Psyduck

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Psyduck
Luettelo Pokémoneista Persian – Psyduck (#054) – Golduck
Luettelo Pokémoneista
Persian – Psyduck (#054) – Golduck
Pelisarja Pokémon
Ensimmäinen peli Pokémon Red ja Blue
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Psyduck (jap. コダック, Kodakku, Koduck) on kuvitteellinen vesityypin Pokémon. Psyduck kehittyy Golduckiksi tasolla 33. Psyduck ei ole meediotyypin Pokémon, vaikka oppiikin meediotyyppisiä liikkeitä.

Tuntomerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Psyduck on keltainen ankkapokémon, jolla on pään päällä kolme höyhentä. Psyduck harhauttaa vastustajiaan luulemaan, että se olisi heikko Pokémon. Psyduck kärsii myös päänsärystä ja siksi se pitää päätään käpäliensä välissä. Vaikka Psyduck on ankkapokémon, se ei osaa silti lentää.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Misty sai Psyduckin jakson Hypno ja nokkaunet (Hypno's Naptime) lopussa, jossa Brock oli luvannut Hoitaja Joylle pitää huolta Psyduckista, koska se näytti kärsivän päänsärystä. Kuultuaan pokédexiltä, että Psyduckilla päänsäryn kärsiminen on normaalia, Misty raivostui ja perääntyessään kaatui pudottaen poképallon, jonka sisään Psyduck nappasi itsensä. Mistyn Psyducilla on ikävä kyky tulla itsekseen ulos poképallosta, usein juuri pahimpaan mahdolliseen aikaan, mikä on johtanut Mistyllä monien otteluiden häviämiseen. Se ei myöskään kykene käyttämään meediohyökkäyksiään, ellei saa kovaa päänsärkyä, mikä tekee siitä usein melko hyödyttömän. Mutta silloin kun päänsärky iskee, sen meediovoimat ovat todella hyödyksi. Toinen Psyduckin huomattava piirre on se, että vaikka se on vesipokémon, se ei osaa uida.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]