David North (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
David North
Luoja(t) Jim Lee
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen X-Men vol. 2 #5 (1992)
Henkilötiedot
Oikea nimi Christoph Nord
Ryhmäsidokset CIA
Ase-X
X-Tiimi
Henkilöllisyydet Maverick, Agentti Zero
Voimat Nykyään voimaton, aikaisemmin:
Liike-energian sulauttaminen ja ampuminen
Nopeutunut parantuminen
Ei havaittavaa tuoksua

David North, syntynyt nimellä Christoph Nord, on Marvel Comicsin sarjakuvahahmo. Hänet tunnettiin alun perin nimellä Maverick ja myöhemmin Agentti Zerona.

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

North on mutantti, mutta hän menetti kykynsä useiden muiden mutanttien tapaan M-päivänä. Aikaisemmin hänen ensisijainen mutanttikykynsä oli sulauttaa itseensä liike-energiaa vastaanottamistaan iskuista. Vaikka tälle kyvylle olikin rajansa, North pystyi selviytymään muun muassa suurista pudotuksista ja yliluonnollisen voimakkaiden vastustajien iskuista haavoittumatta. Astuttuaan Ase-X -ohjelmaan vapaaehtoisena, North sai myös heikon paranemiskyvyn, jonka avulla hän kykeni parantumaan lievistä ja keskinkertaisista haavoista normaalia ihmistä nopeammin. Se myös teki Northista immuunin useimmille sairauksille ja myrkyille sekä vähänsi tämän luontaista ikääntymistä. Myöhemmin North kuitenkin sairastui mutantteja tappaneeseen tautiin, joka vähänsi hänen kykyjensä tehoaan ja myös hänen paranemiskykynsä paloi loppuun taistelussa tautia vastaan.

Kun North melkein kuoli taudin myötä ja telepaatti Elena Ivanova elvytti hänet, Northin sulauttamiskyky kehittyi. Sulautettuaan energiaa, Northin täytyi purkaa se voimakkaina lämpöpurkauksina. Hän kykeni myös kanavoimaan energiaa fyysisiin hyökkäyksiin kehittäen näin iskujensa voimaa yli-inhimillisille tasoille.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.