Punaomega

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Punaomega
Punaomega
Punaomega
Luoja(t) Jim Lee
John Byrne
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen X-Men (Vol. II) #4 (1992)
Henkilötiedot
Oikea nimi Arkady Rossovich
Status aktiivinen
Pituus 210 cm
Paino 192 kg
Ryhmäsidokset Punainen Mafia
Henkilöllisyydet Arkady Gregorivich, Vasyliev Arkady
Voimat - Yli-inhimillinen voima, kestävyys, ketteryys ja refleksit.
- Nopeutettu regeneraatio
- Carbonadiumilla päällystetty luuranko ja sisäänvedettävät lonkerot
- Sairaalloisuutta ja kuolemaa aiheuttavien feromonien eritys
- Elämänvoiman imeminen uhristaan lonkeroittensa avulla

Punaomega (Arkady Rossovich) on Marvel Comicsin sarjakuvissa esiintyvä roisto, joka on Ryhmä-X:n vihollinen.

Vuonna 2009 Punaomega oli listattu sijalle 95 IGN-sivuston laatimassa kautta aikain sata suurinta sarjakuvarikollista.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punaomega on venäläinen mutantti, joka ennen työskenteli Neuvostoliiton "supersotilaana". Hänellä on yli-inhimilliset voimat ja kestävyys, ja hänen käsiinsä on istutettu pitkät karbonadiumista tehdyt lonkerot, jotka hän voi lähettää ranteistaan vainoamaan vastustajiaan. Hän kätkee sisäänsä itiöitä, jotka ovat tappavia toisille ihmisille ja hän imee muiden elinvoimaa pitääkseen yllä omaansa.

Punaomega palvelee nykyään Matsuo Tsurayabaa, joka herätti hänet staasista sieppaamaan Wolverinen. Punaomega voitti Wolverinen ja toi hänet Tsurayaballe. Punaomega ja Wolverine olivat taistelleet ennenkin, Maverickin ja Sapelihampaan kanssa 30 vuotta aikaisemmin, kun kolmikko yritti pelastaa kaksoisagentti Janice Hollenbeckin ja karbonadium-syntetisaattorin.

Punaomega taisteli Ryhmä-X:ää vastaan, ja kun Tajunta haavoitti häntä, hän hävisi Ryhmä-X:lle ja Maverickille, vaikka pystyikin pakenemaan. Myöhemmin Punaomega taisteli Siperiassa Sielunnylkijää vastaan ja jäi tämän hallintaan. Sielunnylkijä käytti häntä taistelussa Wolverinea ja Ryhmä-X:ää vastaan. Punaomega sieppasi Wolverinen ja Jubileen mutta karkasi Sielunnylkijän kuoleman jälkeen.

Punaomega taisteli myös Generation-X:ää vastaan, hävisi heille ja katosi.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punaomegalla on kyky tuottaa vartalostaan itiöitä, jotka tappavat ihmiset hänen välittömässä läheisyydessään. Hän voi myös imeä heidän elinvoimansa pitääkseen yllä omaansa. Punaomega on yli-inhimillisen voimakas ja voi nostaa 10 tonnia. Punaomega on loistava taistelija, jonka KGB on kouluttanut aseettomaan taisteluun.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punaomegan "kuolonitiöiden" takia hänen täytyy imeä muiden elinvoimia pysyäkseen aktiivisena. Jos hän löytäisi karbonadium-syntetisaattorin, hän voisi käyttää sitä matkimaan karbonadiumia, ainoaa metallia, joka neutraloi "kuolonitiöt", näin tasapainottaen niiden määrän kehossaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Omega Red is number 95 IGN Viitattu 14.10.2009 (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.