyvästi, Butterfree
22 6. lokakuuta 1998 Abra and the Psychic Showdown 25. maaliskuuta 2000 Abra ja yliluonnolliset voimat
23 7. lokakuuta 1998 The Tower of Terror 1. huhtikuuta 2000 Kummitustorni
24 8. lokakuuta 1998 Haunter vs. Kadabra 8. huhtikuuta 2000 Haunter vastaan Kadabra
25 9. lokakuuta 1998 Primeape Goes Bananas 15. huhtikuuta 2000 Ihan kaheli Primeape
26 9. lokakuuta 1998 Pokémon Scent-sation! 22. huhtikuuta 2000 Mikä täällä tuoksuu, pokémon?
27 13. lokakuuta 1998 Hypno’s Naptime 29. huhtikuuta 2000 Hypno ja nokkaunet
28 14. lokakuuta 1998 Pokémon Fashion Flash 16. syyskuuta 2000 Pokémonien muotikatsaus
29 15. lokakuuta 1998 The Punchy Pokémon 23. syyskuuta 2000 Pokémonien nyrkkipyykki
30 16. lokakuuta 1998 Sparks Fly for a Magnemite 30. syyskuuta 2000 Kipinöivät Magnemitet
31 19. lokakuuta 1998 Dig Those Diglett 7. lokakuuta 2000 Kuka diggaa Diglettejä?
32 20. lokakuuta 1998 The Ninja-Poké Showdown 14. lokakuuta 2000 Ninjojen ja Pokémonien välienselvittely
33 21. lokakuuta 1998 The Flame Poké-athlon 21. lokakuuta 2000 Pokémonien liekkikisat
34 22. lokakuuta 1998 The Kangaskhan Kid 28. lokakuuta 2000 Kangaskhanin poika
35[3] The Legend of Dratini
36 23. lokakuuta 1998 The Bridge Bike Gang 4. marraskuuta 2000 Sillan fillarijengi
37 26. lokakuuta 1998 Ditto’s Mysterious Mansion 11. marraskuuta 2000 Ditto ja salaisuuksien talo
38[4] Electric Soldier Porygon
39 20. marraskuuta 1998 Pikachu’s Goodbye 18. marraskuuta 2000 Pikachun hyvästit
40 27. lokakuuta 1998 The Battling Eevee Brothers 25. marraskuuta 2000 Taistelevat Eevee-veljekset
41 28. lokakuuta 1998 Wake Up Snorlax 2. joulukuuta 2000 Snorlax, herätys!
42 29. lokakuuta 1998 Showdown at the Dark City 9. joulukuuta 2000 Yhteenotto Dark Cityssä
43 30. lokakuuta 1998 March of the Exeggutor Squad 16. joulukuuta 2000 Exeggutorit vauhkona
44 13. helmikuuta 1999 The Problem with Paras 23. joulukuuta 2000 Paras-ongelma
45 20. helmikuuta 1999 The Song of Jigglypuff 30. joulukuuta 2000 Jigglypuff laulaa
46 27. helmikuuta 1999 Attack of the Prehistoric Pokémon 6. tammikuuta 2001 Muinaisten Pokémonien hyökkäys
47 6. maaliskuuta 1999 A Chansey Operation 13. tammikuuta 2001 Riskipeliä
48 13. maaliskuuta 1999 Holy Matrimony! 20. tammikuuta 2001 Avioliitto kutsuu!
49 20. maaliskuuta 1999 So Near, Yet So Farfetch’d 27. tammikuuta 2001 Lähellä, mutta silti niin kaukana
50 27. maaliskuuta 1999 Who Gets to Keep Togepi? 3. helmikuuta 2001 Kenelle Togepi kuuluu?
51 3. huhtikuuta 1999 Bulbasaur’s Mysterious Garden 10. helmikuuta 2001 Bulbasaurien mysteeripuutarha
52 4. syyskuuta 1999 Princess vs. Princess 17. maaliskuuta 2001 Prinsessat nokakkain
53 11. syyskuuta 1999 The Purr-fect hero 24. maaliskuuta 2001 Kattisankari
54 10. huhtikuuta 1999 The Case of the K-9 Caper! 17. helmikuuta 2001 Poliisikoulun tapaus
55 17. huhtikuuta 1999 Pokémon Paparazzi 24. helmikuuta 2001 Antaa palaa Todd!
56 24. huhtikuuta 1999 The Ultimate Test 3. maaliskuuta 2001 Ratkaiseva koe
57 1. toukokuuta 1999 The Breeding Center Secret 10. maaliskuuta 2001 Kasvatuskeskuksen salaisuus
58 18. syyskuuta 1999 Riddle Me This 31. maaliskuuta 2001 Kuka ratkaisee arvoituksen?
59 18. syyskuuta 1999 Volcanic Panic 7. huhtikuuta 2001 Tulivuoren viha
60 20. syyskuuta 1999 Beach blank-out Blastoise 14. huhtikuuta 2001 Blastoise ihan pihalla
61 23. syyskuuta 1999 The Misty Mermaid 21. huhtikuuta 2001 Merenneito Misty
62 25. syyskuuta 1999 Clefairy Tales 28. huhtikuuta 2001 Clefairyjen raketti
63 25. syyskuuta 1999 The Battle of the Badge 5. toukokuuta 2001 Merkin herruus
64 27. syyskuuta 1999 It’s Mr. Mime Time 12. toukokuuta 2001 Mr. Mime tulee
11. joulukuuta 1999 Holiday Hi-Jynx 19. toukokuuta 2001 Joulun Jynx
18. joulukuuta 1999 Snow Way Out! 26. toukokuuta 2001 Jäinen uhka
65 30. syyskuuta 1999 Showdown at the Po-ké Corral 2. kesäkuuta 2001 Ashin ja Garyn nokka-poké
66 2. lokakuuta 1999 The Evolution Solution 8. syyskuuta 2001 Evoluutiomysteeri
67 2. lokakuuta 1999 The Pi-Kahuna 15. syyskuuta 2001 Keisariaalto
68 4. lokakuuta 1999 Make Room for Gloom 22. syyskuuta 2001 Mutta mitä tekee Gloom
69 8. lokakuuta 1999 Lights, Camera, Quack-tion 29. syyskuuta 2001 Kuvaus, kamera, kvak!
70 9. lokakuuta 1999 Go West Young Meowth 6. lokakuuta 2001 Lähde länteen, nuori Meowth
71 11. lokakuuta 1999 To Master the Onixpected 13. lokakuuta 2001 Otetaan Onixista mittaa
72 14. lokakuuta 1999 The Ancient Puzzle of Pokémopolis 20. lokakuuta 2001 Pokémopoliksen arvoitus
73 16. lokakuuta 1999 Bad to the Bone 27. lokakuuta 2001 Luita myöten paha
74 23. lokakuuta 1999 All Fired Up! 3. marraskuuta 2001 Poltetta veressä
75 30. lokakuuta 1999 Round One - Begin! 10. marraskuuta 2001 Ensimmäinen kierros alkaa
76 6. marraskuuta 1999 Fire and Ice 17. marraskuuta 2001 Tulta ja jäätä
77 13. marraskuuta 1999 The Fourth Round Rumble 24. marraskuuta 2001 Kuuma neljäs kierros
78 20. marraskuuta 1999 A Friend In Deed 1. joulukuuta 2001 Ystävä hädässä
79 27. marraskuuta 1999 Friend and Foe Alike 8. joulukuuta 2001 Ystävä vai vihollinen
80 27. marraskuuta 1999 Friends to the End

Huomiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pokémon the Series: The Beginning (2 seasons) Prime Video.
  2. 4Kids jätti tämän jakson näyttämättä alkuperäisellä esityskierroksella, koska sen yhdessä kohtauksessa James käytti kauneuskilpailussa isoja puhallettavia rintoja näyttäen niitä Mistylle, mitä pidettiin liian seksuaalisena lastenohjelmaan. Myöhemmin jakso dubattiin englanniksi ja se nähtiin Yhdysvalloissa kerran heinäkuussa 2000 (Jamesin rintakohtaus leikattiin pois), mutta sitä ei ole sen jälkeen esitetty.
  3. Tätä jaksoa ei ole esitetty Japanin eikä Aasian ulkopuolella, koska safarivyöhykkeen vartija tähtää jakson alussa käsiaseella kohti Ashia, ja lisäksi toisessa kohtauksessa Rakettiryhmä osoittaa aseilla vartijaa. Tämän jakson sensurointi aiheutti virheen sarjan juonen kannalta, koska Ash pyydystää jaksossa safarivyöhykkeeltä 30 Taurosta. Ne nähdään länsimaisessa versiossa ensimmäisen kerran jaksossa Ashin ja Garyn nokka-poké.
  4. Tämä jakso on esitetty ainoastaan kerran Japanissa 16. joulukuuta 1997. Jakson loppupuolella on kohtaus, jossa Pikachu pysäyttää Ukkosiskulla rokoteohjuksia, mikä aiheuttaa räjähdyksen, ja ruudulla välähtää salamannopeasti sinistä ja punaista väriä. Kohtaus aiheutti epilepsiakohtauksia yli 600 japanilaiselle lapselle, joista osa vietiin sairaalahoitoon. Jaksoa ei ole sen koommin näytetty missään päin maailmaa, ja animesarja meni Japanissa neljän kuukauden mittaiselle tauolle palaten huhtikuussa 1998.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japaninkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Rica Matsumoto  Ash Ketchum, tunnuslaulu  
 Ikue Ōtani  Pikachu  
 Mayumi Iizuka  Misty  
 Yūji Ueda  Brock  
 Megumi Hayashibara  Jessie  
 Shin-ichiro Miki  James, Pokédex  
 Inuko Inuyama  Meowth  
 Unshō Ishizuka  kertoja, professori Oak  
 Masami Toyoshima  Delia Ketchum  
 Yūko Kobayashi  Gary Oak  
 Chinami Nishimura  konstaapeli Jenny  
 Ayako Shiraishi  hoitaja Joy  
 Minami Takayama  Ritchie  
 Hirotaka Suzuoki  Giovanni  
 Takehito Koyasu  Butch  
 Masako Katsuki  Cassidy  
 Minami Takayama  Ritchie  
 Kappei Yamaguchi  Todd Snap  
 Fumihiko Tachiki  Lt. Surge  
 Hōchū Ōtsuka  Koga  
 Masaya Onosaka  Bill  
 Toshiyuki Morikawa  Bruno  
 Kae Araki  Sabrina  
 Kyoko Hikami  Erika  
 Toshiya Ueda  Blaine  
 Tomoko Kawakami  Violet  
 Rei Sakuma  Daisy  
 Yoko Asada  Lily 

Englanninkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Veronica Taylor  Ash Ketchum, Delia Ketchum, sivuäänet  
 Rachael Lillis  Misty, Jessie, Pikachu (muutamassa jaksossa), Goldeen, Horsea, Vulpix (jaksosta 32 alkaen), Jigglypuff, sivuäänet  
 Eric Stuart  Brock, James (jaksosta 9 alkaen), Pokédex (jaksosta 50 alkaen), Butch, Ekans, Metapod, Squirtle, Weezing, Charmeleon, Victreebel (jakso 57), sivuäänet  
 Ted Lewis  James (jaksot 2–8), Giovanni, sivuäänet  
 Nathan Price  Meowth (jaksot 2–17, 19–31), sivuäänet  
 Maddie Blaustein  Meowth (jakso 18, jaksosta 32 alkaen), Lt. Surge, Bill, Bruno, sivuäänet  
 Ken Gates  kertoja  
 Nicholas James Tate  Pokédex (jaksoon 49 asti)  
 Jimmy Zoppi  Gary Oak, Todd Snap, sivuäänet  
 Stan Hart  professori Oak, Koga  
 Lee Quick  konstaapeli Jenny  
 Megan Hollingshead  hoitaja Joy, Cassidy, sivuäänet  
 Tara Jayne  Ritchie, Bulbasaur, sivuäänet  
 Lisa Ortiz  Sabrina, sivuäänet  
 Leah Applebaum  Erika, sivuäänet  
 Michael Haigney  Blaine, Koffing, Geodude, Charmander, Psyduck, Primeape (jakso 29), Muk, sivuäänet  
 Annie Pondel  Vulpix (jakso 28), sivuäänet  
 Kayzie Rogers  Mimey, sivuäänet  
 Matthew Mitler  sivuäänet  
 David Brimmer  sivuäänet  
 Amy Birnbaum  sivuäänet  
 Jason Paige  tunnuslaulu 

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Sari Ann Moilanen  Ash Ketchum, Cassidy  
 Kiti Kokkonen  Misty  
 Juha Paananen  Brock, Pokédex  
 Mari Laari  Jessie  
 Velimatti Ranta  James (jaksot 2–17, 19–34, 36, 37, 39–51, 54–57)  
 Anssi Känsälä  James (jaksot 52, 53, 58–63, 66–79), tunnuslaulu, Pokérap  
 Antti Jaakola  James (jaksot 64, 65 sekä erikoisjaksot Joulun Jynx ja Jäinen uhka)  
 Pauli Virta  Meowth, professori Oak (jaksot 65, 66, 68, 73, 75, 77–79), Gary Oak (jaksot 1, 7 ja 58), Giovanni (jakso 57), sivuäänet  
 Pasi Ruohonen  kertoja, Gary Oak (jaksot 46, 65, 74–77), Giovanni (jaksot 63–66), Butch, Blaine, Bruno, sivuäänet  
 Arto Nieminen  professori Oak (jaksot 1, 2, 13, 25, 30, 50), Giovanni (jaksot 15 ja 17), Gary Oak (jakso 31), Todd Snap, Lt. Surge, Koga, sivuäänet  
 Elise Langenoja  Delia Ketchum (jaksot 1 ja 2), konstaapeli Jenny (jakso 67), hoitaja Joy (jaksot 76 ja 79), Ritchie, Daisy, sivuäänet  
 Jenni Sivonen  Delia Ketchum (jaksot 64–66, 68, 70, 71, 73, 75, 77–79), konstaapeli Jenny (jaksot 12, 16, 27, 30, 34, 36, 46, 47, 49, 54, 57, 62, 74–78),
hoitaja Joy (jaksot 11, 14, 20, 47, 50, 51, 56 ja 58), Violet (jakso 61), sivuäänet  
 Minna Tasanto  hoitaja Joy (jaksot 2, 5, 27, 30, 36 ja 42), konstaapeli Jenny (jaksot 20 ja 45), Sabrina, Erika, Violet (jakso 7), sivuäänet, Pokérap  
 Tiina Räsänen  konstaapeli Jenny (jaksot 2 ja 7), Lily (jakso 7)  
 Mikael Kokko  Bill, sivuäänet  
 Pauliina Virta  Lily (jakso 61)  
 Peter Pihlström  sivuäänet